نبشیها بهعنوان یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانسازی در صنایع شناخته شدهاند و از تنوع بالایی برخوردار هستند. افرادی که در کار خود با این محصول زیاد سروکار دارند، باید اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشند، چرا که انتخاب یک نبشی نامناسب میتواند خسارات جبرانناپذیری بههمراه داشته باشد. این راهنمای خرید نبشی به افراد کمک میکند تا نکات مهم قبل از خرید این محصول را بررسی کنند و گزینه مناسبتری را انتخاب کنند.
همانطور که گفته شد، نبشیها از مصالح پرکاربرد در صنایع به شمار میروند. از این رو، قبل از خرید این محصول توجه به انواع، کاربرد، سایز و همچنین کیفیت و تولیدکننده آن بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این، موارد ذکرشده بهعنوان عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی به حساب میآیند.
1.بررسی انواع نبشی و کاربرد آنها
بهطورکلی از نبشیها برای مقاومسازی ساختمان و تقویت اتصالات استفاده میشود. با توجه به کاربرد این مصالح آهنی میتوان آنها را به انواع مختلفی دستهبندی کرد.
هر یک از این نوع نبشیها با توجه به متریالی که در ساخت آنها به کارگرفته شدهاند و کاربردی که دارند، با قیمت متفاوتی به بازار عرضه میشوند.
2. بررسی سایز نبشی
بهطورمعمول، نبشیها در دو سایز، یعنی شاخههای 6 متری و 12 متری در بازار موجود هستند. نبشیهای دارای بالهای 5 تا 6 سانتیمتر در شاخههای 6 متری برش داده و بستهبندی میشوند. درحالیکه، هرچه ابعاد نبشی بزرگتر باشد، طول شاخههای آن نیز افزایش مییابد. چرا که نبشیهای سایز بزرگ مصارف صنعتی دارند و حملونقل شاخههای 12 متری آسانتر است. در هنگام خرید نبشی لقمهای باید توجه داشت که این نوع نبشی معمولا به طول 8 تا 12 سانتیمتر تولید میشود. درنتیجه، سایز این محصولات یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در قیمت آنها است.
3. بررسی ابعاد نبشی
نبشیها از دو بال تشکیل شدهاند و این بالها به شکل زاویهدار (45 درجه یا 90 درجه) به هم متصل میشوند. معمولا این محصولات به دو صورت پرسی یا فابریک تولید میشوند. نبشیهای پرسی با اعمال فشار روی یک ورقه فولادی مسطح ساخته میشوند. در حالیکه نمونههای فابریک از شمش فولاد به دست میآیند. بنابراین تولید نمونههای پرسی، سریعتر انجام میشود.
بهطورکلی در هنگام خرید نبشی منظور از ابعاد آن، اندازه بالها و ضخامت این محصول است. در تقسیمبندی ابعاد نبشی، آنها را در دو دسته نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی قرار میدهند. نبشی یا همان آنجل را با حرف L نشان میدهند. با این حال اندازه بال نبشی با توجه به نوع آن متغیر است و هرچه اندازه بال بیشتر باشد، ضخامت آن نیز افزایش مییابد.
4. بررسی کیفیت و استاندارد نبشی
اغلب نبشیها از جنس فولاد ساخته شدهاند، و از آنجایی که فولاد نیز انواع مختلفی دارد، این امر باعث ایجاد تنوع در کیفیت نبشیها شده است. بنابراین با توجه به نوع فولاد به کارگرفته شده در تولید نبشی، میتوان آنها را به استانداردهای مختلفی همچون St37، St33 و St44 دستهبندی کرد. این استانداردهای نبشی، از نظر میزان استحکام با هم اختلاف دارند.
5. بررسی وزن نبشی
همانطور که گفته شد، سایز، ابعاد و وزن این محصولات از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت آنها به حساب میآیند. همچنین گفتنی است که وزن هر شاخه نبشی با توجه به سایز و ابعاد آن متغیر است. با این وجود، معمولا ابعاد، سایز و میانگین وزن هر متر از نبشی در جدولی به نام جدول وزنی یا جدول اشتال نبشی بیان میشود. بنابراین جدول وزن نبشی در هنگام خرید به مشتریان در انتخاب محصول مورد نظر کمک میکند.
6. بررسی کارخانههای تولیدکننده نبشی (برندهای مطرح تولید نبشی)
با توجه به این که ایران از منابع غنی برخوردار است، تولیدکنندگان بسیاری در زمینه تولید نبشی فعالیت دارند. معمولا تولیدکنندگان، این محصول را با کیفیت متفاوت و در اندازههای متنوع تولید و به بازار عرضه میکنند. بنابراین برند تولیدکننده نبشی را نیز باید بهعنوان یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر قیمت در نظر گرفت.
7. بررسی قیمت و مراجع قیمتگذاری
قبل از انتخاب نبشی مورد نظر، ضروری است که مشتریان عوامل موثر بر قیمت این محصول را بررسی کنند. از عوامل تاثیرگذار بر قیمت نبشی میتوان به هزینه حملونقل، میزان تورم، قیمت ورق فولادی یا مواد اولیه، هزینه تولید، هزینه انبارداری و برند نبشی اشاره کرد. معمولا قیمت روز این محصول در سایتهای معتبر فروش آهنآلات ارائه میشود. بنابراین افراد میتوانند قبل از انتخاب محصول مورد نظر خود، قیمت نبشی روز را بررسی کنند.
با توجه به مصرف زیاد این محصول در صنایع مختلف و افزایش روزافزون عرضهوتقاضای آن، روشهای مختلفی برای خرید نبشی وجود دارد. مشتریان پس از بررسی مشخصات نبشیها و انتخاب نبشی موردنظر خود، میتوانند این محصول را از کارخانهها، بنگاهها یا شرکتهای بازرگانی خریداری کنند. همچنین امکان سفارش آنلاین این محصول از سراسر کشور وجود دارد.
1.خرید نبشی از کارخانه
هیچ یک از کارخانههای تولیدکننده نبشی، محصولات خود را به صورت شاخهای نمیفروشد. آنها نبشیها را به صورت بندیل و عمده به مشتریان خود عرضه میکنند. بنابراین نکته قابلتوجه این است که امکان خرید کمتر از یک بندیل از کارخانه وجود ندارد. علاوه بر این، با توجه به محدودیت باربری، در صورتی که مشتری شاخههای 6 متری سفارش داده باشد، باید هزینه یک ماشین را پرداخت کند. در حالیکه اگر شاخههای 12 متری خریداری کرده باشد، لازم است هزینه یک تریلی را بپردازد.
همچنین با خرید نبشی از کارخانه، محصولات سفارش داده شده معمولا بین 2 تا 7 روز کاری به دست مشتری میرسند. البته عواملی همچون صف بارگیری، محل تخلیه، ماشین و شرایط جوی ممکن است این زمان را تغییر دهند.
2. خرید نبشی از بنگاه
در برخی مواقع، افراد به میزان کمی نبشی نیاز دارند. در این صورت، خرید این محصول از بنگاه آهنآلات میتواند بهترین گزینه باشد. بسیاری از بنگاهها در زمینه خرید و فروش نبشی و دیگر محصولات فولادی بهصورت حرفهای فعالیت دارند. در واقع، بنگاهها امکان خرید انواع نبشی به صورت شاخهای را برای مشتریان فراهم میکنند. مشتریان با خرید این محصول از بنگاه میتوانند پس از ثبت سفارش و تایید پرداخت، نبشی مورد نظر خود را تحویل بگیرند.
3. خرید نبشی از شرکتهای بازرگانی
افراد می توانند این محصول را شرکتهای بازرگانی نیز خریداری کنند. شرکتهای بازرگانی با بهرهگیری از دانش و کادر مجرب، در تامین و توزیع این محصولات به مشتریان یاری میرسانند. در شرکتهای بازرگانی، معمولا متخصصان و مشاوران، مشتریان خود را در تمام مراحل ثبت سفارش و خرید همراهی میکنند.
تا اینجا، افرادی که قصد خرید این محصول را دارند، با نکات قبل از خرید آن آشنا شدند، در ادامه، مراحل خرید نبشی بیان شدهاند؛ این مراحل برای تمامی روشهای خرید کاربرد دارند و شامل موارد زیر است:
1. مشخص کردن نوع نبشی و حجم خرید
اولین مرحله خرید، مشخص کردن نوع نبشی و حجم آن است. بهعبارت دیگر، در این مرحله مشتری باید با توجه به هدفی که دارد، کاربرد نبشی را بررسی کند و مناسبترین نوع نبشی را برای این کاربرد برگزیند. سپس مشتری با توجه به هدف خود باید برآورد کند که چه مقدار از نبشی موردنظر خود نیاز دارد.
2. مشاوره با کارشناس فروش
یکی از مراحل قابل توجه در هنگام خرید نبشی مشاوره با کارشناسان حرفهای در زمینه خرید و فروش این محصول است. کارشناسان فروش با ارائه اطلاعات دقیق و کامل به مشتریان، به آنها کمک میکنند تا انتخاب مناسبتر و مقرونبهصرفهتری داشته باشند.
3. اعلام مشخصات نبشی و برندهای تولیدی به مشتری
در هنگام خرید این محصول، معمولا لازم است کارشناسان فروش پس از ارائه مشاوره به مشتریان خود، اطلاعات کاملی در مورد مشخصات و برندهای تولیدی نبشی به مشتری ارائه دهند. اعلام مشخصات نبشی از این جهت اهمیت دارد که مانع از بروز کوچکترین اشتباه در سفارش خرید مشتری میشود. زیرا در صورت وجود اشتباه، امکان مرجوع کردن نبشی و دریافت نبشی متفاوت، کمی دشوار است. بنابراین باعث متضرر شدن مشتری خواهد شد. در نتیجه، دقت در ثبت مشخصات نبشی سفارش دادهشده، مهم است.
4. صدور پیش فاکتور و پرداخت مبلغ
در این مرحله از خرید، به منظور ثبت سفارش، یک پیش فاکتور برای مشتری صادر میشود. همچنین مشتری پس از تایید لفظی سفارش در مرحله قبل، با پرداخت مبلغ این پیش فاکتور بهصورت مکتوب، سفارش خود را تایید میکند. نکته قابل توجه در این مرحله این است که در زمان پرداخت این مبلغ، به نام واریزکننده توجه میشود و فاکتور به نام شخصی که مبلغ را واریز کرده باشد، صادر خواهد شد.
5. نحوه بارگیری و ارسال
پس از انجام تمام مراحل فوق، نبشیهای خریداریشده توسط کارشناس مربوطه تایید و برای بارگیری و ارسال به مشتری آماده میشوند. در واقع، آخرین مرحله از خرید نبشی ارسال آن به مقصد مورد نظر است و این کار بر اساس نرخ مصوب و مورد تایید مشتری انجام خواهند شد. هنگام بارگیری و ارسال نبشیها، عواملی همچون انتخاب ماشین، قیمت و وزن محصولات ارسالی باید در نظر گرفته شوند. همچنین مشتری باید قبل از ثبت سفارش خود، از هزینه حملونقل مطلع باشد.
با ثبت سفارش و ارسال نبشیها، هنوز فرآیند خرید این محصول تکمیل نشده و پس از خرید، لازم است مشتری نکاتی را در نظر بگیرد. با توجه کردن به نکات مهم پس از خرید، مشتری اطمینان پیدا میکند که محصول خریداریشده از اصالت و کیفیت مناسب برخوردار است. همچنین شرایط نگهداری از آنها را درمییابد.
1. تطابق نبشی با فاکتور
به مشتری توصیه میشود پس دریافت محصول، مشخصات نبشیهای ارسالشده را با اطلاعات درجشده در فاکتور مطابقت دهد. در صورتی که تعداد و مشخصات نبشیها با مقادیر موجود در فاکتور مغایرت داشته باشند، مشتری میتواند این موضوع را به فروشنده اطلاع دهد.
2. تشخیص اصالت کالا و بررسی برگه کنترل کیفی
برگه کنترل کیفی شامل آزمایشات انجامشده روی نبشی است. لازم بهذکر است که روی نبشی اطلاعاتی حک نمیشود و سرتیفیکیت محصول نیز تنها توسط برخی از کارخانجات ارائه میشود. در هنگام تحویل نبشی، به مشتری توصیه میشود اصالت محصول را با برگه کنترل کیفی مطابقت دهد تا از صحت آن مطمئن شود.
3. بررسی مشخصات ظاهری نبشی
به مشتری توصیه میشود در هنگام تحویل سفارش خود، مشخصات ظاهری محصول را بررسی کند. در این مرحله، افراد باید توجه کنند که نبشیها دچار زنگزدگی نشده باشند و همچنین شکل ظاهری آنها در هنگام حملونقل آسیب ندیده باشد. ممکن است سطح نبشی کمی مایل به زرد شده باشد، اما از آنجایی که این زنگزدگی عمیق نیست، جای نگرانی نخواهد بود.
4. تطابق وزن نبشی با برگه باسکول
در هنگام بارگیری نبشیها، وزن دقیق آنها اندازهگیری و در فاکتور و برگه باسکول نوشته خواهد شد. به همین دلیل به مشتری توصیه میشود هنگام دریافت سفارش خود، وزن نبشیها را با وزن درجشده روی برگه باسکول مطابقت دهد.
5. نحوه نگهداری نبشی
قبل از انبار کردن این محصولات، از تمیز بودن و مرطوب نبودن انبار اطمینان پیدا کنید. در صورت خرید نبشی با سایزهای متفاوت، آنها را بهصورت جداگانه در انبار قرار دهید. بهتر است آنها را با فاصله از زمین یا روی سکو قرار دهید. در صورتی که انبار مسقف نباشد، لازم است نبشیها را با روکش بپوشانید تا از نفوذ رطوبت به آنها جلوگیری شود. توجه به این نکات در نگهداری نبشی، باعث محافظت و افزایش ماندگاری آنها میشود.
جمعبندی
نبشی یکی از مهمترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانسازی محسوب میشود که برای خرید آن، دقت و دانش کافی لازم است. ما در این راهنمای خرید نبشی نکات قبل از خرید، مراحل خرید و نکات پس از خرید آن برای مشتریان شرح دادیم. این راهنما به افراد کمک میکند قبل از خرید، انتخاب بهتری داشته باشند و خرید مقرونبهصرفهای انجام دهند.