روند افزایشی بازار مقاطع ناشی از دو عامل مهم
در حالی شنبه هفته جاری را آغاز کردیم که شاهد یکی از روزهای آرام توام با حداقل خبرهای مخابره شده در حوزه آهن آلات بودیم. بازار آهن آلات مدتی است همزمان با کاهش مصرف و شروع فصل سرما و از طرفی کاهش هیجانی خرید و با به حداقل رسیدن تقاضای داخلی از دامنه دید و توجه ویژه فعالان بازار داخلی خارج شده و در حاشیه قرار گرفته است. همان طور که صبح روز یک شنبه هم احتمال دادیم، بازار مقاطع فولادی اعم از میلگرد و تیرآهن هفته جاری ناشی از دو عامل یعنی
- افزایش مجدد نرخ ارز در بازار آزاد
- افزایش مجدد شمش القا و قراضه
باز هم روند افزایشی داشت.
نکته جالب توجه این که در دو ماه اخیر و همزمان با اجرای مرحله جدید تحریم های مالی و فولادی، بازار آهن آلات و به خصوص فعالان فولادی با درک شرایط سخت پیش رو بیشتر به دور مدار منطق و عقلانیت چرخش می کنند و با جلوگیری از ایجاد جو هیجان کاذب بازار مقاطع را به خوبی مدیریت می کنند و افزایش احتمالی را به صورت پله ای (و نه آسانسوری) اعمال می کنند.
در محاسبات خود، شیب تورم را فراموش نکنید؛ همان طور که در یک ماه گذشته تذکر داده ایم منطق حکم می کند که برای خروج از وضعیت رکود به احتمال قوی تفکر بازار ساز، تنظیم شیب تورم با افزایش مرحله ای قیمت ارز توسط بانک مرکزی است (حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد در سال). در این صورت شاهد شیب تورمی جدید در اکثر بازارها و از جمله بازار آهن آلات خواهیم بود. هر چند که نبود مصرف داخلی و قطع صادرات ترمز جدی این افزایش خواهد بود. اما با توجه به تاثیر موج تورم در کلیه مراحل تولید و هزینه های سربار آهن آلات، در مجموع افزایش نرخ فرآورده های فولادی در بلند مدت (حتی با نرخ کمتر از تورم) محتمل است. به طور کلی گزارش های میدانی از بازار روزی بدون هیاهو و خرید هیجانی برای کلیه محصولات فولادی را نشان می دهد.
در بازار ورق بسیاری از تجار به دنبال خرید و تبدیل سرمایه خود به محصول می باشند، اسلب با توجه به مازاد شدید و عدم دسترسی به بازار صادراتی از جمله این محصولات می باشد که چند روزی هست که فولادسازان بزرگ در کاهش قیمت فروش خود، در حال رقابت شدید می باشند، که عمده این محصول با توجه به گزارشات ارسالی به فولاد گيلان منتقل خواهد گردید، با این حال شرایط کسب و کار معدل نهایی ورق فولادی از این روش با وجود تحریم ها بسیار سخت تر از گذشته شده است و امید به بهبود شرایط بسیار کمتر می باشد.
در بازار ورق های سیاه، روغنی، گالوانیزه و رنگی شاهد ثبات قیمت ها بودیم البته سطح معاملات بسیار کم رمق بوده و تقاضای بالفعل دیده نمی شود. همچنین آخرین شنیده ها از حوزه قوطی و پروفیل بر مبنای محصول مبتنی بر ورق ضخامت 2 میلی متر، حکایت از ثبات و توام با افزایش تخفیفات در برخی از مبادی این حوزه حکایت دارد. قیمت پروفیل در محدوده 5000 تومان می باشد.
مهمترین گلوگاه های بازار آهن آلات
در حال حاضر مهم ترین گلوگاههای بازار آهن آلات در زیر شاخه ها، در موارد زیر خلاصه می شود که اخیرا دولت در صدد نظم دادن به آن بر آمده است.
۱) الزام ثبت کد ملی و کدپستی بارنامه ها به صورت بر خط ( در سطح کلان و خُرد)
۲) الزام ثبت کد مالیاتی برای خریداران فولادی بورس کالا و همچنین کد انبار برای آن ها ( در سطح مشتریان کلان)
۳) الزام ثبت ورود و خروج بر خط موجودی انبارها در حوزه فولاد ( در سطح اشخاص حقیقی و خُرد)
۴) حذف دفتر هزینه مشاغل از سال ۱۳۹۶ به بعد که در واقع به معنای حذف گروه دوم مالیاتی اشخاص حقیقی می باشد و اجبار به ثبت دفاتر رسمی روزنامه و کل برای همه فعالان گروه دوم مالیاتی که در عمل به معنای حذف حسابداری صنفی و اجبار به حسابداری رسمی شرکتی است .
پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید
- چاپ مقاله
- اشتراک با دیگران
- سایز متن ها
سوالات و نظرات کاربران
سوالات و نظرات کاربران