شرکت ذوب آهن سهند غرب در سال 1387 در زمینی به مساحت 30 هکتار در منطقه خضرلو و در فاصله 15 کیلومتری شهرستان عجب شیر تاسیس گردید و 3 سال بعد به بهره برداری رسید ولی این کارخانه تولیدی 4 سال بعد با حدود 400 کارگر تعطیل شد. از عمده دلایل تعطیلی کارخانه ذوب آهن سهند غرب می توان به کمبود نقدینگی و وجود فناوری های قدیمی اشاره نمود. این واحد تولیدی با ظرفیت اسمی 500 هزار تن فولاد در سال یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان شمش فولادی در استان آذربایجان شرقی به شمار می رفت که به دلیل رکود تعطیل گشت. از جمله واحدهای مختلف این کارخانه می توان به موارد زیر اشاره کرد
مشاهده نسخه pdf اطلاعات : ذوب آهن سهند غرب
واحد فرآوری قراضه
واحد ذوب شامل 6 ست دو بوته ای کوره القایی
واحد فولادسازی ثانویه شامل یک دستگاه کوره پاتیلی
واحد ریخته گری پیوسته شامل سه خط ریخته گری
سیستم جمع آوری و تصفیه دود و گرد و غبار
واحد آزمایشگاه و کنترل کیفی
تولیدات فولاد کارخانه سهند غرب وابسته به قراضه بوده و در صورت افزایش قیمت قراضه و عدم بهره گیری از روش کوره های قوس الکتریکی برای تولید فولاد این کارخانه متحمل ضررهای فراوانی شد. به نظر می رسد در حال حاضر یکی از بانک های کشور متولی این سهند فولاد غرب شده و شرایطی را به منظور تامین نقدینگی آن در نظر گرفته است.
با وجود این که استان آذربایجان شرقی همواره یکی از قطب های صنعتی کشور بوده در حال حاضر این منطقه نیز با رکود مواجه گردیده و سبب تعطیل شدن بسیاری از واحدهای صنعتی شده است. همچنین فرماندار این شهرستان بیان نموده که مطالبات کارگران به زودی پرداخت می گردد. کمبود نقدینگی که مهم ترین عامل تعطیلی این واحد تولیدی بوده به زودی توسط تغییرات مدیریتی و تحویل آن به بانک بر طرف خواهد شد.
به نظر می رسد این شرکت به بانک سامان تحویل داده شده و به زودی مشکلات آن بر طرف خواهد شد. همچنین این وضعیت با رفع تحریم ها و رشد صنایع مختلف تغییر خواهد نمود و مجددا شاهد رشد و رونق کارخانجات خواهیم بود. امید است با رفع مشکل این شرکت ها مجددا شاهد رونق تولید در آن ها باشیم.
آذربایجان شرقی، شهرستان عجب شیر، ناحیه صنعتی خضرلو، شرکت ذوب آهن سهند غرب