خاموت و سنجاقی کردن میلگرد

9 ماه پیشبازدید0دیدگاهامتیاز (undefined رای)
خاموت و سنجاقی کردن میلگرد

از میلگردها تنها برای آرماتوربندی طولی استفاده نمی‌شود، بلکه این مقاطع فولادی را به اشکال مختلف درآورده و برای اهداف متعدد مورد استفاده قرار می‌دهند. در واقع فرآیند خمکاری روی انواع میلگرد (بدون هیچ شکستی در میلگرد) انجام می‌شود تا بسته به نوع خمش در محل مناسب، مورد استفاده قرار گیرد. به نوعی از خمکاری که توسط مرکزآهن انجام می‌شود و در پروژه‌های عمرانی به وفور استفاده می‌شود، خاموت و سنجاقی کردن گفته می‌شود؛ خاموت و سنجاقی دو قطعه جدا از هم هستند؛ اما در محل مناسب مکمل یکدیگر می‌شوند.

خاموت زنی میلگرد چیست؟

خاموت زنی میلگرد، توسط دستگاه مخصوص به نام خاموت زن انجام می‌شود. با این دستگاه میلگردهایی از سایز 12 تا 20 را با زوایای دلخواه (حداکثر تا 130 درجه) خم می‌کند. اما میلگردی که تبدیل به خاموت می‌شود، چه کاربردی دارد؟ خاموت در واقع همان میلگرد است که به صورت عرضی (عمود بر میلگرد طولی) مورد استفاده قرار می‌گیرد و از المان‌هایی با ارتفاع زیاد محافظت می‌کند.

انواع خاموت زنی

  • خاموت سنتی: این نوع خاموت با دست تولید می‌شود. ظاهری مربعی داشته و در ایران کاربرد زیادی دارد.
  • خاموت معمولی: خاموت معمولی مانند خاموت سنتی با دست و اهرم ساخته می‌شود. اما سایز و قالب آن می تواند طبق نیاز سازه تغییر کند.
  • خاموت مارپیچ: برای تولید این نوع خاموت از دستگاهی به نام CNC استفاده می‌شود.
  • خاموت سلولار: جدیدترین خاموت توزیع شده همین خاموت‌های سلولار هستند. استحکام بسیار بالایی دارند و در تولید آن‌ها از آخرین تکنولوژی‌ استفاده می‌شود.

تفاوت خاموت زنی ساده و مهندسی

خاموت ساده و مهندسی هر دو مربعی شکل هستند؛ اما نوع خمش یا در واقع زاویه خم بخش باز آن‌ها متفاوت است. خاموت ساده، خم 90 درجه دارد. حال اگر مقدار این خم را افزایش دهند و آن را به 135 درجه برسانند، به آن خاموت مهندسی گفته می‌شود. در نوع مهندسی، دو زائده‌ از میلگرد (به دلیل خمش 135 درجه) به سمت داخل آمده و طبق گفته مهندسان، نگهداری و قدرت آن بیشتر است. البته هزینه‌ای که برای تولید خاموت مهندسی باید پرداخت، نسبت به نوع ساده، بیشتر است. اغلب خاموت‌ها با میلگرد سایز 8 تا 12 و گرید A2 تولید می‌شوند.

سنجاقی کردن میلگرد چیست؟

میلگرد سنجاقی، کوچکترین اما مهمترین عضو سازه‌های بتنی محسوب می‌شود که به آن آرماتور، سنجاقی و قلاب دوخت نیز گفته می‌شود. سنجاقی، میلگرد کوتاه و مستقیمی است که از دو سمت خم شده و به صورت عرضی برای استحکام میلگردهای طولی و قفل کردن آنها استفاده می‌شود. برای سنجاقی کردن میلگرد، اغلب از ضخامت 8، 10، 12 و گاهی 14 استفاده می‌شود.

خاموت و سنجاقی کردن میلگرد در مرکزآهن

اشکال مختلف سنجاقی کردن میلگرد

  • میلگرد سنجاقی با خم استاندارد: این نوع میلگردِ سنجاقی، دو خم در هر دو سمت دارد، هر دو خم‌ها زاویه 90 درجه دارند.
  • میلگرد سنجاقی با خم نیمه استاندارد: این نوع میلگرد سنجاقی، نیز داری دو سر خم شده است اما یک سر با زاویه 90 درجه و سر دیگر آن با زاویه 135 درجه، به همین دلیل به آن نیمه استاندارد گفته می‌شود.
  • میلگرد سنجاقی با خم دو طرف 135 درجه: این نوع میلگرد از دو سمت (بر خلاف جهت یکدیگر) خم 135 درجه دارد. مرکزآهن بسته به سفارش مصرف کننده و نیاز پروژه می‌تواند به جای خمش‌های خلاف جهت یکدیگر، خم‌های همسو ایجاد نماید.

سفارش میلگرد خاموت و سنجاقی از مرکزآهن

ممکن است همه افرادی که روی پروژه‌های ساختمانی کار می‌کنند، دستگاه خاموت زن نداشته باشند. مخصوصا اگر پروژه عظمت چندانی نداشته باشد، خرید یا اجاره دستگاه خاموت زن، صرفه اقتصادی ندارد. در این حالت بهتر است برای تهیه خاموت و سنجاقی از طریق مراکز معتبری همچون مرکزآهن اقدام نمایید. خاموت و سنجاقی میلگرد، توسط مرکزآهن با دستگاه‌های تمام اتوماتیک، با سرعت عمل و دقت بالا انجام می‌شود. کافی است با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید تا کارشناس بخش مربوطه سفارش شما را ثبت نماید. لازم به ذکر است مرکزآهن هر میزان سفارش، مطابق با نیاز شما را پذیرا است.