نکاتی که باید در استفاده از شیشه در صنعت ساختمان بدانید!

6 ماه پیش5341بازدید0دیدگاه4.4امتیاز (8 رای)
نکاتی که باید در استفاده از شیشه در صنعت ساختمان بدانید!

شیشه یا فلز؟! این دو متریال پرکاربرد در صنعت ساختمان، جایگاه خاص خود را دارند و هر کدام به دلیل خواص و ویژگی های ارزشمند، هم از نظر استحکام و هم از نظر زیبایی، در نمای بیرونی یا فضای داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. در کنار برخی فلزات که بیشترین کاربرد را در ساخت و ساز انواع ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری دارند، شیشه نیز به خاطر ظرافت، زیبایی، شفافیت بالا و تاثیر آن به عنوان عایق صوتی و حرارتی، جلوه دیگری به قسمت های مختلف ساختمان ها داده است. با این حال، ترکیب شیشه و فلز در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی و فضاهای مختلف، جذابیت و درخشندگی را از یک سو و ایمنی و استحکام را از سوی دیگر به ساختمان ها بخشیده است. سازه های فلزی شیشه ای و ترکیب یا کنار هم نهادن این دو متریال ظاهرا نامانوس، اکنون برای فعالان ساخت و ساز، معماران، طراحان دکوراسیون، فروشندگان و خریداران، اهمیت ویژه ای دارد. اگر قصد دارید درباره کاربرد شیشه و انواع آن در ساختمان، همجواری شیشه و فلز و محصولات حاصل از آن در قسمت های مختلف یک ساختمان، بیشتر بدانید، با ما همراه باشید.

شیشه ساختمانی چیست ؟

شیشه ساختمانی چیست ؟

شیشه به عنوان یک ماده سخت و انعطاف ناپذیر، ماهیت شفاف و شکننده ای دارد اما در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی نظیر اسیدها و بازها مقاوم است. مواد اولیه و اصلی برای تهیه انواع شیشه در کارخانه شیشه گری و شیشه سازی، سیلیس، کربنات دو سود و سنگ آهک است که با یکدیگر مخلوط شده و با درجه حرارت بسیار بالا ذوب می شوند و بعد از آماده شدن مخلوط شیشه، به مرحله قالب گیری و خنک شدن میرسند. همچنین مواد شیشه ساز مورد تایید موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران عبارتند از: سیلیس، دی اکسیدبور و پنتا اکسید فسفر که از هر یک به تنهایی می توان شیشه تهیه کرد. همچنین برای افزایش مقاومت شیشه در شرایط اقلیمی مختلف از اکسیدهای دو ظرفیتی باریم، منیزیم، کلسیم، سرب و روی به عنوان تثبیت کننده استفاده می شود. با توجه به ابعاد شیشه، نوع و ضخامت آن، میتوان وزن تقریبی شیشه را محاسبه کرد. با محاسبات انجام شده وزن یک متر مربع شیشه تک جداره با ضخامت 2 میلی متر برابر 5 کیلوگرم است و یک مترمربع شیشه 4 میل وزنی معادل 10 کیلوگرم دارد.

وزن مخصوص شیشه چقدر است ؟

بر این اساس، اکسید نقره برای تولید کریستال، فلدسپار برای افزایش مقاومت در برابر مواد شیمیایی، نیترات سدیم برای حذف رنگ سبز، اکسید فلزات برای تولید شیشه رنگی، اکسید سزیم برای جذب اشعه مادون قرمز، اکسید منگنز برای شفاف کردن و افزایش مقاومت شیشه در برابر شرایط جوی، خرده شیشه برای تسریع عملیات ذوب مواد و اکسید سرب برای ساخت بلور و کریستال، از جمله مواد افزودنی در فرایند تولید شیشه برای تغییر خواص آن است.

کاربردهای شیشه در زندگی روزمره و ساختمان

شیشه کاربردهای فراوانی دارد و علاوه بر ساخت وسایل تزیینی، ظروف آزمایشگاهی، ظروف آشپزخانه، از جمله مصالح ساختمانی نیز به شمار می رود. انواع شیشه های شفاف، نیمه شفاف و رنگی، جاذب حرارت، ایمنی، دو جداره، سکوریت و… در ساختمان ها برای نما، در و پنجره، تیغه سازی و نظایر آن استفاده می شود. استفاده از این متریال در کنار سایر مصالح ساختمانی، توسط فعالان ساخت و ساز و معماران، درخشندگی و زیبایی خاصی به ساختمان می بخشد.

مهم ترین ویژگی های شیشه برای استفاده در ساختمان، شفافیت، استحکام، سهولت در نصب، قابلیت عبور نور، قابلیت بازیافت و دارا بودن ارزش U (مقدار حرارت انتقال یافته از طریق شیشه) است. این ویژگی ها، امکان مشاهده بیرون و درون ساختمان، طراحی آنها به صورت دیده شدن از یک طرف مانند آینه، امکان مقاوم تر کردن آنها با استفاده از پایدار کننده ها یا نصب حفاظ ها با توجه به شکنندگی شیشه ها، قابلیت نور دهی به داخل خصوصا ساختمان هایی که نمای خارجی آنها شیشه ای است و امکان بازیافت صددرصدی را فراهم می سازد.

کاربرد شیشه ساختمان در قسمت ‌های مختلف مانند پنجره‌ ها، شیشه‌ های دودبند جلوی آسانسور، بالکن، پارتیشن و حمام است. شیشه‌ های مورد استفاده در ساختمان در پنجره‌ ها بیشتر از نوع دو جداره و لمینت و درب شیشه دودبند، شیشه بالکن، شیشه حمام و شیشه پارتیشن، درب های اتوماتیک عموما 10 میل سکوریت هستند. معمولا شیشه های نصب شده در ساختمان ها به صورت فریم دار با فریم آلومینیومی و یا فریم لس است. استفاده از شیشه سکوریت 10 میل یا دودبند، از قوانین آتش‌ نشانی است و سازنده‌ ها بدون آن، قادر به دریافت پایان کار نیستند.

در مجموع شیشه انتخاب شده، باید با نوع کاربرد آن تناسب داشته باشد مثلا بهتر است در پنجره های ساختمانی از شیشه دوجداره استفاده شود و نوارها و چسب عایق بندی بین لایه ها، کامل و دقیق اجرا شده باشد. علاوه بر آن، شیشه ها باید بدون موج، و شفافیت آنها در تمام سطح، یکنواخت باشد. همچنین هنگام استفاده از نماهای شیشه ای و شیشه های بزرگ، حتما از شیشه سکوریت و لمینت استفاده شود. برای ساختمان هایی که در معرض عبور افراد است، شیشه های سکوریت برای پرهیز از آسیب رسانی به عابران لازم است. در جدول زیر، با ذکر انواع شیشه ها، کاربردها و ویژگی های آنها، بر شیشه های ساختمانی تاکید شده است.

انواع شیشه در صنعت ساختمان

انواع شیشه در صنعت ساختمان

در حال حاضر، انواع شیشه ها برای ساختمان های مختلف یا قسمت های مختلف یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. شیشه سودا لایم (جام)، شیشه تخت (فلوت)، شیشه مشجر، شیشه رفلکس (آینه ای)، شیشه مات، شیشه ضدآتش (پیرکس)، شیشه دوجداره (مضاعف)، شیشه مسلح، شیشه سکوریت، شیشه نشکن (دو یا چندلایه)، شیشه رنگی، بلوک شیشه ای، شیشه لعاب دار، شیشه لمینت، شیشه خود تمیز شونده، شیشه هوشمند (مات شونده برقی)، شیشه خم، شیشه کریستال، شیشه تاشو و… از جمله شیشه هایی هستند که بسیاری از آنها در ساخت و ساز یا صنایع دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

گرچه ظاهرا شیشه، بیشتر در نمای خارجی ساختمان به چشم می آید، اما استفاده از انواع شیشه در قسمت های مختلف ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری رایج است. علاوه بر نمای بیرونی ساختمان، شیشه برای ساخت پلکان در داخل ساختمان، پنل های شیشه ای برای تفکیک قسمت های داخلی ساختمان های اداری و مسکونی، شیشه های سکوریت نشکن برای فرودگاه ها، هتل ها، مدارس، مراکز تجاری و مانند آن، شیشه های رنگی برای دکوراسیون داخلی، کافی شاپ ها، هتل ها، مراکز تفریحی تجاری و نمای شیشه ای برای طراحی دکوراسیون سرویس های بهداشتی، حمام و استخر استفاده می شود.

  •  سودالایم (جام)

بیش از 95 درصد از کل شیشه تولیدی جهان را شامل می شود. به شیشه های دارای سطح ساده، سطح برجسته، رنگی، بی رنگ یک لایه، دولایه، شفاف، مات، پوشش دار و بدون پوشش تقسیم می شود. شیشه‌ های در و پنجره ساختمان، شیشه‌ های خودرو، بطری‌ها و نظایر آن از جنس سودالایم هستند. مهم ترین اجزای تشکیل‌ دهنده آن اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم است.

  • سکوریت 

در ایران به شیشه میرال هم معروف است. بر اثر حرارت دادن و سرد شدن ناگهانی ایجاد می شود. انجام عملیات در ساخت آن، موجب افزایش مقاومت سه تا پنج برابری در برابر ضربه و شوک حرارتی می شود. در صورت شکستن، به ذرات ریز و مکعب شکل بدون آسیب رسانی تبدیل می شوند. بیشتر در ویترین فروشگاه ها، درهای شیشه ای و پنجره های جانبی خودروها مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس ضخامت، ابعاد، مات یا غیرمات بودن و میزان مقاومت در برابر حرارت، انواع مختلف دارند.

  • لمینت 

ترکیبی از چند لایه متریال است که در ساخت شیشه نرمال استفاده می شود. وزن و ضخامت آنها نسبت به نوع معمولی بیشتر است. میزان انتقال گرمای پایین تری نسبت به شیشه های معمولی دارند و برای ساخت آکواریوم، پل های شیشه ای و مانند آن استفاده می شود.

  • هوشمند (مات-شونده برقی)

اغلب به صورت لمینت بوده و ویژگی های آن را دارد، علاوه بر آن، با طلق PDLC موجود بین دو شیشه امکان مات یا شفاف شدن در کمترین زمان ممکن با استفاده از جریان برق را دارا می باشد. برای ایجاد حریم خصوصی کاربرد دارد و در طراحی های نوین ساختمانی نقش دارند.

  • دوجداره (آکوستیک)

شیشه دوجداره

متشکل از دو لایه ساده و بعضا رنگی به موازات هم است که لبه ها یا درزها هوابندی شده و فضای بین لایه ها، با مواد خشک کننده، پر و یا بعضا بین دو لایه، خلا ایجاد می شود. به دلیل وجود گاز در بین دو جداره، امکان انتقال سروصدا وجود ندارد و عایق گرما، سرما و صدا است. در فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستان ها کاربرد دارد. پایین بودن ضریب انتقال حرارت، موجب کاهش میزان انتقال گرما و سرما و صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. برای محیط هایی که میزان آلودگی صوتی در آن بالا می باشد، مناسب است.

  • نشکن

به شیشه ضدگلوله نیز معروف است و ممکن است از جنس شیشه سکوریت ساخته شود. دو یا چند لایه شیشه که به وسیله ورقه هایی از نایلون شفاف تحت حرارت و فشار به یکدیگر متصل می شوند. برخی انواع شیشه های طلق دار به عنوان عایق صوتی، جاذب حرارت، کاهنده شفافیت و شیشه ایمنی هستند. هنگام شکستن، خاصیت کشسانی نایلون، مانع پراکندگی ذرات شیشه می شود. جلوگیری از انتقال سر و صدا و انرژی فرابنفش، بیشترین کاربرد آن در خودروهای پلیس و ویترین مغازه های فروش اشیای گران قیمت و عتیقه است.

  • رفلکس

یک پوشش بازتاب کننده نور که بر روی سطح شیشه قرار می گیرد. نور را انعکاس می دهند و نقش مهمی در کاهش حرارت دارند. بیشتر برای نماکاری ساختمان استفاده می شوند. از بیرون، داخل ساختمان قابل رویت نیست اما بالعکس آن وجود دارد و می توان محیط بیرون را دید. در شب، میتوان داخل ساختمان را از پشت آنها مشاهده کرد. میزان حرارت ناشی از خورشید در ساختمان و هزینه های حاصل از آن را به شدت کاهش می دهد.

  • فلوت (تخت)

حالت اولیه شیشه تولید شده است. در ضخامت های 2 تا 20 میلی متر و بیشتر تولید می شود اما ضخامت آن در ساختمان 4-8 میلی متر است. اغلب بدون موج و خمیدگی، در ساختمان ها خصوصا پنجره ها کاربرد دارد.

  • رنگی

برای تولید آن مواد شیمیایی به مواد اولیه اضافه می کنند. برای تزئین در امور مختلف کاربرد دارند. استفاده بیشتر در ویترین مغازه ها، نمایشگاه ها، آزمایشگاه ها، ساختمان های صنعتی و مسکونی با طراحی خاص، در مقایسه با شیشه های معمولی بخش زیادی از نور را جذب و بخش کمی را از خود عبور می دهند.

  • خود تمیز شونده

شیشه‌ هایی که سطح‌ آن کثیف نمی شود. فتوکالیستی و هیدروفیلی (آب دوست) بودن، دارای ظاهر تمیز و بدون غبار، نگهداری و استفاده بسیار راحت از جمله ویژگی های این نوع شیشه است. کاربرد آن در ساخت شیشه‌ های ساختمانی، مصالح نماسازی، در و بدنه حمام، استخر، سونا، پانل ‌های خورشیدی تولید انرژی، گلخانه می باشد.

  • تاشو

شیشه تاشو

امکان جمع کردن در یک طرف و استفاده از آن در فضاهایی مانند بالکن، آلاچیق و بهارخواب را دارد.

  • مشجر (طرح دار)

با استفاده از روش نورد مذاب شيشه از بين دو غلطک که معمولا غلطک زيرين نقش دار است، توليد مي شود. بر روی سطح خود ناهمواری هایی دارد که موجب شکست نور و دیده نشدن طرف دیگر شیشه می شود. برای ایجاد محیط خصوصی، نمای داخلی و خارج از دید در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در طرح های مختلف، تولید و عرضه می شود.

  • ضدآتش (پیرکس)

در مقابل حرارت، مقاومت زیادی دارند. معمولا به عنوان ظروف آزمایشگاه، آشپزخانه یا جلوی بخاری های دیواری و اجاق ها استفاده می شوند.

  • مسلح

با اضافه کردن توری فلزی در بین شیشه ساخته می شود. بیشتر برای درهای ورودی، کارگاه ها، موتورخانه ها، آسانسورها و فضاهایی که خطر شکـسـتن و فرو ریختن شیشه وجود دارد، استفاده می شود.

  • کریستال

دارای بالاترین شفافیت در بین شیشه های تولیدی و وارداتی است. برای ایجاد ظاهری شفاف و بسیار درخشنده به شیشه و کریستالی کردن آن از اکسید سرب استفاده می شود. جزء شیشه های سیلیکاتی است که از سختی بسیار کمی برخوردار می باشد. این شیشه ها را میتوان تراش داد و برای ساخت ظروف استفاده کرد و به دلیل جذابیت بالا، مناسب لابی های جواهرفروشی و شو روم ها می باشد.

  • خم

شیشه خم به صورت قوسی شکل است. برای انواع پروژه های معماری کاربرد دارد. با ایجاد هارمونی و هماهنگی در دید، موجب جذابیت و زیبایی و همچنین افزایش فضا و مقاومت بیشتر می شود.

  • شیشه دکوراتیو

هر شیشه ای که برای استفاده در دکوراسیون داخلی مناسب باشد، دکوراتیو محسوب می شود که دارای تنوع زیاد است. شامل دو گروه: اول شیشه لاکوبل رنگی که یک رو نما هستند و نور را از خود عبور نمی دهند و دوم شیشه رنگی های ترنسپارنت که نور را از خود عبور می دهند.

  • شیشه لاکوبل

لاکوبل رنگی به خاطر گستره رنگی بالا، کاربردی ترین ماده در طراحی فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان است. پوشش های دیوارها، پارتیشن های اداری و جدا کننده ها، حمام های شیشه ای، آشپزخانه ها، چینش اتاق های خواب، میزهای شیشه ای، آینه های رنگی، دکوراسیون فروشگاهی، شیشه های چاپی با قابلیت پرینت تصاویر دلخواه می باشد.

  • شیشه سندبلاست

شیشه سندبلاست

یکی از روش های مات کردن و ایجاد طرح بر روی شیشه، سندبلاست کردن آن است. نوعی ماسه خاص با فشار بر روی شیشه پاشیده می شود و سبب مات شدن شیشه می شود. میتوان طرح ها و نقش های دلخواه را بر روی شیشه ایجاد کرد. شرکت ها و سازمان ها، از شیشه های سندبلاست برای ایجاد طرح، لوگو، برند و یا شعار تجاری استفاده می کنند.

  • شیشه اسپایدر

از معمولی ‌ترین و بهترین شیشه ‌های بدون فریم است. بر محور‌ها و یراق‌ ها به ‌صورت شبکه‌ ای، موزاییکی نصب می ‌شوند. نمای ساختمان را به یکی از بهترین و ماندگار‌ترین نوع نما تبدیل می کند. به دلیل تمرکز فشار خارجی بر روی این نماها، امکان استفاده از شیشه ساده وجود ندارد و باید از شیشه سکوریت استفاده کرد. در صورتی که ارتفاع نمای اسپایدر بیش از سه متر باشد، باید از سکوریت و لمینت استفاده شود.

  • شیشه اسپندرال یا چاپ دار

شیشه غیر شفاف که فضای پشت آن به دليل دارا بودن پوشش رنگي مات قابل رؤيت نیست. با انجام پخت های مرکب سرامیکی روی شیشه در انواع رنگ ها و مدل های مختلف به صورت غیر شفاف تولید می شود. از شیشه های پوشش دار اسپندرال به صورت به هم پیوسته در نمای بیرونی یا دیوارهای حائل داخل ساختمان و یا پوشاندن نماهای نامناسب مانند سیمکشی ها ، لوله کشی ها و سطح مقطع سقف های طبقات استفاده می شود.

  • شیشه ساتین

نوع خاصی از شیشه مات که از غوطه ور کردن شیشه در هیدروفلوئوریک اسید یا سایر اسیدهای ساینده به دست می آید. از بهترین نوع شیشه های مات که امروزه بسیار پرطرفدار می باشد. دارای تکنولوژی بسیار بالا نسبت به شیشه های سندبلاست و مشجر است. در ساختمان های مدرن و خلق فضاهای منحصر به فرد و زیبای داخلی کاربرد دارد. سطح بیرونی آن به صورت مات، یکنواخت و یکدست است و هیچ گونه فضای خالی و شفاف روی آن دیده نمی شود.

  • شیشه کنترل کننده انرژی (کم گسیل)

این شیشه ها که Low-Emissivity یا شیشه کم گسیل نیز ترجمه شده، انتقال حرارت بسیار کمتری نسبت به شیشه معمولی دارد و مانند یک عایق حرارتی شفاف عمل می‌ کند. چون شیشه مساحت زیادی از سطح جانبی ساختمان‌ ها را تشکیل می ‌دهد، استفاده از آن به جای شیشه معمولی، کمک بزرگی در کاهش مصرف انرژی ساختمان می کند. در انواع مختلف تولید می شود و شکل ظاهری بعضی از آنها مشابه شیشه معمولی و بی ‌رنگ بوده و نوع رنگی آن به Low-E-Sun مشهور است.

  • شیشه طرح دار

بر روی سطح این شیشه ها یک سری نقوش طراحی شده اند که الگوهای هندسی رنگارنگ یا بافت های ملایم دارند. در مکان هایی که نیازمند رعایت حریم خصوصی هستند و به نور کافی نیز نیاز دارند، استفاده می شود. بافت هایی که بر سطح شیشه دیده می شوند مانع از دیدن شی پشت آن با وضوح کامل خواهد شد. در اتاق های کنفرانس، رستوران ها، پنجره ها، تفکیک فضای حمام و کابین دوش، کاربرد دارد.

  • شیشه استین گلاس

شیشه استین گلاس

شیشه رنگارنگی که در آن تکه های کوچک با رنگ های متفاوت در کنار هم، یک تصویر کلی ترسیم می کنند. نیاز به نگهداری ندارد زیرا گرد و غبار بر روی سطح آن نمی چسبد و اثر انگشت بر روی آن باقی نمی ماند. متریال مناسب برای طراحی داخلی ساختمان است و به عنوان پارتیشن در فضاهایی نظیر هتل یا رستوران برای ایجاد حریم خصوصی و تفکیک فضای سالن و پذیرایی یا فضاهای بزرگ استفاده می شود و نیز در طراحی انواع درها، در کنار چوب نیز به کار می رود.

  • استون گلاس (مرمریت)

به دلیل مرغوبیت، مقاومت، کیفیت و ضخامت بالا، برای نمای ساختمان و کانترهای آشپزخانه استفاده می شوند. قابلیت نشکن بودن، خم کاری برای دکوراسیون و ستون ها، مقاومت در برابر آب، مقاومت در برابر گرما و سرما، نصب سریع و آسان دارد.  نصب به صورت یک تکه تا طول سه متر، شفافیت بسیار بالا، خاصیت رفلکتیو و نمای بسیار زیبا و تنوع در رنگ های سفید یخچالی، مشکی و بژ از دیگر مزایای این محصول است.

  • شیشه ایمنی

از انواع شیشه مهندسی است که با شکستن و خردشدن، تکه های آن از یکدیگر جدا و پرت نمی شوند. برای استفاده در ویترین مغازه ها و میز قهوه خوری قابل استفاده است زیرا در اثر ضربه فنجان یا اشیای دیگر به راحتی شکسته نمی شود. مقاومت و استحکام شیشه ایمنی، موجب استفاده طراحان از این شیشه برای طراحی راه پله های داخلی ساختمان شده است.

  • شیشه شفاف

از رایج ترین انواع شیشه است که در دکوراسیون داخلی استفاده می شود. بی رنگ است و در صورت وجود اکسیدهای آهن، لبه های آن به رنگ آبی یا سبز بوده، انتقال نور از ویژگی های بارز آن است و حدود 80 تا 90 درصد نور را از خود عبور می دهند. در قسمت های مختلف منزل برای تزئین و برای ساخت دستگیره در تا لامپ و لوستر کاربرد دارد.

  • شیشه دارای شبکه سیمی

شیشه دارای شبکه سیمی

محصولی است که در آن مفتول تنیده شده در حین ساخت در میان شیشه جا داده شده و دارای پایداری و مقاومت فشاری همانند شیشه های معمولی است. هنگام شکستن مفتول تنیده شده تکه های شیشه را نگه می دارد.

  • شیشه لعاب دار

شیشه مقاوم شده به وسیله حرارت است. یک سطح آن، به طور کامل و یا بخشی از آن، با رنگ دانه های معدنی پوشیده شده و کنترل کننده اشعه های خورشیدی به منظور سایه اندازی از کاربردهای آن می باشد.

  • شیشه فتوولتاییک

از سلول های خورشیدی تا انرژی خورشید را به الکتریسیته تبدیل کنند. این سلول ها بین دو قاب شیشه جای گذاری می شوند و فضای بین دو قاب با رزین ویژه ای برای سلول های خورشیدی پر می شود.

  • شیشه اپال

شیشه های غیرشفاف با ظاهر چینی که در مقیاس میکروسکوپی دچار جدایش شده اند. بیشتر به صورت ظروف آشپزخانه ای مقاوم در برابر شوک حرارتی و بعضا برای مقاصد صنعتی کاربرد دارند.

  • شیشه لایه دار

از ترکیب دو ورق شیشه یا بیشتر به همراه یک لایه داخلی پلاستیکی یا رزین تشکیل شده است. در صورت شکستن، لایه داخلی، قطعات خرد شیشه را با هم نگاه می دارد تا هنگام عبور افراد استحکام لازم فراهم شود. شیشه لایه دار از ورود 99 درصد پرتوهای مخرب خورشید پیشگیری می کند و موجب محافظت از مبلمان داخلی، ویترین ها و کالاهای تجاری در برابر اثرات مخرب UV می شود.

  • شیشه گرم شونده الکتریکی

برای هر شرایطی مناسب است، چه در جایی که رطوبت هوا بالاست و چه در جایی که اختلاف دما بین محیط داخل و خارج وجود دارد، ممکن است منجر به میعان بخار آب بر روی شیشه شود.

  • شیشه ضد انعکاس

شیشه تخت است با روکش دارای طراحی مخصوص که درصد بسیار کمی از نور را بازتاب می دهد. حداکثر شفافیت و وضوح بصری را دارد و همیشه اجازه دید مطلوب از میان شیشه، میسر است. وضوح دید، شیشه های ضدانعکاس را برای تمام کاربردهای شیشه شفاف، مناسب می کند.

کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

کاربرد شیشه در دکوراسیون داخلی

شیشه در دکوراسیون داخلی قابلیت های فراوانی دارد. استفاده از شیشه در کف، استفاده از شیشه در سقف، استفاده از شیشه به عنوان دیوار، میز و صندلی شیشه ای، دکور شیشه ای و در شیشه ای برخی از کاربردهای آن است. استفاده از شیشه در طراحی کف به ایجاد شفافیت و زییابی در محیط کمک زیادی می کند و وقتی استفاده می شوند که فضای زیر آنها چیزی برای نمایش داشته باشند مانند پاساژها و مکان های هیجان انگیز. سقف های شیشه ای به خاطر زیبایی در روز و شب، امکان استفاده از نور خورشید و مشاهده ستارگان، جذابیت بالایی دارند. همچنین شیشه یک پارتیشن خوب برای تفکیک فضاهاست و به عنوان دیوار و عایق صوتی قابل استفاده است. در طراحی دکوراسیون داخلی، صندلی ها و نیمکت های شیشه ای نیز به جمع متریال های دیگر اضافه شده اند. شیشه های رنگی و آجرهای شیشه ای نیز برای تزئین دکورها و ویترین ها در دکوراسیون داخلی به کار می روند. ضمنا می توان برخی درهای خانه را شیشه ای ساخت. علاوه بر این موارد، استفاده از شیشه در پله، در نرده برای راه پله و بالکن، در آشپزخانه برای میز ناهارخوری، بوفه، کابینت و حتی پشت گاز برای سهولت در تمیز کردن آن کاربرد دارد.

چرا شیشه و فلز در ساختمان؟

شیشه و فلز هر کدام به تنهایی، نقش مهمی در ساختمان ها دارند اما وقتی از ترکیب شیشه و فلز در ساختمان صحبت می کنیم، نگاه ها بیشتر به سمت نمای ساختمان ها می چرخد در حالی که سازه های شیشه و فلز، کاربردهایی فراتر از آن دارند. این محصول، ممکن است فراتر از نمای یک ساختمان، نرده، در و پنجره، پل، پلکان و نظایر آن باشد. شاید تعجب آور باشد که شیشه با ظرافت و شکنندگی خود، چگونه در کنار فلزات جای می گیرد اما شگفتی بیشتر زمانی است که دریابیم ترکیب زیبای شیشه و فلز، اتفاقا مدیون طراحی و ظرافت قطعات فلزی است که شیشه را احاطه کرده است.

از این رو، وقتی با نتایج ترکیب شیشه و فلز در ساختمان در کنار یکدیگر مواجه می شویم، با محصولاتی مواجه هستیم که علاوه بر ظرافت، شفافیت و زیبایی ناشی از شیشه مورد استفاده در آن، ویژگی هایی مانند استحکام، مقاومت و ایمنی بالا را نیز به خاطر وجود فلزاتی که شیشه را در خود جای داده و از آن محافظت می کنند، دارا هستند. به همین دلیل علاوه بر ایمنی و کیفیت ساختمان ها هنگام به کارگیری انواع مصالح ساختمانی، ظاهر زیبا و عملکرد آنها نیز بسیار مورد توجه است. هنگامی‌ که از ظرافت شیشه در کنار استحکام فلز استفاده شود، نتیجه آن، آثار مستحکم و در عین حال، ظریف و زیبا خواهد بود.

استفاده از فلز در نمای ساختمان

فلز از جنبه‌ های مختلف شباهت زیادی به شیشه دارد. فلز را به ندرت به عنوان مصالح اصلی در ساخت نماهای ساختمان ‌های مسکونی به کار می ‌برند و بیشتر به صورت محدود در مقیاس‌ های کوچک از آن استفاده می ‌شود. فلز با مصالحی همچون چوب، بتن و آجر همخوانی خوبی دارد و بیشتر در ترکیب با آنها در نمای مسکونی استفاده می ‌شود. متریال های ساختمانی فلزی از جمله نماهای جذابی هستند که از حدود یک قرن پیش به صورت گسترده کاربرد یافته اند و نحوه به کارگیری آنها غالبا به عنوان نما به صورت واحدهای کوچک، ورقه های بزرگ و یکدست یا نمونه های مشبک و الگودار است. فلزات آلومینیوم، استیل ضد زنگ، مس، روی، برنز و برنج، پر طرفدارترین فلزات در نمای ساختمان هستند که از این میان، دو فلز آلومینیوم و استیل، کاربرد بیشتری دارند.

استفاده از شیشه در نمای ساختمان

فناوری نمای شیشه  ای ساختمان متناسب با نیاز امروز در حال پیشرفت است و حاصل آن، ظهور سیستم های متعدد همچون نماهای بدون قاب، نماهای اتصال نقطه ای یا اسپایدر است. استفاده از شیشه به عنوان نمای پوسته دوم ساختمان یکی از زمینه  های توسعه سریع این فناوری است زیرا نمای پوسته دوم، علاوه بر تاثیر مثبت بر کاهش آلودگی صوتی و اتلاف انرژی، به ساکنان، امکان بهره  مندی از تهویه طبیعی در مجاورت پنجره  های نمای اولیه را می دهد. اولین نمای شیشه ای ساختمان در انگلستان و شهر لیورپول است که نیمه دوم قرن 19 ساخته شد. اولین نمای شیشه ای جهان در آن زمان، فقط پنج طبقه ارتفاع داشت و شاید عدم اختراع آسانسور هم دلیل ارتفاع محدود آن باشد. این نمای شیشه ای ساختمان از نظر دیتیل با نماهای امروز تفاوت داشت و به طور کامل، از فلز به عنوان سازه اصلی و میانی استفاده شده بود.

کاربردهای فلز و شیشه در زندگی

برای آگاهی از کاربردهای فراوان شیشه و فلز، کافی است به ویترین شیشه ای فروشگاه ها نگاهی بیندازید، نرده ها و جان پناه های تمام شیشه ای را در معماری امروزی ببینید، نمای اسپایدر در ساختمان های تجاری و اداری را ملاحظه نمایید، پارتیشن های اداری با تلفیقی از پروفیل های آلومینیومی و شیشه های تک جداره را مدنظر قرار دهید، ترکیب سازه های شیشه ای چندلایه مانند سکوریت و لمینیت با سازه های فلزی در طراحی پل ها و پلکان شیشه ای را مشاهده کنید و توجه ویژه ای به اتاق ها، دیوارهای شیشه ای و دیوارپوش های شیشه ای داشته باشید. اکنون می توانید به کاربردهای گسترده تر سازه های شیشه و فلز پی ببرید؛ همان سازه هایی که از کنار هم قرار گرفتن شیشه های مختلف با عناصر و یراق های فلزی ایجاد می شوند.

دیتیل نرده های شیشه ای

نرده شیشه ای، ابتکار معماری مدرن و ترکیبی از پروفیل آلومینیوم (یا استیل) و شیشه است که به لحاظ طرح و اجرا انواع مختلفی دارد. با پیشرفت های گسترده در تولید شیشه های لمینیت و سکوریت، نرده و جان پناه تمام شیشه ای، یکی از مصادیق و محصولات کاربرد شیشه در معماری مدرن است. اهمیت قطعات فلزی و غیرفلزی نگهدارنده شیشه و سایر قطعات کنار آن، زیبایی و کیفیت شیشه ها را به طور توامان ایجاد کرده است. ارتباط شیشه و فلز در نرده های شیشه ای، منجر به طراحی و تولید انواع نرده ها در قالب نرده های تمام شیشه ای با پروفیل های نگهدارنده، نرده های شیشه ای با ستون های فلزی، نرده های شیشه ای با اتصالات نقطه ای و ویترین های شیشه ای برای واحدهای تجاری شده است. با توجه به مشکلات نرده های آهنی و یا لوله ای که قبلا مورد استفاده بود، نرده شیشه ای با استقبال مواجه شده است. نظافت آسان، سازگار با مواد و متریال های دیگر، ایجاد بوم نقاشی برای کودکان، لذت دیدن مناظر، ایمن و مطمئن بودن، ماندگاری و دوام، تناسب با طراحی محیط و خلق فضای بیشتر از جمله مزایای آن است.

در این رابطه، بست های فلزی شیشه ای از اتصالات دارای حساسیت بالاست و در صورت تناسب با ضخامت شیشه، بیانگر دوام و ایمنی قطعات شیشه ای است و گاهی در طبقات فوقانی یک آسمانخراش، به عنوان جان پناه بالکن استفاده می شود. نوع شیشه نیز در افزایش قابلیت اطمینان، سهم بالایی دارد. قطعات کمکی مورد استفاده در این بست  ها مانع رهایی شیشه و سقوط آن هنگام وقوع آتش  سوزی می شود. بست های فلزی با توجه به تنوع بالا از لحاظ جنس، اندازه و پوشش ظاهری از قطعاتی هستند که به دلیل حساسیت و عملکرد ایمنی مورد توجه سازنده است و برخورداری از استانداردهای اروپایی، بیانگر کیفیت آنها است.

انواع پارتیشن های شیشه ای

انواع پارتیشن های شیشه ای

پارتیشن اداری فلزی و شیشه ای یکی از ابزار طراحی دکوراسیون است که با توجه به نوع آن برای اهداف مختلفی کاربرد دارند. دیوارهای پارتیشن شیشه ای در سازمان های اداری امروزی که از الگوی فضای باز تبعیت می کنند همراه با پروفیل های آلومینیومی ظریف برای نگهداشت شیشه های تک جداره یا دو جداره با ترکیب های ظاهری متنوع مانند شیشه های طرح دار و چاپ خورده، حس ویژه ای به محیط اداری می دهد و موجب ترغیب کارکنان به فعالیت بیشتر و بهینه در فضاهای متفاوت و جذاب می شود. پارتیشن های ثابت و متحرک، فریم لس، رنگی، فریم لس و استیل، تک جداره، دوجداره و پارتیشن هایی که از شیشه های هوشمند استفاده می کنند، از انواع پارتیشن های شیشه ای هستند که برخی از آنها از طریق ترکیب با فلزات، نمای ویژه ای به محیط می بخشند.

اتاق های شیشه ای با اتصالات فلزی

این محصول، منوط به استفاده از نسل جدیدی از اتصالات فلزی برای شیشه است. بر این اساس، امکان دستیابی به دیواره های شیشه ای غیر هوابند برای کاربردهایی مانند دیوارهای شیشه ای در پوسته دوم نما (با هدف کاهش آلودگی صوتی، ارتقای نمای ظاهری بناهای قدیمی و یا بهبود عایق بندی حرارتی نمای پوسته اول) یا نماهای پوسته اول در مواردی که هوابند بودن حائز اهمیت نیست مانند پارکینگ های طبقاتی خودرو یا شافت آسانسورهای پانوراما، فراهم شده است.

اجرای نماهای شیشه ای اسپایدر با اتصالات نقطه ای

نمای اسپایدر، نماهای مدرن شیشه ای پرده ای یا خودایستاست که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه ای به سازه متصل می‌ شود. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان ‌های تجاری و اداری است و در صفحه شیشه، سازه عمودی و افقی مشاهده نمی ‌شود. نمای اسپایدر، سیستم متنوع ساختار سازه ای از سیستم سازه‌ های فلزی، کابلی و شیشه ای است که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه، از آنها استفاده می‌ شود. استفاده از هر نوع ساختار شیشه در این نما ایرادی ندارد و این امر، با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما مشخص می گردد.

شیشه های ویترین با نگهدارنده فلزی

سیستم های مناسب برای نگهداشتن شیشه های ویترین فروشگاهی، از نیازهای طراحان تجاری است. استفاده از شیشه های بزرگ که در معرض دید و حضور مشتریان است، با گذشت زمان و فناوری های نوین، موجب تحول در طرح های قدیمی برای نگهداشتن این شیشه ها شده است. برای این منظور، در فروشگاه های امروزی، شیشه های ویترین با روش هایی مانند سیستم قاب نگهدارنده شیشه، سیستم اتصالات نقطه ای و سیستم نگهدارنده شیشه های ضد سرقت در محل استقرار پیدا می کنند.

سازه های تمام شیشه ای

سازه های تمام شیشه ای

پیشرفت در دانش مهندسی شیشه در سال ها و دهه های اخیر، فضای ویژه ای فراهم کرده تا محصولاتی مانند طراحی یک پل یا پلکان تمام شیشه ای، زمینه رشد بیشتری پیدا کنند. با این حال، خواص مکانیکی و سازه ای شیشه های چندلایه مانند سکوریت و لمینیت، فراتر از تصور در حال پیشتازی است و مهندسی شیشه در مقایسه با سازه های فلزی و بتنی، پیچیدگی بیشتری دارد.

آینده شیشه و فلز: از فلزات شیشه ای تا شیشه های فلزی

فراتر از ساختمان ها و ساخت و ساز، شیشه و فلز با یکدیگر رابطه دو سویه دارند؛ به گونه ای که طی سال ها و دهه های اخیر، مفاهیم «شیشه های فلزی» و «فلزات شیشه ای» نیز مطرح شده اند و کاربردهای فراوانی دارند. به طور مثال فلزات شیشه ای، گونه ای از فلزات با ساختار اتمی نامنظمی (آمورف) همچون ساختار شیشه‌ ها هستند و شیشه‌ های فلزی به دلیل استحکام تسلیم بالا برای تقویت تعدادی از زمینه ‌های کامپوزیتی به شکل الیاف تقویت ‌کننده، مورد استفاده اند که تقویت بتن از جمله این کاربردها می باشد. همچنین شیشه فلزات در صنایع الکتریکی، ورزشی و… کاربرد دارند.

طی سال های اخیر، دانشمندان اَبَرفلز جدیدی تولید کرده اند که ظاهر آن شبیه شیشه، اما مقاومت آن از فولاد نیز بالاتر است و مقاوم ترین فلز نامیده می شود. این ابر آلیاژ فلزی شیشه مانند، 90 درصد از پالادیم، 3 درصد از نقره و سایر آن از ژرمانیم، سیلیکون و گوگرد تشکیل شده و از جمله کاربردهای آن، ساخت پلاک‌ های قابل استفاده در استخوان‌ های شکسته در عرصه پزشکی است.

ساخت شیشه فلزی پایه آهن با ضخامت بزرگ از طریق پرینت سه بعدی از دیگر اتفاقاتی است که در عرصه همجواری شیشه و فلز در سال های اخیر رخ داده است. بر این اساس، دانشمندان از پرینت سه بعدی برای ساخت شیشه های فلزی حجیم (BMG) پایه آهن با ضخامت بالا استفاده کرده اند. در این پژوهش، قابلیت های تولید افزایشی بستر پودری مبتنی بر لیزر برای تولید نمونه های حجیم شیشه فلزی بررسی شده است. نتایج نشان می دهد نمونه های ساخته شده از این طریق، در تمام ابعاد بسیار بزرگ تر از ضخامت قابل تولید از طریق روش ریخته گری است. با توجه به نتایج تحقیقات و پژوهش های اخیر، ساخت نمونه های صنعتی از شیشه های فلزی حجیم که امکان بهره برداری از خواص بی نظیر آنها میسر باشد، در آینده نزدیک، دور از دسترس نیست.

نویسنده :adminmarkaz
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد