گزارش هشتمین کنفرانس بین المللی شمش و تختال فولادی

5 سال پیش1107بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
گزارش هشتمین کنفرانس بین المللی شمش و تختال فولادی

گزارش آرگوس از هشتمین کنفرانس بین‌ المللی شمش و تختال فولادی منطقه MENA در بیروت

  • برخی از مهمترین مباحث مطرح شده در این گزارش به اختصار به حضورتان تقدیم می گردد :

مدیر بازرگانی صنایع فولاد عرب؛ دیپاک بنداری؛ در برخی اظهارات ضد ایرانی خود عنوان کرده؛ بازار شمش فولادی CIS به واسطه اعمال تحریم های آمریکا بر علیه ایران از آگوست ۲۰۱۸ ( مرداد ۹۷)؛ تقویت شده است.

در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۸ سهم ایران از بازار وارداتی شمش منطقه GCC ( شورای همکاری خلیج فارس) حدود ۴۴ درصد، معادل با حدود ۵۳۷،۰۰۰ تن بوده؛ در حالی که داده‌ های تجاری نشان می دهد این حجم در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۹ تنها به ۶ تن محدود شده است. [؟! احتمال زیاد این عدد اشتباه است و شاید منظور ۶ هزار تن بوده است.]

در مقابل کاهش سهم بازار شمش ایران از منطقه GCC؛ عنوان شده تامین کنندگان منطقه CIS توانسته‌ اند در نیمه ابتدایی سال ۲۰۱۹؛ سهم خود از صادرات شمش به GCC را تا حجم ۳۷۰،۰۰۰ تن افزایش دهند، و این در حالی است که سهم آن ها در نیمه اول سال ۲۰۱۸ تنها ۵۳،۰۰۰ تن بود.

همچین به‌ عنوان یک مزیت دیگر تحریم‌ های ایران برای تامین‌ کنندگان منطقه CIS؛ به نوعی سرکوب قیمت های صادراتی ایران در مقابل نرخ های پیشنهادی CIS عنوان شده است. به عنوان مثال گزارش شده در حالی که ارزیابی آرگوس در خصوص قیمت شمش آهن صادراتی CIS در تاریخ ۲۸ آگوست ۲۰۱۹، حدود ۳۹۳.۳ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه بوده؛ در همین زمان نرخ شمش صادراتی ایران ۳۷۷.۵ دلار به ازای هر تن فوب برآورد گردیده که حدود ۱۵.۸۰ دلار پایین تر از CIS دیده می شود؛ در حالی که پیش از اعمال تحریم های آمریکا بر علیه ایران؛ نرخ شمش صادراتی ایران بالاتر از CIS بوده؛ به عنوان مثال در تاریخ ۱۹ ژوئن ۲۰۱۸ بنا بر همین مقایسه و ارزیابی آرگوس، نرخ شمش صادراتی CIS حدود ۴۱۸ دلار به ازای هر تن فوب دریای سیاه بوده در حالی که نرخ شمش صادراتی ایران در همین تاریخ ۴۹۸ دلار به ازای هر تن فوب برآورد شده آرگوس بوده است.

در این گزارش همچین عنوان شده؛ علی رغم اعمال تحریم ها؛ بازار شمش جنوب شرقی آسیا همچنان در اختیار ایران قرار داشته و سهم آن هم در حال افزایش است. علت این موضوع هم مزیت برخورداری ایران از گاز طبیعی و منابع سنگ آهن ارزان قیمت عنوان شده؛ که تولیدکنندگان ایرانی با استفاده از این ها و تولید آهن اسفنجی؛ قادر به تولید فولاد بسیار ارزان قیمت گردیده‌ اند. ایران در سال ۲۰۱۸ حدود ۳.۹ میلیون تن شمش صادراتی داشته در حالی که صادرات آن در سال ۲۰۱۵ تنها حدود ۱ میلیون تن بوده است. ایران هدف خود را تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۲۰۲۵ برنامه ریزی نموده که قرار است از این میزان حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون تن آن به بازارهای صادراتی اختصاص پیدا کند. همچین بنداری عنوان کرده که کشورهای آسیای جنوب شرقی در مجموع حدود ۱۶ میلیون تن فولاد در سال ۲۰۱۸ واردات داشته‌ اند.

عنوان شده اگر ایران بتواند بازار شمش آسیای جنوب شرقی را در اختیار خود درآورد؛ بازار اصلی و هدف هندوستان به طور طبیعی، منطقه GCC خواهد بود. شمش پیشنهادی هند به منطقه GCC حدود ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب شنیده شد که معادل با حدود ۴۱۵ دلار به ازای هر تن cfr خواهد بود. ارزیابی آرگوس در خصوص نرخ شمش صادراتی فوب دریای سیاه حدود ۳۷۰ دلار به ازای هر تن بوده در حالی که هزینه حمل و نقل به منطقه GCC هم حدود تنی ۴۰ الی ۴۵ دلار برآورد گردیده است. از آن جایی که هند قادر به ارائه نرخ های رقابتی و جذاب بوده و در خصوص حمل و نقل دریایی هم سریع‌ تر عمل می کند؛ خطر حذف CIS از بازار شمش GCC وجود دارد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید