تفاوت پیچ خودکار و معمولی چیست؟

1 هفته پیش66بازدید0دیدگاه
تفاوت پیچ خودکار و معمولی چیست؟

پیچ ها تجهیزاتی کاربردی در صنایع گوناگون هستند که جهت اتصال قطعات مختلف فلزی، چوبی، پلاستیکی و… به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. این عوامل اتصال دهنده، از متریال گوناگونی ساخته شده و انواع مختلفی دارند. پیچ های معمولی و خودکار دو محصول کاربردی و بسیار مهم در صنایع گوناگون هستند که به یک علت مهم با یکدیگر متفاوت محسوب می شوند. در این مطلب قصد داریم ضمن آشنایی با تفاوت پیچ های معمولی و خودکار، قیمت بولت را به صورت جزئی تر بررسی کنیم.

همه چیز درباره پیچ خودکار و معمولی

 همانطور که می دانید، انواع پیچ های مورد استفاده در صنایع مختلف، شامل دو نوع معمولی و خودکار هستند که هریک در زمینه ای خاص کاربرد دارند. پیش از آنکه دست به خرید پیچ خودکار و غیر خودکار بزنید بهتر است در ابتدا با این دو نوع پیچ، کاملا آشنا شوید تا در نهایت انتخاب مناسب و کاربردی داشته باشید. در ادامه اطلاعات جامعی در خصوص هر دو محصول ارائه خواهیم کرد و ویژگی هایی معرفی می کنیم که می تواند بر قیمت پیچ موثر باشد.

پیچ خودکار چیست؟

 به طورکلی منظور از پیچ های خودکار، اتصالاتی است که بدون نیاز به مهره، دو قطعه مختلف را به یکدیگر متصل می کنند. این پیچ به گونه ای طراحی شده است که نوک تیز و مخروطی شکل داشته باشد تا به راحتی در سطح سخت ترین اجسام فرو رود.

در بازار این پیچ را به عنوان پیچ چوب نیز می شناسند چرا که اغلب برای متصل کردن قطعات چوبی به دیوار، مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما این بدان معنا نیست که کاربرد این پیچ تنها به اتصال قطعات چوبی محدود می شود.

پیچ غیرخودکار چیست؟

 پیچ معمولی یا پیچ غیر خودکار به دسته ای از اتصالات اطلاق می شود که اغلب برای وصل کردن قطعات مختلف به یکدیگر، نیازمند یک المان کمکی به نام مهره هستند؛ بنابراین می توان گفت اصلی ترین علت تفاوت پیچ خودکار و معمولی، در استفاده از مهره برای مقاومت و اتصال بهتر است.

 ظاهر این پیچ ها در واقع به صورت یک استوانه رزوه دار بوده که گل پیچ های مختلفی می تواند داشته باشد. گفته می شود که گاهی از این تجهیزات، در صنایع مختلف به منظور ایجاد مقاومت بیشتر، به صورت مکمل قطعات جوش خورده استفاده می شود. از جمله انواع پیچ های معمولی می توان به: پیچ جوشی، پیچ شش گوش، پیچ استوانه ای ، پیچ آلن و پیچ اتاقی اشاره کرد.

یچ خودکار و معمولی
تفاوت پیچ خودکار و معمولی چیست؟

تفاوت پیچ خودکار و پیچ غیر خودکار

 علاوه بر علت اصلی تفاوت پیچ های معمولی و خودکار که در قسمت های قبلی به آن ها اشاره کردیم، این دو محصول از جهات دیگری نیز دارای تفاوت هایی هستند:

جنس

پیچ های معمولی اغلب به جنس فولاد نرم هستند. این در حالی است که پیچ های خودکار می توانند از متریالی همچون: فولاد آبدیده،  استیل 304، استیل 316، آهن و برنج ساخته شوند.

شکل ظاهری

شکل ظاهری این دو محصول نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارد؛ مثلا پیچ های خودکار دارای طرحواره های متفاوتی در قسمت سر پیچ هستند، آن ها می توانند دارای سری شیپوری، سر فلنجی، گل پیچ دوسو، گل پیچ چهارسو، گل پیچ عدسی و… باشند.

کاربرد

یکی دیگر از موارد تفاوت این دو محصول، آن است که پیچ های خودکار امکان استفاده مجدد دارند، بدین معنی که می توانید آن ها را به راحتی از قطعه های قدیمی جدا کرده و به روی قطعات جدید سوار کنید. درحالیکه پیچ های معمولی، بسیار سفت در جای خود بسته می شوند و بازکردن آنها دشوار خواهد بود. حتی گاهی ممکن است به علت تلاش بسیار برای باز شدن، سری آنها دچار آسیب شود.

کاربرد پیچ های خودکار و غیر خودکار

عامل بعدی تفاوت پیچ های معمولی و خودکار، زمینه استفاده و کاربرد آنها است. پیچ های خودکار به علت عدم نیاز به مهره، قدرت اتصال کمتری نسبت به پیچ های معمولی دارند؛ بنابراین بدیهی است که از این پیچ ها اغلب در اتصال قطعات سبک تر به یکدیگر استفاده شود. از طرفی به علت داشتن سری تیز، این نوع پیچ ها گزینه های مناسبی برای صنایع آهن و استیل هستند؛ چرا که به راحتی در سطح سخت این دو فلز فرو خواهند رفت.

در مقابل پیچ های معمولی به علت استحکام بیشتری که دارند برای پروژه های سنگین، مانند اتصال قطعات ساختمانی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین برای استفاده های دو طرفه بهتر است از پیچ های معمولی استفاده شود تا قطعه مذکور، استحکام و کاربری بهتری داشته باشد.

انواع پیچ خودکار
با انواع پیچ خودکار، آشنا شوید

انواع پیچ خودکار

در صورتی که در انتخاب پیچ خودکار مناسب، دچار تردید شده اید و نمی دانید کدام یک برای مصرف مورد نظر شما کاربردی تر هستند، بهتر است با انواع آن آشنا شوید تا در نهایت مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید:

  • پیچ خودکار سرخزینه

 پیچ های سر خزینه دارای بدنه ای صاف بوده و به صورت یکنواخت رزوه دار شده اند و با نام پیچ آلن سرتخت نیز مشهور هستند. از این رو به نظر می رسد قسمت گل پیچ آنها به شکل شش ضلعی یا آلنی باشد. این نوع پیچ های خودکار، اغلب در قسمت هایی مورد استفاده قرار می گیرند که مساحت اندک، دسترسی و چرخش پیچ را محدود می کند. از طرفی به علت سهولت نصب در صنایع مختلف نیز کاربرد دارند. این پیچ ها از فولاد آبکاری شده، آهن یا گریدهای مختلف استیل ساخته می شوند و دارای ابعاد مختلفی هستند.

  • پیچ خودکار تلگرافی

پیچ تلگرافی یا پیچ لگ یکی دیگر از انواع پیچ های خودکار است. بارزترین مشخصه این پیچ ها، ابعاد بزرگ آنها نسبت به سایر محصولات مشابه است. بدنه این پیچ به صورت نیمه، رزوه دار شده و بخش بدون رزوه آن، مسئولیت توزیع بار را بر عهده دارد.

گفته می شود علیرغم نوک تیز و مخروطی پیچ تلگرافی، برای اتصال آن به سطح، یک مرحله سوراخکاری لازم است! از آنجایی که این پیچ توانایی تحمل بار بیشتری نسبت به سایر مدل های پیچ خودکار دارد از آن برای اتصال المان های سرعت گیر در جاده ها و بزرگراه ها استفاده می شود. از این رو آن ها را با نام های پیچ ترافیکی یا سرعت گیر نیز می شناسند.

انواع پیچ خودکار
به پیچ های آچارخور، پیچ شش گل نیز گفته می شود
  • پیچ خودکار آچارخور

این پیچ های از فلزات مستحکمی همچون: فولاد، استیل و… ساخته می شود و دارای ارتفاع 1-7 سانتی متر هستند. نام دیگر این محصولات، پیچ های شش گل پیچ بوده و با پیچ گوشتی های آلنی باز و بست می شوند. رزوه بندی این پیچ ها به سه صورت درشت، ریز و ریزتر انجام شده و از نظر گل پیچ نیز دارای دو دسته بندی گل درشت و گل ریز هستند. از این پیچ ها اغلب در پروژه های پر تنشی همچون: صنایع ساختمان، ماشین آلات، سدسازی و… استفاده می شود.

  • پیچ خودکار واشردار

این پیچ ها معمولا به همراه یک واشر فلزی و تخت مورد استفاده قرار می گیرد تا بتواند تنش بیشتری را تحمل کند. اندازه و قطر این واشرها معمولا براساس ابعاد پیچ تعیین می شود. گل پیچ این محصولات شش گوش بوده و دارای نوک تیز و مخروطی هستند. از این تجهیزات اغلب در اتصال تابلوها به دیوار، نصب لوسترها و وسایل سنگین به سقف، اتصال شیت های فلزی به یکدیگر و… مورد استفاده قرار می گیرند.

 جمع بندی

پیچ های معمولی و خودکار دارای انواع مختلفی هستند که آنها برای استفاده در صنایع گوناگون مناسب می کند. اصلی ترین عامل تفاوت پیچ های معمولی و خودکار، در به کارگیری مهره به عنوان جز کمکی است. به عبارت بهتر، پیچ های معمولی به علت بسته شدن روی انواع مهره ها اتصال محکم و مقاوم تری ایجاد می کنند که به علت توزیع گسترده نیرو روی سطح قطعه است.

البته تفاوت این دو محصول تنها به نکته فوق محدود نمی شود. بدین معنی که پیچ های معمولی و خودکار در جنس مواد مصرفی، موارد استفاده و حتی شکل ظاهری نیز دارای تفاوت هایی هستند. قیمت این تجهیزات بسته به عوامل متعددی مانند جنس، کیفیت ساخت، کارخانه تولیدی و… متفاوت خواهد بود.

 سوالات متداول

اصلی ترین علت تفاوت پیچ های معمولی و خودکار در چیست؟

به طور کلی پیچ های معمولی به علت استفاده از مهره به عنوان عامل کمکی، دارای مقاومت بیشتر بوده و از این رو در پروژه های سنگین تر مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع پیچ های خودکار شامل چه مواردی هستند؟

 این پیچ ها دارای انواع مختلفی همچون: پیچ های آچارخور، پیچ های تلگرافی، پیچ های سر خزینه و پیچ های واشردار هستند که هریک کاربرد به خصوصی دارند.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0