آموزش فنس کشی باغ با توری حصاری

3 ماه پیش20490بازدید4دیدگاه4.2امتیاز (258 رای)
آموزش فنس کشی باغ با توری حصاری

در اغلب اوقات برای مشخص شدن محدوده ملک یا برای جلوگیری از ورود افراد و حیوانات به محل زندگی از دیوارکشی استفاده می‌شود. اما گاهی به دلیل بزرگ بودن مساحت زمین، استفاده از دیوار برای مرزکشی از نظر هزینه به صرفه نیست! در این مواقع معمولا به جای دیوار آجری از فنس برای تعیین محدوده باغ یا زمین زراعی استفاده می‌شود. به این عملیات "فنس‌کشی" می‌گویند و هزینه آن به مراتب کمتر از دیوار آجری است و علاوه بر این می‌توان ارتفاع آن را تا بالای سه متر نیز در نظر گرفت. با فنس‌کشی دور باغ یا زمین زراعی با "توری حصاری" نه تنها از ورود افراد متفرقه  بلکه از ورود حیوانات به محوطه جلوگیری می‌شود. در این مطلب قصد بر آموزش نحوه فنس‌کشی با توری حصاری است، ضمن اینکه مزایای این‌ کار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مشاهده نسخه pdf آموزش فنس کشی باغ توری حصاری

نحوه اجرای فنس کشی باغ

فنس‌کشی یک روش تامین ایمنی برای زمین‌های زراعی و باغات به شمار می‌رود که با استفاده از توری‌های حصاری و لوله‌های فلزی انجام می‌شود. در اینجا روش اجرای فنس کشی به صورت دقیق و قدم به قدم آموزش داده شده است.

نحوه اجرای فنس کشی باغ
چگونه اطراف باغ را فنس کشی کنیم؟
  • مرحله اول، محاسبه دقیق متراژ زمین یا باغ مورد نظر

قبل از اقدام به حصارکشی، لازم است ابتدا متراژ دقیق زمین محاسبه شود. برای اینکار شما به اندازه طول و عرض زمین نیاز دارید تا محیط آن را محاسبه کنید. دو روش برای محاسبه محیط وجود دارد که یکی از آنها به‌ دست آوردن طول و عرض زمین و جمع بستن همه آنها با هم است. به طور مثال اگر طول زمین ۱۰ متر باشد و عرض آن هم ۵ متر، هر زمین قطعا دو طول و دو عرض دارد، بنابراین محیط آن به این شکل محاسبه می‌ شود:

10+10+5+5=30

و روش دیگر که آسانتر است به صورت جمع کردن طول با عرض و حاصلضرب پاسخ در دو است.

10+5=15
15*2=30

با توجه به پاسخ‌های به دست آمده برای مثال فوق شما به ۳۰ متر توری حصاری برای فنس کشی این زمین نیاز دارید.

  • مرحله دوم، تعیین میزان ارتفاع حصارکشی

خب در اینجا شما علاوه بر متراژ دور زمین باید ارتفاع فنس کشی را تعیین کنید؛ قبل از مشخص کردن ارتفاع، باید هدف خود را برای فنس کشی مشخص کنید. آیا فنس کشی برای جلوگیری از ورود انسان است؟ آیا زمین شما در یک منطقه شلوغ واقع شده؟ آیا فنس کشی برای جلوگیری از ورود حیوانات و چهارپایان است؟ آیا قصد اضافه کردن سیم خاردار را به حصار دارید؟ بعد از تعیین هدف حصارکشی، تعیین ارتفاع حصار ساده‌تر می‌‌شود. ولی باید به چند نکته مهم در مورد ارتفاع حصارکشی دقت کنید. هر میزان که ارتفاع حصار را در نظر گرفته‌اید باید توجه کنید که نیم متر به طول پایه‌های آن اضافه کنید. لوله‌های فلزی موقع قرارگیری، نیم متر زیر زمین دفن می‌شوند.

گاهی دیده شده است که برای کم کردن ارتفاع توری حصاری حدود نیم متر روی زمین را نیز بلوک بندی می‌کنند. این کار سلیقه‌ای بوده و همچنین یکی از دلایل آن افزایش استحکام پایه‌‌ها است. معمولا بلوک‌بندی در مناطقی خارج از شهر که میزان وزش باد خیلی زیاد است استفاده می‌شود. برای اطمینان حاصل کردن از اینکه هیچ موجود جونده‌ای نمی‌تواند از زیر حصار رد شود آن را بلوک بندی می‌کنند.

اگر هم قصد اضافه کردن سیم خاردار به فنس دارید باید نیم‌متر برای آن کنار بگذارید و از ارتفاع اصلی کم کنید. یعنی اگر ارتفاع حصار شما سه متر است شما به دو و نیم متر توری حصاری نیاز دارید و نیم متر دیگر آن سیم خاردار خواهد بود. در آخر هم بسته به نیازتان می‌توانید سیم خاردار را دو ردیف یا یک ردیف قرار دهید، ضمن اینکه سیم خاردار شما می‌تواند دو طرفه و یا حتی یک‌ طرفه باشد.

  • مرحله سوم، تهیه و خرید لوله فنس، سیم خاردار و توری حصاری

اینکه شما چه لوله و چه نوع توری حصاری را برای فنس کشی دور زمین خود انتخاب کنید، کاملا بستگی به هدف شما از فنس‌کشی دارد. اگر به دنبال استحکام خیلی زیاد هستید باید پایه‌‌هایی با قطر زیاد که لوله‌‌های فلزی گالوانیزه بوده و کیفیت زیادی دارند استفاده کنید. توری حصاری نیز در انواع متفاوتی تولید می‌شود و شما بسته به نیاز خود توری مورد نظر را انتخاب می‌کنید. توری حصاری با بافت ریز مناسب فنس کشی برای زمین‌هایی است که محصولات زراعی آنها حیوانات کوچک را به سمت خود می‌کشاند.

توری حصاری با بافت درشت‌‌تر نیز برای مصارف دیگر کاربرد دارد. لازم به ذکر است که این توری‌ها در ضخامت متفاوتی وجود دارند و هر چه استحکام فنس برای شما مهم‌تر باشد باید توری حصاری ضخیم‌تر را برای فنس کشی دور زمین خود استفاده کنید. نکته حائز اهمیت هنگام خرید توری، توجه به شرایط آب‌ و هوایی محیط است. اگر در جای مرطوب زندگی می‌کنید بنابراین باید توری را انتخاب کنید که پوشش ضد زنگ یا گالوانیزه باشد تا به ‌مرور زمان فنس شما خورده یا پوسیده نشود.

توری حصاری
توری حصاری
  • مرحله چهارم، تشخیص محل کاشت پایه ‌های فنس

طبق استاندارد، بهترین فاصله بین پایه‌های فنس حدود سه الی چهار متر است. اما اگر استحکام بیشتری می‌‌خواهید و هزینه زیاد برای شما مهم نیست می‌توانید فواصل دو متری را هم برای لوله‌ها در نظر بگیرید. محل کاشت پایه‌‌های فنس را به‌ وسیله گچ یا خاک یا سنگ مشخص کنید. لازم به ذکر است که برای افزایش مقاومت لوله‌های فنس از بادبند استفاده می‌شود که در فاصله ‌های مشخصی نصب می‌گردد. بادبند جلوی تکان خوردن و لرزش پایه‌ها در برابر باد شدید را می‌گیرد.

  • مرحله پنجم، حفر چاله ‌ها برای کاشت پایه‌ های فنس

بعد از تعیین محل کاشت پایه‌ها، نوبت به حفر چاله‌‌ها می‌رسد. چاله‌ها باید نیم متر عمق داشته باشند و بهتر است برای سرعت بخشی به کار از چاله کن موتوری استفاده شود.

  • مرحله ششم، کاشت پایه ‌های فنس و اجرای بتن

این مرحله مهمترین مرحله فنس کشی است که در آن پایه‌ها به ‌وسیله بتن در زمین کاشته می‌شوند. برای اینکار به بتن با عیار ۱۵۰ نیاز است. به طور کل برای ساخت هر بتنی ابتدا سنگدانه‌های ریز مثل شن و ماسه در میکسر ریخته شده و بعد آب و سیمان یا همان ملات به اندازه کافی در میکسر به سنگدانه اضافه می‌شود و بعد به مدت پنج دقیقه میکسر مواد بتن را باهم می‌چرخاند.

برای حجم کار پایین از میکسر ۱۲۰ لیتری و برای حجم بالای بتن از میکسر ۲۵۰ لیتری استفاده می‌شود. بعد از تهیه بتن، پایه را درون چاله قرار داده و بتن را دور آن می‌‌ریزند و برای تراز شدن پایه‌ها درون چاله از ریسمان استفاده می‌‌کنند‌ به این ترتیب که ریسمان به همه پایه‌ها بسته می‌شود تا همه در عمق دقیق و یک اندازه درون چاله قرار بگیرند‌. برای اینکه از کج شدن پایه فنس جلوگیری کنید ابتدا قبل از بتن‌ریزی دور پایه را با قلوه سنگ صاف نگه دارید و با اطمینان از صاف بودن پایه، بتن را درون چاله بریزید.

نکاتی راجع به بتن با عیار ۱۵۰:

در اینجا منظور از بتن با عیار ۱۵۰ این است که برای ساخت آن به ۱۵۰ کیلوگرم سیمان نیاز است، ضمن اینکه این بتن در دسته بتن با عیار متوسط قرار دارد. برای ساخت این بتن لازم است که پنج بار از میکسر استفاده شود و هر بار میزان ۳۰ کیلوگرم سیمان به علاوه ۱۵ کیلوگرم آب نیاز است. ضمن اینکه با هر بار استفاده از میکسر باید ۱۲۰ کیلوگرم شن و ۴۰ کیلوگرم ماسه به آب و سیمان اضافه شود.

  • مرحله هفتم، نصب و اجرای توری حصاری

مرحله پایانی در فنس کشی دور زمین، نصب و اجرای توری حصاری است. نکاتی برای نصب توری وجود دارد که بایستی به آنها توجه شود و بعد از آن بقیه کار آسان است. لازم است بدانید که قبل از اقدام به نصب توری، باید چند روز یا حداکثر یک هفته جهت خشک شدن کامل بتن و محکم شدن پایه‌‌ها منتظر بمانید. بعد از آن توری حصاری را در امتداد پایه‌‌ها روی زمین پهن کنید. اگر توری‌ها یک تکه نیستند حتما آنها را قبل از وصل کردن به پایه‌‌ها با سیم مفتول، یکپارچه کنید. اگر هم قصد اضافه کردن سیم خاردار را دارید سعی کنید حتما همانجا روی زمین سیم‌‌ها را به توری حصاری متصل کنید.

بعد از انجام همه این نکات ابتدا توری را به اولین پایه وصل کنید. برای وصل کردن توری به پایه‌ها شما به سیم مفتولی نیاز دارید و برای هر پایه، حداقل از پنج سیم مفتولی استفاده کنید تا توری به ‌طور کامل به پایه محکم شود. سپس به سمت آخرین پایه بروید و توری را کاملا بکشید و آن را مثل پایه اول با سیم مفتول متصل کنید. اکنون دیگر کار شما آسان شد و کافی است تا بقیه پایه‌ها را با سیم‌های مفتولی به توری حصاری وصل کنید. در آخر هم بادبند‌ها را در فواصل معین نصب کنید تا از استحکام پایه‌ها، مطمئن شوید.

مزایای فنس کشی با توری حصاری
مزیت فنس کشی نسبت به دیوار آجری

مزایای فنس کشی با توری حصاری

قبل از آموزش نحوه فنس کشی با توری حصاری بهتر است با تعدادی از مزایای استفاده از فنس آشنا شوید:

  • دوام تا چندین سال

استفاده از توری حصاری یا فنس، مخصوصا اگر آبکاری و گالوانیزه باشد دوام و ماندگاری را برای شما تضمین می‌‌کند. این فنس‌ها تا پنجاه سال عمر مفید دارند و اگر در تماس مداوم با رطوبت نباشند، عمر مفید آنها بیشتر هم می‌شود.

  • کاهش هزینه ‌های اقتصادی

استفاده از فنس و توری حصاری به دلیل مقرون ‌به ‌صرفه بودن، کاهش چشمگیری در هزینه‌‌ها ایجاد می‌کند. هزینه فنس کشی بسیار ارزان‌تر از دیوارکشی یا استفاده از متریال دیگر است؛ ضمن اینکه فرق نمی‌‌کند محیط زمین یا ملک چقدر باشد، با فنس کشی تا هر مسافتی به‌ راحتی پوشش داده می‌شود.

  • سرعت بالای اجرا

فنس کشی عملیاتی است که نیاز به تخصص آنچنانی ندارد و هر شخصی که توان و دانش آن را داشته باشد قادر به نصب و اجرای آن است. بنابراین سرعت در اجرا و عدم نیاز به تخصص از مزایای فنس کشی دور زمین با توری حصاری است.

  • تنوع زیاد

فنس یا همان توری حصاری در اشکال، ضخامت و طول متنوع تولید می‌‌شود. بسته به هدف فنس کشی، می‌توان هر نوع آن را انتخاب و اجرا کرد. لازم به ذکر است که توری حصاری به‌ صورت کلاف، بسته بندی شده و قیمت آن بر اساس وزن محاسبه می‌شود.

  • رسیدگی و نگهداری

کافی ‌است که شما توری گالوانیزه شده را برای فنس کشی استفاده اجرا کنید، دیگر نیازی به هیچگونه نگهداری از فنس نیست. فقط لازم است هر چند ماه یکبار تمام فنس بررسی شود تا پارگی یا در رفتگی در آن بوجود نیامده باشد. در اینصورت تنها به یک ترمیم ساده با سیم مفتولی نیاز است تا مشکل حل ‌شود.

  • ایجاد امنیت

فنس کشی با توری حصاری ضمن تامین امنیت برای زمین، محصولات زراعی و باغات از دست مزاحمان، زیبایی محیط را نیز دو چندان می‌کند.

سخن آخر اینکه

فنس‌کشی دور زمین با توری حصاری این روزها بسیار توسعه یافته است. در این مطلب ما سعی کردیم مرحله به مرحله نصب و اجرای فنس کشی را آموزش دهیم، ضمن اینکه مزایای استفاده از حصارکشی با توری حصاری را نیز بررسی کردیم. بنابراین اگر زمین یا باغی هست که قصد حصارکشی آن را دارید بهتر است از توری حصاری برای آن استفاده کنید، زیرا مزایای بیشتری نسبت به متریال‌‌های دیگر از جمله چوب و آجر دارد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
نظرات ارسال شده
  • ارسال شده توسط کاربر 0911853**** 3 ماه پیشتهیه لینک اشتراک
    الآن فنس کیلویی چنده اگه فنس را خودمان بخریم طرف برای بافتن آن چقدر هزینه می‌گیرد
    • ارسال شده توسط کاربر نگار محمدیان فرد 3 ماه پیشتهیه لینک اشتراک
      سلام و عرض ادب برای مشخص شدن قیمت فنس باید ارتفاع و ضخامت مفتول توری مورد نیازتان را بدانید! حتی نوع چشمه‌ها می‌تواند قیمت نهایی را تغییر دهد. در رابطه با هزینه بافت بهتر است با کارگاه‌های مربوطه صحبت کنید.
    • ارسال شده توسط کاربر 0911853**** 3 ماه پیشتهیه لینک اشتراک
      سلام آیا فنس کیلویی به فروش میرسد یا کلاف هر کلاف چند کیلو است با چه سیمی میشود فنس را به دور پایه بتنی بست سیم باید شماره چند باشه
      • ارسال شده توسط کاربر نگار محمدیان فرد 3 ماه پیشتهیه لینک اشتراک
        سلام و عرض ادب فروش فنس به صورت کیلویی است و وزن آن متناسب با ضخامت مفتول و ابعاد چشمه، متفاوت است. برای دور پایه بتنی، سیم مفتول نرم گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.