شرکت فولاد خوزستان

2 ماه پیش2482بازدید0دیدگاه3امتیاز (2 رای)
شرکت فولاد خوزستان

شرکت فولاد خوزستان

شرکت فولاد خوزستان استان خوزستان، اهواز کیلومتر 10 جاده بندر امام خمینی (ره) واقع شده است. این مجتمع در سال 1372 تاسیس گردید و از همان زمان تا کنون برای رسیدن به اهداف سازمان در جهت تعالی لحظه ای از پا ننشسته است؛ و در این راستا علاوه بر احداث بخش مدیریت کیفیت ISO9001:94 ، بخش تحقیقات و خودکفایی و بسیاری دیگر از عناوین را دریافت نموده است.

فولاد خوزستان به عنوان اولین تولید کننده فولاد به روش احیاء مستقیم و کوره های قوس الکتریکی می باشد که از ابتدای فعالیت تا سال 1389 توانسته بیش از 31 میلیون تن شمش فولاد تولید و روانه بازار نماید. قیمت شمش فولاد خوزستان در بورس کالا اعلام می گرد. همچنین با برنامه ریزهای توانسته در دو فاز ظرفیت تولید فولاد خام خود را از 2.4 میلیون تن به 3.2 میلیون تن افزایش دهد.

این مجتمع همچنین در راستای افزایش کیفیت تولیدات خود برخی از تکنولوژی های فولاد را بومی سازی نموده و با این تکنولوژی ها اقدام به تولید ورق اکسین خوزستان و سایر مقاطع نموده است. کیفیت تولیدات منجر شده تا فولاد خوزستان در سال 83 عنوان صادر کننده نمونه کشور را به خود اختصاص دهد.

هر چند موفقیت هایی که تاکنون این مجتمع به آنها دست پیدا کرده کافی و مناسب بوده، اما مدیران نیاز به یک ابزار اندازه گیری را واجب و ضروری می دانستند.

پیاده سازی و بهره گیری از روش مدل تعالی

این مجتمع در راستای پیشرفت روز افزون خود در سال 1382 پیروی از روشی با نام مدل تعالی سازمانی را در دستور کار خود قرار داد؛ این روش همان ابزار اندازه گیری است. مدل تعالی اهداف و استراتژی های سازمان را از رده های بالا تا پایین میان شاغلین در این مجتمع تشریح می نماید. افراد با آگاهی از میزان اثر گذاری خود در این نظام اقدام به ارتقا توانمندی های خود می نمایند. این روش شامل مجموعه کاملی از اطلاعات و شیوه های مدیریتی و پرسنلی است که آنان را در رسیدن به تعالی سازمانی هدایت و راهنمایی می نماید. بدیهی است پیروی از یک روش و قانون مشخص که در حقیقت رویکرد سازمان های برتر جهانی در آن گنجانده شده است می تواند منجر به موفقیت روز افزون سازمان گردد. همچنین با ایجاد تحول در سازمان های ایرانی آنان را برای حضور در عرصه های رقابتی جهانی آماده می سازد.

شمش فولاد خوزستان

روش های ارزیابی عملکرد روش مدیریت تعالی

فولاد خوزستان برای پیاده سازی مدل تعالی در اولین قدم از روش پرسشنامه برای ارزیابی سازمان بهره گرفت. این اقدام و بازخورد های مثبتی که پس از آن دریافت شد به مثابه یک موفقیت برای خانواده فولاد خوزستان به حساب می آمد و این مساله خود منجر به ایجاد انگیزه ای برای پیومدن هرچه دقیقتر و سریعتر این راه همسو با مدل تعالی شد.

سال های 1384 تا 1389 برای این مجتمع سالهایی طلایی به حساب می امد؛ چرا که در این بین موفق به دریافت تقدیرنامه 3 ستاره، تندیس ملی بهره وری و تعالی سازمانی و کسب رتبه دوم کشوری در بین 133 شرکت فعال حاضر شد.

شرکت فولاد خوزستان همواره تلاش کرده تا در کنار موفقیت های سازمانی به ارزش های اخلاقی والا دست یابد. همسو با این هدف اصول رعایت ایمنی و خلاقیت در کار را سر لوحه عملکرد مدیریت و پرسنل قرار داده است. این سازمان همواره بطور قاطعانه اعلام میکند که موفقیت خود را مرهون مدیریت دقیق و مستمر و کارکنان ساعی و تلاشگر می باشد.

آنا معتقدند اقدامات اصلاحی باید با ارزیابی عملکردهای قبلی و تعیین راهکار جدید که مطابق با اهداف و چشم انداز سازمان است بطور واضح و شفاف برای همگان صورت پذیرد. و در اینصورت است که خواهید دید تمامی پرسنل چگونه با همراهی و هماهنگی سازمان را بسوی تعالی و پیشرفت سوق خواهند داد.

اسقرار واحد مشتری مداری و ارزیابی رضایتمندی بازار

این مجتمع تولیدی در راستای ارائه خدمات با کیفیت بهتر و ارزیابی میزان رضایتمندی مشتریان و دستیابی هرچه بیشتر به بازارهای داخلی و جهانی اقدام به تاسیس واحد صدای مشتری نموده است. این واحد علاوه بر انتشار بازخوردهای مناسب برای افزایش روحیه به شاغلین سازمان، اقدام به ریشه یابی و رفع مشکلات موجود می نماید.

اقدامات و دستاوردهای تولیدی شرکت فولاد خوزستان

از جلمه دستاوردهای این مجتمع، راه اندازی فولاد شادگان در سال 1393 است. ظرفیت اسمی تولید این مجتمع هشتصد هزار تن آهن اسفنجی در سال است که در حال حاضر با تولید سیصد هزار تن به فولاد خوزستان پیوسته است.

مجتمع فولاد خوزستان در سال 1396 موفق به تولید سه میلیون و هفتصد و شصت هزار تن انواع مقاطع فولادی شد. همچنین بیش از شش میلیون تن گندله و بیش از 4 میلیون تن آهن اسفنجی تولید نمود.

برنامه ریزی و اقدامات پیش رو برای سال 1397

سال جدید کاری در شرکت فولاد خوزستان با شعار ” همراه با تولید ایمن و سبز با رویکرد تحول در تکمیل زنجیره ارزش” آغاز شد. یکی از اقدامات این مجتمع برای سال 97 تخصیص بودجه بر اساس استراتژی تعالی سازمان است. هرچند پیش از تخصیص بودجه مدیران موظف هستند سیاست گذاری های تحولی خود در تمامی سطوح نهادینه نمایند.

یکی از مشکلات عمده این سازمان با بیش از 40 سال سابقه فعالیت، عدم دستری به صنایع بالا و پایین دستی است. در سال جدید  برای رفع این مشکلات رایزنی هایی در جهت دستیابی به معادن و شرکت های تولید کنسانتره انجام شده. از سوی دیگر تدابیری برای افزایش توان تولیدی تدوین شده و مقرر گردیده تولید از 3.7 میلیون تن به 5.2 میلیون تن در سال برسد.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد