قیمت شمش آهن صادراتی ایران متاثر از معاملات پر جنب و جوش صورت گرفته آخرین هفته جولای؛ با شرایط تحویلی سپتامبر [تا اوایل مهر]؛ پیوسته افزایش داشت. شاخص هفتگی فست مارکت در خصوص نرخ شمش صادراتی ایران؛ در تاریخ چهارشنبه ۳۱ جولای، ۳۹۰ الی ۳۹۵ دلار به ازای هر تن فوب بنادر ایران بود که نسبت به شاخص قبلی در محدوده قیمتی ۳۸۵ الی ۳۹۵ دلار به ازای هر تن افزایش را نشان می دهد. گزارش شده که چندین محموله شمش در دامنه قیمتی ۳۹۰ الی ۳۹۳ دلار به ازای هر تن؛ طی ۱۰ روز گذشته به مناطقی همچون خاورمیانه؛ آفریقا و جنوب شرق آسیا فروخته شده است. این هفته محموله ای با وزن ۴۰،۰۰۰ الی ۵۰،۰۰۰ تن در دامنه قیمتی ۳۹۰ الی ۳۹۵ دلار به ازای هر تن فوب به چین فروخته شده است.
تریدری [تاجری] عنوان نمود : " پیش فروش ها با شرایط تحویل شمش در ماه سپتامبر به واسطه حضور پررنگ خریداران چینی و برخی دیگر از مشتریان آسیای شرقی به سرعت تکمیل شده است." تقاضا برای شمش فولادی ایران از مناطقی همچون مصر، الجزیره و بخش هایی از جنوب خلیج فارس در این هفته هنوز وجود داشت. مشتریان به دنبال شمش در دامنه قیمتی ۳۸۵ الی ۳۹۵ دلار به ازای هر تن فوب بودند، اما محموله ای برای پیش فروش با شرایط تحویل تا آخر ماه سپتامبر یا حتی اکتبر وجود نداشت. [ در واقع با در نظر گرفتن ماه اکتبر که در گزارش آمده این طور می توان نتیجه گرفت که تا انتهای مهر ماه پیش فروش ها تکمیل ظرفیت شده است ! ]دور اول تحریم های ایران در آگوست سال ۲۰۱۸ به اجرا در آمد؛ که شامل برخی محدودیت ها در خصوص خرید ایران با دلار آمریکا؛ تجارت ایران در حوزه طلا و سایر فلزات گران بهای ایران؛ فروش قطعات اتومبیل و هواپیمای مسافربری و تجاری به ایران بود دومین مجموعه تحریم ها در نوامبر سال ۲۰۱۸ اجرایی شد که متعاقب آن صادرات نفت و پتروشیمی ایران را محدود نموده است.
توجه کنید شرایط سرد بازار فولاد را در حالی سپری می کنیم که در حال عبور از فصل پیک مصرف (تابستان) هستیم و در صورتی که شاهد تغییر عمده در سیاست های صادراتی فولاد و کاهش فشار قیمت گذاری در بازار داخل نباشیم با عبور از فصل تابستان، بازار داخلی با روزهای سخت تر و با تقاضای کمتری مواجه خواهد شد. علاوه بر آن هر سال به طور سنتی با ورود به دو ماه محرم و صفر شاهد کاهش ملموس تقاضا هستیم. در صورتی که در هفته اخیر هم شاهد بی تقاضا ماندن محصولات فولادی در بورس فلزات باشیم کاهش مجدد نرخ های پایه شمش، تیرآهن و میلگرد و بازگشت به سطوح قبلی بعید به نظر نمی رسد. دقت کنید که افزایش نرخ های پایه و کاهش فاصله قیمت در بورس فلزات و بازار، سود بازرگان و تجار را به حداقل ممکن کاهش داده است و توجیه اقتصادی ندارد.