ابعاد پروفیل قوطی موجود در بازار
همانطور که میدانید، پروفیل یکی از کاربردیترین مقاطع فولادی در صنایع مختلف است. یکی از دلایل کاربرد فراوان این قطعات، تنوع زیادی است که به شما ارائه میدهند. استفاده درست از هر کدام از این مقاطع مستلزم این است که شما به خوبی با شکل ظاهری و کاربرد انواع پروفیل آشنا باشید. در این مطلب ما انواع پروفیلهای قوطی را با توجه به جنس، شکل ظاهری و ابعاد به شما معرفی خواهیم تا بتوانید در زمان خرید و انتخاب کالا با اطلاعات دقیق اقدام کنید.
معرفی پروفیل قوطی فلزی
پروفیل از آن دسته محصولات فلزی است که کاربرد آن را می توان در زندگی روزمره دید. این محصول در انواع متنوعی تولید می شود که از آن جمله می توان پروفیل را نام برد. به پروفیلی که شبیه به قوطی یا جعبه باشد و چهار گوش داشته باشد پروفیل قوطی می گویند. پروفیل قوطی دارای مقاطع بلند و سطحی ثابت اند که شبیه به لوله های تو خالی هستند. پروفیلها دو نوع صنعتی و ساختمانی دارند که شما میتوانید هر دو مدل را در بازار تهیه کنید. برای افرادی که به دنبال پروفیلهای ساختمانی هستند، استفاده از پروفیلهایی که در ساخت درب و پنجره کاربرد دارند را پیشنهاد میکنیم. این دسته از پروفیلها مدل 508 نام دارند. در مقابل پروفیلهای ساختمانی، پروفیلهای صنعتی قرار دارند که برای ساخت خدرو، وسایل خانه، وسایل پزشکی و … استفاده میشوند. در صورتی که به دنبال خرید این محصولات با آخرین قیمت پروفیل هستید، مشاهده ویدئو آموزشی راهنمای خرید قوطی پروفیل از تیم مرکزآهن را به شما پیشنهاد میکنیم.
آنچه در ادامه خواهید خواند:
- ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مربع
- ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مستطیل
- آشنایی با ابعاد انواع قوطی های آهنی
مراحل تولید پروفیل قوطی
پروفیل را با استفاده از ورقهای فولادی تولید میکنند. ورقهایی که برای تولید پروفیل استفاده میشوند به طور معمول با با ترکیب سیلیس، کربن، گوگرد، فسفر و منگنز هستند. در زمان ساخت پروفیل این ورقها را در دستگاههای مخصوص وارد میکنند تا ورق اولیه شما به عرض تعریف شده تبدیل شود. این نوارها را در یک سری دستگاه مخصوص قرار داده و در نتیجه آن به شکل جعبههای چهارگوش در میآورند. جعبههای چهارگوش که در حقیقت پروفیلهای مربعی یا مستطیلی نیز نامیده میشوند با استفاده از دستگاه برش به طول مشخص بریده میشوند.
مشاهده نسخه pdf مقاله : ابعاد پروفیل قوطی موجود در بازار
روش های تولید پروفیل قوطی
سه روش اصلی برای تولید انواع پروفیل استفاده میشود: نور گرم، نورد سرد، اتصال نورد گرم و سرد. از روش نورد گرم بیشتر برای تولید پروفیلهایی استفاده میکنند که قوطی هستند. روش نورد سرد نیز برای تولید و ساخت آن دسته از پروفیلها که جنبه تزئینی دارند استفاده میشود. روش سروم یا ترکیبی نیز کاربردهایی مختص به خود دارد.
انواع قوطی آهن
پروفیل در نوع های مختلفی تولید می شود و هر کدام برای نقش و کاربردی به وجود می آیند. پروفیل باز و بسته در بازار موجود می باشد که هر دو آن ها برای مصارف صنعتی و ساختمانی به کار می روند. انواع پروفیل های ساختمانی عبارتند از:
- تیرآهن
- نبشی
- ناودانی
- سپر آهنی
- Z
- کلاهی
- کلاهی بس
- پروفیل قوطی
جنس پروفیل قوطی
این محصول کاربرد زیادی دارد و در مکان های متفاوتی استفاده می شود. بنا بر استفاده ای که از این محصول می شود جنس آن نیز متفاوت می شود. پروفیل های قوطی آهنی ، کامپوزیتی ، گالوانیزه و آلومینیوم در کارخانجات تولید می گردد.
- پروفیل آهنی
این محصول که براساس استاندارد جهانی تولید می شود در دسته پروفیل باز قرار می گیرد. پروفیل قوطی آهنی از معروف ترین پروفیل هاست که خرید و فروش زیادی در بازار دارد.
- پروفیل کامپوزیتی
پس از تولید پروفیل، برای بهبود کیفیت تولید، تصمیم برای ساخت یک نوع پروفیل مقاوم گرفته شد. این پروفیلها باید ضد زنگ، فرسایش و خوردگی بوده و بتوانند در برابر آب و هوای مربوط مقاومت بالایی از خود نشان دهند. پس از تلاشهای مداوم، پروفیلهای کامپوزیتی تولید و به بازار عرضه شدند. این پروفیلها قابلیت بالایی برای تحمل فشار و ارتشعات زلزله دارند. دلیل مقاومت بالای پروفیلهای کامپوزیتی خاصیت کشسانی این محصولات است.
- پروفیل گالوانیزه
پروفیلهای گالوانیزه دستهای از انواع پروفیل هستند که برای استفاده در ارتفاعات بالا کاربرد دارند. برای ینکه در ساختمانهای بلند که میزان وزش باد زیاد است، پروفیل درب و پنجرهای شما دچار آسیب نشود، استفاده از پروفیلهای گالوانیزه را به شما پیشنهاد میکنیم. این محصول برای درب و پنچرههای UPVC نیز کاربرد دارند.
- پروفیل آلومینیومی
یکی از انواع پروفیل که استفاده آن را نه تنها در صنعت بلکه در ساختمانسازی نیز مشاهده میکنید، پروفیل آلومینیوم است. این نوع پروفیل برای ساخت درب و پنجرههای سبک مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله ویژگیهای مثبت پروفیل آلومینیوم میتوان به صرفهجویی آن در هدر دادن انرژی اشاره کرد.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی
حال که با انواع پروفیلها آشنا شدیم بد نیست ابعاد این محصولات را نیز بشناسیم. در معرفی سایز پروفیل، سه رقم به شما ارائه میشود. این اعداد نشان دهنده سایز، ضخامت و طول پروفیل مورد نظر شما هستند. شما باید در زمان خرید پروفیل علاوه بر شکل ظاهری، ضخامت را نیز در نظر بگیرید. استفاده از ضخامت اشتباه باعث مشکل در نتیجه نهایی شده و باعث آسیب مالی خواهد شد.
ضخامت پروفیل قوطی از 0.5 میلی متر به بالا است. مثلا برای استفاده در میز و صندلی و مبلمان ضخامت 0.5میلی متر تا 1.5 میلی متر استفاده می شود. ضخامت از 2 تا 3 میلی متر را برای ساختمان سازی استفاده می کنند. از سایز 4 به بالا نیز برای صنعت از جمله خودرو سازی به کار می رود. طول این محصول بین 6 تا 12 متر است.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مربع
قوطی پروفیل مربع از 10*10 میلی متر تا 500*500 میلی متر متغیر است. کمترین سایز آن یک سانتی متر است و بیشترین آن نیم متر است.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مستطیل
در پروفیلهای قوطی مستطیل، سطح مقطع دارای طول و عرض متفاوت هستند. در زمان خرید پروفیل توجه داشته باشید که کمترین طول قوطیهای مستطیلی برابر با 100 و کمترین عرض آنها برابر با 40 میلیمتر است. از طرف دیگر بیشترین عرضی که برای این محصولات ارائه میشود؛ 135 و بزرگترین طول 300 میلیمتر خواهد بود. ضخامت پروفیلهای قوطی مستطیل از 2.5 تا 8 میلیمتر متغیر است.
آشنایی با ابعاد انواع قوطی های آهنی
وزن پروفیل قوطی فلزی یک عدد ثابت نیست و با توجه به ضخامت و طول آن ارائه میشود. به طور واضح اگر ضخامت قوطی مورد نظر شما بالا باشد، وزن آن نیز بیشتر خواهد بود. برای محاسبه وزن پروفیل میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید.
تعداد×طول(متر)×وزن مخصوص به پروفیل به کیلوگرم = وزن قوطی
جدول ابعاد قوطی مربع ضخامت 1 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مربع با ضخامت 2 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مربع با ضخامت 3 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مربع با ضخامت 4 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مستطیل با ضخامت 1 ، 1/25 ، 1/50 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مستطیل 2/5 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مستطیل با ضخامت 2 میلی متر
جدول ابعاد قوطی مستطیل با ضخامت 3 میلی متر
کاربرد پروفیل قوطی
- از پروفیل های مربع و مستطیل برای ساختن ستون و اسکلت فلزی استفاده می کنند.
- با مشخصات ویژه برای ساختن شاسی تریلرها و نفت کش ها استفاده می شود.
- در صنایع خودرو سازی به ویژه برای ساخت انواع اتاق ماشین های سبک و سنگین ، انواع تریلرها ، انواع یدک کش ها ، استراکچرها ، باربندها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
- از پروفیل مستطیل هم در ساخت انواع مبلمان ، تخت خواب های فلزی ، زیرپایه ها ، صندلی ها ، انواع جالباسی و… مورد استفاده می گیرد.
- برای آلاچیق ، سایه بان سواحل ، درب و پنجره ، تابلو های تبلیغاتی و راهنمایی رانندگی ، وسایل و تجهیزات ورزشی مثل وسایلی که در ایستگاه های سلامت پارک ها قرار گرفته اند، از پروفیل استفاده می کنند.
- بعدا می خوانم
- چاپ مقاله
- اشتراک با دیگران
- سایز متن ها
سوالات و نظرات کاربران
سوالات و نظرات کاربران