شاید شما هم سقف های ساخته شده از ایرانیت را در ساختمان هایی با کاربری های مختلف دیده باشید. ایرانیت ها ورقه های موج داری هستند که عموماً برای پوشش سقف استفاده می شوند. این مصالح انواع گوناگونی دارند که یکی از بهترین آنها ایرانیت سیمانی است.
مشخصات فنی ایرانیت سیمانی باعث شده است استفاده از آن در کاربردهای مختلف، رواج زیادی پیدا کند. گاهی نیز به دلیل ظاهر زیبا از این ورقه ها در نقاط مختلف شهر استفاده می کنند. در این مقاله قصد داریم معرفی کاملی از ایرانیت سیمانی، ویژگی های آن، کاربردها، مزایا و معایب، نحوه نصب و غیره داشته باشیم.
ایرانیت سیمانی یکی از انواع ایرانیت ها به عنوان پوشش های سقفی کاربردی مورد استفاده در صنایع مختلف شناخته می شود. ترکیبات اصلی سازنده ایرانیت سیمانی شامل سیمان و الیاف است که باعث ایجاد ویژگی های منحصر به فردی همچون استحکام و مقاومت این مصالح شده است. مشخصات فنی ایرانیت سیمانی، مزایایی به آن بخشیده که باعث شده است از آن عموماً در ساخت سقف های برخی ساختمان ها استفاده گردد.
ایرانیت سیمانی با وجود عمر مفید زیاد و استحکام بالای آن، قیمتی مقرون به صرفه نیز دارد و این موضوع بسیاری از افراد را مشتاق به استفاده از این مصالح می کند. البته قیمت ایرانیت سیمانی به عوامل مختلفی همچون ابعاد صفحات، کیفیت، نوع آن و مواردی از این قبیل بستگی دارد.
ایرانیت سیمانی ویژگی های مختلفی را به دلیل ترکیبات خود دارد که باعث استفاده گسترده از آن از دیرباز تاکنون شده است. برخی از مهمترین مشخصات فنی ایرانیت سیمانی را در ادامه بیان می کنیم:
مقاومت بالا
ورق های ایرانیت سیمانی از مقاومت بالایی در برابر ضربه، خم شدگی و فشار برخوردار هستند. علاوه بر این، درصد زیادی از ایرانیت سیمانی ساخته شده از مواد ضد حریق است؛ بنابراین علاوه بر مقاومت در برابر ضربه، این ورق ها مقاومت بالایی در برابر حرارت و گرما دارند. لازم به ذکر است این ورقه ها از عبور رطوبت نیز به خوبی جلوگیری می کنند.
عایق صوتی
این ورق ها می توانند تا حد زیادی از انتقال صدا به داخل ساختمان جلوگیری کنند. پس در صورت بروز صداهای شدیدی مثل برخورد باران یا تگرگ و مواردی از این قبیل، ایرانیت سیمانی به عنوان عایق صوتی عمل خواهد کرد.
ابعاد استاندارد
یکی دیگر از قابل توجه ترین مشخصات فنی ایرانیت سیمانی، ابعاد آن است. معمولاً این مصالح در ابعاد مختلفی، البته با عرض یکسان ۱.۱۰ و طول های ۱.۲۵، ۱.۵، ۱.۷۵، ۲، ۲.۵، ۳ تولید می شوند که متناسب با نوع کاربرد از هر یک از ابعاد گفته شده استفاده می گردد.
وزن کم
در نهایت یکی از مهمترین ویژگی های ایرانیت سیمانی، وزن سبک آن است. این موضوع جابجایی و نصب این نوع سقف ها را نسبت به سایر مصالح همچون بتن و غیره راحت تر کرده است.
همان طور که گفته شد، مشخصات فنی ایرانیت سیمانی باعث کاربرد گسترده آن در صنایع و ساختمان سازی شده است. این کاربردها طیف وسیعی از فعالیت ها را در بر گرفته که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
اصلی ترین ماده سازنده ایرانیت سیمانی همان طور که از نام آن برمی آید، سیمان است که معمولاً از سیمان پرتلند در ساخت ایرانیت استفاده می گردد. علاوه بر سیمان، مواد تشکیل دهنده ایرانیت سیمانی ترکیبات دیگری همچون الیاف سلولزی، پیگمنت، رنگ و همچنین آب را نیز در بر می گیرد. این ترکیب می تواند مشخصات فنی ایرانیت سیمانی که پیش از این به بیان آن ها پرداختیم را به وجود آورد.
مواد گفته شده پس از آماده سازی و ترکیب با یکدیگر، در قالب های مناسب با توجه به نیاز مشتری فشرده می شوند و پس از آن در خشک کن قرار می گیرند. در نهایت و پس از خشک شدن کامل، رنگی که انتخاب شده بر ایرانیت سیمانی زده می شود و سپس قابل استفاده در موقعیت های مختلف خواهد بود.
نصب ایرانیت سیمانی می تواند توسط هر فردی انجام شود؛ اما در صورتی که تمام مراحل به خوبی انجام شود و مهارت های لازم آموزش دیده شود. در ادامه به ترتیب مراحل نصب این ورق ها را شرح می دهیم:
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید سطحی که ایرانیت سیمانی قرار است بر روی آن نصب گردد، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی یا آلاینده باشد. این سطح علاوه بر تمیز بودن، نباید هیچ گونه رطوبتی نیز داشته باشد.
مرحله دوم: زیرسازی تیرهای حمایتی
پیش از قرار دادن ورق های ایرانیت، تیرهایی به شکل عمودی و موازی با یکدیگر به عنوان پشتیبان سقف نصب می گردند.
مرحله سوم: جای گذاری صفحات ایرانیت
ایرانیت سیمانی تولید شده بر روی تیرها جایگذاری می شوند. این صفحه ها لازم است با اتصالات مطمئنی همچون پیچ ها و واشرها در جای خود محکم شوند.
مرحله چهارم: رنگ آمیزی
در صورت نیاز به رنگ آمیزی ایرانیت سیمانی، در مرحله آخر پس از نصب می توان این فرایند را انجام داد.
اکنون که با مشخصات فنی ایرانیت سیمانی به طور کامل آشنا شدید، مهمترین مزایا و معایب آن را در ادامه نام می بریم:
مزایا:
معایب:
برای خرید انواع مقاطع فولادی و همچنین ایرانیت سیمانی می توانید با مشاورین ما در مرکز آهن در تماس باشید و از راهنمایی های آنها برای تجربه خریدی مقرون به صرفه بهره مند شوید. همچنین می توانید قیمت آهن آلات مختلف را به صورت لحظه ای از صفحه اصلی سایت ما استعلام کنید.
سوالات متداول
ایرانیت سیمانی ورق های عموماً موج داری هستند که در سقف بسیاری از سازه ها استفاده می شوند. این ورق ها از سیمان، الیاف سلولزی، پیگمنت و رنگ و آب تشکیل شده اند.
از مهم ترین مشخصات فنی ایرانیت سیمانی می توان به مقاومت بالا در برابر ضربه، حرارت و رطوبت، عایق صوتی، وزن سبک و غیره اشاره کرد. همچنین قیمت به صرفه، جا به جایی آسان و تولید در ابعاد استاندارد از دیگر ویژگی های این ورق هاست.
ایرانیت سیمانی کاربرد بسیار گسترده ای دارد که برخی از آن ها عبارت اند از سقف سوله ها، سقف شیروانی، ساخت سقف انبارها، استفاده در گلخانه ها و کشاورزی، استفاده در پروژه های ساخت و ساز و استفاده به عنوان سایه بان در برخی فضاهای باز.
ایرانیت سیمانی به دلیل ترکیبات و ویژگی هایی که دارد، علی الخصوص از آنجایی که مقاومت زیادی دارد، از عمر مفید بالایی برخوردار است.