وضعیت بازار صادراتی فولاد پس از تشدید تنش ایران آمریکا

5 سال پیش1816بازدید0دیدگاه
وضعیت بازار صادراتی فولاد پس از تشدید تنش ایران آمریکا

تشدید تنش های آمریکا و ایران اشتهای خریداران آسیایی برای فولاد ایران را کاهش نداد

منابع به فست‌ مارکت عنوان کردند؛ افزایش تنش بین ایالات متحده و ایران بر اشتهای خریداران محصولات فولادی ایران در جنوب شرقی آسیا تأثیر نداشته است؛ ایران در واکنش به، به ‌شهادت رسیدن ژنرال ارشد نظامی این کشور قاسم سلیمانی از طریق حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در فرودگاه بین المللی بغداد، اواخر هفته گذشته چندین موشک به حداقل دو پایگاه نظامی در عراق که نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند، اوایل روز چهارشنبه ۸ ژانویه شلیک کرد. ایران همچنین در پی حمله ایالات متحده اعلام كرد كه دیگر به توافق هسته ای ۲۰۱۵ كه محدودیت هایی را برای غنی سازی اورانیوم، و میزان ذخایر اورانیوم غنی شده و همچنین فعالیت های تحقیق و توسعه اعمال می كند، پایبند نخواهد بود. اقدامات تلافی جویانه، روابط بین دو کشور را بیش از پیش بر هم زده و هر دو طرف به یکدیگر و متحدان مربوطه نسبت به هرگونه اقدامات تلافی جویانه در آخرین دوره درگیری ‌ها هشدار می دهند. اما اکثر فعالان بازار معتقدند که تا مادامی که شمش فولادی ایران با قیمت نسبتاً خوبی نسبت به دیگر مبادی عرضه می شود؛ تقاضا برای فولاد ایران از بین نمی رود.

یک تاجر در جنوب شرقی آسیا گفت: “خریداران هنوز به فولاد ایران علاقه ‌مند هستند و مذاکرات در مورد محصولات نیمه تمام مانند شمش و تختال در حال انجام است.” یک بازرگان در شرق آسیا گفت که وی معتقد است برای جلوگیری از خرید فولاد ایرانی، تحریم‌ های شدیدتری لازم خواهد بود.رئیس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ دستورالعمل اجرایی را در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۹ صادر کرده است که تحریم های اقتصادی شرکت ها را از هرگونه تجارت با صنایع آهن، فولاد ، آلومینیوم و مس ایران منع می‌ کند.

اخبار صادرات فولاد

اما حتی در صورت اعمال تحریم های شدیدتر ایالات متحده علیه این کشور هم، یک منبع ایرانی گفت که بعید به نظر می ‌رسد تقاضا برای فولاد ایران در خارج از کشور تضعیف شود. یک منبع ایرانی گفت: “تحریم های ایالات متحده تا زمانی که تولیدکننده های فولادی ایران محصولات خود را زیر سطح قیمت بازار بفروشند، تأثیر جدی نخواهد داشت، زیرا خریداران همیشه علاقه ‌مند هستند تا با هزینه کمتری مواد بیشتری به دست آورند.”

یک بازرگان شمش اروپایی با این دیدگاه موافقت کرد و خاطر نشان کرد: بیلت ایرانی طی دو سال گذشته، زیر قیمت رقبای کشورهای مستقل مشترک المنافع (CIS) قیمت گذاری شده، و این مواد برای مشتریان، به ویژه برای خریدارانی که علیرغم تحریم‌ ها همچنان قادر به معاملات با ایران باشند، از نظر هزینه ای که در جنوب شرقی آسیا متحمل می ‌شوند؛ همچنان جذابیت دارد.

معامله گران طی هفته جاری شمش ایران را ۴۳۵ دلار به ازای هر تن تحویل بنادر (cfr) جنوب شرقی آسیا پیشنهاد دادند؛ از سوی دیگر، پیشنهاد شمش یک تولیدکننده ایرانی با شرایط تحویل ماه مارس هم با قیمت ۴۰۰ دلار به ازای هر تن فوب به تعدد در دسترس بود.

تختال پیشنهادی ایران با نرخ ۴۲۵ دلار به ازای هر تن تحویل جنوب شرق آسیا پیشنهاد می‌ گردید؛ در حالی که، عمده پیشنهادات ارائه شده شمش فولادی در سایر کشورها در محدوده ۴۴۵ – ۴۵۵ دلار به ازای هر تن cfr جنوب شرقی آسیا بوده است؛ همچنین بر اساس گزارش ها، تختال روسی با قیمت ۴۴۰ – ۴۳۵ دلار به ازای هر تن cfr جنوب شرقی آسیا به فروش می رسد.

ارزیابی نرخ هفتگی فست‌ مارکت برای صادرات شمش فولادی، فوب بنادر ایران در تاریخ ۲ ژانویه در محدوده ۴۰۱ – ۴۰۰ دلار به ازای هر تن، و از ۲۴ دسامبر بدون تغییر بوده است. ارزیابی قیمت هفتگی فست ‌مارکت برای صادرات تختال فولادی، فوب بنادر ایران در تاریخ ۲ ژانویه ۳۷۵ – ۳۷۰ دلار به ازای هر تن و همچنان از ۲۴ دسامبر بدون تغییر بوده است.

نویسنده :پشتیبان
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد