3 فرضیه برای بازار فولاد پس از شدت گرفتن تحریم ها

2 سال پیش723بازدید0دیدگاه4.5امتیاز (2 رای)
3 فرضیه برای بازار فولاد پس از شدت گرفتن تحریم ها

نگاهی به بازار مقاطع فولادی هفته دوم تیر ماه

بازار مقاطع فولادی هفته ای نزولی همراه با کاهش شدید میزان تقاضا را تجربه کرد. قیمت میلگرد در نخستین روز هفته گذشته به میزان 35200 ریال گزارش شد در حالی که نرخ این محصول در روزهای پایانی هفته به میزان 34364 ریال رسید. کاهش 800 ریالی قیمت میلگرد میانه و ذوب آهن اصفهان و سایر کارخانجات در یک هفته چند دلیل دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

دلیل نخست به بازار ارز مربوط می باشد چراکه انتظار برای کاهش نرخ ارز در بازار مشاهده گردیده و نرخ ارز با ایجاد بازار ثانویه ممکن است طی روزهای آتی کاهش یابد. دلیل دیگر نگرانی عمومی از شرایط بازار پس از تحریم ها می باشد که منجر به هجوم نقدینگی به بخش های ایمن تر در بازار گشته است و میزان تقاضا را در بازار آهن کاهش داده است.

همچنین انبارها نیز پر شده و رقابت شدیدی برای فروش محصولات ایجاد گردیده و این امر نیز بر روند نزولی قیمت ها تاثیرگذار می باشد. قیمت های پیشنهادی برای میلگرد در کارخانجات مختلف متفاوت بوده و این تفاوت در برخی کارخانجات حتی تا میزان 1200 ریال نیز رسیده است.

تحریم های پیش رو تا چه حد بر بازار فولاد تاثیرگذار خواهد بود ؟

مشاهده کردیم که کاهش قیمت میلگرد در روزهای اخیر بر قیمت قراضه آهن و قیمت شمش فولادی و آهن اسفنجی نیز تاثیرگذار بوده است. نگرانی عمده بازار فولاد از تحریم های پیش رو و شدت گرفتن آن ها در روزهای آتی می باشد. به گفته کارشناسان این حوزه تحریم ها بر بازار فولاد تاثیر جدی خواهد داشت به طوری که به نظر می رسد در ابتدا سبب کاهش بودجه های اختصاص داده شده به بخش های عمرانی خواهد شد و سپس سبب تضعیف بازار صادراتی و افزایش میزان عرضه در بازار داخلی خواهد شد.

همچنین ادامه این روند در کوتاه مدت سبب کاهش قیمت محصولات فولادی از جمله قیمت میلگرد در بازار داخلی و کاهش میزان تولید کارخانجات خواهد شد. با توجه به تحلیل های صورت گرفته در خصوص روند بازار فولاد پس از تحریم ها باید گفت که سه فرضیه عمده در این خصوص مطرح می باشد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

قیمت میلگرد

سه فرضیه مطرح شده برای بازار فولاد پس از تحریم ها

در احتمال نخست این گونه مطرح شده است که با اوج گرفتن تحریم ها میزان صادرات کاهش خواهد یافت و به دنبال آن قیمت ارز نیز بالا می رود. به دنبال افزایش نرخ ارز قیمت محصولات فولادی نیز روند صعودی را طی خواهد کرد ولی این روند صعودی به معنای افزایش میزان تقاضا و معاملات نمی باشد.

احتمال دوم در صورت اوج گرفتن تحریم ها این است که با افزایش میزان عرضه در بازار داخلی قیمت آهن آلات وابستگی خود را به نرخ ارز از دست خواهد داد. به این معنا که با افزایش نرخ ارز قیمت میلگرد و سایر محصولات فولادی به دلیل افزایش میزان عرضه روند صعودی را طی نخواهد کرد. به هر حال باید دید در صورت چنین اتفاقی بازار فولاد و نرخ ارز تا کجا وابستگی خواهند داشت.

احتمال سوم نیز این است که بازار فولاد در برابر افزایش نرخ ارز هیچ انعطافی نشان نخواهد داد و این امر سبب خروج سرمایه ها از بازار فولاد و به تبع آن روند نزولی قیمت محصولات فولادی خواهد شد.

کدام فرضیه محتمل تر خواهد بود ؟

در حقیقت احتمال اول بیان می کند که با تغییرات نرخ ارز قیمت محصولات فولادی نیز تغییر می کند ولی در احتمال دوم که از سمت برخی تحلیل گران مطرح می شود با نوسانات نرخ ارز قیمت ها در بازار فولاد تغییر زیادی نخواهد کرد. احتمال سوم به گونه دیگری به این بحث نگاه می کند و آن هم این است که در صورت افزایش تحریم ها شاهد خروج سرمایه از این بخش خواهیم بود.

آنچه در حال حاضر اهمیت دارد تصمیمات دولت در خصوص مشکلات اخیر می باشد. در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری تصمیمات دولت در خصوص بهبود اقتصاد مهم می باشد. تداوم تحریم ها در خصوص ایران می تواند سبب به هم خوردن ثبات در کشورهای آسیایی و اروپا گردد و این بی ثباتی نیز در نهایت منجر به بر هم خوردن نظم در بازار طلا و ارز در روزهای آتی خواهد گردید.

در روزهای اخیر بیشتر از هر زمان دیگری لازم است که دولت سناریوهای مختلفی را مطرح کند چراکه در صورت تشدید تحریم ها نه تنها بازار فولاد بلکه سایر بازارهای کالایی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. باید دید در روزهای آتی چه تمهیداتی برای مشکلات کشور اندیشیده خواهد شد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید