عرضه شمش آرامش بازار میلگرد را بر هم زد

6 سال پیش843بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
عرضه شمش آرامش بازار میلگرد را بر هم زد

ثبات در بازار میلگرد دشوار شد

  • شمش 2800 تومانی در هر دو حوزه القایی و قوس؛ کار را برای حفظ قیمت میلگرد آجدار 3350 تومانی سخت می کند !

به گفته گزارشگر فولاد با توجه به این که متوسط نرخ شمش در هر دو حوزه تامین کنندگان مواد اولیه برای تولید میلگرد آجدار، با احتساب مالیات ارزش افزوده حدود 2800 تومان دیده می شود؛ با احتساب حداکثر 350 تومان متوسط مارجین کشف شده این حوزه در سه ابتدایی سال 97؛ انتظار قیمت میلگرد آجدار به طور متوسط 3150 تومان طبیعی به نظر می رسد و انتظار برای کاهش قیمت پروفیل و تیرآهن نیز غیر منطقی می باشد.

لذا میلگرد 3350 تومانی فعلی نشان دهنده حدود 200 تومان به ازای هر کیلو حباب می باشد. با فرض بر این که وضعیت شمش هر دو حوزه ثابت باقی مانده و کاهش بیشتری را برای آن متصور نباشیم؛ دیر یا زود، قیمت پروفیل و میلگرد و تیرآهن و سایر محصولات حوزه نورد می بایست تسلیم تخلیه این حباب گردد مگر این که روند فعلی بازار مجددا تحت تأثیر المان های ثانویه بازار دچار التهاب و هیجان گردد که این موضوع فعلا دور از انتظار دیده می شود.

کاهش جذابیت خرید ادامه خواهد داشت ؟

چرا که فعلا جذابیت خرید نه تنها در حوزه فولاد بلکه در اکثر حوزه های کالایی، حتی کالاهایی مثل سکه و یا خودروی مونتاژی که از وابستگی بیشتری به ارز برخوردار هستند؛ کم رنگ دیده می شود که این خود به احتمال کاهش بیشتر حوزه فولاد و قیمت میلگرد قیمت پروفیل و سایر محصولات قوت می بخشد.

بر اساس گزارشات دریافت شده از سطح بازار و منابع مطلع ، تقاضا برای شمش القایی از حوالی روز سه شنبه بهبود یافته است و معاملاتی انجام شده است که بیشتر معاملات در دامنه قیمتی 2800 تا 2820 تومان بوده است ... گزارشات دریافتی در پایان روز جاری همچنین حکایت دارد که تقاضا برای محصولات کلاف و تیرآهن نسبت به یکشنبه 17 تیر ماه  افزایش داشته است.

قیمت پروفیل

 2 خبر مهم فولادی

اول اینکه قیمت پروفیل ، روز گذشته روند افزایش قیمت داشته و بر اساس گزارشات رسیده از سوی کارشناسان مطلع ،  میانگین قیمت پروفیل با افزایش حدود 30 تومانی ، در قیمت 3650 تومان خواهد بود.

دوم اینکه ، به نظر می رسد گندله ذوب اردکان ، بدون تقاضا از رینگ معاملاتی خارج شده است و ذوب آهن نیز یک سبد پروژه ای در بورس معامله کرده ( قیمت 3215 تومان ، بدون احتساب ارزش افزوده )

نگاهی به بازار مسکن

بازار مسکن سال 1397 را پس از پشت سر گذاشتن حدود شش ماه التهاب شروع کرد. تقریباً از نیمه دوم سال 1396 رشد قیمت در این بازار از نرخ تورم عمومی سبقت گرفت و تعداد معاملات افزایش یافت. متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران که در شهریورماه 6/ 47 میلیون ریال بود، با 1/ 21 درصد افزایش به 6/ 57 میلیون ریال در اسفند ماه رسید. تعداد معاملات هم افزایش چشمگیری داشت.

به خصوص در دی و بهمن که به اوج نسبی خود در چند سال اخیر رسید و از مرز 18 هزار معامله در ماه عبور کرد. روند صعودی قیمت مسکن در این چند ماه موجب افزایش تقاضای سرمایه گذاری و حتی سفته بازی در این بازار شد و متقاضیان بیشتری، صرفاً به دلیل حفظ قدرت خرید پول، وارد این بازار شدند. از طرف دیگر سرعت بالای رشد نقدینگی و حجم عظیم نقدینگی ایجاد شده تا آن زمان که بخش قابل توجه آن به صورت شبه پول در سیستم بانکی انباشت شده بود این امکان را فراهم کرد که با وجود افزایش قیمت ها، همچنان تقاضا در بازار وجود داشته باشد.

در فروردین 1397، عمدتاً به دلیل تعطیلات سال نو و مطابق معمول سال های گذشته، معاملات کمتری در بخش مسکن صورت گرفت، اما در اردیبهشت به یکباره حتی از 19 هزار معامله نیز فراتر رفت. تعداد معاملات در خرداد 1397 نسبت به اردیبهشت کاهش قابل توجهی داشت و به کمتر از 15 هزار معامله رسید.

افزایش متقاضیان غیر مصرفی تهدید جدید بازار مسکن

یکی از دلایل این کاهش در تعداد معاملات همزمانی با ماه رمضان بود که به طور معمول نقل و انتقالات واحد مسکونی به نسبت قبل و بعد از آن کمتر است. متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در خرداد 1397 به 1/ 65 میلیون ریال رسید که 8/ 45 درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته و 9/ 8 درصد نسبت به ماه قبل از آن بیشتر است.

افزایش چشمگیر در تعداد معاملات در کنار شرایط خاص و پر نوسان اقتصاد کشور در این دوره زمانی موجب شده است قیمت های پیشنهادی عرضه کنندگان همچنان با شیب تند در حال افزایش باشد. این در حالی است که نه درآمد و نه تسهیلات بانکی در این مدت افزایش محسوسی نداشته که به معنی کاهش مستمر قدرت خرید خانوار است.

در این شرایط عمدتاً متقاضیان سرمایه ای یا سفته بازی با تبدیل دارایی های خود وارد بازار مسکن می شوند و به همین دلیل می توان گفت نسبت متقاضیان غیر مصرفی به متقاضیان مصرفی در بازار مسکن در حال افزایش است. تداوم این شرایط می تواند موجب کاهش تعداد معاملات در کنار افزایش قیمت ها شود.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد