انواع بالکن کدامند و ضوابط احداث آن چیست ؟

1 سال پیش5936بازدید0دیدگاه
انواع بالکن کدامند و ضوابط احداث آن چیست ؟
4:23
بالکن در ساختمانها یک فضای دلنشین و احساس خوشایند ایجاد میکند و موردعلاقه همه است اما آیا میدانید بالکنها انواع مختلف دارند؟ آیا میدانید برای احداث بالکن، باید چه ضوابط و مقرراتی را رعایت کنید؟ برای شناخت بیشتر از انواع بالکن و مقررات مرتبط با آن، ما را در این ویدئو، همراهی کنید. اصولا بالکن یک فضای نیمهباز است که از دو یا سه طرف به طور مستقیم در مجاورت هوای آزاد باشد و زیر آن به وسیله فضای بسته، اشغال نشده باشد. بالکن حداقل از دو جهت کاربرد دارد: یکی تامین نور مستقیم برای فضاهای مختلف ساختمان مثل هال، پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه و دوم مناسب بودن آن برای کنترل دید و نور مناسب. بالکنها انواع مختلفی دارند که عبارتند از: بالکن واقعی، بالکن سرپوشیده، بالکن نیماشکوب، بالکن مصنوعی و بالکن کاذب. حالا هرکدام را خیلی کوتاه با هم بررسی میکنیم.
  • بالکن واقعی: بالکنی است که در ذهن همه هست؛ یک فضا یا سکوی بزرگ قابل راه رفتن، استراحت و چیدمان مبل که از ساختمان بیرون زده و برای ایمنی آن، معمولا از نرده استفاده میکنند. بالکن واقعی از طبقه دوم ساختمان به بالاست.
  • بالکن سرپوشیده: از نظر فنی و تعاریف موجود، بالکن محسوب نمیشود اما مشابه بالکن واقعی است. در این بالکنها یک سکوی بلند برای دسترسی به قسمت خارجی ساختمان فراهم میشود.
  • بالکن نیماشکوب: این بالکنها برای داخل منزل، طراحی شده و به عنوان یک طبقه کوچک، معمولا بین طبقات همکف و اول محسوب میشوند. این بالکنها یک سکو و فضای بزرگ دارند که یکطرف آن با دیوار و طرف دیگر با نرده احاطه شده و به دیوارهای اطراف متصل است. این فضاها، برای دفتر کار خانگی یا قرار دادن مبلمان برای مهمان مناسب است.
  • بالکن مصنوعی: در این نوع بالکن، از نردههایی استفاده میشود که نمای بیرونی خانه را جذاب میکند و افراد فکر میکنن واقعا یک بالکن وجود دارد! جنس نردهها میتواند شیشه یا فرفورژه باشد و وقتی پنجره باز است، از سقوط، جلوگیری میکند. در این نوع بالکن، هیچ کف و سکویی در فضای خارجی درنظر گرفته نمیشود.
  • بالکن کاذب: یک نرده دارد و در واقع محافظ درهای بازشونده در طبقات بالاست. در این بالکنها، فقط سکوی خیلی کوچک 4 تا 6 اینچی در نظر گرفته میشود و اجازه میدهد پنجره یا در، مقداری باز شود.
علاوه بر انواع بالکن، احداث آن هم ضوابط خاص خودش را دارد. پس بهتر است مهمترین قوانین احداث بالکن را با هم مرور کنیم: اول اینکه حداکثر عمق یک بالکن سه متر است. دوم اینکه عرض بالکن حداقل 80 و حداکثر 120 سانتیمتر است. سوم اینکه بالکن بدون سقف طراحی میشود و اگر سقف داشته باشد، به آن ایوان میگویند. چهارم اینکه احداث بالکن اعم از اینکه کنسول باشد یا تورفته در حیاط، باید در داخل فضای سطح اشغال باشد. پنجم اینکه برای طراحی بالکن، اگه کنسول نباشد و به سمت داخل واحد طراحی شود، عمق آن، آزاد است. ششم اینکه حداکثر تا فاصله 7.5 متر میتوان نورگیری مستقیم را درنظر گرفت. هفتم اینکه در طراحی نقشه شهرداری، احداث بالکن در گذرهای کمتر از 12 متر امکانپذیر نیست. هشتم اینکه حداث بالکن در گذر های 12 تا 20 متر با رعایت چهار متر ارتفاع، 80 سانتی متر بالکن و در گذرهای 20 متر به بالا، با رعایت چهار متر ارتفاع، احداث 120 سانتی‌متر بالکن بلامانع است. در غیر این صورت، در کمیسیون ماده 100، رای به تخریب بالکن داده می‌شود. البته ضوابط احداث بالکن، مفصلتر از اینهاست اما موارد ذکرشده، جزء مهمترین ضوابط است.