بالکن در ساختمانها یک فضای دلنشین و احساس خوشایند ایجاد میکند و موردعلاقه همه است اما
آیا میدانید بالکنها انواع مختلف دارند؟
آیا میدانید برای احداث بالکن، باید چه ضوابط و مقرراتی را رعایت کنید؟
برای شناخت بیشتر از انواع بالکن و مقررات مرتبط با آن، ما را در این ویدئو، همراهی کنید.
اصولا بالکن یک فضای نیمهباز است که از دو یا سه طرف به طور مستقیم در مجاورت هوای آزاد باشد و زیر آن به وسیله فضای بسته، اشغال نشده باشد. بالکن حداقل از دو جهت کاربرد دارد: یکی تامین نور مستقیم برای فضاهای مختلف ساختمان مثل هال، پذیرایی، اتاق خواب و آشپزخانه و دوم مناسب بودن آن برای کنترل دید و نور مناسب.
بالکنها انواع مختلفی دارند که عبارتند از: بالکن واقعی، بالکن سرپوشیده، بالکن نیماشکوب، بالکن مصنوعی و بالکن کاذب. حالا هرکدام را خیلی کوتاه با هم بررسی میکنیم.
علاوه بر انواع بالکن، احداث آن هم ضوابط خاص خودش را دارد. پس بهتر است مهمترین قوانین احداث بالکن را با هم مرور کنیم:
اول اینکه حداکثر عمق یک بالکن سه متر است. دوم اینکه عرض بالکن حداقل 80 و حداکثر 120 سانتیمتر است. سوم اینکه بالکن بدون سقف طراحی میشود و اگر سقف داشته باشد، به آن ایوان میگویند. چهارم اینکه احداث بالکن اعم از اینکه کنسول باشد یا تورفته در حیاط، باید در داخل فضای سطح اشغال باشد. پنجم اینکه برای طراحی بالکن، اگه کنسول نباشد و به سمت داخل واحد طراحی شود، عمق آن، آزاد است. ششم اینکه حداکثر تا فاصله 7.5 متر میتوان نورگیری مستقیم را درنظر گرفت. هفتم اینکه در طراحی نقشه شهرداری، احداث بالکن در گذرهای کمتر از 12 متر امکانپذیر نیست. هشتم اینکه حداث بالکن در گذر های 12 تا 20 متر با رعایت چهار متر ارتفاع، 80 سانتی متر بالکن و در گذرهای 20 متر به بالا، با رعایت چهار متر ارتفاع، احداث 120 سانتیمتر بالکن بلامانع است. در غیر این صورت، در کمیسیون ماده 100، رای به تخریب بالکن داده میشود.
البته ضوابط احداث بالکن، مفصلتر از اینهاست اما موارد ذکرشده، جزء مهمترین ضوابط است.