در قسمت قبل گفتیم برای افتتاح یک بنگاه آهن فروشی به چه چیزهایی احتیاج داریم . ما مزایا ، معایب و ریسک ها و همچنین چالش شغل آهن فروشی را مطرح کردیم. اکنون در این قسمت سوالاتی رو مطرح می کنیم که حتما قبل از شروع این شغل باید از آنها مطلع باشید.
1-سرمایه اولیه برای اهن فروشی
نکته اول داشتن سرمایه مالی است. مثل همه کسب و کارهای جدید اولین چیزی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است داشتن یک سرمایه اولیه نسبتا خوب برای استقلال در این شغل می باشد که معمولا در طول فعالیت هم می توان آن را بدست آورد.
2 – محلی برای نگهداری مقاطع
نکته بعدی داشتن محلی برای نگهداری مقاطع است. در شروع این حرفه باید حداقل یک انبار با مساحت 500 متر داشته باشید تا بتوانید در آن آهن های خود را انبار کنید، و یا اگر قدرت داشتن انبار با مساحت و مکان مناسب را ندارید میتوانید فروش خود را بدون داشتن انبار مستقل شروع کنید. که این مورد به میزان روابط خوب شما با سایر فعالان در این حوزه یعنی بنکداران آهن و بازرگانی ها بستگی دارد.
3– داشتن تجربه در حوزه خرید و فروش آهن آلات
یک موضوع خیلی مهم دیگر آن است که باید با نحوه معامله در این بازار آشنا باشید و رفتار با مشتری ها و تامین کنندگان را بشناسید. اگر هیچ سر رشته ای در این زمینه ندارید اصلا تا چند سال آینده به راه اندازی مستقل یک بنگاه آهن فروشی فکر نکنید و سعی کنید در بخش های مختلف یک بنگاه فعالیت داشته باشید تا بتوانید تجربه لازم برای فعالیت در این حوزه را بدست بیاورید.
4 – داشتن تامین کننده مناسب
برای اینکه بتوانید فروش خوبی داشته باشید حتما باید قیمت خوبی را به مشتریان خود بدهید و این امر مستلزم داشتن تامین کنندگان خوب است که بتوانید قیمت های خوبی را برای حاشیه سود اهن فروشی به شما ارائه بدهند. بازرگانی مرکزآهن یک تامین کننده عالی برای خرید عمده و تناژ بالا محصولات فولادی و مفتولی می باشد و برای خرید محصولات از مشاوره تا فروش همراه شما خواهد بود.
5– چه افرادی را باید استخدام کنید؟
به عنوان مدیر یک بنگاه آهن فروشی در ابتدای کار متناسب با ظرفیت مغازه یا دفترکار خود باید بین 10 تا 15 نفر را استخدام کنید. مهم ترین سمت هایی که در ابتدا باید به دنبال نیرو کار آن باشید حسابدار و انباردار می باشد. سپس وابسته به تجربه و سابقه کاری افراد میتوانید نیرو های خرید و فروش خود را انتخاب کنید.
6- برای شروع چه محصولی را باید بفروشید؟
بسته به منطقه ای که در آن حضور دارید و کارخانه ای که در آن منطقه فعالیت دارند، و یا محصولی که در منطقه شما متقاضی بیشتری دارد می توانید فروش خودتان را شروع کنید. یا اینکه با تامین کننده مذاکره کنید و بفهمید چه مقطعی را با قیمت بهتری نسبت به بقیه کارخانه ها و انبارها میتواند به شما ارائه بدهد.
7- سوال بسیار مهم دیگر نحوه خرید آهن آلات از کارخانه و بورس کالا
مرکزآهن یکی از تامین کنندگان بزرگ کشور است که مقاطع فولادی تمامی کارخانه ها را میتواند برای شما فراهم کند. علاوه بر آنکه میتوانید از انبارها ، بنگاه ها ، بورس کالا و کارخانه ها خرید کنید. باید بدانید هزینه خرید از انبار نسبت به خرید از کارخانه بیشتر است اما میتوانید هر میزان که نیاز داشته باشید سفارش بدهید. در مقابل برای خرید از کارخانه حتما باید تناژ خاصی را رعایت کنید و ممکن است در سبد خریدتان محصولاتی وجود داشته باشد که شما به آن نیاز ندارید.
8- بهترین زمان خرید آهن در چه فصلی است ؟
اگر قصد دارید محصول را در انبار دپو کنید، با توجه به تقاضای فصلی در 6 ماه اول سال مقاطع طویل و در 6 ماه دوم سال مقاطع تخت سفارش بدهید. همچنین میتوانید بر اساس تخمین نیاز مشتری در بازه های زمانی خرید خود را انجام بدهید.
9- چه مقدار مقاطع فولادی خرید کنید؟
می توانید خرید خود را به صورت مرحله بندی بر اساس سرمایه و کمبود انبار خود انجام دهید. همچنین میتوانید بر اساس نیاز مشتری خرید کنید و یا نیاز مشتری خود را پیش بینی کرده و در بازه های زمانی مناسب خرید کنید.
10- شرایط خرید آهن از بورس کالا چیست؟
برای خرید فولاد از بورس کالا باید کد بورسی و یک کارگزاری مرتبط با تولیدکنندگان داشته باشید. اگر کد بورسی ندارید یا با روند خرید از بورس آشنا نیستید هیچ جای نگرانی وجود ندارد. کارشناسان مرکزآهن در روزهایی که بورس مقاطع فولادی اعلام میشود منتظر تماس شما عزیزان هستند و از مشاوره تا خرید شما را راهنمایی می کنند.
اگر تازه شروع بکار کرده اید و با تمامی ابعاد کاری در این حوزه آشنا نیستید یشنهاد میکنم در مرکزآهن به عنوان فروشنده اجناس خود، فعالیتتان را آغاز کنید. مرکزآهن به فروشگاه شما یک صفحه اختصاص می دهد و تمامی محصولات خود را می توانید در صفحه خود بفروشید. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید میتوانید با ما در تماس باشید.