بریکت چیست؟ آشنایی با بریکت آهن اسفنجی

3 هفته پیش133بازدید0دیدگاه
بریکت چیست؟ آشنایی با بریکت آهن اسفنجی

بریکت در واقع همان آهن اسفنجی است؛ تنها تفاوت بریکت و آهن اسفنجی در این است که بریکت در هنگام تولید فشرده شده است. بریکت یکی از محصولاتی است که کاربردهای مختلفی در صنعت فولاد دارد. آهنگران و کارخانه های تولیدی بسیاری از قطعات فلزی که امکان ذوب کردن آنها وجود ندارد را به بریکت تبدیل می کنند و با استفاده از این روش آنها را مجدداً به چرخه تولید باز می گردانند.

در این مقاله قصد داریم به پاسخ سوال بریکت چیست بپردازیم. برای این منظور شما را با انواع بریکت آهن اسفنجی، کاربرد و ویژگی های بریکت و کارخانه های تولیدکننده این محصول آشنا می کنیم. برای کسب اطلاعات کامل در رابطه با قیمت بریکت و انواع آن با ما همراه باشید.

بریکت چیست؟

بریکت را می توان یکی از تجهیزات پرمصرف در صنعت فولاد دانست. زمانی که صحبت از بریکت می شود، یکی از مهمترین سوالات برای بسیاری از افراد این است که اصلا چرا بریکت تولید می شود؟

در این باره باید گفت دلایل متعددی برای تولید بریکت وجود دارد. برای مثال در مواقعی که حمل و نقل آهن اسفنجی کار دشواری باشد، می توان آهن اسفنجی را به بریکت تبدیل کرد و به راحتی آن را حمل نمود. از طرف دیگر استفاده از بریکت در کوره ها نسبت به استفاده از خود آهن اسفنجی راحت تر است.

امکان انبار کردن راحت یکی دیگر از ویژگی های بریکت است. به صورت کلی در پاسخ به سوال بریکت چیست؟ می توان گفت بریکت محصولی است که برای استفاده آسان تر از آهن اسفنجی، خرده آهن ها و … تولید می شود.

بریکت
بریکت آهن اسفنجی چیست و چه کاربردی دارد؟

بریکت آهن اسفنجی چیست؟

همانطور که در بالا نیز به این مسئله اشاره شد، بریکت می تواند با استفاده از هر فلزی تولید شود. برای مثال بریکت می تواند از فشرده سازی خرده آهن ها تولید شود. بریکت آهن اسفنجی محصولی است که از فشرده سازی آهن اسفنجی تولید شده باشد.

دلیل اصلی تولید بریکت آهن اسفنجی این است که آهن اسفنجی دارای منافذ و خلل است، به همین دلیل حمل و نقل و جابجایی آن از نظر اقتصادی به صرفه نخواهد بود. زمانی که آهن اسفنجی فشرده سازی می شود، تمامی منافذ و خلل های موجود روی آن از بین می رود و آهن اسفنجی فضای کمتری را اشغال می کند.

در این صورت حمل و نقل آن آسان تر و مقرون به صرفه‌ تر خواهد بود. از بین رفتن خاصیت مشتعل شدن آهن اسفنجی، از بین رفتن خاصیت اکسید پذیری این محصول و … از دیگر دلایل تبدیل آهن اسفنجی به بریکت آهن اسفنجی هستند.

انواع بریکت

بعد از پاسخ جامع به سوال بریکت چیست، حالا نوبت به نام بردن انواع بریکت است. بریکت را می توان با توجه به نحوه و شرایط فشرده سازی و تولید در دو دسته بندی مختلف قرار داد. بریکت گرم و سرد این دو دسته‌ بندی هستند.

بریکت گرم و سرد بر اساس دمای آهن اسفنجی در هنگام ورود به دستگاه بریکت زنی تعیین می شود. برای درک بهتر این موضوع در ابتدا بریکت را دو دسته بندی قرار می دهیم و سپس هر یک از این دسته بندی ها را به صورت جداگانه بررسی می کنیم.

بریکت گرم

بریکت گرم همانطور که از نامش پیداست به نوعی از بریکت گفته می شود که در هنگام تولید آن آهن اسفنجی گرم است. در فرایند درست کردن بریکت گرم آهن اسفنجی را تا دمای ۶۵۰ درجه سانتیگراد حرارت می دهند. سپس آن را به اندازه ای فشرده می کنند که چگالی آن از ۵۰۰۰ کیلوگرم در هر متر مربع بیشتر می شود.

بریکت گرم نسبت به آهن اسفنجی میزان تخلخل کمتری دارد، همین موضوع باعث می شود تمایل کمتری به ترکیب شدن با آب یا اکسیژن از خود نشان دهد. همچنین بریکت گرم نسبت به آهن اسفنجی تمایل کمتری به اشتعال پذیری دارد و در برابر خود اشتعالی مقاوم تر است.

بریکت سرد
تولید بریکت سرد در دمای محیط تولید می شود

بریکت سرد

بریکت سرد به نوعی از بریکت گفته می شود که در هنگام تولید دمای آن دقیقاً مشابه با دمای محیط است. تولید بریکت سرد نسبت به تولید بریکت گرم سخت‌تر است، زیرا زمانی که فلز گرم نباشد حالت پذیری لازم را ندارد. یکی از مهمترین مزایای استفاده از روش بریکت سازی سرد این است که در هنگام تولید بریکت سرد می‌توان آلیاژ‌های مختلفی به بریکت اضافه و به نوعی آن را سفارشی سازی کرد.

تفاوت بریکت گرم و سرد

برای پاسخ بهتر به سوال بریکت چیست؟ بریکت گرم و سرد را به شما معرفی کردیم. یکی از مهمترین سوالاتی که در مورد بریکت برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که تفاوت بریکت گرم و سرد چیست؟ در این باره باید گفت تفاوت بریکت گرم و بریکت سرد تنها به نحوه تولید آنها برنمی گردد، بلکه این دو محصول از نظر شکل ظاهری، خواص و … نیز با یکدیگر تفاوت های مختلفی دارند. برخی از مهمترین تفاوت این دو نوع از بریکت موارد زیر هستند:

  • کاربرد: اگر بخواهیم به کاربرد بریکت گرم و سرد اشاره کنیم، باید گفت این دو محصول از نظر کاربرد با یکدیگر متفاوت هستند. اما تفاوت کاربرد این دو نوع بریکت چیست؟ بریکت گرم در صنایع مختلف بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در اکثر موارد در کارخانه های نورد که مجهز به کوره های قوس الکتریکی هستند، از بریکت گرم استفاده می شود. بریکت سرد استفاده کمتری دارد و معمولا تولیدکنندگان کمتر این نوع از بریکت را تولید می کنند‌.
  • میزان چگالی: از آنجایی که در فرایند تولید بریکت گرم از دمای بالا استفاده می شود، در هنگام فشرده شدن بریکت ها چگالی بریکت تا حدود زیادی بالاتر خواهد رفت. به صورت کلی بریکت سرد چگالی کمتری نسبت به بریکت گرم دارد.
  • شکل ظاهری: بریکت گرم و بریکت سرد از نظر شکل ظاهری کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. بریکت گرم شکلی شبیه به مستطیل دارد، در حالی که شکل ظاهری بریکت سرد شبیه به کره است.
  • میزان ایمنی: بریکت گرم از میزان ایمنی بیشتری نسبت به بریکت سرد برخوردار است. دلیل اصلی این موضوع این است که این نوع از بریکت میزان تخلخل کمتری دارد و به همین دلیل در برابر اشتعال و یا خوردگی مقاومت بالاتری از خود نشان می دهد.
  • کیفیت: بریکت گرم نسبت به بریکت سرد کیفیت بالاتر و بهتری دارد. دلیل اصلی زیاد بودن میزان استفاده از این محصول دقیقا همین مورد است.

کاربرد بریکت

شاید تا به حال با خواندن این مقاله سوالات شما در مورد بریکت برطرف شده باشد، اما یکی از سوالاتی که در مورد بریکت برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که کاربرد بریکت چیست؟ در ادامه با انواع کاربردهای بریکت به صورت موردی آشنا خواهیم شد:

  • بریکت به عنوان جایگزین قراضه های آهن در کوره های قوس الکتریکی و القایی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • استفاده از بریکت در کوره های بلند باعث افزایش کیفیت محصول و کاهش میزان استفاده از کک خواهد شد.
  • از بریکت به عنوان جایگزین قراضه آهن در کنورتور فولادسازی استفاده می شود.
  • در برخی از موارد بریکت برای تولید فولاد آلیاژی به کار برده می شود.

ویژگی بریکت چیست؟

برای پاسخ دادن به سوال ویژگی بریکت چیست، باید گفت از آنجایی که بریکت در دو دسته بندی بریکت گرم و سرد قرار می گیرد، هر یک از این دو دسته بندی دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. در این قسمت از مقاله به ویژگی هایی که بین هر دوی این دسته بندی ها مشترک هستند، اشاره می کنیم:

  • سرعت پایین اکسیداسیون
  • سهولت در انبار و ذخیره کردن
  • دارا بودن امکان آلیاژ سازی
  • مقاومت بالا در برابر اشتعال
  • استحکام مکانیکی بالا
  • عدم تولید غبار در گذر زمان
  • دارا بودن قابلیت استفاده در مواد معدنی
  • دارا بودن قابلیت استفاده در ساخت فولاد
کارخانه های تولید کننده بریکت
کارخانه های تولید کننده بریکت در تمامی نقاط کشور ایران پراکنده اند

کارخانه های تولید کننده بریکت

کارخانه های تولید کننده بریکت در تمامی نقاط ایران وجود دارند. این کارخانه ها در سال های اخیر با بالاتر بردن میزان کیفیت محصولات خود، سعی در صادرات محصولات خود نیز داشته اند. شرکت صبا فولاد خلیج فارس، شرکت پارس پولاد یاران، شرکت پارس ایزوتوپ، شرکت فولادباف و … از تولیدکنندگان موفق بریکت در کشور ایران به شمار می روند.

برخی از این تولید کنندگان بریکت سرد و برخی دیگر بریکت گرم تولید می کنند. در این میان شرکت صبا فولاد خلیج فارس با تولید یک و نیم میلیون تن بریکت به صورت سالانه تولیدکننده برتر این محصول به شمار می رود. اگر به دنبال خرید بریکت گرم و یا بریکت سرد با مناسب ترین قیمت ممکن هستید، بهتر است محصول مورد نظر خود را به صورت بدون واسطه از مراجع پخش کارخانه ها خریداری کنید.

برای استعلام قیمت بریکت می توانید به صفحه اصلی سایت مرکز آهن مراجعه کنید. شما می توانید قیمت روز انواع مقاطع فولادی را از خدمات سایت ما به دست آورید و با مشاورین ما در این باره در تماس باشید.

سوالات متداول

بریکت چیست؟

بریکت به محصولی گفته می شود که از فشرده سازی آهن اسفنجی، براده آهن و … به دست می آید.

کاربردهای بریکت چیست؟

از بریکت در کارخانه های قوس الکتریکی و القایی، در کوره های بلند، به عنوان جایگزین قراضه آهن و در صنعت فولادسازی استفاده می شود.

انواع بریکت آهن اسفنجی چیست؟

بریکت آهن اسفنجی را می توان در دو دسته بندی بریکت آهن اسفنجی گرم و بریکت آهن اسفنجی سرد قرار داد.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0