توری پرسی چیست؛ کاربرد، مزایا و معایب

3 ماه پیش1863بازدید0دیدگاه4.3امتیاز (3 رای)
توری پرسی چیست؛ کاربرد، مزایا و معایب

توری های پرسی امروزه در صنایع مختلف کاربرد بسیار زیادی داشته و به روش های مختلفی تولید و به بازار عرضه می گردند. تنوع مواد، قطر مفتول و الگوهای بافت باعث شده ‌اند که این محصولات توری در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار گیرند. این توری ‌ها از استقامت، استحکام و دوام بالایی برخوردار هستند. در این مطلب نگاهی به کاربرد، مزایا و معایب توری پرسی خواهیم انداخت. جهت اطلاع از قیمت توری پرسی می توانید به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

انواع توری پرسی و روش تولید آن

توری پرسی را می ‌توان از دو جنبه تقسیم ‌بندی کرد. اول، از لحاظ مواد اولیه به کار رفته در تولید آن که شامل آهن کربن، فولاد گالوانیزه، فولاد ضدزنگ و مس می ‌شود. دوم، از لحاظ روش ‌های بافت که به دسته ‌های چین ‌دار دوبل، چین‌ دار تک میانی، چین‌ دار دوبل میانی و چین‌ دار قفلی تقسیم ‌بندی می ‌گردند. فرآیند تولید توری پرسی به نام پیش چین نیز شناخته می ‌شود. در این فرایند ابتدا سیم را در ماشین ‌ها و دستگاه‌ های دقیق با استفاده از قالب ‌های چرخشی مشخص کننده فاصله دقیق سیم ‌ها (چشمه توری)، قرار می‌ دهند. این کار تضمین خواهد کرد که سیم ‌ها در تقاطع‌ هایی محکم به هم قفل و پرس شوند. سپس به مونتاژ سیم ‌های از پیش فشرده و پرس شده در ماشین‌ های مونتاژ صفحه نمایش سفارشی (بافندگی) می ‌پردازند.

هنگامی که فاصله بین توری ‌ها یا چشمه توری باید زیاد باشد، به چین‌ های اضافی بین تقاطع ‌ها بافت سفت ‌تری داده می‌ شود. سپس سیم‌ های در هم تنیده شده را برای ایجاد دهانه‌ های بزرگ از هم فاصله می ‌دهند. توری پرسی به دلیل فرآیند چین ‌خوردگی دارای دهانه ‌های بسیار دقیق و ثابتی است که پس از چین ‌خوردگی بافته می ‌شوند.

کاربرد و روش تولید توری پرسی

فرق توری پرسی با جوشی چیست ؟

استفاده از پرس قبل از چین دادن سیم توری باعث می‌ شود سیم ‌ها به سختی به یکدیگر قفل گردند. این کار باعث ایجاد بافتی بسیار محکم، با استحکام خوب و زیبایی ‌شناسی دلپذیر خواهد شد. این درست بر خلاف توری جوشی است که سیم ‌ها به وسیله جوش به یکدیگر پیوند داده می‌ شوند. در واقع فناوری ساخت توری پرسی باعث می ‌گردد دوام و قدرت در هم تنیدگی توری افزایش چشمگیری نسبت به توری جوشی داشته باشد.

ویژگی ‌های توری پرسی چیست ؟

توری پرسی در انواع مواد، قطر سیم، مش و روش‌ های بافت به تولید می ‌رسد و روانه بازار مصرفی می ‌شود. این توری ‌ها را می ‌توان بر اساس برنامه ‌ها و نیازهای پروژه به ورق ‌ها و اندازه‌ های مخصوص برش داد و تنظیم کرد. از ویژگی ‌های اصلی این محصول می ‌توان به دوام، استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و نصب آسان اشاره نمود.

این محصول از نسبت استحکام به وزن بسیار خوبی برخوردار است. به این معنی که وزن کم باعث کاهش استحکام آن نخواهد بود. از دیگر ویژگی‌ های  توری پرسی این است که در طیف گسترده ‌ای از کاربردها مورد استفاده قرار می ‌گیرند. در واقع می ‌توان گفت آنها بسیار همه ‌کاره و پرکاربرد هستند.

کاربرد توری پرسی چیست ؟

توری پرسی سیمی از پیش چین ‌شده دارای قطرهای سیمی از 1.5 تا 6 میلی ‌متر است. از این توری ‌ها می ‌توان برای پنجره ‌ها، پارتیشن ‌ها، حصارکشی، صفحه ‌های معدن، تفت دادن گوشت و الک کردن آرد و غیره استفاده کرد. این توری ‌ها کاربردهای زیادی در ساختمان ‌های صنایعی مانند پالایش، معدن، امنیت و غیره نیز دارند.

از توری پرسی همچنین برای پردازش مواد غذایی، الک، دکوراسیون، ساختمان‌ سازی، تجاری و غیره نیز استفاده می ‌شود. این توری‌ ها معمولاً برای صفحه ‌های ارتعاشی و بسیاری از برنامه ‌های کاربردی دیگر که اندازه ‌بندی دقیق در آن ‌ها حیاتی است، مورد استفاده قرار می‌ گیرند. این توری ‌ها به طور گسترده در کاربردهای معماری به عنوان پانل ‌های پرکننده، ساخت قفس و دکوراسیون استفاده می ‌شوند. این محصول همچنین در آکوستیک، فیلتراسیون، حفاظ پل، قطعات هوا فضا، کنترل جوندگان و کانتینر کامیون ‌ها نیز مورداستفاده قرار می ‌گیرد.

جنس توری پرسی

ابعاد توری پرسی

ابعاد و مشخصات اصلی توری پرسی در قطر 5 تا 8 میلی‌ متری سیم‌ های آن نهفته می‌ باشد. مش این توری ‌ها نیز بین 2 تا 30 مش است که اندازه کاملاً استانداردی می ‌باشد. می ‌توان گفت عرض استاندارد برای این توری‌ ها نیز کمتر از 2000 میلی‌ متر است. طول این سیم ‌پیچ یا توری ‌ها نیز می ‌تواند در ابعاد و متراژهای استاندارد یا به سفارش مشتری در نظر گرفته شود.

البته فاصله چشمه‌ توری‌ های پرسی نیز به سه دسته ریز، متوسط و بزرگ تقسیم‌ بندی می ‌گردد. نوع بزرگ برای مکان ‌هایی که دید و چشم‌ انداز مهم است، مورد استفاده قرار می ‌گیرند. نوع ریز آن نیز برای مکان ‌هایی که امنیت حصارکشی مد نظر است، کاربرد دارد. البته باید در نظر داشت که هر چه فاصله چشمه‌ های توری بیشتر شود، زیبایی و چشم ‌نوازی آن نیز بیشتر خواهد شد.

جنس توری پرسی فلزی

همان‌ طور که قبلاً اشاره شد، جنس توری پرسی فلزی می ‌تواند از سیم آهن کربنی، سیم گالوانیزه، سیم فولادی ضدزنگ یا سیم مسی باشد. هر کدام از این فلزات خواص و ویژگی ‌های مخصوص به خود را دارند. سیم گالوانیزه و سیم فولادی ضد زنگ هر دو در برابر دلایل بروز خوردگی و رطوبت، مقاوم هستند. اما سیم گالوانیزه قیمتی پایین ‌تر و سیم فولادی ضد زنگ دوام، استحکام و زیبایی بیشتر و بالاتری دارد.

توری پرسی فلزی ساخت‌ه شده از سیم آهن کربنی نیز می ‌تواند در مناطق گرم و خشک به کار رود. این توری هزینه کمتری نیز خواهد داشت. استفاده از این نوع توری‌ در مناطق پر رطوبتی مانند شمال و جنوب کشور توصیه نمی‌ شود. زیرا مستعد خوردگی است و مقاومت بالایی در برابر رطوبت از خود نشان نمی ‌دهد.

توری پرسی فلزی ساخته ‌شده از سیم مسی، امروزه رواج کمتری دارد. سیم مسی بسیار شکل‌ پذیر، زیبا و در عین حال مستحکم است. همچنین وزن کمی دارد و حمل و نقل و نصب آن نیز بسیار آسان ‌تر است. در کل می ‌توان گفت توری‌ های فلزی از جنس فولاد گالوانیزه و آهن کربنی سیاه از رواج بیشتری برخوردار هستند. این دو بسیار مقرون به صرفه می ‌باشند و در عین حال از عمر مفید بالایی نیز بهره می ‌برند.

جمع ‌بندی

توری پرسی از محصولات پرکاربرد برای انواع مختلفی از کاربردهای ریز و درشت است. از این محصول هم می ‌توان برای حصارکشی استفاده کرد هم می ‌توان آن را برای ساخت توری کباب ‌پزی به کار برد. تفاوت توری پرسی و توری جوشی این است که توری های پرسی نسبت به توری جوشی از استحکام بهتری برخوردار است و پاسخگوی نیازهای مختلف مشتریان خواهد بود.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد