جدول وزن پروفیل زد (پروفیل Z)

جدول وزن پروفیل زد (پروفیل Z)

پروفیل‌های زد که به دلیل شباهت ظاهری‌شان به حرف Z انگلیسی نام‌گذاری شده‌اند، یکی از پرکاربردترین مقاطع در صنعت ساخت و ساز هستند. این نوع پروفیل که از نوع باز محسوب می‌شود، به خاطر مقاومت در برابر بارهای کششی در انواع سازه‌های فلزی به کار گرفته می‌شود. وزن مخصوص پروفیل Z بر اساس ابعاد و ضخامت آن تعیین می‌شود.

وزن انواع پروفیل زد سوله

پروفیل زد که از نوع پروفیل‌های باز به حساب می‌آید، جزء پروفیل‌های ساختمانی است. از مهم‌ترین مزایای این محصول می‌توان به کیفیت پایدار، تحمل وزن بالا، تولید سفارشی بر اساس خواست مشتریان و همچنین نصب آسان اشاره کرد. علاوه بر تمامی این موارد، وزن سبک این محصول نیز باعث می‌شود وزن کلی اسکلت سازه کاهش پیدا کند. برای تولید این نوع پروفیل از روش نورد سرد استفاده می‌شود. در ساخت پروفیل زد، هم ورق سیاه و هم ورق روغنی کاربرد دارند.

وزن انواع پروفیل زد سوله

وزن پروفیل زد 16

وزن یک متر پروفیل Z 16 با ضخامت 2 میلی‌متر، 4.9 کیلوگرم است. چنانچه ضخامت آن 205 میلی‌متر باشد، وزن آن 6 کیلوگرم و با ضخامت 3 میلی‌متر وزن آن 7.2 کیلوگرم خواهد بود.

وزن پروفیل z 14

وزن واحد پروفیل z 14 با ضخامت 2.5 میلی‌متر 5.9 کیلوگرم و با ضخامت 3 میلی‌متر 7.1 کیلوگرم است.

وزن پروفیل زد 18

پروفیل زد 18 یکی از پرمصرف‌ترین سایزهای مقطع زد به شمار می‌رود. پروفیل‌های زد دارای 3 ضلع هستند که به شکل حرف انگلیسی Z به یکدیگر متصل شده‌اند. به ضلع میانی، جان و به دو ضلع دیگر، بال گفته می‌شود. در پروفایل‌های 18، اندازه ضلع جان برابر با 18 سانتی‌متر است.

وزن پروفیل زد 18 با توجه به ضخامت آن تغییر می‌کند. هراندازه ضخامت اضلاع بیشتر باشد، وزن آن نیز افزایش پیدا می‌کند. پروفیل زد 18 با ضخامت 2، 205 و 3 میلی‌متر عرضه می‌شود که وزن هرکدام 5.2، 6.5 و 7.7 کیلوگرم است.

وزن پروفیل زد 18
وزن پروفیل زد 18
به روز رسانی:۱۴۰۳/۰۶/۲۷۰۲:۰۶

وزن پروفیل زد 20

وزن واحد طول پروفیل z20 نیز با توجه به ضخامتشان تعیین می‌شود. پروفیل Z 20 با ضخامت 2 میلی‌متری 5.5 کیلوگرم، 2.5 میلی‌متری 6.8 کیلوگرم، 3 میلی‌متری 8 کیلوگرم و 3.5 میلی‌متری 9.5 کیلوگرم وزن دارد.

وزن پروفیل زد 20
وزن پروفیل زد 20
به روز رسانی:۱۴۰۳/۰۶/۲۷۰۲:۰۶

ابعاد و طول پروفیل زد

پروفیل‌های زد شامل دو بخش اصلی جان و بال‌ها هستند. ابعاد جان پروفیل بر اساس دسته‌بندی استاندارد مشخص می‌شود. به‌عنوان مثال، ابعاد جان پروفیل زد 20، 20 سانتیمتر است. دو بخش تشکیل‌دهنده بال‌ها نیز معمولا در دو سایز 5.2 در 5 سانتیمتر ساخته می‌شوند. این ابعاد مرسوم و استاندارد هستند، اما با توجه به نیاز و خواست خریدار می‌توانند متفاوت باشند. هرگونه تغییر در سایز بال‌ها در وزن مخصوص پروفیل Z نیز تاثیرگذار خواهد بود.

روی پروفیل‌های زد یک پانچ لوبیایی شکل دیده می‌شود که حرکت و تنظیم پروفیل زد را امکان‌پذیر می‌کند. اندازه‌ این پانچ‌ها نیز در وزن هر شاخه پروفیل z اثر می‌گذارد.

زاویه بین بال‌های پروفیل‌های زد که در بازار عرضه می‌شوند، معمولا 90 درجه است. این زاویه نیز می‌تواند بر اساس نیاز و طراحی مورد نظر خریداران تغییر کند. تغییر زاویه بال‌ها روی محاسبه وزن پروفیل z تاثیر چندانی نمی‌گذارد و تنها کاربرد آن را عوض می‌کند.

رایج‌ترین و پرمصرف‌ترین سایزهای پروفیل‌های زد در بازار 18، 20 و 22 هستند. خریدارانی که نیاز به سایزهای دیگری دارند، می‌توانند با تعیین ابعاد پروفیل مانند طول، عرض، ارتفاع و قطر اقدام به سفارش آن کنند. به یاد داشته باشید که هرگونه تغییر در ابعاد، وزن مخصوص پروفیل Z را نیز تغییر می‌دهد.

فرمول محاسبه وزن پروفیل z

فرمول محاسبه وزن پروفیل z

وزن پروفیل زد و دیگر انواع مقاطع فولادی ارتباط مستقیمی با قیمت آن‌ها دارد. به همین دلیل پیمانکاران، مهندسان و مجریان پروژه‌های عمرانی و ساختمانی به این پارامتر توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. به ویژه که وزن هر شاخه پروفیل z روی هزینه‌های دیگر مانند حمل و نقل نیز اثر می‌گذارد.

برای آگاهی از وزن انواع پروفیل‌ها، هم می‌توان به جداول وزنی مراجعه کرد و هم از فرمول محاسبه وزن پروفیل Z کمک گرفت. این فرمول بر مبنای طول، عرض و ضخامت پروفیل‌ها تعریف شده است.

۱۰۰۰ / ضخامت (میلی ‌متر) * عرض (سانتی متر) * طول (سانتی متر) * چگالی = وزن پروفیل z (کیلوگرم)

در فرمول وزن پروفیل زد، به غیر از ابعاد، از چگالی فولاد نیز استفاده می‌شود. میزان این چگالی به صورت حدودی ۷.۸۵ گرم بر سانتی‌متر مکعب است. فراموش نکنید که در فرمول برای محاسبه وزن مخصوص پروفیل Z باید طول و عرض برحسب سانتی‌متر و ضخامت بر اساس میلی‌متر وارد شود.

وزن پروفیل زد 180 با توجه به ضخامت آن تعیین می‌شود. هر اندازه ضخامت کمتر باشد، قیمت پروفیل Z نیز ارزان‌تر خواهد بود. ضخامت‌های مرسوم برای انواع پروفیل‌های Z برابر 2، 2.5 و 3 میلی‌متر هستند.

جمع‌بندی

پروفیل‌های زد جزء مقاطع فولادی پرمصرف در پروژه‌های عمرانی محسوب می‌شوند. وزن مخصوص پروفیل Z مانند وزن پروفیل z200 بر اساس ضخامت آن‌ها تعیین می‌شود. پرکاربردترین سایزهای پروفیل‌های زد 18، 20 و 22 هستند. هنگام سفارش پروفیل‌های z می‌توان ابعاد را بر اساس نوع طراحی و کاربرد، تغییر داد. هرگونه تغییر در ابعاد پروفیل روی وزن آن نیز اثرگذار خواهد بود.