جو منفی متاثر از تحریم ها در بازار شمش

2 سال پیش1257بازدید0دیدگاه
جو منفی متاثر از تحریم ها در بازار شمش

ترجمه قسمت هایی از گزارش امروز متال بولتن در خصوص بازار صادراتی شمش/تختال ایران

قیمت شمش فولادی و تختال صادراتی ایران؛ طی هفته منتهی به ۲۲ ماه می، تقریبا بدون تغییر و فاقد فروش های عمده شنیده شد. منابع بازار، دلیل عدم فروش های قابل توجه را تکمیل سفارشات دریافتی صادرکنندگان ایرانی تا پایان ماه ژوئن [ اواسط تیر] یا اواسط جولای [ اواخر تیر] عنوان نموده اند. پیشنهادات شمش صادراتی ایران در محدوده قیمتی ۳۸۵ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب بنادر ایران گزارش شده، در حالی که پیش فروش های صورت گرفته اخیر در دامنه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۸۵ دلار به ازای هر تن فوب بوده است. ارزیابی نرخ هفتگی فست ‌مارکت در خصوص شمش صادراتی ایران در روز چهارشنبه ۲۲ می، در دامنه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب، توام با افزایش قیمت در حد بالایی قیمت ها نسبت به بازه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۸۵ دلار به ازای هر تن فوب هفته گذشته بوده است. نرخ پیشنهادی تختال هم در بازه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب بنادر ایران بوده است.

تحلیل بازار شمش

پیش فروش های مطلوب صورت گرفته در بازار صادراتی شمش و تختال فولادی ایران

یک تولیدکننده تختال ایرانی، پیشنهاد دهنده در رنج پایین دامنه قیمت های ذکر شده، عنوان نمود که شرکت او در حال مذاکره با خریدار در خصوص فروش یک محموله بزرگ تختال به آسیاست. ارزیابی نرخ هفتگی فست ‌مارکت در خصوص  تختال صادراتی ایران در تاریخ ۲۲ می، در دامنه قیمتی ۳۸۰ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب بود، که در دامنه پایین این رنج قیمتی نسبت به هفته قبل آن با نرخ ۳۸۵ الی ۳۹۰ دلار به ازای هر تن فوب، کاهش را نشان می دهد.

متاثر از وضع تحریم های جدید آمریکا در خصوص صنایع فولاد ایران؛ بسیاری از خریداران داخلی با رعایت جوانب احتیاطی موجب شدند تا فعالیت خرید در بازار داخلی ایران ضعیف دیده شود. مجموعه جدید تحریم ها که از تاریخ هشتم می بر صنایع فلزات ایران از سوی آمریکا اعمال شده؛ نظرات کارشناسان بازار در خصوص چگونگی توسعه آهن صادراتی ایران در سال جاری را به چند دسته تقسیم نموده است.

تاجری عنوان نمود : ” شرایط سخت تر از آنی که پیش تر بود، نشده است، در واقع تغییرات قابل توجهی رخ نداده است. بسیاری از تجار اهمیتی به تحریم ها نمی دهند، از همین رو حجم وسیعی از محموله های ایران هنوز هم به اندونزی و تایلند ارسال می شود. علاوه بر این، هیچ عرضه کننده ای در بازار با قیمت هایی جذاب تر از ایران وجود ندارد.”

منبعی از سوی یک تولیدکننده عنوان نمود : ” پس از این که تبادلات بانکی ایران، پیش تر مسدود گردید، این بدترین اتفاق ممکن بود، لذا من فکر نمی کنم که اعمال تحریم های بیشتر، اثری فراتر از وضع موجود داشته باشد. “

تاجر دیگری عنوان نمود : ” این موضوع بیشتر به حوزه حمل و نقل و مسائل بانکی مربوط می شود، فکر می کنم که تا حدودی اثرگذار باشد، به خصوص این که اگر وزارت خزانه داری آمریکا برخی موارد را به عنوان نمونه عملیاتی نماید. “

چهارمین تاجر عنوان نمود : ” فکر می‌کنم که تحریم های جدید آمریکا تا حدودی حوزه صادراتی فولاد ایران را تحت تاثیر قرار داده و گمانم این است که موجب کاهش ۲۵ درصدی صادرات این حوزه خواهد شد.” به غیر از خریداران شمال آفریقا و ایتالیا که از خرید از ایران اجتناب خواهند کرد؛ مشتریان آسیایی همچنان به خریدهای خود ادامه خواهند داد. با این حال برخی از مشتریان آسیایی، به ویژه در اندونزی، طی چند هفته گذشته، عمدا از خرید از ایران فاصله گرفته ‌‌اند .

بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، حجم کل صادرات محصولات نیمه ساخته شده صادراتی ایران ( شمش و تختال ) در سال ۱۳۹۷ حدود ۴.۸۹ میلیون تن بوده، که در مقایسه با حجم کل صادراتی این محصول در سال ۱۳۹۶، با رقم ۶.۸۷ میلیون تن؛ کاهش ۲۹ درصدی را نشان می دهد. حجم کل شمش و بلوم فولادی صادراتی ایران در سال ۱۳۹۷، حدود ۳.۳۱ میلیون تن و حجم کل تختال صادراتی ایران ۱.۵۸۵ میلیون تن گزارش شده است.

نظرات شما عزیزان در خصوص بازار آهن به تحلیل هرچه بهتر ما از این بازار کمک شایانی خواهد نمود. خواهشمندیم با ارائه دیدگاه خود و امتیازدهی در ادامه این خبر ما را در خدمت رسانی بهتر یاری نمایید.

نویسنده :پشتیبان
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد