کانکس ها امروزه به دلایل استفاده راحت و آسان از آن ها در صنایع گوناگون ساختمان سازی، پروژه های عمرانی و یا حتی در برخی موارد ساخت یک فضای مسکونی کوچک کاربرد بسیار گسترده ای دارند. یکی از بهترین روش های ساخت کانکس ها، استفاده از ساندویچ پانل است که مزایای بسیاری را با خود به همراه دارد.
عمر طولانی، مقاومت و استحکام بالا، هزینه مقرون به صرفه و مواردی از این قبیل، از مهم ترین مزایایی به شمار می روند که منجر به رونق ساخت کانکس با ساندویچ پانل شده اند؛ بنابراین از آنجایی که این کانکس ها در سال های اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده اند، در مقاله پیش رو قصد داریم با این کانکس ها، مراحل تولید و ویژگی های مختلف آن ها آشنا شویم.
کانکس های ساخته شده با ساندویچ پانل که اصطلاحاً با عنوان کانکس پانلی نیز شناخته می شوند، به نوعی اتاقک کوچک یا سازه ی قابل استفاده که در موقعیت های مختلف قابلیت جا به جایی دارند گفته می شود. عمده ترین مصالحی که در ساخت این کانکس ها استفاده می گردد، همان ساندویچ پانل است.
این ساندویچ پانل ها معمولاً سه لایه بوده و از همین رو نه تنها استحکام و مقاومت بالایی را برای دیواره های کانکس در برابر عوامل محیطی ایجاد می کنند، بلکه عایق خوبی نیز برای گرما و سرما نیز هستند. با استفاده از ساندویچ پانل و با کمک برخی مصالح جانبی دیگر میتوان انواع بسیار گوناگونی از کانکس ها را برای کاربردهای متنوع و در ابعاد متفاوت تولید کرد. در ادامه با این کانکس ها بیشتر آشنا می شویم.
همان طور که پیش از این بیان شد، مدل های بسیار مختلفی از کانکس ها با استفاده از ساندویچ پانل ساخته می شوند که هر یک دارای ویژگی های فیزیکی و ظاهری متفاوتی است.
در یک دسته بندی بسیار کلی می توان انواع کانکس ساندویچ پانل را در دو گروه تقسیم کرد که عبارت اند از:
کانکس های ثابت پانلی همان طور که از نام آن ها نیز مشخص است، معمولاً در سازه هایی که طولانی مدت ثابت هستند استفاده می شوند. این کانکس ها فاقد چرخند و از همین جهت، جا به جایی آن ها با محدودیت هایی همراه بوده و کمی دشوارتر از مدل متحرک است.
کانکس های ساخته شده با ساندویچ پانل متحرک، دارای چرخ هایی برای حرکت هستند. این موضوع باعث می گردد تا جا به جایی و انتقال این کانکس ها از مکانی به مکانی دیگر بسیار آسان باشد. بنابراین؛ در موقعیت هایی که نیاز به حرکت و جا به جایی کانکس در فاصله های زمانی کوتاه مدت داشته باشید، این کانکس ها می توانند بسیار کاربردی باشند.
علاوه بر موارد گفته شده، بر اساس کاربردها و موقعیت هایی که از ساخت کانکس با ساندویچ پانل استفاده می شود، می توان انواع این کانکس ها را به صورت زیر بیان کرد:
ساخت کانکس با ساندویچ پانل می تواند ویژگی های منحصر به فردی را برای آن ایجاد کند که کاربرد گسترده ی این کانکس ها را منجر می شود. در ادامه برخی از مهم ترین مشخصات فیزیکی و سایر ویژگی های این کانکس ها را بیان می کنیم:
به طور کلی پانل های ساندویچی از 3 لایه که شامل دو لایه ی خارجی فولاد گالوانیزه یا آلوزینک و یک لایه در مرکز از جنس پلی استایرن، پلی یورتان و غیره تشکیل شده اند. از همین رو این مصالح به پانل ساندویچی شناخته می شوند و وزن سبکی دارند.
علاوه بر پانل های ساندویچی، مصالح تکمیلی دیگری در این کانکس ها استفاده می شود که به مقاومت بالای این کانکس ها منجر می گردد. از دیگر مواد مورد مصرف در ساخت کانکس ساندویچ پانل می توان به تیرآهن های مختلف، قوطی های سنگین دور کلاف، پروفیل های ضد زنگ و تخته های چند لایه روکش دار و غیره اشاره کرد.
معمولاً ساخت کانکس با ساندویچ پانل با توجه به استانداردهای ابعادی مختلف صورت می گیرد. هر یک از این استانداردها برای کاربردهای مختلف استفاده می شود. برخی از رایج ترین ابعاد کانکس ساندویچ پانل عبارت اند از:
به دلیل ساختاری که کانکس ساندویچ پانل دارد، دیواره ها به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل می کنند. در نتیجه علاوه بر اینکه از انتقال دما به داخل کانکس جلوگیری می شود، آلودگی های صوتی بسیار کاهش می یابد و فضای آرام تری داخل کانکس در جریان خواهد بود.
راه های مختلفی وجود دارد که می توان برای ساخت کانکس با ساندویچ پانل از آن استفاده کرد، اما در ادامه قصد داریم اصلی ترین روش ساخت و تولید کانکس را به طور مرحله به مرحله توضیح دهیم:
مرحله اول: طراحی و تهیه مصالح
در مرحله ابتدایی ساخت کانکس با ساندویچ پانل، با توجه به نیازهای مشتری، نقشه دو بعدی یا سه بعدی از کانکسی که قرار است ساخته شود، مصالح مورد استفاده و ابعاد دقیق در نرم افزارهای مخصوص، طراحی می شود. سپس بر اساس این طراحی و برنامه ریزی انجام شده، مصالحی که در ساخت کانکس مورد نیاز هستند تهیه می شوند.
مرحله دوم: برش و زیرسازی
در مرحله بعد ساندویچ پانل ها و سایر مصالح مورد نیاز، متناسب با ابعاد پلان و توسط تجهیزات مناسب و ایمن برش داده می شوند. سپس زیرسازی یا اسکلت اصلی کانکس ساخته می شود.
مرحله سوم: مونتاژ
پس از ساخت اسکلت، وقت آن است که پانل ها در سر جای خود قرار گیرند و به عبارتی دیواره ها و اسکلت، مونتاژ شوند. در این مرحله لازم است از اتصالات مناسب همچون پیچ های سرمته گالوانیزه استفاده شود تا هیچ درزی وجود نداشته و استحکام کانکس تأمین گردد.
مرحله چهارم: نصب در، پنجره و پانل های سقفی
در مرحله بعدی سایر اجزای کانکس همچون درها و پنجره ها و همچنین پانل های سقف در جای خود قرار می گیرند.
مرحله پنجم: نصب تأسیسات
معمولاً کانکس ها به تأسیسات گوناگونی از جمله سیستم برق نیاز دارند که در این مرحله نوبت نصب آن هاست. همچنین می توان سیستم تهویه و یا گرمایش و سرمایش مورد نیاز را در این مرحله جای گذاری نمود.
مرحله ششم: رنگ آمیزی و طراحی دکوراسیون داخلی
در آخرین مرحله، کانکس رنگ آمیزی می گردد تا به طور کامل آماده گردد. سپس برخی از ابتدایی ترین اجزای طراحی دکوراسیون همچون کفپوش یا چراغ های روشنایی در آن تعبیه می شوند.
کانکس های ساخته شده با ساندویچ پانل معمولاً عمر طولانی ای دارند؛ بنابراین پس از یک دوره استفاده در صورت عدم نیاز به آن ها، به مزایده گذاشته می شوند و به طور دست دوم به فروش می رسند. در نتیجه اگر شما هم از آن دست کسانی هستید که می خواهید این کانکس ها را با قیمت مناسب تری بخرید، می توانید از این فرصت استفاده کنید.
قیمت این کانکس ها می تواند به عوامل گوناگونی بستگی داشته باشد. از جمله مهم ترین این عوامل می توان به ابعاد کانکس، قیمت ساندویچ پانل به عنوان اصلی ترین مصالح ساخت، امکانات و غیره را اشاره کرد.
ساخت انواع کانکس با ساندویچ پانل همچون هر روش دیگری می تواند مزایا و معایبی را به دنبال داشته باشد که تا این قسمت از مقاله با برخی از آن ها آشنا شدیم. در ادامه به بیان کامل این مزایا و معایب می پردازیم:
مزایا:
معایب:
تا به این جا درباره ساخت کانکس با ساندویچ پانل صحبت کردیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان برای خرید ساندویچ پانل می توانید با مرکزآهن تماس بگیرید یا به سایت مجموعه مراجعه کنید.
سوالات متداول
مراحل اصلی ساخت این کانکس ها به ترتیب عبارت است از: طراحی و تهیه مصالح، برش و زیرسازی، مونتاژ، نصب در، پنجره و پانل های سقفی، نصب تأسیسات، رنگ آمیزی و طراحی دکوراسیون داخلی.
از آنجایی که استفاده از این کانکس ها با مزایای بسیار زیادی همراه است، کاربردهای بسیار گسترده ای دارند که از رایج ترین آن ها می توان به کانکس های مورد نیاز در ساختمان سازی و پروژه های عمرانی، کانکس اداری، صنعتی، مسکونی، فروشگاهی، بهداشتی و غیره اشاره کرد.
کانکس ها در ابعاد متفاوتی ساخته می شوند که برخی از متداول ترین آن ها شامل ابعاد 2.4*4 متر، 2.4*6 متر، 2.4*12 متر، 3*8 متر، 3*12 متر، 3.5*12 متر می گردد.