برخی گمانه زنی ها از ادامه روند بازار میلگرد آجدار

2 سال پیش971بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
برخی گمانه زنی ها از ادامه روند بازار میلگرد آجدار

فولادسازان مترصد افزایش و اصلاح قیمت ها

همان طوری که از اوایل دی ماه تا حدودی قابل تشخیص بود فولادسازان مترصد فرصتی برای افزایش و اصلاح قیمت ها بودند که این فرصت طی روزهای اخیر تا حدودی حاصل شد. چند روزی است که بنا بر شواهد و شنیده ها و رصد بازار؛ تقریبا انبارها پر شده و به نظر می رسد که در حال حاضر خریدی اگر انجام می شود، فعلا یا به واسطه قیمت های جذاب بورس کالا خواهد بود یا تقاضای مصرفی و یا نهایتا تجدید موجودی؛ که البته در خصوص تقاضای مصرفی یک موضوع قابل توجه به نظر می رسد و آن هم این موضوع که چند روزی است که به نظر می رسد بنا بر جانبداری احتیاط و پیشگیری از ضرر و زیان بیشتر در سمت مصرف؛ برخی تقاضاهای پروژه ‌ای مربوط به اسفند ماه هم به عنوان پیش خرید وارد بازار شده ‌اند

که در واقع این بدان معناست که به نظر می رسد تقاضای اسفند ماه بازار شب عید هم در حال پیشخور شدن باشد که با این حساب برخی گمانه زنی ‌ها بر این موضوع متمرکز شده که احتمالا در اسفند ماه، حاکم شدن مجدد رکود و تثبیت قیمت میلگرد آجدار در بازه قیمتی بین ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان ( توام با مالیات بر ارزش افزوده) تا پایان سال را در پیش داشته باشیم.

البته این گمان تنها بر اساس شرایط و گزاره های موجود و فعلی و تاثیرگذار بر بازار ایجاد شده و طبق معمول بازار داخلی ایران از پیش بینی ناپذیر ترین بازارهای دنیاست و لذا در مورد محصولات ذوبی؛ روز سه شنبه هفته گذشته میلگرد ۱۲ الی ۲۵ ذوبی (به غیر از ۱۴)  به صورت گسترده برای اکثر تجار و صاحبان حواله آزاد شده است. نکته جالب این که در سایزهای درشت قیمت این محصولات پایین تر از قیمت اکثر کارخانجات نوردی و در محدوده ۳۷۰۰ الی ۳۷۵۰ تومان بود که منجر به اقبال مشتریان به محصولات ذوبی شد.

تحلیل بازار میلگرد

حتی در سایزهای ریز مثل ۱۲ و ۱۶ هم فاصله قیمت سنتی حدود ۲۰۰ تومانی این محصولات با محصولات نوردی تا حدود ۱۰۰ تومان کاهش یافته، به نحوی که قیمت میلگرد ۱۶ ذوبی از حدود ۳۷۸۰۰ الی ۳۹۰۰۰ معامله می شد. در صورت ادامه روند فعلی، و با توجه به تعهد ذوب آهن مبنی بر آزاد سازی حجم زیادی از محصولات این ماه و ادامه آزاد سازی محموله های تحویل برج ۱۱ در روزهای آتی، احتمالا شاهد تعدیل قیمت ها و رویکرد بازار به سوی محصولات با کیفیت ذوبی خواهیم بود.

برخی از فعالان بازار فولاد پیش تر از آزاد سازی قطره چکانی و مهندسی شده؛ علی رغم حجم زیاد فروش؛ برخی از فولادسازان بزرگ در خروجی مقاطع طویل فولادی فروخته شده تحویل دی و بهمن ماه خبر داده اند.

از طرفی به نظر می رسد که تعهدات عرضه های فروخته شده اسفندماه این فولادسازان هم زیاد باشد؛ با این حساب اعتقاد این عده بر این موضوع قرار گرفته که برای توان مهندسی عرضه های قطره چکانی این فولادسازان به هر حال محدودیتی وجود دارد و به زودی با سرازیر شدن این کالاهای فروخته شده و تحویل و تزریق این تعهدات به بازار، موجبات مازاد عرضه های قابل توجه؛ با توجه به اختلاف قیمت کالاهای خریداری شده با نرخ های کنونی بازار و حاشیه سود بالا؛ منجر به رقابت منفی محسوس خواهد شد؛ لذا در نهایت توجه به این موضوع مهم و حساس بیش از هر زمان دیگری مهم به نظر می رسد که " در حجم خریدها به توان خروجی بازار مصرف میان مدت خود توجه ویژه نموده و در برآوردها به جهت تنظیم ورودی و خروجی ها در کسب و کار خود اطمینان حاصل نمایید. "

از نکات جالب مقایسه دو تیرآهن ۱۴ و ۱۶

در ابتدای سال و قبل از طرح تنظیم بازار فولاد قیمت هر دو محصول با اختلاف جزئی در کانال ۳ هزار تومان در نوسان بود. پس از افزایش مرداد و شهریور ماه امسال، و همزمان با اجرای طرح تنظیم بازار، اختلاف قیمت این دو محصول به حدود هزار تومان افزایش پیدا کرد. از علل این افزایش:

اولین و مهم ترین آن تقاضای بیشتر در بازارهای داخل و به خصوص صادراتی

دوم: نحوه فروش و چیدمان  تیرآهن ۱۴ در سبدهای ذوب آهن به عنوان گل سر سبد محصولات ذوبی

سوم؛ نحوه آزادسازی و تحویل توام با تاخیر این محصول به نسبت بقیه محصولات

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد