افت مستمر تولید فولاد در ژاپن؛ وضعیت قرمز در بازار جهانی

3 روز پیش30بازدید0دیدگاه
افت مستمر تولید فولاد در ژاپن؛ وضعیت قرمز در بازار جهانی

طبق اعلام وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، پیش بینی می شود میزان تولید فولاد خام این کشور در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۵ بار دیگر کاهش یابد! این کاهش که برای هفتمین دوره متوالی رخ می دهد، حاکی از افت مداوم در تقاضای داخلی و خارجی است. در همین حال، سیاست های تجاری ایالات متحده نیز به ابهامات موجود در آینده این صنعت در کشور ژاپن دامن زده اند؛ مجموع این اتفاقات می تواند در قیمت آهن طی ماه های آینده بسیار تاثیرگذار باشد.

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی این وزارتخانه، انتظار می رود میزان تولید فولاد خام ژاپن طی بازه زمانی جولای تا سپتامبر به ۲۰.۱۱ میلیون تن برسد. این رقم نسبت به فصل گذشته ۰.۴ درصد و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۳ درصد کاهش نشان می دهد. این روند نزولی، برای هفتمین فصل متوالی ادامه دار بوده و نشانه ای از ضعف پایدار تقاضا در سطح جهانی است.

تحلیل گران معتقدند بازار جهانی فولاد همچنان تحت تاثیر کاهش سرمایه گذاری و کندی در بخش هایی نظیر ساخت و ساز و تولید صنعتی بوده و تقاضا در این بازار روز به روز با کاهش بیشتری همراه است. افزون بر این، اعمال تعرفه های وارداتی از سوی آمریکا، فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده و می تواند در آینده نزدیک، به افت تقاضا در صنایعی مانند ساخت و ساز و نوسان قیمت تیرآهن منجر شود.

در همین حال، تقاضای پیش بینی شده برای فولاد در سه ماهه سوم بالغ بر ۱۸.۳۸ میلیون تن اعلام شده که شامل ۱۴.۵۴ میلیون تن فولاد معمولی و ۳.۸۴ میلیون تن فولاد آلیاژی است. با اینکه نسبت به فصل قبل، رشد خفیف ۱.۱ درصدی دیده می شود، اما نسبت به سال گذشته، کاهش ۴.۲ درصدی در سطح کل تقاضا ثبت شده است.

با توجه به شرایط فعلی بازار، چشم انداز کوتاه مدت صنعت فولاد ژاپن چندان امیدوارکننده نیست! کاهش صادرات به بازارهای اصلی، رکود در صنایع داخلی، افزایش هزینه ها و ادامه بی ثباتی در سیاست های تجاری بین المللی، همه و همه چشم انداز این صنعت را با چالش هایی جدی روبه رو کرده اند.

بازار ایران هم به مانند اکثر بازارهای جهانی، از ضعف شدید تقاضا رنج می برد. کاهش شدید تقاضا باعث شده تا علی رغم کاهش تولید فولاد، افزایشی در قیمت ها شاهد نباشیم. به عنوان مثال قیمت میلگرد در طی روزهای اخیر به کمترین میزان خود در دو ماه اخیر رسیده است و حوالی 35 هزار تومان نوسان دارد.

خروج بازار فولاد از رکود فرایندی نیست که یک شبه اتفاق افتاده باشد؛ بنابراین همان طور که عوامل مختلفی در این رکود نقش داشته اند، خروج از این وضعیت هم نیازمند باز کردن تک تک این گره ها به مرور زمان است.
باید دید که فعالان و دست اندرکاران، اقدامات لازم را برای رسیدن بازار فولاد به روزهای خوش انجام خواهند داد یا خیر.

نویسنده: امیر ولی زاده
امیر ولی زاده

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد