نحوه تولید ورق آجدار

2 هفته پیش2090بازدید0دیدگاه5امتیاز (1 رای)
نحوه تولید ورق آجدار

صفر تا صد تولید ورق آجدار

ورق آجدار را می توان یکی از پرکاربردترین ورق های فولادی در دسته ورق های نورد گرم به شمار آورد که در انواع مختلفی تولید و روانه بازار مصرف می گردد. بیشترین استفاده از این محصول در سطوح با اصطکاک کم می باشد تا از سر خوردن افراد و اشیا جلوگیری گردد. این ورق در گروه محصولات نورد گرم قرار داشته و با روش نورد گرم نیز تولید می گردد. در ادامه ضمن معرفی نحوه تولید ورق های آجدار به معرفی کارخانجات تولید کننده این محصول خواهیم پرداخت.

ورق آجدار چگونه تولید می شود

ورق های آجدار به روش نورد گرم تولید می شوند. نحوه کار به این صورت است که ابتدا شمش های فولادی در درون کوره های پیش گرم وارد شده و به درجه حرارت مورد نظر می رسند. پس از افزایش دما، از قفسه های پوسته زدایی و نورد ابتدایی عبور نموده و مقطع آن ها کاهش و طول این تختال ها افزایش می یابد. پس از مراحل نورد اولیه؛ شمش های فولادی از مراحل نورد پایانی نیز عبور کرده و تحت عملیات آج زنی قرار می گیرند و به شکل ورق های آجدار با ضخامت 10-1.5 میلی متر در می آیند و به صورت کویل و یا ورق های برشی بسته بندی و آماده تحویل می گردند.

معرفی فرآیند نورد

فرآیند نورد یک فرآیند کار پلاستیک یا الاستیک – پلاستیک بر روی قطعه کاری است که بین دو غلتک در حال چرخش تغییر شکل می دهد. براساس شرایط و کاربردهای مختلف، انواع نورد و روش های مختلف آن شکل می گیرند. با توجه به شرایط فرآیند نورد و کاربردهای آن، انواع نورد به صورت زیر طبقه بندی می شوند.

انواع نورد براساس جهت انجام فرآیند عبارتند از:

  • نورد طولی
  • نورد عرضی
  • نورد پیچشی

انواع نورد براساس وضعیت حرکتی غلتک های نورد عبارتند از:

مراحل تولید ورق آجدار

  • پیوسته
  • رفت و برگشتی

انواع نورد براساس وضعیت حرارتی عبارتند از:

  • نورد سرد
  • نورد گرم
  • نورد داغ

انواع نورد براساس شکل محصولات نورد شده عبارتند از

  • نورد ورق
  • نورد مقاطع ساختمانی
  • نورد شمش

چنانچه محور غلتک ها موازی بوده، دارای قطر و سرعت دورانی یکسانی باشند، در خلاف جهت همدیگر بچرخند و قطعه کار از نظر خواص مکانیکی همگن و تنها با نیرو و گشتاور غلتک ها حرکت کند، فرآیند نورد طولی خواهیم داشت. فرآورده های این فرآیند به صورت تختال، شمش، شمشه، شمشال، صفحه، کلاف، ورقه، نوار ورق و فویل می باشند. ویژگی همه این فرآیندها این است که در همه مراحل نورد، سطح مقطع آن ها همواره به صورت مستطیل باقی می ماند و تغییر شکل، عمدتا در راستای کاهش ضخامت قطعه کار است. اگر فرآیند نورد طولی در دمایی انجام گیرد که نرخ نرم شدن ناشی از حرارت بیشتر از نرخ کار سختی حاصل از فرآیند باشد، فرآیند نورد گرم طولی خواهد بود.

در یک مجتمع تولید فولاد معمولا از هر دو نوع فرآیند نورد گرم و سرد استفاده می شود. بدین صورت که شمش و تختال با عبور از قفسه های مختلف خط نورد گرم، به ورق؛ میلگرد، مفتول، لوله و دیگر مقاطع ساختمانی تبدیل می شوند. برای تولید ورق با ضخامت پایین و کیفیت سطح بالا، نهایتا ورق وارد خط نورد سرد می شود. در واقع خروجی خط نورد سرد، ورق، تسمه و فویل با کیفیت عالی و استحکام زیاد می باشد.

فرآیند تولید ورق آجدار در فولاد مبارکه

فرآیند تولید در مجتمع فولاد مبارکه از مرحله تولید آهن خام آغاز و تا مراحل پایانی تولید انواع ورق های فولادی و ورق های پوشش دار ادامه می یابد. این فرآیند را می توان به مراحل زیر تقسیم کرد

تولید آهن اسفنجی

تولید تختال از طریق ریخته گری پیوسته

تبدیل تختال به کلاف گرم از طریق فرآیند نورد گرم

تولید کلاف خام با ضخامت کمتر، از طریق فرآیند نورد سرد

عملیات تکمیلی فولاد و تولید محصول نهایی کلاف و ورق سرد

عملیات پوشش دهی و تولید ورق های پوشش دار

ورق های آجدار که در دسته ورق های نورد گرم قرار دارند دسته خاصی از محصولات بوده که دارای برجستگی هایی به شکل لوزی؛ عدسی، شطرنجی و یا الماس بر روی سطح خود می باشند. دلیل ایجاد این برجستگی ها بر روی ورق های آجدار جلوگیری از لیز خوردن افراد بر روی سطح هایی با اصطکاک کم می باشد. به دلیل وجود اشکال خاص بر روی این ورق ها در صنعت با نام گل ورق، ورق شطرنجی، ورق کف سازی و یا ورق برجسته نیز معروف می باشند. این محصولات پس از طی فرآیند نورد گرم توسط دستگاه های مخصوص آج زنی شده و به شکل های مختلف تولید و روانه بازار مصرف می گردند.

در ابتدا ورق های آجدار در کشور تنها به شیوه پرسی از ورق ساده تولید می شد و به شکل فابریک تولید نمی شد ولی امروزه ورق های آجدار فابریک نیز توسط کارخانه فولاد مبارکه تولید و به مصرف می رسد.

علاوه بر تولید این محصول در کارخانجات داخلی، ورق های آجدار از سایر کشورها نیز در انواع و سایزهای مختلف به ایران وارد می شوند و نیاز بازار داخلی را تا حد زیادی تامین می نمایند. از کشورهای صادرکننده ورق های آجدار به ایران می توان به کشورهای روسیه، کره و چین اشاره نمود.

معرفی کارخانجات تولید کننده ورق های آجدار

ورق آجدار فولاد مبارکه

کارخانه فولاد مبارکه را می توان بزرگ ترین و با کیفیت ترین کارخانجات در زمینه تولید انواع ورق های فولادی به شمار آورد. ورق های آجدار تولیدی کارخانه فولاد مبارکه دارای بالاترین کیفیت در میان سایر محصولات می باشد و در ضخامت های 15-2 میلی متر و عرض های 150، 125 و 100 سانتی متری تولید و به مصرف می رسد. هرچند این ضخامت ها معمول بوده ولی توانایی تولید این کارخانه تا حداکثر ضخامت 16 میلی متر و عرض 180 سانتی متر می باشد. در حال حاضر محصول ورق آجدار در گریدهای 2-ST44 و 2-ST37 مطابق با استاندارد DIN59220 در عرض 1000 تا 1500 میلی متر و ضخامت  3 تا 12 میلی متر به تولید انبوه رسیده و به بازار داخل و خارج عرضه می گردد. شما عزیزان می توانید جهت اطلاع از قیمت ورق آجدار با کارشناسان مرکزآهن از طریق شماره تلفن 91009009-031 و یا 91009009-021 تماس حاصل فرمایید.

ورق آجدار فولاد سبا

واحد فولاد سبا تحت نظر فولاد مبارکه بوده و یکی از تولیدکنندگان مطرح ورق آجدار محسوب می شود. وزن ورق آجدار تولیدی فولاد سبا با رول های فولاد مبارکه یکسان بوده و ضخامت ورق ها تا 6 میلی متر می باشد. تفاوت ورق آجدار فولاد سبا و فولاد مبارکه در این است که ورق های تولید فولاد سبا دارای لبه رده رده و ریخته شده می باشد.

ورق آجدار فولاد کاویان

ورق های تولیدی این شرکت از 8 تا 40 میلی متر و عرض 125 و 150 میلی متر تولید و روانه بازار مصرف می گردند. ورق آجدار فولاد کاویان دارای کیفیت بالایی بوده و قیمت مناسبی را نیز دارا می باشند. از جمله کاربردهای ورق های آجدار می توان به کف اتاق کامیون ها و وانت بارها، عمران و راه سازی؛ ساخت پله های اضطراری، ساخت دستگاه های صنعتی و کاربردهای ساختمانی، ساخت دستگاه های جداسازی دانه ها در صنایع کشاورزی اشاره نمود.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این محصول با کارشناسان این مجموعه از طریق شماره تلفن 91009009-031 و یا 91009009-021 تماس حاصل فرمایید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید