انواع ترک دیوار و سقف ساختمان به همراه عکس

8 ماه پیش55895بازدید14دیدگاه4امتیاز (118 رای)
انواع ترک دیوار و سقف ساختمان به همراه عکس

برای بسیاری از افراد پیش آمده که در آپارتمان یا خانه‌های خود با ترک‌ روی سقف و دیوارها مواجه شده باشند! این ترک‌ها که با عمق متفاوت بوجود می‌آیند هر کدام نام مخصوص و دلیل خاصی دارند. در این مطلب ما شما را به طور دقیق با انواع ترک در ساختمان، دیوار و سقف آشنا خواهیم کرد و دلیل این اتفاقات را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین برای اطلاع از قیمت میلگرد به صورت آنلاین به سایت مرکزآهن مراجعه کنید.

انواع ترک های ساختمانی و علل پیدایش آن ها

به طول کلی سازه‌هایی که با بتن ساخته می‌شوند در صورت برخورد با کشش، ضعف بالایی از خود نشان داده و مشکلاتی از جمله نشست‌های نامتوازن، ریزش و غیره ایجاد می‌شود. ترک در سازه به دلیل تنش‌های کششی زیاد و مقاومت کششیِ ایجاد شده در جسم رخ می‌دهد. حال قصد داریم ترک‌های ساختمانی و دلایل پیداش آن را با هم بررسی کنیم. برای اطلاع بیشتر در خصوص صدای ترک در ساختمان ویدیو زیر از تیم مرکزآهن برای شما تهیه شده است.

آشنایی با ترک‌های زنده و مرده

ترک زنده یعنی ضخامت ترک به مرور زیاد می‌شود اما ترک­‌های مرده به این شکل نیستند. در مواجه با ترک­‌های زنده، اول باید جلوی رشد آن‌ها را گرفت و بعد به ترمیم و مقاوم­ سازی پرداخت؛ در نتیجه تا وقتی ترک زنده در دیوارهای حمال یا باربر به وجود نیامده است، هیچ خطری شما را تهدید نمی‌کند.

برای تشخیص ترک زنده یا مرده کافیست یک تکه‌ شیشه را با گچ زنده روی ترک بچسبانید، اگه بعد از مدتی مشاهده کردید، شیشه از گچ دیوار جدا می‌شود و یا شیشه شکسته است، کمی نگران کننده است. ترک­‌ها آرام آرام رشد می‌‌کنند، پس برای تست آن باید صبور باشید. به طور کلی، زمانی که ترک مویی یا ریز، ایجاد می‌شود، با خالی كردن اطراف­ آن و با ‌كشته­ كشی‌ و كشیدن پنبه آب روی سطوح، ترک‌‌ها گرفته شده و برای نقاشی آماده‌اند.

علت ایجاد صدای ناهنجار در ساختمان های نوساز

یکی از دلایل ایجاد صدای ناهنجار می‌تواند انقباض و انبساط مصالح بکار رفته در ساختمان خصوصا یونولیت باشد که جای نگرانی نیست. اما به غیر از انقباض و انبساط مصالح، باید چند موضوع دیگر را نیز در نظر داشت:

  • آیا صدا، در ساعت­‌های خاصی در طول روز به گوش می‌رسد؟
  • صدا با باز و بسته کردن شیر آب و استفاده از فاضلاب همزمان است؟
  • با شروع ماه‌های سرد سال شروع شده یا از قبل آن هم بوده است؟
  • از چه سیستم گرمایشی در ساختمان استفاده می‌شود؟

بعد از تشخیص موضوع، بعضا توصیه می‌شود در سقف از رابیتس تخت استفاده کنید و دوباره روی آن را گچ کاری کنید.

انواع ترک های ساختمانی

ترک‌های ساختمانی در دو نوع کلی، با منشاء سازه‌ای و منشاء غیرسازه‌ای بوجود می‌آیند که در ادامه به توضیح هرکدام از این موارد پرداخته‌ایم. ترک سازه‌ای به دلیل تغییرات بوجود آمده در موقعیت اجرای ساختمان رخ می‌دهند؛ ترک غیر سازه‌ای، حاصل فعل و انفعالات حرارتی یا ایجاد جابه‌جایی در اجزای غیرسازه‌ای است.

ترک های ساختمانی با منشا سازه ای
ترک های ساختمانی با منشا سازه ای
  • ترک‌های ساختمانی با منشا سازه ای
  1. ترک‌های ناشی از نشست یا تورم خاک و تکیه گاه: مورب، پلکانی و یا عمودی عمیق
  2. ترک‌های ناشی از خیز تیرها (ضعف طراحی یا اجرا با کیفیت مصالح): افقی، برشی و مورب
  3. ترک‌های ناشی از یخبندان: مورب
  4. ترک‌های ناشی از حوادث طبیعی، مانند زلزله و دریفت طبقات: ضربدری (زلزله بزرگ) افقی هم راستای تیر (زلزله خفیف)
  5. ترک‌های ناشی از ضعف طراحی یا کیفیت مصالح در ستون‌ها: عمودی
  6. ترک‌های ناشی از آسیب‌های حاصله از عوامل خورنده محیطی: عمودی، افقی
ترک های ساختمانی با منشا غیرسازه ای
ترک های ساختمانی با منشا غیرسازه ای
  • ترک‌های ساختمانی با منشاء غیر سازه‌ای
  1. ترک‌های ناشی از تاثیرات دمایی بر ملحقات ساختمان: ترک مویی در راستای منشا جز با ضریب انبساط بالاتر
  2. ترک‌های ناشی از عدم اتصال مناسب اجزای ساختمان: عمودی
  3. ترک‌های ناشی از لرزش، ضربه و فشار: ترک مویی
  4. ترک‌های جزئی و سطحی ناشی از یخ زدگی: در سطوح، مویی و مربعی

به این نکته دقت داشته باشید که ترک‌ دیوار خطرناک ایجاد شده در هر ساختمان، می‌تواند معرف ضعف در ظرفیت باربری اسکلت ساختمان و استحکام آن باشد. حتی ممکن است در اثر عواملی مانند نشست بوده و نشان دهنده شرایط خطرناک ساختمان باشد اما در بیشتر موارد، علل پیدایش ترک‌ها که ظاهر نامطلوبی هم دارند از نظر ایستایی ساختمان خطرناک نبوده و منشاء غیر از نشست دارند.

آشنایی با ترک سازه ناشی با منشاء سازه‌ای

حال که ترک‌هایی با منشاء سازه‌ای را با هم بررسی کردیم، می‌خواهیم هر یک را به طور دقیق‌تر توضیح بدهیم. این اطلاعات به شما کمک می‌کند ترک سازه را بیشتر شناخته و راحت‌تر به دلیل ایجاد هر ترک پی ببرید.

  1. ایجاد ترک به دلیل نشست خاک یا تورم خاک موجود در زیر فونداسیون: دلایل مختلفی برای این رخداد وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تراکم یا تحکم خاک زیر پی، کم شدن رطوبت خاک، جابه‌جا شدن خاک زیر پی (این موضوع می‌تواند به دلیل ریزش خاک به فاضلاب، فشار آوردن ریشه درختان، بالا آمدن خاک زیر پی به علت رطوبت و … اتفاق بیفتد)؛ اشاره کرد.
  2. ترک‌های ناشی از خیز تیرهای بتنی یا فلزی و یا ضعف ظرفیت مقاومتی ستون‌ها: که در اثر خیز تیر به علت ضعف طراحی و یا عدم اعمال خیز منفی تیرها و یا بارگذاری بیش از اندازه و یا نامتقارن بر روی تیر و به دنبال آن خیز در دیوارها پدید می‌آید.
  3. ترک ناشی از یخبندان: زمانی که خاک زیر فونداسیون دچار یخ زدگی و پس از آن ذوب شود، احتمال تخلخل در خاک و ریزش ساختار بوجود می‌آید، وجود آمدن تورم و نشست در خاک کف باعث ایجاد پدیده ترک در کفسازی خواهد شد.
  4. ترک‌های ناشی از انقباض و انبساط: اجزای ساختمان، شامل اسکلت، لوله‌های آب گرم و بخاری، داکت‌ها و …، معمولا به دلیل تغییر درجه حرارت محیط بر روی اندود دیوار یا اطراف تیرها، در محل اتصال دیوارها با ستون های فلزی، بر روی مسیر لوله‌های بخاری، مسیر عبور رایرزها در داکت‌ها و حتی مسیر لوله‌های برق و تلفن و همچنین اکسید شدن میلگرد در بتن، باعث انبساط بتن و ایجاد ترک می‌شود.
  5. ترک‌های ناشی از عدم وجود هشتگیر در دیوارها و یا عدم چسبندگی دو قسمت به هم: که معمولا در محل اتصال دیوار به ستون، محل پر شده پنجره یا طاقچه و یا به صورت افقی در محل اتصال سرد، دو تکه از یک دیوار ایجاد می‌شود.
  6. ترک‌های ناشی از ورود ضربه و یا فشار و یا لرزش حاصل از ماشین آلات: که در ضعیف‌ترین خط در یک دیوار ممکن است رخ دهد و معمولا محدود به فضای یک قاب است.
  7. ترک‌های ناشی از حوادث طبیعی از قبیل زلزله، حرکت قاب و دریفت طبقات ساختمان: ترک‌های ناشی از دریف طبقات حاصل از حرکات رفت و برگشتی زلزله که در محل اتصال تیر به دیوارهای غیر سازه‌ای شاهد آن هستیم.
انواع ترک ساختمان ازنظر شکل
انواع ترک ساختمان ازنظر شکل

انواع ترک ساختمان از نظر شکل

از نظر شکل ظاهری ترک‌های ساختمان را می‌توان به 4 دسته زیر تقسیم کرد:

  1. ترک‌های افقی – برشی – خمشی
  2. ترک‌های عمودی
  3. ترک‌های مایل و پلکانی
  4. ترک‌های کف

انواع ترک از نظر عمق و عرض

با توجه به عمق و عرض ایجاد شده توسط ترک ساختمان، سه دسته زیر ارائه می‌شود:

  1. ترک‌های عمیق و عریض که معمولا در اثر نشست فونداسیون‌های منفرد یا نواری و یا ضعف مقاومتی اعضای سازه‌ای ایجاد می‌شوند و خطرناک هستند.
  2. ترک‌های با عرض و عمق متوسط 0.5 تا 2.5 mm
  3. ترک‌های مویی در ساختمان با عرض کمتر از 0.5 mm

ترک‌های افقی، برشی و خمشی

ترک‌هایی که در راستای افق و در طول دیوار ایجاد می‌شوند و معمولا به چند دلیل عمده به وجود می‌آیند:

  1. عدم دقت و مهارت در دیوارچینی
  2. در اثر کمانش و شکم دادن دیوارهایی که یکپارچه و یا بلند اجرا شده‌اند و یا به آن‌ها نیرویی همانند خاک از پشت وارد می‌شود.
  3. خیز برداشتن تیر زیر دیوار در اثر بارگذاری بیش از حد و یا نامتقارن و در نتیجه ایجاد ترک‌های برشی از اولین و پایین‌ترین رج‌های دیوار در محل ملات بین بلوک‌ها و ایجاد ترک‌های خمشی به صورت عمود بر راستای تیر.

نمونه ترک‌های خمشی بر روی تیر بتنی بنابر دلایلی از قبیل ضعف در طراحی، عدم اعمال خیز منفی شمع‌ها در زمان اجرای سقف و یا عدم کیفیت مناسب تن سقف و …

ترک خمشی برروی تیر بتنی
ترک خمشی برروی تیر بتنی

تغییر شکل قاب‌های بتنی در زلزله‌های حتی کوچک، باعث جداشدگی دیوارهای غیر سازه‌ای از تیر در محل اتصالشان در تراز سقف می‌شود، که در صورت استفاده از نماهایی با ضخامت کم، همانند نمای سیمانی، این گسستگی به صورت ترک افقی در دو امتداد نما پدیدار می‌شود.

آشنایی با ترک های عمودی در سازه

هنگامی که عمق یا عرض این ترک‌ها زیاد یا در اعضای دیگر سازه همچون سقف، کف و سایر قسمت‌ها و سنگ قرنیز ادامه داشته باشند به دلیل اینکه ترک‌ها در اثر نشست و از نوع سازه‌ای هستند، اهمیت زیادی دارند، علل ایجاد ترک‌ نشست در ساختمان شامل موارد زیر است:

  1. ترک‌های سازه‌ای عمودی، عمدتا به دلیل نبود شناژ قائم یا کمبود آن و یا وجود فاصله زیاد بین شناژها ایجاد می‌شود.
  2. در صورتی که پی، زیر دیوار حرکت کند و یا نشست یک طرفه داشته باشد ترک‌های عمودی ایجاد می‌نماید.
  3. ترک‌های ناشی از عدم وجود هشتگیر در دیوارها و یا عدم چسبندگی دو تکه به هم که معمولا در محل اتصال دیوار به ستون یا محل پرشده پنجره یا طاقچه ایجاد می‌شود.
  4. ترک‌های ناشی از انقباض و انبساط در محل لوله بخاری، داکت‌ها و رایزرها که این ترک‌ها مویی و در اندازه 0.5 تا 0.7 mm هستند و راه کارهای پیشگیری از آن در بخش نازک کاری، تشریح می‌شود.

به طور کلی علل ایجاد ترک عمودی بر روی ستون بتنی می‌تواند یکی از دلایل زیر باشد:

  1. اشتباهات طراحی (هندسی، درصد میلگرد و …)
  2. خطاهای اجرایی
  3. آسیب‌های ناشی از حمله عوامل خورنده محیطی (خوردگی میلگرد، واکنش قلیایی سنگدانه بتن، حمله سولفاتی به بتن و …)
  4. کیفیت نامطلوب مصالح اصلی (کیفیت پایین سنگدانه، میلگرد، سیمان و …)

واکنش قلیایی سنگدانه: در بتن، سنگدانه‌ها تحت تاثیر یک محیط قلیایی قرار دارند. برخی فازهای کانی که معمولا در شرایط محیطی عادی پایدار هستند، در این محیط واکنش شیمیایی نشان داده که به این نوع واکنش‌ها، واکنش‌های قلیایی سنگدانه گفته می‌شود. دو نوع واکنش قلیایی سنگدانه وجود دارد:

  1. واکنش قلیایی – کربناتی
  2. واکنش قلیایی – سیلیسی

ترک‌های چند ضلعی

این واکنش سبب انبساط بتن شده و در نهایت منجر به ترک خوردگی، کاهش ایمنی و کاهش عمر آن خواهد شد. نوع ترک‌های این واکنش به صورت چند ضلعی است.

ترک چندضلعی ساختمان
ترک چندضلعی ساختمان

انواع ترک های مایل و پلکانی

ترک‌های خطرناک در ساختمان که معمولا زاویه 45 درجه، نسبت به راستای افق دارند، به ترک‌های مورب معروف هستند. این ترک‌ها اغلب در اثر نشست موضعی خاک، زیر پی نواری یا پی منفرد و ستون مربوطه و یا بالاآمدگی خاک زیر پی ایجاد شده و چنانچه عرض آن بیشتر از 2-3 mm شود و یا مقدارش ثابت نماند، بسیار حائز اهمیت و خطرناک‌اند.

ترک پلکانی ساختمان
ترک پلکانی ساختمان

نکته مهم: روش مشخص کردن محل نشست از روی خطوط ترک به این صورت است که عمود بر راستای ترک یک فلش فرضی ترسیم می‌کنیم که نوک این فلش، اشاره به راستای نشست خاک و یا ستون مورد نظر دارد.

نحوه تعیین محل نشست از روی خطوط ترک ها

  • خطوط قرمز راستای ترک
  • فلش سبز، عمود بر راستای ترک و اشاره به محل نشست
تعیین محل نشست از روی خطوط ترک ها
تعیین محل نشست از روی خطوط ترک ها

در مدل پلکانی که جز ترک‌های مورب است، ترک خطوط عمودی و افقی بین بلوک‌ها را به علت ضعف ملات و ناهمگن بودن مصالح اتصال طی می‌کند و علت اصلی آن نشست خاک در زیر ساختمان است. نمونه ترک مورب و شکست برشی در محل اتصال تیر به ستون (ضعف وصله در کنسول)

ترک مورب و شکست برشی در محل اتصال تیر به ستون
ترک مورب و شکست برشی در محل اتصال تیر به ستون

ترک های ایجاد شده بعد از زلزله

ترک‌های ناشی از دریفت طبقات حاصل از حرکات رفت و برگشتی زلزله به دلیل اعمال تنش کششی بیش از ظرفیت کششی دیوار در نتیجه جابجایی قسمت فوقانی ایجاد می‌شود، بعد از جابجایی، شکل مستطیلی قاب به متوازی الاضلاع تبدیل شده و این افزایش طول قطر، تولید تنش کششی و در نتیجه ترک می‌نماید.

ترک های ایجاد شده در کف ها

انواع عمیق آن در نتیجه نشست پی، نمایان می‌شوند و بسیار خطرناک هستند، گاهی در اثر انقباض و انبساط‌های سطحی سرامیک و کاشی کف رخ می‌دهد که در این صورت نگرانی زیادی وجود ندارد.

ترک مصالح کف ساختمان
ترک مصالح کف ساختمان

ترک سنج ها: توصیه می‌شود عرض ترک‌ها در صورت پیدایش بر روی دیوارها و یا قبل از آغاز عملیات تخریب با استفاده از گیج‌های مخصوص و یا کولیس و حتی متر اندازه گیری، یادداشت و پایش شود تا بعدا در طول عملیات ساخت و ساز به راحتی قابل کنترل و قیاس باشند.

معرفی انواع مدل های ترک سنج ساختمان

انواع ترک سنج ساختمان
انواع ترک سنج ساختمان
  1. نوع ساده آن‌ها مانند یک خط کش مدرج است که با تطبیق خطوط، عرض و عمق آن قابل اندازه گیری است.
  2. ترک سنج یا قابلیت مشخص کردن میزان افزایش عرض ترک و جهت نشست.
  3. ترک سنج‌های دیجیتالی با قابلیت تشخیص عمق و عرض ترک به صورت دقیق
  4. ترک سنج‌های بی سیم، مجهز به سنسورهای افزایش ترک از راه دور هستند که در صورت افزایش عرض ترک برای گیرنده خود، هشدار می‌فرستند.

بهترین راه کاهش ترک در ملک‌های قدیمی

ارائه راهکار اجرایی، جهت کاهش اثرات ترک به وجود آمده بر ملک قدیمی همسایه: در ساختمان‌هایی با طبقات منفی، اجرای دیوار حایل و در ساختمان‌های بدون ترازهای منفی، برش خاک و حذف زاویه برشی خاک در مرز دو ساختمان یا استفاده از فوم 7 سانتی جهت جداسازی پی‌ها است.

نویسنده :پشتیبان
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
نظرات ارسال شده
  • ارسال شده توسط کاربر ناشناس 3 ماه پیش
    سلام وقت شما بخیر یه ساختمان نو ساز دوطبقه رو پیلوت داریم حدود دو سال ساخته با اسکلت فلزی ، یه ترک نیم میلی کنار ستون در دو طرف دیوار و تقریبا از کف طبقه ۱ تا سقف ۲ پیدا شده خیلی نگرانم کرده ممنون میشم راهنماییم کنید
    • ارسال شده توسط نگار محمدیان فرد 3 ماه پیش
      سلام و عرض ادب دوست عزیز موارد مختلفی می تواند منجر به ترک دیوار شود. بهتر است یک کارشناس از نزدیک شرایط سازه شما را مورد بررسی قرار دهد و بهترین تصمیم را عملی نمایید.
    • ارسال شده توسط 0912368**** 12 ماه پیش
      سلام آپارتمان ما سال 95 تحویل شده ولی ساخت آن 3 تا 4 سال طول کشیده.دیوار مشترک واحد من با واحد بغلی طولی حدو 18 متر داره که تقریبا از وسط های دیوار یک ترک افقی عمیق که حدود 30 تانتیمتر از کف فاصله داره بوجود اومده که حدود 1 متر طول داره و بقیه ترک با فاصله 10 سانتیمتر از کف به طول 1 متر ادامه پیدا کرده.خواستم دلیل ان ر بدنم و راه حل اصلاحش رو بدونم.ممنون
      • ارسال شده توسط نگار محمدیان فرد 12 ماه پیش
        سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم مجموعه مرکزآهن در زمینه فروش انواع آهن آلات فعالیت دارد. بهتر است در این زمینه با یک متخصص مشورت کنید تا راهکاری اصولی به شما ارائه نماید.
      • ارسال شده توسط 0992817**** 1 سال پیش
        سلام.خسته نباشید. سه سال هست ساختمان ۲ طبقه ساخته ام بعد از دو سال از طبقه دوم از گوشه ستون از قسمت سقف تا به نیم متر نرسیده به کف بصورت عمودی و همچنین از قسمت بالایی همون ترک از طرف سقف گوشه ستون بصورت افقی مابین دیوار و پل به اندازه ۳ متر ترک برداشته رسیده چسبیده به ستون بعدی . ترک ها یک میل به نظر میرسد ولی احساس میکنم بزرگ می‌شوند در عرض ده روز خیلی واضح تر شده و عریض تر میشود. ساختمان طبق نقشه مهندسی دقیقا اجرا شده است میل گرد طبق نقشه استفاده شده است . ولی سیمان ما تیپ دو زنجان بوده است به هیچ عنوان کيفيت نداشته است بعد اتمام کار متوجه شدم کيفيت بتون ستون خصوصا در همون نقطه که ترک برداشته خصوصا دو تا ستون به راحتی با چکش کنده میشد. نظرتون چی هست لطفا راهنمایی کنید
        • ارسال شده توسط نگار محمدیان فرد 1 سال پیش
          سلام و عرض ادب و خدمت شما کاربر محترم ساختمان شما باید توسط مهندسین عمران به صورت حضوری بررسی شود. اگر در رابطه با کیفیت آهن آلات ساختمانی سوالی داشتید با شماره 03191009009 تماس بگیرید و با کارشناس مربوطه مشورت کنید.
        • ارسال شده توسط 0930866**** 1 سال پیش
          سلام وقت بخیر.خونه دوطبقه داریم که از ناحیه سقف ترک خورده .وجای تیر ها مشخصه.شبها صدایی در قسمت سقف شنیده میشه.از یک راستا هم کنار ستون ترک خوردگی وجود داره.حتی سرامیک دیوار کنار ستون ترک خورده.میشه راهنمایی کنید لطفا
          • ارسال شده توسط نگار محمدیان فرد 1 سال پیش
            سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم مجموعه مرکزآهن می‌تواند در حوزه خرید انواع آهن آلات ساختمانی اعلام نظر کند. در این زمینه بهتر است با مهندسان عمران مشورت کنید.
          • ارسال شده توسط 0992743**** 1 سال پیش
            سلام خسته نباشید ، ما در یک اپارتمان ۱۱ طبقه در تهران زندگی میکنیم اما احساس میکنم ساختمان داره نشست میکنه چون ستون های پارکینگ و زیر ساختمان خیلی هاشون ترک برداشته و خراب شده همچنین کاشی های خانه رفته توی هم و شکسته و همچنین میشه ترک های بلند و کوتاه رو روی سقف و یا دیوار مشاهده کرد . الزامی هتس که پیگیری بشه ؟
            • ارسال شده توسط نگار محمدیان فرد 1 سال پیش
              سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر محترم، در خصوص مواردی مانند این موضوع، لازم است از متخصصین مربوطه سوال نمایید. مجموعه مرکزآهن در زمینه فروش انواع آهن آلات، فعالیت دارد.
            • ارسال شده توسط *****[email protected] 3 سال پیش
              سلام وقت بخیر خسته نباشید ی ساختمان دوطبق داریم طبقه پایین سقش تیرچه بلوکه در راستای تیرچه سقف ترک دارد یعنی هر قسمت که تیرچه ریزی کردیم از اول تا اخر تیرچه وسط سقف ترک مویی داره بعد کنارهای سقف که شنارژهم هست شنارژهم ترک مویی داره دلیل چی میتونه باشه
              • ارسال شده توسط مدیر مرکزآهن 3 سال پیش
                با سلام و احترام. نیاز به اطلاعات بیشتری برای پاسخگویی است مثلا دهانه آزاد سقف چند متر است؟؟ در حالت کلی میتوان گفت احتمالا تیرچه مناسب با دهانه استفاده نشده و یا استفاده از دوبل تیرچه با توجه به دهانه نیاز بوده، که احتمالا رعایت نشده و خیز سقف بیش از حد مجاز و در نهایت منجر به ایجاد ترک گردیده است. پایدار باشید
              • ارسال شده توسط 0912405**** 3 سال پیش
                باسلام و خسته نباشید من 5سال ساکن یه آپارتمان هستم ، الان 3و4 ماهه صدای تق از سقف ودیوار میاد،قبلا این صدا رو نداشتیم یا اگه بود آنقدر کم بود که متوجه نمی شدیم حس می کنم تو این مدت ترک های منزل هم بیشتر شده ،البته تمام ترک ها مویی هستن و تو تمام قسمت های خونه میشه پیدا شون کرد،سقف خونه، سقف کاذب گچی هست که فقط جای لوستر ها خالیه و سقف کاذب نیست. این صدا از جا های مختلف خونه میاد ولی از یه قسمت هایی بیشتره توروز شاید 10و15بار این صدا بیاد ممنون میشم راهنمایی کنید
                • ارسال شده توسط پشتیبان 5 3 سال پیش
                  با سلام در این ویدئو سعی کرده ایم به پرسش شما پاسخ دهیم https://www.markazeahan.com/video/sound-reasons-in-the-apartment/