علت افزایش قیمت آهن آلات روزهای جاری

6 سال پیش3333بازدید0دیدگاه
علت افزایش قیمت آهن آلات روزهای جاری
10:52

 لطفا فنر قیمت فولاد را فشرده نکنید

روز گذشته شاهد عرضه چهل هزار تنی شمش اهواز در بورس کالا بودیم. طبق گمانه زنی ها یک عرضه مشابه از شمش جنوب کاوه هم در راه است. با توجه به پیش بینی ادامه رشد قیمت سکه و دلار تا تاریخ اول آگوست و شروع تحریم های نفتی احتمالا این عطش و تلاطم در بازار فولاد هم قابل روئیت خواهد بود و احتمالا باید در انتظار افزایش قیمت میلگرد و قیمت ناودانی و نبشی و سایر محصولات فولادی در روزهای آتی باشیم. اخبار حکایت از حجم تقاضای شدید و ثبت سقف رقابت برای شمش فولادی روز گذشته را دارد.

دلایل افزایش قیمت چیست؟

همچنان که مشاهده می کنید قیمت و زمان تحویل شمش فولاد اهواز این هفته هم مشابه عرضه های قبلی بود. اما دلیل افزایش به دو عامل اصلی مربوط است. در دو ماه اخیر و با مطرح شدن بحث تحریم ها بیشتر احتمالات حکایت از کاهش حجم صادرات فولاد ایران را داشت. این عامل موجب تعلل و تردید فعالان اقتصادی در خرید و تکمیل موجودی شد و همین مطلب موجب کاهش شدید موجودی انبارها و کارخانجات نوردی شد.

عامل این قضیه را می توان ؛ افزایش قیمت ارز و ایجاد موج جدید تورم در دو ماه گذشته در کلیه بازارهای موازی دانست. که لاجرم در بازار فولاد و قیمت محصولات فولادی (اعم از قیمت ناودانی نبشی و میلگرد) نیز موثر خواهد بود.

چاره چیست؟

به گفته برخی فعالان بازار فولاد متاسفانه سیاست غلط ارزی در حال تسری به بازار فولاد است. از جمله این سیاست ها بخش نامه اخیر وزارت صمت در رابطه با کنترل دستوری قیمت هاست.

این قبیل حرکات به همراه عرضه های محدود در بورس کالا ( چنانچه در دو هفته گذشته عرضه قابل توجه و مکفی برای نیاز بازار وجود نداشت ) موجب فشرده شدن قیمت فولاد و محصولات فولادی خصوصا قیمت ناودانی نبشی و میلگرد گردید و در نهایت سبب ایجاد یک موج انفجاری خواهد شد.

قیمت ناودانی نبشی

راه حل کاهش قیمت آهن آلات از زبان فعالان بازار

  • اول افزایش حجم عرضه ها
  • دوم؛ همگام سازی قیمت فولاد ( اعم از قیمت میلگرد و قیمت ناودانی نبشی ) بر اساس دلار آزاد و جلوگیری از فشرده شدن بیشتر قیمت فولاد.

بر اساس نرخ دلار  ۸ هزار تومانی و با در نظر گرفتن نرخ میانگین ۵۰ سنت برای فولاد داخلی، نرخ میانگین مقاطع فولادی مرغوب در داخل به عدد ۴۰۰۰ تومان نزدیک می شود و تلاش در جهت کنترل دستوری قیمت فولاد و محصولات فولادی همچون قیمت ناودانی نبشی موجب ایجاد رانت، و هجوم سیل نقدینگی به این بخش و ایجاد تقاضای کاذب خواهد شد.

چنانچه در چند روز اخیر شاهد همین مطلب بودیم و بسیاری از افراد فرصت طلب در حال ورود به بازار فولاد هستند. پس نکته دوم نزدیک کردن قیمت فولاد به نرخ واقعی با افزایش پلکانی قیمت پایه در بورس کالا است. در صورتی که این دو مهم (افرایش عرضه به همراه افزایش قیمت در بورس کالا) همزمان و تا مرحله اشباع بازار انجام نشود شاهد موج افزایش کنترل نشده به همراه تقاضای کاذب در بازار فولاد خواهیم بود.

کل بازار فولاد روز یک شنبه دستخوش تغییرات نسبتا شدید گردید :

- قیمت تیرآهن در انبارها با افزایش برخی از اقلام حدود شاخه‌ای 5 تا 10 هزار تومان مواجه گردید.

- در خصوص قیمت قوطی و پروفیل هم افزایش ها ادامه داشت تا این که آخر وقت قیمت پروفیل بر مبنای ورق 2 میل حول و حوش 3900 تومان شنیده شد.

- در خصوص قیمت میلگرد آجدار هم افزایش ها خیلی پراکنده و متفاوت بود اما متوسط این افزایش قیمت بنا بر برآورد حدود 70 تومان به ازای هر کیلو نسبت به روز چهارشنبه هفته گذشته، محاسبه گردید.

در روز گذشته 40 هزار تن شمش فولادی توسط فولاد خوزستان در بورس کالا و راس ساعت 11 و با قیمت پایه 2340 تومان عرضه شد؛

عرضه های غیر منطقی بورس و افزایش هیجانات بازار

بازار فعلا و به هر دلیل تشنه است؛ بروز هیجانات خرید بدون هیچ توضیحی فرجام این عرضه را تبیین می نماید : رقابت تا سقف مجاز 10 درصدی و انجام معامله با نرخ حداکثری 25740 ریال و با احتساب 9 % مالیات ارزش افزوده مجددا فرجام این معامله را به رقم نهایی 28056 ریال خواهد رساند؛ که فعلا و در شرایط کنونی لقمه چرب و نرمی برای نوردی ها به حساب می آید.

بنا بر شنیده ها شمش قوس در روز شنبه در بازار و در معاملات رسمی در محدوده 3200 تا 3250 تومان و شمس القایی هم بین 3070 تا 3150 تومان عرضه شده و این خود جذابیت عرضه شمش فولاد خوزستان را نشان می‌دهد.سیگنالی که معامله شمش خوزستان به بازار داد به نوعی سبب شد که قیمت پروفیل نیز افزایش یابد به طوری که که در روز گذشته قیمت پروفیل بین 3880 تا 4000 تومان اعلام قیمت شده است به عنوان مثال پروفیل از ضخامت 2 میل هیربد 4000 تومان اعلام نرخ شده است.

همچنین در ساعات ابتدایی روز گذشته خرید و فروش در حوزه انواع ورق فولادی، به دلیل پیش بینی افزایش قیمت در بورس کالا تقریبا متوقف و سکوت چشمگیری در بازار حکم فرما گردید. فروش اکثر شرکت ها نیز بسته اعلام شد