افزایش قیمت آهن آلات و تاثیر آن بر بازار مسکن

3 سال پیش3848بازدید0دیدگاه
افزایش قیمت آهن آلات و تاثیر آن بر بازار مسکن
2:23

این روزها شاهد نوسان قیمت اکثر کالاها در بازارهای مختلف به دلیل نوسانات قیمت ارز هستیم. این نوسانات و افزایش قیمت ها در بازار مسکن هم مشاهده شده که علت اصلی آن می تواند افزایش قیمت در بازارهای موازی مثل آهن آلات و مصالح ساختمانی نیز باشد. مشارکت دولت در ساخت پروژه هایی همچون مسکن مهر منجر به افزایش تقاضا در بازار مصالح شده و بر افزایش قیمت آهن آلات و سایر مصالح ساختمانی دامن زده است.

این افزایش قیمت مصالح ساختمانی مخصوصا آهن آلات هزینه نوسازی بافت‌ های فرسوده را به شدت بالا برده است. هزینه تمام شده برای ساخت هر مترمربع واحد مسکونی با در نظر گرفتن هزینه آهن الات و سایر مصالح ساختمانی حدودا بین 5 الی 10 میلیون تومان تخمین زده می شود. با این حساب ساخت و ساز در محله های سطح پایین و متوسط که قیمت هر متر مربع زمین به مراتب کمتر از هزینه ساخت می باشد به صرفه نیست. و برای مناطق سطح بالا این میزان در کنار قیمت بالای زمین منجر به افزایش بهای تمام شده خواهد شد.

اگر پیمانکار بخواهد این هزینه را کمتر کند باید مصالح با کیفیت پایین در ساختمان استفاده کند، که نتیجه این کار به غیر از کاهش مقاومت ساختمان در مقابل زلزله، قیمت کارشناسی شده ملک می باشد. در این شرایط ساخت خانه هایی با متراژ کم و در محل های متوسط و پایین برای سازندگان سودمند نخواهد بود و به جای ساخت چندین واحد در محله های پایین و شهرهای کوچک به فکر ساخت خانه های لوکس در محله های مرفه نشین و شهر های بزرگ می افتند تا حداقل فروش رفته و چند واحد برایشان باقی بماند. کنترل و اصلاح این موضوع تنها با همکاری و برنامه ریزی دولت و اجرایی کردن صحیح سیاست‌ های داخلی و خارجی کنترل قیمت آهن آلات امکان پذیر خواهد بود.

بررسی علل افزایش قیمت مسکن

اگرچه ایران خود دارای منابع بسیار زیادی از سنگ آهن است ضمن آنکه مجتمع های عظیم تولیدی بسیاری در کشور وجود دارد که مقاطع فولادی با کیفیت بسیار بالا تولید و روانه بازار داخلی می کنند، به گونه ای که میزان تولید خالص کشور به صورت سالیانه تقریبا برابر با 15 میلیون تن می باشد. اما چرا مقاطع فولادی تولیدی با چند برابر قیمت در بازار خرید و فروش می شود. در این رابطه باید ذکر کنیم که تمامی متریال و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت مقاطع فولادی تولید داخل نیست و تولیدکننده ناچار به واردات این مواد از خارج از کشور می باشد. بر همین اساس با توجه به نوسانات ارز در داخل کشور و همچنین کاهش ارزش پول ملی تولیدکننده با قیمت های گزافی، محصولات فولادی را تولید و روانه بازار می کند و به ناچار این محصولات را با افزایش قیمت به فروش می رساند. از سایر عوامل موثر، نوسانات بر قیمت سوخت و همچنین میزان عرضه و تقاضا در بازار می باشد که تاثیر مستقیم بر قیمت آهن آلات دارد. به دنبال آن گرانی مصالح ساختمانی و دستمزد کارگر و سایر هزینه های جانبی که پیمانکار برای اتمام پروژه صرف می کند همگی بر گرانی قیمت خانه تاثیر گذاشته است. جهت اطلاعات بیشتر در خصوص تاثیر افزایش قیمت آهن آلات بر قیمت مسکن به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

با ما در ویدئو های روزهای آینده همراه باشید. مرکزآهن بانک اطلاعات دنیای فولاد همیشه با شماست