در این هفته شاهد بودیم که کلیات طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در مجلس تصویب شد و بدین صورت خروج ایران از توافق برجام کلید خورد. عکس العمل ابتدایی این تصویب در کنار پذیرش ترامپ در خصوص شکست خود در انتخابات، افزایش قیمت دلار و همچنین افزایش قیمت سکه را ناشی شد بود. از طرفی شیوه نامه جدید تنظیم بازار فولاد کشور فعلا در بدو ورود در هفته ای که پشت سر گذاشتیم منجر به افزایش قیمت محصولات فولادی برای مصرف کننده نهایی و همچنین القای هیجان و التهاب در روند معاملات شد.
علی رغم افزایش قیمت شمش در بورس کالا در کنار ادامه روند تعطیلی های ناشی از کرونا، کم شدن تقاضا و در نتیجه کاهش نسبی معاملات را شاهد بودیم . همچنین دلایلی اعم از افزایش نرخ جهانی فلزات اساسی و مشخص نبودن نحوه قیمت گذاری سنگ آهن و مقاومت بنگاه داران در مقابل کاهش قیمت در افزایش التهابات بازار فولاد این هفته بی تاثیر نبود. تنها بعد از چند هفته آرامش، افزایش قیمت دلار از یک سو و افزایش قیمت پایه شمش در معاملات بورس کالا از سوی دیگر، منجر به درهم ریختگی و تنش در بازار و ایجاد روندی صعودی برای قیمت محصولات فولادی شد که برای تغییر این روند باید منتظر اعلام اخبار جدید باشم.
عکس العمل ها و بازتاب جهانی نسبت به طرح اقدام راهبردی ایران در سرتاسر جهان و تاثیری که می تواند بر بازار داخلی داشته باشد از دیگر عواملی است که باید در روزهای آینده منتظر آن باشیم. در کنار آن کشمکش های میان دولت و مجلس و تاثیرات آن بر بازار را داریم. به این علت که بازار فولاد به شدت تحت تاثیر سیاست گذاری های دولت و مجلس می باشد در حالی که قیمت ها باید متناسب با متغیر های اقتصادی معین شود. این در حالی است که علی رغم اصرار سیاست گذاران بر تنظیم بازار آهن شاهد ایجاد التهاب در این بازار هستیم که می توان گفت تاثیر پذیری این بازار از مجموعه عوامل داخلی و بین المللی این امر را محقق نخواهد کرد. در نهایت می توان گفت امید است با کاهش یا حداقل تثبیت نرخ ارز شاهد روند کاهشی قیمت محصولات فولادی باشیم.