روزهای پایانی دیماه متقارن با اتفاقات حتی به ظاهر مثبت سیاسی متقارن شد که در پی آن نرخ دلار از تاختن بر مدار افزایشی دست کشید و همراه با خود قیمت طلا و مقاطع فولادی را در بازار کاهش داد. در میادین آهن نیز قیمت تمامی مقاطع فولادی کاهشی و یا حداقل ثابت ماند. از طرف دیگر سبدهای فولادی کمترین میزان تقاضا را تجربه کرد و اکثر نوردکاران و تولیدکنندگان میلگرد، تیرآهن، لوله فولادی، نبشی و ناودانی قیمت های اعلامی خود را با کاهش 100 تا 300 تومانی اعلام کردند.
اکثر سهام های بازار بورس حتی سهام های دولت بی مشتری ماند و بدترین کاهش را تجربه کرد، به دنبال آن رئیس این سازمان استعفا داد که البته تابلوی بورس را حتی کوتاه مدت سبز کرد. فعالان و مشتریان در بازار بورس نیز تمایلی به خرید نداشتند و بیشتر با رصد بازار سعی در محتاطانه عمل کردن داشتند.
در کنار اتفاقات خوش سیاسی و روند نزولی قیمت دلار، امیدواری هایی در خصوص بهبود عرضه و تامین سنگ آهن به عنوان ماده اولیه تولید مقاطع فولادی از سوی صادرکنندگان بزرگی مانند آفریقای جنوبی، استرالیا و برزیل به وجود آمد، که می توان به کاهش قیمت سنگ آهن در سال 2021 و به دنبال آن کاهش قیمت مقاطع فولادی نیز امیدوار بود. این سه کشور در ماه های گذشته صادرات سنگ آهن خود را افزایش داده اند که با افزایش این ماده در بازار، کاهش قیمت آن حتمی است.
در بازار داخل اما، هرچند در واسط هفته دلالان و افرادی که کاهش قیمت ها، خوش به مزاجشان نیامده بود سعی بر وارد کردن شوک افزایش قیمت بر بازار دلار را داشتند و قیمت را با اندکی افزایش اعلام کردند، اما خوشبختانه این تلاش نا کارآمد بود و نوردکاران همچنان قیمت اعلامی مقاطع خود را کاهشی اعلام کردند.
در نهایت اینگونه به نظر می رسد که دلار در همین رنج قیمت 21 تا 22 هزار تومانی باقی خواهد ماند، و برای کاهش بیشتر و یا افزایش مجدد چشم بر اتفاقات سیاسی پیش رو میان ایران و آمریکا دوخته باشد.
پیش بینی می شود:
در صورتی که نرخ دلار بتواند در مقابل شوک های افزایشی دلالان مقاومت کند و البته سرمایه های خانگی به دنبال این شوک های گذرا به سمت بازاری سرازیر نشود، در کنار آن با بر سرکارآمدن بایدن اتفاقات سیاسی مثبت برای ایران رقم بخورد، روند کاهشی دلار ادامه دار خواهد بود که به دنبال آن قیمت طلا و مقاطع فولادی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.