در هفته ای که گذشت با کاهش قیمت مقاطع فولادی ، ارز ، طلا و همچنین راکد ماندن بازار مواجه بودیم که یکی از دلایل آن پیروزی بایدن و پیش بینی کاهش تنش میان آمریکا و ایران و احتمال برگشت به برجام و لغو تحریم ها بود. عامل دیگر ، خبر خوشحال کننده تولید واکسن کرونا و تاثیر آن بر بازارهای جهانی بود، که در پی آن قیمت نفت روند صعودی گرفت. بر این اساس می توان به رونق چرخه اقتصادی ایران امیدوار بود.
در هفته گذشته با کاهش دما و شروع بارش های پاییزی مواجه بودیم. بارندگی و احتمال اکسید شدن آهن آلات در این فصل تمایل سوداگران به تبدیل سرمایه خود به مقاطع فولادی را کاهش داده، چرا که طبق تجارب گذشته در فصل سرما، ساخت و سازها محدود می شود و خریداران مقاطع ، خریدشان را به اندازه نیاز و با احتیاط انجام می دهند و اکثرا ترجیح می دهند خرید خود را به تعویق انداخته و تا شروع فصل گرم صبر کنند.
این هفته همچنین پایه شمش در معاملات بورس کاهش 500 تومانی داشت و کاهش تقاضا در این بازار بحث برانگیز بود. در معاملات بورس کالا ، نرخ پایه مقاطع فولادی از جمله میلگرد با کاهش 1100 تومان در بهای پایه همراه بود. البته در تمامی معاملات، حجم تقاضا نسبت به عرضه با اختلاف خیلی زیادی بصورت نزولی انجام شد و همچنان خریداری در بازار نبود.
در ماههای گذشته شاهد بودیم ، نرخ ارز با شیب تندی صعودی شد ، ولی با اتفاقات اخیر انتظار می رود در هفته های آتی نوسانات زیادی در نرخ ارز نداشته باشیم و همچنان سایه رکود بر بازار حاکم بماند. سفارش ما به فعالان بازار حفظ خونسردی و جلوگیری از اقدامات هیجانی است تا خریداران نیز بتوانند با امنیت خاطر به اندازه نیازشان در بازار حضور یابند.