آشنایی با انواع فولاد و کاربرد آن قسمت 2

5 سال پیش2674بازدید0دیدگاه
آشنایی با انواع فولاد و کاربرد آن قسمت 2
2:46

آشنایی با فولاد کربنی

در ویدئوی قبلی مروری کردیم بر انواع دسته ها و طبقه بندی های فولاد همراه با سیستم های شماره گذاری AISI و SAE که برای شناسایی درجه های مختلف استفاده می شود. به یاد داشته باشید، یک راه مفید برای یادآوری چهار نوع فولاد استفاده از اختصار C.A.S.T. است که نماینده فولاد کربنی، فولاد آلیاژی فولاد ضد زنگ و فولا د ابزار است. در این ویدیو ما بطور تخصصی به بررسی حرف c می پردازیم.

فولاد کربنی

فولاد کربن را می تواند بر اساس میزان کربن به سه دسته اصلی تقسیم شود. فولاد با کربن کم، که گاهی به عنوان فولاد ملایم شناخته می شود. فولاد با ​​کربن متوسط و فولاد با کربن بالا.

  • فولاد با کربن کم یکی از بزرگترین گروههای فولاد کربنی است. مقاطع موجود در این گروه شامل: میله ها، لوله ها، ورق ها و تیرهای ساختمانی است. فولاد کربن معمولا حاوی 0.04٪ - 0.3٪ کربن است. بسته به خواص مورد نظر، عناصر دیگر می توانند اضافه یا افزایش یابند. به عنوان مثال، برای رسیدن به کیفیت بالای فولاد، مقدار کربن کاهش و آلومینیوم اضافه می شود. برای ساخت فولاد، سطح کربن بالاتر و محتوای منگنز نیز افزایش می یابد. فولاد کربنی متوسط ​​معمولا دارای محدوده کربن 0.31٪ -6.6٪ است و محتوای منگنز نیز بین محدوده 0.06٪ و 1.65٪ است. این ترکیب باعث می شود فولاد موجود قوی تر از فولاد کم کربن شود اما عملیات جوش و برش روی این نوع فلز سخت تر می شود
  • فولاد با کربن متوسط ​​اغلب سخت و تر هستند.
  • فولاد با کربن زیاد، معمولا به عنوان فولاد ابزار شناخته می شود که به طور معمول دارای محدوده کربن بین 0.61٪ - 1.5٪ است. وجود کربن زیاد در فولاد منجر می شود عملیات برش، خم و جوش بسیار دشوار شود. این فولاد به گرما بسیار حساس است و با گرما دیدن سریع می شکند.

امیدوارم با این ویدیو اطلاعات بیشتری از انواع فولاد کربنی پیدا کرده باشید. در ویدیو بعدی در این سری از ویدیوها به طور دقیق و تخصصی تر در خصوص حرف A صحبت خواهیم.