الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

6 ماه پیش12602بازدید3دیدگاه
الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری فولاد مخصوصا انواع ورق‌های فولادی، نیازمند مهارت‌های خاصی است. ممکن است در برخی موارد با مشکلات عدیده‌ای در حین جوشکاری ورق گالوانیزه یا فولاد مواجه شوید از همین رو همواره توصیه می‌شود که نکات اجرایی در حین عملیات جوشکاری فولاد گالوانیزه به صورت کامل و اصولی رعایت گردد. از طرفی در برخی موارد امکان نصب هیچ نوع اتصالی جز جوشکاری وجود ندارد در چنین شرایطی باید دقت داشت که گرم شدن فلزهای سبک و نازک، ممکن است موجب ایجاد سوراخ‌هایی در سطح فولاد گردد.

شایان ذکر است کیفیت ورق نیز در کیفیت جوش تاثیر بسزایی دارد. ورق گالوانیزه فولاد مبارکه از جمله برترین ورق‌های فولادی در بازار داخلی است. حال سوال اینجاست در چنین شرایطی چطور نسبت به جوشکاری ورق گالوانیزه نازک اقدام کنیم؟! در ادامه ضمن آموزش نحوه جوش فولاد گالوانیزه و معرفی الکترودهای مخصوص این کار به شرح مفصل موضوع نیز خواهیم پرداخت.

جوشکاری ورق گالوانیزه نازک

انتخاب بهترین روش برای جوشکاری ورق گالوانیزه (مخصوصا اگر نازک باشد) از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که این محصولات به دلیل دارا بودن لایه‌ای از فلز روی (Zn) بر سطح خود یا قرارگیری در برابر حرارت بالای ناشی از نازل جوشکاری، مقداری از پوشش سطحی ورق تبخیر خواهد شد که این بخار برای انسان مضر است، از همین رو توصیه می‌شود از ماسک مخصوص استفاده کنید. برای دریافت قیمت ورق گالوانیزه آنلاین با قیمت مناسب به این لینک مراجعه کنید.

جوشکاری
قطعات گالوانیزه در حال جوشکاری

جوشکاری قطعات گالوانیزه

همانطور که پیش‌تر نیز ذکر شد در صورت وارد نمودن گرمای زیاد به ورق، ممکن است حفره‌هایی بر سطح ورق پدیدار شود از طرفی کیفیت جوش کاهش یافته و انرژی از بین برود؛ به همین دلیل سرعت و دمای وارده از نظر فنی بسیار اهمیت دارد. برای جوشکاری فولاد مخصوصا ورق‌های گالوانیزه که دارای سطحی نازکتر نسبت به سایر قطعات فولادی هستند باید از الکترودهایی با سرعت بالا استفاده نمود.

از طرفی باید دقت نمود که جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی، نیازمند دستگاه و مهارت فنی شخص جوشکار است. بخشی از کیفیت جوش نیز وابسته به دستگاه مورد استفاده، حین عملیات جوشکاری قطعات فولادی است به خصوص زمانی که جوشکاری به واسطه گاز آرگان صورت می‌گیرد. بعضی تجهیزات این امکان را می‌دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

بهتر است سرعت جوش بالا و تعداد قوس، معقولانه انتخاب گردد. اصولا جوشکاری بر سطح ورق‌های نازک نسبت به سایر محصولات فولادی سخت‌تر است به همین دلیل برای داشتن درز یا نقطه جوشی با کیفیت مطلوب باید تمامی اصول و ضوابط با دقت رعایت گردد. اغلب این گونه توصیه می‌گردد که در انتخاب نوع الکترود با وسواس بیشتری رفتار شود چرا که الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری با گاز آرگان باید دارای سایز متوسط باشند. حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود 2.5 میلی‌متر و جریان نیز مابین 10 الی 200 آمپر در نظر گرفته می‌شود. هر چه سرعت کار بالاتر باشد متقابلا کیفیت نقطه جوش نیز مطلوب‌تر خواهد بود.

جوشکاری
نمونه‌ مخزن در حال جوشکاری

جوشکاری مخازن گالوانیزه

ابزارها و دستگاه‌های متعددی برای جوشکاری فولاد گالوانیزه در بازار یافت می‌شود اما هرچه از میزان ضخامت ورق یا محصول فولادی کاسته شود به نسبت در انتخاب ابزار آلات جوشکاری نیز با محدودیت مواجه می‌شویم به گونه‌ای که برای جوشکاری ورق گالوانیزه نازک، تعداد محدودتری از ابزار آلات در دسترس است. این ضخامت با قیمت روز ورق گالوانیزه نیز ارتباط تنگاتنگی دارد. این شیوه‌های جوشکاری در میان صنایع متعددی از جمله موارد زیر کاربرد دارند:

  • صنعت خودروسازی و جوشکاری‌های مربوطه
  • ساخت و ساز
  • هواپیماسازی
  • حمل ونقل
  • و…

در برخی موارد این سوال مطرح است که استفاده از اتصالات فلزی مطلوب‌تر است یا انجام شیوه‌های جوشکاری؟ با توجه به ماهیت محصول و محلی که فلز در آن تعبیه می‌شود، می‌توان شیوه جوشکاری یا اتصالات غیر جوشی مناسب را برگزید. در برخی موارد همچون اتصال میلگردهای فولادی، بهتر است از شیوه اتصالات غیر جوشی استفاده نمود اما در برخی شرایط ملزم به جوشکاری هستیم.

به همین دلیل با توجه به ترکیبات شیمیایی و عدم ممنوعیت جوشکاری، می‌توان از شیوه اتصالات جوشی بهره گرفت. برای جوشکاری مخازن فولادی نیز شرایط به همین منوال است که پیش‌تر ذکر گردید و با توجه به نوع و ضخامت ورق فولادی باید الکترود و دستگاه مربوطه مناسب محصول را انتخاب کرده سپس با رعایت اصول و ضوابط ایمنی، عملیات جوشکاری را آغاز نمود.

جوشکاری ورق گالوانیزه نازک
نمونه‌ای از یک ورق گالوانیزه نازک در حال جوشکاری

نحوه جوش ورق نازک گالوانیزه با الکترود

اصولا جریان برق در روال جوشکاری حائز اهمیت است. جریان بین 35 الی 40 درجه سانتی‌گراد حدود مطلوبی است اما همچنان تصفیه می گردد بر اساس الکترود انتخابی، جریان جوش مناسب را انتخاب نموده سپس اقدام نمایید. در گام بعدی، الکترود در محل مخصوص تعبیه شده سپس قطعات و لبه‌های مورد نظر به منظور اتصال در جوار هم قرار گرفته و عملیات جوشکاری آغاز می‌شود.

در هر بار جوش به واسطه برس‌های مخصوص محل جوش از تراشه و سرباره پاکسازی می‌گردد. ممکن است تغییر رنگی اندکی در نقطه جوش احساس گردد که به تعداد دفعات جوش و کیفیت کار بستگی دارد. در برخی موارد جوشکار قطعه مسی را زیر محل جوش قرار داده تا گرمای فولاد به سطح پایین‌تری رسیده و از وارد شدن دمای بالا به سطح محصول تا حد امکان ممانعت به عمل آید.

ایمنی و بهداشت در جوشکاری ورق گالوانیزه

حین انجام جوشکاری قطعات فولادی و سایر فلزها باید اصول ایمنی و بهداشتی را کاملا رعایت نمود. استفاده از ماسک مخصوص جوشکاری به منظور ایمنی چشم و صورت در برابر تشعشعات، استفاده از دستکش‌های مخصوص، لباس ضد اشتعال، کلاه ایمنی، عینک مخصوص جوشکاری، حضور در محیط مخصوص جوشکاری، کفش‌های سبک مخصوص جوش و عایق، عاری بودن محیط از مواد اشتعال زا و… از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در نهایت با انتخاب الکترود و دستگاه مناسب قطعه فولادی، می‌توان جوشکاری با کیفیت بسیار عالی انجام داد.

سوالات شما

جوشکاری قطعات گالوانیزه چگونه انجام می‌گیرد؟

برخی تجهیزات این امکان را می‌دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه باید چگونه باشد؟

حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود ۲٫۵ میلی‌متر و جریان نیز مابین ۱۰ الی ۲۰۰ آمپر در نظر گرفته می‌شود.

موارد ایمنی که در حین جوشکاری ورق گالوانیزه باید رعایت کرد چیست؟

استفاده از ماسک مخصوص جوشکاری به منظور ایمنی چشم و صورت در برابر تشعشعات، استفاده از دستکش‌های مخصوص، لباس ضد اشتعال، کلاه ایمنی، عینک مخصوص جوشکاری، حضور در محیط مخصوص جوشکاری، کفش‌های مخصوص جوش سبک و عایق، عاری بودن محیط از مواد اشتعال زا و… از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نویسنده :adminmarkaz
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
نظرات ارسال شده
  • ارسال شده توسط وهاب 5 سال پیش
    عالی بود متشکرم
    • ارسال شده توسط کورش رستمی 5 سال پیش
      خیلی آموزنده کاربردی هستش واقعا استفاده خواهم کرد به زودی خیال احداث خانه دارم
      • ارسال شده توسط پشتیبان2 5 سال پیش
        سلام و عرض ادب سپاس از حسن توجه شما