معرفی انواع کابل مخابراتی در صنعت

3 ماه پیش2297بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
معرفی انواع کابل مخابراتی در صنعت

امروزه شبکه ‌های مخابراتی بخش مهمی از زیرساخت ‌های ارتباطی یک کشور را تشکیل می ‌دهند. یکی از اجزاء مهم این شبکه‌ ها، کابل مخابراتی است که برای انتقال سیگنال ‌ها و داده‌ های مخابراتی به‌ کار برده می ‌شوند. با معرفی انواع کابل مخابراتی در صنعت و  بررسی مشخصات فنی کابل های مخابراتی با ما همراه باشید. برای اطلاع از قیمت کابل مفتولی می توانید به لینک این محصول در سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

کابل مخابراتی چیست؟        

به کابل‌ هایی که وظیفه انتقال سیگنال و داده در شبکه ‌های مخابراتی را برعهده دارند، کابل مخابراتی گفته می‌ شود. مخابرات داده با استفاده از کابل، از طریق هوا، زمین و دریا انجام می ‌گردد بنابراین این کابل ‌ها نیز در انواع هوایی، زمینی و دریایی ساخته می ‌شوند. کابل‌ مخابراتی هوایی بیشتر در معرض نور خورشید و بارندگی قرار دارد و به ‌همین دلیل، دارای غلاف بیرونی بسیار مقاومی است. این کابل‌ ها، مشکی رنگ بوده و به ‌واسطه استحکام بالای غلاف بیرونی خود، به سختی خم می ‌‌شوند و شکننده ‌تر هستند.

در عوض، کابل‌ های مخابراتی زمینی با روکش خاکستری تولید می ‌شوند و انعطاف ‌پذیری بالایی دارند. کابل ‌های دریایی، برای استفاده در آب شور تولید شده، قطر بسیار بالایی دارد و برای مخابرات بین کشوری و بین‌ قاره ‌ای به‌ کار برده می‌ شود. عمر چنین کابل ‌هایی، بسیار زیاد است اما برای جلوگیری از آسیب‌ های احتمالی، به ‌صورت دوره ‌ای با کابل ‌های نو جایگزین می ‌شوند. کابل مخابراتی در اندازه‌ های مختلف از یک جفت تا 4200 جفت موجود است.  در ادامه به معرفی انواع کابل مخابراتی در صنعت می‌ پردازیم.

انواع کابل مخابراتی

انواع کابل مخابراتی 

کابل مخابراتی در دو نوع مسی و نوری ساخته می ‌شود که هر کدام انواع مختلفی برای استفاده‌ های زمینی، هوایی و دریایی دارند. به دلیل تنوع زیاد این محصول انتخاب بهترین کابل مخابراتی کمی دشوار است. انواع کابل مسی عبارتند از:

  1. کابل ژله‌ فیلد خاکی (BFC)

این نوع کابل در سایزهای 10 زوج تا 1800 زوج تولید می ‌شود. کاربرد این کابل، برای انتقال خطوط تلفن به مشترکین است (از کافو تا پست) و به‌ صورت دفن در زمین استفاده می ‌شود. قطر هادی کابل‌ های ژله فیلد خاکی معمولاً 0.4 و 0.6 میلی ‌متر است. استفاده از کلمه ژله در نام این کابل ‌ها برای این می‌ باشد که یک لایه ژله گرم برای حفاظت لایه عایق این نوع کابل به‌ کار می ‌رود.

  1. کابل ژله فیلد کانالی (CFC):

این نوع کابل، برای انتقال سیم تلفن به مشترکین استفاده می‌ شود (از مرکز مخابراتی تا کافو). تعداد زوج سیم‌ های این نوع کابل، بین 10 تا 2400 عدد است. این کابل ‌ها نیز دارای یک لایه ژل گرم در ساختار داخلی خود هستند.

  1. کابل ایرکور کانالی (CUC):

این نوع کابل، فاقد لایه ژله ‌ای است و بعد از نصب شدن در شبکه با استفاده از هوای فشرده خشک هواگذاری می ‌شود. تعداد زوج‌ سیم‌ های کابل CUC از 10 تا 2400 عدد است که قطر 0.4 یا 0.6 دارند. کاربرد این نوع کابل، انتقال سیگنال ‌های مخابراتی بین مراکز مخابراتی و از مرکز مخابراتی تا کافو است.

  1. کابل هوایی ساده (AC):

این نوع کابل مخابراتی مشکی را زیاد دیده ‌اید. کابل هوایی ساده برای اتصال پست تلفن به مشترکین استفاده می ‌شود. تعداد زوج سیم ‌های این نوع کابل، کمتر از 200 زوج می ‌باشد و روکش آن از جنس پلی ‌اتیلن است

  1. کابل هوایی مهاردار یا مسلح (SSC):

این کابل معمولا برای شبکه ‌های مخابراتی محلی و روستایی استفاده می ‌شود. یک سیم فولادی گالوانیزه به ‌صورت موازی با هسته در ساختار این کابل وجود دارد که مقاومت آن را در برابر صدمات فیزیکی افزایش می‌ دهد. تعداد زوج سیم ‌های کابل SSC، کمتر از 200 زوج است.

  1. کابل هوایی دوبل مهاردار یا مسلح (DW):

به این نوع کابل مسی، کابل مخابراتی جنگی هم می ‌گویند که جهت اتصال یک مشترک به پست استفاده می ‌شود. همچنین، جهت توسعه کابلی از پست‌ های ترمینال یا ترمینال ‌های تلفن به ساختمان ‌های مشترکان نیز کاربرد دارد. این نوع کابل، یک سیم فولادی در ساختار خود دارد که باعث استحکام بیشتر آن در برابر صدمات فیزیکی می ‌شود. قطر این سیم فولادی، 0.9 تا 1.2 میلی ‌متر می ‌باشد و قطر هادی کابل DW، 0.5 تا 0.9 میلی ‌متر است.

  1. کابل مسی مخابراتی توزیع (MDF):

این نوع کابل، ویژگی‌ هایی مشابه کامل مخابراتی هوایی ساده دارد، اما بین اتاق کابل تا اتاق MDF استفاده می‌ شود.  نوع زمینی این کابل، روکش قلع دارد و تعداد زوج سیم ‌ها در آن، 100 و 200 زوج است.

نوع دیگر کابل‌ های مخابراتی، کابل ‌های فیبر نوری هستند که که از رشته ‌های بسیار نازک سیلیکا ساخته می‌ شوند. با توجه به کاربرد، دو نوع کابل فیبر نوری داریم: سینگل مود و مولتی مود. در یک دسته ‌بندی دیگر، کابل های فیبر نوری، به دسته بیرونی و داخل ساختمان تقسیم می ‌شوند. نوع بیرونی، قابلیت تحمل دما از منفی 40 درجه تا 80 درجه سانتی ‌گراد را دارد و به سه نوع اصلی تقسیم می ‌شود:

  1. کابل نوری ژله فیلد خاکی (OBFC): کاربرد بین شهری
  2. کابل نوری خشک خاکی (OBUC): کاربرد بین شهری
  3. کابل نوری ژله فیلد کانالی (OCFC):‌ کاربرد درون شهری
مشخصات فنی کابل های مخابراتی

کاربرد کابل های مخابراتی

همان ‌طور که گفته شد، وظیفه اصلی یک کابل مخابراتی، انتقال سیگنال ‌های مخابراتی است. یک کابل مخابراتی می ‌تواند با انتقال سیگنال ‌های الکتریکی، صدا، تصویر و داده را از یک مکان به مکان دیگری منتقل کند.

اولین کاربرد کابل مخابراتی، انتقال پیام ‌های شفاهی بود. بعدها، انتقال امواج صوتی و تصویری نیز به کاربرد آنها اضافه شد. کم‌ کم با پیشرفت فناوری و اختراع کامپیوتر و اینترنت، نوبت به استفاده از انواع کابل مخابراتی در صنعت برای انتقال داده رسید. هر یک از انواع کابل مخابراتی ویژگی ‌های مختص به خود را دارد که آنها را برای انتقال داده هوایی، زمینی یا دریایی مناسب می‌ کند. امروزه رفته‌ رفته تلفن ثابت جای خود را به گوشی ‌های هوشمند می ‌دهد با این‌ حال، همچنان خط تلفن ثابت برای استفاده از خطوط اینترنت به سیم نیاز است.

جمع ‌بندی

انواع مختلفی از کابل مخابراتی در صنعت وجود دارد که برای انتقال سیگنال ‌های مخابراتی صوتی، تصویری و داده به ‌کار برده می ‌شوند. در این مقاله به معرفی انواع کابل مخابراتی در صنعت پرداختیم. کابل‌ های مخابراتی به دو دسته اصلی کابل ‌های مسی و کابل فیبر نوری تقسیم می ‌شوند. هرکدام از این انواع، زیرمجموعه ‌هایی بسیار دارند که برای انتقال سیگنال ‌های مختلف به ‌صورت زمینی، هوایی یا دریایی استفاده می ‌شوند. یکی از آشناترین کابل ‌های مخابراتی، همان کابلی است که تلفن و مودم ما را به شبکه مخابراتی کشور وصل می‌ کند. در نتیجه، ما می ‌توانیم از موهبت برقراری ارتباط با دیگران و تبادل اطلاعات با آنها برخوردار شویم. جهت اطلاع از قیمت کابل قدرت و مخابراتی می توانید به سایت مرکزآهن مراجعه نمایید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد