نحوه محاسبه هزینه داربست فلزی و انواع آن

6 ماه پیش8059بازدید0دیدگاه
نحوه محاسبه هزینه داربست فلزی و انواع آن

داربست Scaffold سازه‌ای فلزی است که به صورت موقتی برای دسترسی آسان‌تر کارگران به نقاط دشوار و مرتفع ساختمان‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سازه‌های موقتی، انواع مختلفی داشته و بسته به نوع یا کاربرد، هزینه‌های متفاوتی دارند. در ادامه این مطلب از مرکزآهن با نحوه محاسبه لوله داربست نما، آشنا خواهید شد، تعرفه آن را در اختیار شما خواهیم گذاشت و در ضمن معرفی انواع داربست فلزی، تفاوت بین لوله داربست سبک و سنگین را برای شما شرح خواهیم داد. نهایتا عوامل موثر در قیمت داربست را برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

نحوه محاسبه داربست نما

جهت محاسبه داربستِ لازم برای نماکاری ساختمان، عوامل متعددی را باید در نظر داشت؛ فرض کنید برای نماکاری یک ساختمان سه طبقه، به داربست نیاز دارید، علاوه بر تعداد طبقات، که همان ارتفاع ساختمان است، پهنا یا عرض سازه و شیب زمین و مواردی مانند آن می‌تواند میزان داربست مورد نیاز را کاهش یا افزایش دهد. نوع نماکاری از دیگر مواردی است که در محاسبه داربست باید مورد توجه قرار بگیرد، به عنوان مثال اگر ساختمانی نمای شیشه‌ای داشته باشد به دلیل حساسیت بالا، تعداد داربست بیشتری نیاز دارد نسبت به ساختمانی که نمای سیمانی دارد (ارتفاع ساختمان‌ها را یکی در نظر گرفته‌ایم). حتی منطقه جغرافیایی می‌تواند داربست انتخابی را تحت تاثیر قرار دهد! داربستی که در آب و هوای خشک، مانند تهران استفاده می‌شود در شمال کشور کارایی لازم را ندارد و باید از داربست مقاوم‌تری استفاده شود تا رطوبت هوا، لوله را دچار خوردگی و زنگ زدگی نکند. پس برای نحوه محاسبه داربست، عوامل متعددی را باید در نظر داشت و عدد ثابتی را نمی‌توان برای آن بیان کرد.

تعرفه و لیست قیمت داربست فلزی

لوله داربستی اصفهان
لوله داربستی اصفهان
به روز رسانی:۱۴۰۳/۰۶/۲۶۰۱:۰۶

تعرفه داربست طبق خدمات زیر مشخص شده است:

  • اجاره داربست به همراه نصب آن برای مساحت کمتر از 100 متر مربع
  • اجاره و نصب طاق نصرت تا ارتفاع 6 متر
  • وصل داربست چاه آسانسور
  • داربست کفراژ ساده بدون سقف تا 200 متر مکعب
  • داربست مسقف تا 200 متر مکعب
  • داربست برای بنر و پلاکارد

موارد بالا، تعرفه مشخصی دارند چنانچه متراژ یا تعداد طبقات شما از میزان گفته شده بیشتر بود، قیمت داربست بندی بالاتر خواهد رفت. مثلا فرض کنید برای داربست مسقف تا 200 متر مکعب، عدد مشخصی فاکتور می‌شود. به ازای هر متر اضافه‌تر باید پرداختی خود را افزایش دهید.

انواع لوله داربست
انواع داربست فلزی

انواع مختلفی از داربست‌ها در بازار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه با تعدادی از متداول‌ترین آنها آشنا خواهیم شد:

  • داربست منفرد (تک): این نوع داربست اغلب برای دیوارهای آجری یا سنگی (به دلیل امکان سوراخکاری به روی دیوار) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • داربست دو طرفه: این نوع داربست را با اسامی مختلفی مانند داربست دوبل یا داربست بنایی می‌شناسند. اولین ردیف داربست، باید با دیوار 2 الی 30 سانتی‌متر فاصله داشته باشد و ردیف دوم حدود یک متر. در اغلب موارد این نوع داربست چوبی است اما نوع فلزی آن نیز وجود دارد. جهت افزایش استحکام، استفاده از تیرهای شیب‌دار مرسوم است.
  • داربست کنسول: این داربست را تحت عنوان داربست دروازه‌ای نیز می‌شناسند. زمانی از این نوع داربست استفاده می‌شود که زمین سست باشد و برای نگهداری داربست، مقاومت کافی را نداشته باشد. برای وصل داربست کنسول از سوزن‌های فرو رفته در دیوار، استفاده می‌شود. کیفیت نصب سوزن‌ها در این نوع داربست، اهمیت زیادی دارد.
  • داربست معلق: داربست متحرک یا معلق برای ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد بسیار کاربردی و به صرفه هستند زیرا قابل حمل بوده و توسط سیم بوکسل یا زنجیر به صورت دستی یا برقی، کارگر را در ارتفاعات جا بجا می‌کند. داربست معلق برای تعمیرات یا تمیزکاری می‌تواند گزینه خوبی باشد.
  • داربست بورد: به داربست‌‌های کوچک و قابل حمل، که برای فضای داخلی ساختمان، مورد استفاده قرار می‌گیرد، بورد گفته می‌شود. کارگر روی تیرهای عمودی و افقی مستقر می‌شود (ارتفاع آن قابل تنظیم است) در زیر پایه‌های داربست‌ بورد، چرخ‌هایی قرار گرفته تا جابجایی به راحتی انجام گیرد. به دلیل حمل آسان و اندازه کوچک، بهترین گزینه برای رنگ کاری یا تعمیر ارتفاعات (حدودا تا 5 متر) فضاهای داخلی است.
  • داربست کویک استیج: Kwik stage را با ورق گالوانیزه می‌سازند. اجرای این نوع داربست با توجه به راهنمای آن به راحتی صورت می‌پذیرد. پروژه‌ها با هر وسعتی می‌توانند از Kwik stage استفاده کنند زیرا سیستم اتصال بسیار قوی دارد که می‌تواند جایگزین همه داربست‌ها باشد.
  • داربست ثابت یا تثبیت شده: اتصال این نوع داربست توسط کوپلرها انجام می‌شود. سرهم کردن این نوع داربست بسیار ساده است. ارتفاع بستر داربست ثابت، قابل تنظیم است و چنانچه مجبور باشند ارتفاع را تا حد زیاد بالا ببرند، در چهارطرف داربست تیرهای شیب‌داری، جهت نگهداری از داربست قرار می‌گیرد.

فرق داربست سبک و سنگین

تفاوت بین داربست‌های سبک و سنگین به وزن آنها مربوط است. هرچقدر لوله‌های داربستی ضخیم‌تر باشند، سنگین‌تر بوده و لوله‌های نازک در دسته سبک وزن‌ها قرار می‌گیرند:

لوله داربستی سبک:

  • ضخامت 2 میلی‌متر
  • وزن 14.5 کیلوگرم
  • قطر 1.2 اینچ
  • طول 6 متر
  • مورد استفاده برای ارتفاع کمتر از 5 متر
  • جهت احداث نمایشگاه یا گلخانه

لوله داربستی سنگین:

  • ضخامت 2.5 میلی‌متر
  • وزن 17.5 کیلوگرم
  • قطر 1.2 اینچ
  • طول 6 متر
  • مناسب برای سازه‌های مرتفع (بالاتر از 5 متر)
  • اغلب جهت کفراژبندی، اجرای نمای ساختمان و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوامل موثر بر قیمت لوله داربستی

عوامل موثر در قیمت لوله داربستی

مواردی همچون طول، ضخامت، کارخانه تولید کننده، وزن و غیره می‌تواند قیمت لوله داربستی را تحت تاثیر قرار دهد، که در ادامه به بررسی این موارد می‌پردازیم:

جنس لوله داربستی: کارخانه‌های مختلف برای تولید لوله داربستی، از ورق‌هایی مانند ورق سیاه و یا ورق گالوانیزه استفاده می‌کنند. اگر لوله داربستی با ورق سیاه تولید شده باشد مقرون به صرفه‌تر خواهد بود اما کیفیت ظاهری، بسیار پایین است (البته برای مواردی همچون داربست، ظاهر لوله اهمیتی ندارد). اما لوله‌های داربستی گالوانیزه به دلیل کیفیت ظاهری بالاتر، قیمتی متفاوت از لوله داربستی تولید شده با ورق سیاه خواهند داشت.

ضخامت لوله داربستی: ضخامت‌های مختلفی از این لوله‌ها تولید می‌شود، ضخامت بالاتر برابر است با استحکام بیشتر، تحمل وزن بالاتر و سازگاری بهتر! زمانیکه ضخامت بیشتر باشد، یعنی مواد اولیه بیشتری برای تولید این محصول فولادی به کار رفته است و متعاقبا شاهد افزایش قیمت آن هستیم و برعکس! هرچقدر لوله نازکتر باشد، به دلیل وزن کمتر، قیمت پایین‌تری هم دارند.

نوع و برند لوله داربستی: انواع مختلفی از لوله‌ها مانند درزدار و بدون درز در کارخانه‌ها تولید می‌شوند. پروسه تولید هر کدام از این لوله‌ها می‌تواند هزینه نهایی را کاهش یا افزایش دهد. اگر لوله داربستی بدون درز باشد، کیفیت بالاتری خواهد داشت و به صورت مستقیم روی قیمت آن اثرگذار است. هریک از کارخانه‌ها انواع مختلفی از لوله داربستی را روانه بازار می‌کنند که کیفیت‌های متفاوتی دارند؛ به همین دلیل است که نرخ هر کارخانه و هر برند لوله داربستی، متفاوت است.

عوامل روز: علاوه بر عواملی که در بالا ذکر کردیم، فاکتورهای دیگری هستند که به صورت غیر مستقیم روی قیمت لوله داربستی اثر گذار هستند. نرخ ارز یکی از مهمترین این عوامل است که به دنبال آن هزینه‌های حمل و نقل را نیز افزایش خواهد داد. تعرفه گمرک، میزان عرضه و تقاضا، قیمت‌های جهانی و … می تواند در تعیین قیممت خرید و حتی اجاره داربست، اثرگذار باشد.

کلام آخر

برای پیشبرد اقدامات مربوط به نمای ساختمان و هر قسمتی که دسترسی کارگران به آن راحت نباشد، انواع مختلفی از داربست‌های فلزی وجود دارند تا کار به راحت‌ترین شکل ممکن انجام شود. امکان خرید داربست وجود دارد اما اجاره داربست برای افرادی که پروژه‌های محدود دارند، امری مرسوم است. اگر برای اجرای داربست پروژه‌های خود به لوله داربست نیاز دارید، می‌توانید طی یک تماس تلفنی با مرکزآهن، قیمت لوله داربستی را با ضخامت‌های مختلف استعلام بگیرید. ممنون که تا انتها ما را یاری کردید.

نویسنده :پشتیبان مرکزآهن
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد