برای اجرای کناف سقف باید کاملا آموزش دیده باشید تا بتوانید کناف کاری را با زیبایی هرچه تمام تر به پایان برسانید. مطمئنا دانستن نکاتی در رابطه با اجرای کناف برای سقف و همچنین شناختن انواع کناف و مراحل آن، می تواند مثمر ثمر باشد. در ادامه همراه ما باشید تا با نحوه کناف کاری، کناف ثابت و متحرک و ضوابط اجرای کناف برای سقف، آشنا شوید.
در ساختمان سازی امروزی، کناف را می توان جایگزین نوینی برای گچ کاری دانست. به دلیل این که صفحات کناف از پیش آماده بوده و نصب آنها بسیار آسان است در نتیجه از آنها در ساختمان های گوناگون استفاده می شود. به دلیل سبکی وزن صفحات کناف، وزن سازه افزایش پیدا نمی کند و شاهد بسته شدن قرارداد اجرای کناف سقف در ساختمان های بسیاری هستیم.
کناف کاری در سقف دارای انواع متفاوتی است و می توان آنها را بر اساس معیارهای مختلفی دسته بندی کرد. اما به طور کلی می توان کناف سقف را به دو دسته متحرک و ثابت تقسیم کرد که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت:
کناف ثابت
کناف های ثابت با استفاده از پانل های گچی یا سیمانی ساخته می شوند و فنداسیون آنها، از پروفیل های فولادی سبک است. طراحی و اجرای سقف کناف ساده را با توجه به ثابت یا متحرک بودن آن می توان به دو دسته مجزا تقسیم کرد:
اجرای انواع سقف های کناف ساده نسبت به کناف های دیگر، بسیار راحت تر است. زیرسازی کناف سقف در مدل ساده با استفاده از زیرسازی سبک و معلق از جنس گالوانیزه همراه با مقطع های ناودانی انجام می شود. در نهایت پنل های گچی دو یا یک لایه با پیچ بر روی زیر سازی، نصب خواهند شد.
ممکن است پس از اجرای زیرسازی کناف سقف و نصب پنل ها، درزهایی در بین پنل ها وجود داشته باشد که این درزها را با استفاده از بتونه کاری می پوشانند. در نهایت پس از بتونه کاری و نقاشی، یک سقف ثابت و زیبا بدون کوچکترین درزی به وجود می آید.
اجرای کناف سقف با لاین نوری را می توان در اکثر کناف های دکوراتیو سقف مشاهده کرد. این مدل، زیبایی خیره کننده ای دارد و یک فضای شیک و مدرن را به وجود می آورد؛ به همین دلیل از آن در مکان های زیادی استفاده می کنند.
در اجرای کناف سقف ساده از نوع دکوراتیو، تنوع طرحی بسیار زیادی وجود دارد به طوری که می توان طرح سفارشی مورد نظر خود را درخواست کرد. با استفاده از کناف دکوراتیو، می توان اشکال هندسی مختلفی را به وجود آورد و با نورپردازی دقیق، نمای زیبایی را برای سقف ساخت. در ادامه انواع کناف های سقف دکوراتیو را نام خواهیم برد:
در این مدل از کناف، شبکه ای از سازه های T شکل وجود دارند که همراه آویزهایی با قابلیت تنظیم به سقف وصل خواهند شد. پس از اتصال این سازه ها، تایل های کناف متحرک در آنها قرار می گیرند. تایل هایی که در اجرای کناف سقف متحرک از آنها استفاده می کنند، معمولا از جنس آکوستیک، PVC، گچی، طلقی و فلزی هستند.
اگر می خواهید برای خانه یا شرکت خود به اجرای کناف در سقف بپردازید، باید قبل از آن یک سری ضوابط را بدانید تا عملیات کناف کاری به درستی به پایان برسد. در ادامه موارد لازم مربوط به استاندارد اجرای سقف کناف را شرح خواهیم داد:
برای اجرای کناف سقف، مراحل مشخصی وجود دارد که باید انجام شود، منتهی برای انجام درست این مراحل باید یک سری از اصول و استانداردها را رعایت کرد. در ادامه می خواهیم این مراحل را با اصول و استانداردهای لازم آنها، شرح دهیم:
در مرحله زیر سازی از اتصالات بین قطعات، نبشی، پروفیل باربر، آویزها و پیچ و مهره ها استفاده می شود. این مرحله خود شامل چند مرحله است که در ادامه آن ها را شرح خواهیم داد:
برای این که اجرای سقف کاذب با کناف به زیبایی هرچه تمام تر انجام شود، تراز بندی را با استفاده از نخ های رنگی یا نور لیزر انجام می دهند.
نبشی ها تعیین کننده محدوده خارجی کناف بوده و این مصالح از جنس گالوانیزه هستند. باید نبشی ها را مطابق با نقشه در سر جای خود قرار دهند.
در این مرحله باید پروفیل ها به نبشی ها و یکدیگر متصل شوند. این بخش از کار مطابق با نوع سقف کناف، انجام خواهد شد و در نهایت سازه برای نگه داشتن گچ برگ ها و تایل ها، آماده می شود.
آویزها، بخش مهمی از اجرای زیرسازی کناف سقف هستند، در واقع این محصولات، سازه را به سقف اصلی وصل می کنند. بسته به نوع سقف کاذب و سازه، آویزها را در فواصل معین از یکدیگر نصب می کنند.
پس از این که ساخت سازه به پایان رسید، نوبت به نصب گچ برگ ها یا پانل های گچی می رسد. در سقف هایی که ثابت و از نوع ساده یا دکوراتیو هستند، گچ برگ ها با طرحی که قبلا طراحی شده اند، نصب می شوند. در کناف مشبک نیر از تایل های گچی استفاده می کنند.
در آخر کار برای این که فواصل بین قطعات گچبرگ یا تایل را پر کنند، از تورهای تیپ، ماستیک و رنگ و بتونه کاری استفاده خواهند کرد. پس از بتونه کاری، رنگ آمیزی انجام می شود. البته در نظر داشته باشید که همه سقف ها نیاز به رنگ آمیزی ندارند.
نحوه اجرای کناف سقف در بیشتر موارد شبیه به یکدیگر بوده و مراحل آن تفاوت چندانی ندارند. در واقع ممکن است در برخی از موارد، تفاوت مصالح و ابزارهای قابل استفاده، مربوط شود. برای این که کناف کاری به خوبی انجام شود باید به نکات اجرای سقف کناف دقت کنید و همچنین کناف و ابزار مناسبی را به کار ببرید. اگر در کناف کاری از پروفیل نبشی کرنربید استفاده کنید، مطمئنا کناف کاری، تمیز تر خواهد شد. شما می توانید قیمت نبشی کرنربید را از صفحه مربوط به آن در سایت مرکز آهن مشاهده کنید.
سوالات متداول
اجرای کناف سقف طی سه مرحله اصلی شامل زیرسازی، نصب گچبرک ها و بتونه و نقاشی انجام می شود.
مزایا شامل سرعت و سهولت در نصب، مقاومت در برابر آتش، تعمیر و نگهداری آسان، اضافه نکردن بار به وزن ساختمان و معایب شامل عدم مقاومت در برابر ضربه و رطوبت، انعطاف پذیری کمتر نسبت به گچ، ایجاد گرد و خاک زیاد در کناف کاری