انواع روش‌های اجرای سقف با پروفیل

1 ماه پیش327بازدید0دیدگاه
انواع روش‌های اجرای سقف با پروفیل

امروزه با توسعه و رونق صنایع ساختمانی بیش از هر زمان دیگری، راه های مختلفی برای سبک بودن بار نهایی سازه وجود دارد که یکی از بهترین آنها اجرای سقف با پروفیل و یا قوطی سبک است. سقف های سبک می توانند با هر سازه دیگری سازگار و متناسب باشند و از طرفی استفاده از آنها مزایای بسیار زیادی دارد.

این مزایا باعث کاربرد گسترده سقف پروفیل در بسیاری از ساختمان های مدرن و امروزی همچون دفاتر کاری و سازمان ها، مجتمع های تجاری و مواردی از این قبیل شده است. شاید این سؤال برای شما هم به وجود آمده باشد که چرا معمولاً به کارگیری سقف های سبک بیشتر توصیه می شود؟

یا اینکه چگونه می توان به بهترین شکل ممکن، مواد اولیه برای اجرای این سقف ها را خریداری نمود و سپس آن را نصب کرد؟ جهت آشکار سازی موارد ذکر شده، در مقاله پیش رو قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم.

اجرای سقف با پروفیل به روش های مختلفی صورت می گیرد و این موضوع به دلیل پیشرفت فناوری ها و تجهیزات فولادی و فلزی گوناگون عصر امروز است. در ادامه به معرفی برخی از مهمترین این روش ها که کاربرد بیشتری دارند می پردازیم:

سقف با پروفیل
روش های مختلف اجرای سقف با پروفیل

سقف تیرچه کامپوزیت

یکی از پرکاربردترین سقف های سبکی که در سازه ‌های گوناگون از آن استفاده می شود و مقاومت بسیار بالایی دارد، سقف های تیرچه کامپوزیت است. از آنجایی که این نوع سقف از ترکیب فولاد و بتن ایجاد می شود به آن سقف کامپوزیت نام داده اند. در سقف های کامپوزیت از تیرهای نگهدارنده نیز استفاده می شود و به طور کلی می توان استحکام آن را بسیار بالا دانست. در نتیجه ساختمان هایی که با سقف تیرچه کامپوزیت ساخته شده اند، دوام بیشتری خواهند داشت.

سقف تیرچه بلوک

نوعی دیگر از سقف های سبک وجود دارند که ساختار آنها از تیرچه و بلوک های سفالی یا یونولیتی تشکیل می شود. این سقف ها که به آنها سقف تیرچه بلوک گفته می شود، بار بسیار کمی به ساختمان وارد می کنند. علاوه بر این، هزینه استفاده از آنها نسبتاً مناسب بوده و اجرای سقف توسط تیرچه و بلوک سریع تر انجام خواهد شد. در نتیجه موارد فوق موجب کاربرد گسترده این نوع سقف ها نیز شده است.

سقف تیرچه کرومیت

سقف های تیرچه کرومیت نیز یکی دیگر از روش های اجرای سقف سبک هستند که تا حد زیادی مشابه با سقف های تیرچه بلوک هستند؛ با این تفاوت که در آنها به جای استفاده از بلوک های یونولیتی یا سفالی از تیرهای فلزی استفاده شده است.

 اگرچه ممکن است استفاده از این سقف ها به دلیل وجود فولاد، کمی هزینه بر شود؛ اما می توان مقاومت آنها در برابر زلزله را تا حد زیادی نسبت به سایر انواع سقف سبک، بیشتر دانست. برای بررسی قیمت پروفیل امروز و هریک از آهن آلات می‌توانید از وبسایت مرکز آهن دیدن کنید.

سقف دال بتنی

سقف دال بتنی همان طور که از نام آن نیز مشخص است، از دال های بتنی تشکیل می شود و لازم است با میلگرد های حرارتی تقویت گردد. در نتیجه علاوه بر وزن بسیار سبکی که این سقف ها دارند، از مقاومت بسیار خوبی در برابر شرایط محیطی، جوی و حوادث مختلف نظیر زلزله و آتش سوزی برخوردار هستند. ضخامت دال های بتنی با توجه به نوع ساختمان و کاربری آن، از 75 تا 175 میلی متر متغیر است.

سقف عرشه فولادی

در نهایت، آخرین موردی که از سقف های سبک معرفی می کنیم، سقف عرشه فولادی است که معمولاً از آنها در فضاهای عمومی استفاده می شود. ساختار این سقف ها از ورق های فولادی و آهنی تشکیل شده است. سقف های عرشه فولادی پیش از این در موقعیت های متعددی استفاده می شدند، اما امروزه با روی کار آمدن فناوری های بهتر، استفاده از این سقف ها کمتر پیشنهاد می شود.

سقف با پروفیل
با مراحل اجرای سقف پروفیلی در سازه آشنا شوید

اجرای سقف پروفیلی در ساختمان‌ چه مراحلی دارد؟

برای اجرای سقف پروفیلی لازم است مراحل آن به دقت انجام شود تا استحکام و مقاومت خوبی داشته باشد. این مراحل به شرح زیر هستند:

زیرسازی و آماده سازی

در اولین مرحله باید مواد اولیه لازم در ساخت سقف با قوطی تهیه شوند. سپس تکنسین هایی که در این کار تخصص دارند، با توجه به نقشه تهیه شده، زیرسازی سقف را انجام دهند. این مرحله پیش نیاز مرحله اصلی است و باید به درستی صورت گیرد.

نصب پروفیل و قوطی در سقف

پس از آماده سازی زیرسازها، باید پروفیل و قوطی در سقف نصب شوند. توجه داشته باشید در ساخت و نصب این سقف ها باید تمامی اصول و استانداردهای لازم مدنظر قرار گیرند.

نصب سایر اجزاء سقف

در نهایت اجزای فرعی لازم نیز سر جای مشخص خود نصب می شوند. از این اجزا می توان به ورق های پوششی و عایق ها به منظور حفاظت بیشتر از سقف و عدم عبور گرما و صدا به داخل ساختمان اشاره کرد.

ساخت سقف با پروفیل
برای ساخت سقف با پروفیل، کدامیک از انواع قوطی کاربرد دارند؟

انواع قوطی برای اجرای سقف سبک

در اجرای سقف با پروفیل لازم است از مواد اولیه ای استفاده شود که مرغوب بوده و دارای کیفیت بسیار خوبی باشند تا در نهایت ویژگی ها و مزایایی که از سقف انتظار داریم برآورده شود. در ادامه به معرفی انواع قوطی برای اجاره سقف سبک می پردازیم:

پروفیل Z

پروفیل Z یکی از انواع قوطی هایی است که می تواند برای ساخت سقف سبک، خوب و کاربردی باشد. از آنجایی که شکل و فرم این پروفیل شبیه به حرف Z انگلیسی است، به این نام شناخته می شود. از مهمترین ویژگی های پروفیل Z می توان به استحکام بالا و انعطاف پذیری آن اشاره کرد. سفارش و خرید پروفیل زد از طریق سایت مرکزآهن امکان پذیر است.

قوطی 2*2

قوطی پروفیل 2*2 یکی دیگر از پرفروش‌ترین پروفیل های بازار آهن آلات است که در سقف های سبک نیز استفاده می شود. علت کاربرد گسترده این پروفیل ها، ابعاد مناسب آن است که می توان از آن به راحتی و در موقعیت های مختلف بهره برد. همچنین این پروفیل ها دارای استحکام و مقاومت بسیار خوبی هستند. در سایت مرکزآهن قیمت قوطی 2*2 بروز است.

قوطی 40*80

قوطی 40*80 که با نام پروفیل 40*80 نیز شناخته می شود، یکی دیگر از پرکاربردترین پروفیل های بازار است که در دو نوع سبک و سنگین تولید می شود. نوع سبک آن که در ساخت سقف های سبک کاربرد دارد، از نوعی ورق های روغنی با ضخامت کم و بسیار ظریف ساخته شده اند. اطلاع از قیمت قوطی 40*80 امروز از طریق سایت مرکزآهن امکان پذیر است.

بهترین قوطی برای سقف
بهترین قوطی برای ساخت یک سقف استاندارد، چه ویژگی هایی باشد داشته باشد؟

قوطی مناسب برای ساخت سقف

معمولاً قوطی های فلزی مناسب ترین نوع قوطی های مورد استفاده در ساختن سقف های سبک به شمار می روند. این نوع از قوطی ها وزن سبکی دارند و از این جهت بار سازه را چندان افزایش نمی دهند. این موضوع در حالی است که استحکام بسیار بالایی دارند و می توانند مقاومت زیادی از خود نشان دهند.

نکات مهم در اجرای سقف سبک با قوطی

اگر می خواهید از تمامی مزایای اجرای سقف با پروفیل و قوطی بهره ببرید، باید بدانید که در خرید و اجرای سقف سبک به چه نکاتی توجه کنید. این نکات اگرچه ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسند، اما نقش بسیار مهمی در سلامت سازه ایفا می کنند. مهم ترین این نکات عبارت اند از:

  • حتماً پروفیل و قوطی را از یک مرکز فروش معتبر و شناخته شده خریداری کنید تا از کیفیت و مرغوبیت آن مطمئن باشید. این موضوع در مقاومت و استحکام سازه تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت.
  • در نصب و اجرای سقف با قوطی حتماً از افرادی که در این کار تخصص و مهارت دارند، کمک بگیرید تا تمامی اتصالات به درستی انجام شوند و خطری، ایمنی ساختمان را تهدید نکند.
  • توجه داشته باشید متناسب با سازه خود، از مناسب ترین نوع قوطی ها که در این مقاله معرفی کردیم، خریداری کنید. برای این موضوع می توانید با مشاورین این حوزه مشورت کنید تا بهترین گزینه را با درست ‌ترین ابعاد، فرم و نوع انتخاب کنید.

مزایای استفاده از پروفیل در ساخت سقف

همان طور که گفته شد، استفاده از پروفیل ها در ساخت سقف با مزایای زیادی همراه بوده که این موضوع باعث محبوبیت ساخت سقف با این قطعات گشته است. از این مزایا می توان موارد زیر را بیان کرد:

  • وزن کمتر سازه

با استفاده از پروفیل در سقف، وزن سازه تا حد زیادی نسبت به سقف سنگین، کاهش می یابد. هنگامی که سقف یک ساختمان وزن کمتری داشته باشد، احتمال فرو ریختن آن در حین حوادث طبیعی همچون زلزله کمتر است. در نتیجه می توان ایمنی این نوع سقف ها را نسبتاً بیشتر دانست.

  • مقرون به صرفه بودن هزینه ها

مصالح گوناگونی برای ساخت سقف وجود دارند، اما می توان قیمت پروفیل را نسبت به تمامی آن ها مقرون به صرفه تر دانست؛ به طوری که این موضوع یکی از مهمترین دلایل پرطرفدار بودن قوطی برای سقف است.

  • افزایش سرعت اجرای سقف

یکی دیگر از مزایای مهم اجرای سقف با پروفیل، سرعت اجرای این پروژه هاست. این موضوع ناشی از سهولت نصب این سقف هاست. از آنجایی که سرعت اتمام کار در برخی از پروژه ها اهمیت بالا دارد، کاربرد سقف های سبک با استفاده از پروفیل اولویت پیدا می کند.

  • نیاز به نیروی کار کمتر

به علت نصب آسان این سقف ها و عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته، نیروی انسانی کمتری برای اجرای پروژه مورد نیاز است. این موضوع به تنهایی موجب کاهش هزینه های تمام شده ساختمان می گردد.

  • انعطاف پذیری بالا

سقف های سبکی که با پروفیل و قوطی ساخته می شوند، دارای انعطاف پذیری بالایی هستند. این موضوع بدین معناست که می توان در اشکال و فرم های مختلفی سقف ها را طراحی کرد و دست مهندسان در این زمینه بازتر است.

  • مقاومت زیاد

با تمام موارد گفته شده اعم از وزن سبک، هزینه کم، منعطف بودن و سایر موارد، استفاده از پروفیل ها می تواند مقاومت سقف سازه شما را نیز تضمین کند.

سقف پروفیلی
حین اجرای سقف سبک در ساختمان‌ بتنی، ممکن است با چه چالش هایی مواجه شویم؟

چالش‌های اجرای سقف سبک در ساختمان‌ بتنی

اگرچه اجرای سقف با پروفیل دارای مزایای متعددی بوده و امروزه جایگزین بسیاری از گزینه های دیگر شده است، اما هر مدل اجرای سقف سبک می تواند با مزایا و چالش هایی همراه باشد. از آنجایی که مزایای این سقف ها بیان شد، بهتر است با چالش های آن نیز آشنا شوید.

یکی از این چالش ها می تواند عدم پاسخ دهی اینگونه سقف ها در ساختمان های مسکونی باشد. به طوری که اگر از سقف های سبک با کامپوزیت در ساختمان مسکونی استفاده کنید باید در تمام طبقات شمع بندی و عملیات بتن ریزی انجام دهید که به صرفه نخواهد بود. در برخی موارد ممکن است قیمت پروفیل گالوانیزه کمی گران باشد؛ از همین رو پیشنهاد می شود از فروشگاه های معتبر خرید خود را انجام دهید.

سوالات متداول

آیا اجرای سقف سبک با قوطی برای ساختمان‌های بتنی مناسب است؟

سقف های سبک با استفاده از قوطی با مزایای بسیاری همراه هستند، اما می توانند در ساختمان های بتنی مشکلات و چالش هایی نیز داشته باشند.

مزایای اجرای سقف سبک با قوطی چیست؟

اجرای سقف سبک با قوطی در ساختمان بتنی مزایای بسیاری دارد که از مهم ترین آن ها می توان به وزن کمتر سازه، مقرون به صرفه بودن هزینه ها، افزایش سرعت اجرای سقف، نیاز به نیروی کار کمتر، انعطاف پذیری بالا و مقاومت زیاد اشاره کرد.

هزینه اجرای سقف سبک با قوطی در مقایسه با سایر روش‌ها چقدر است؟

این نوع سقف های سبک در مقایسه با سایر روش ها مقرون به صرفه تر است و از همین رو محبوبیت بالایی دارد.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0