جوشکاری پروفیل سبک

6 ماه پیش4398بازدید0دیدگاه
جوشکاری پروفیل سبک

پروفیل‌ از مهم‌ترین مصالح موردنیاز سازه‌ها بوده و اتصال مستحکم این محصولات به یکدیگر یکی از مهم‌ترین نیازهای صنعتگران محسوب می‌شود. امروزه جوشکاری به عنوان یکی از بهترین روش‌ها برای اتصال محصولات فولادی اعم از پروفیل شناخته می‌شود. این روش شناخته‌ شده بوده و اتصالی مستحکم برای پروفیل ایجاد می‌کند به همین دلیل به راحتی می‌توان از آن برای متصل نمودن قطعات استفاده کرد. در ادامه به بررسی انواع روش‌های جوشکاری پروفیل سبک و مهم‎ترین نکات برای جوش این محصول خواهیم پرداخت.

روش‌های جوشکاری پروفیل سبک

پروفیل مبلی از ورق‌هایی با ضخامت کم تولید شده از این رو لازم است درهنگام جوشکاری این محصول با احتیاط زیادی عمل شود. همچنین به دلیل بالا بودن قیمت پروفیل سبک و لزوم کاهش ضایعات، تکنولوژی‌های جدیدی برای جوشکاری این محصول پیشنهاد شده است. به طورکلی چهارروش معمول برای جوش پروفیل سبک در صنعت مورداستفاده بوده که شامل جوش CO2، جوش برق، جوش برنج و جوش TIG است. در ادامه به بررسی هریک از روش‌های جوش پروفیل و مزایا و معایب آن‌ها می‌پردازیم.

روش های جوشکاری پروفیل سبک

1 – جوش CO2 (جوشکاری الکترود مصرفی با گاز خنثی):
این روش یکی از روش‌های جوشکاری متداول برای پروفیل نازک بوده و اتصال کوتاه ایجاده شده در این جوش موجب ذوب فلز و اتصال دوقطعه به یکدیگر می‌شود. گاز دی اکسید کربن به عنوان لایه‌ای محافظ برروی الکترود قرار گرفته و از زنگ زدگی قطعه جلوگیری می‌کند. با این حال به دلیل برجستگی درزجوش در این روش، از آن برای ایجاد اتصالات در وسایل تزئینی استفاده نمی‌شود.

2- جوش آرگون (جوش الکترود تنگستنی با گاز محافظ):
این نوع جوش یکی از روش‌های پرهزینه و دقیق برای اتصال پروفیل‌های سبک محسوب می‌شود. الکترود در جوش آرگون مصرفی نبوده و جوش توسط جریان الکتریکی انجام می‌شود. با این حال به دلیل هزینه بالا و نیاز به اپراتور ماهر، به نسبت سایر روش‌ها چندان متداول نیست.

3 – جوش برق (جوش الکترود دستی):
این نوع جوشکاری یکی از روش‌های متداول برای اتصال پروفیل کم وزن محسوب شده و مقاومت بالایی را برای سازه ایجاد می‌کند. استفاده از جوش برق برای ضخامت‌های پایین پروفیل سبک محدودیت داشته و درهنگام انتخاب این روش باید به محدودیت‌های آن دقت نمود. همچنین به دلیل نیاز به دقت بالا در جوش برق، استفاده از اپراتور ماهر ضروری است.

4 – جوش برنج:
به دلیل دقت بالای جوشکاری با استفاده از الکترود برنجی، از این روش برای ساخت لوازم تزئینی استفاده می‌شود. درواقع می‌توان گفت محصول تولیدی با این روش کیفیت سطحی بالایی خواهد داشت و درزجوش ظریفی نیز دارد. در میان روش‌های بالا جوش برنج بیشترین دقت را داشته و محبوبیت زیادی میان صنعتگران دارد.

کاربرد جوشکاری پروفیل مبلی

روش‌های متنوعی برای اتصال پروفیل‌های فولادی به یکدیگر وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به اتصال توسط پرچ یا پیچ و مهره اشاره کرد. ولی همان‌طور که ذکر شد جوشکاری پروفیل یکی از بهترین روش‌های اتصال این مقاطع به یکدیگر است. دلیل این امر را می‌توان دقت بالای این روش و ظرافت نهایی کار دانست. باتوجه به کاربرد پروفیل سبک و ضخامت آن، روش‌های مختلفی برای جوشکاری این محصول در صنعت وجود دارد. هریک از روش‌ها دارای مزایا و معایب گوناگونی بوده و لازم است بهترین روش باتوجه به نیاز مصرف‌کننده انتخاب شود.

اتصال پروفیل سبک بااستفاده از جوشکاری سریع‌تر انجام شده و موجب افزایش سرعت تولید محصول نهایی خواهدشد. همچنین اتصال پروفیل با استفاده از جوشکاری سبب بالا رفتن استحکام اتصال شده و مقاومت نهایی سازه را افزایش می‌دهد. درنهایت محصول تولید شده با روش جوش دارای طول عمر بالایی بوده و هزینه تمام شده کمتری نیز خواهد داشت. با این حال استفاده از جوشکاری معایبی نیز دارد به همین دلیل برخی صنعتگران اتصال به روش پیچ و مهره را ترجیح می‌دهند. از جمله معایب اتصال پروفیل سبک با استفاده از روش جوش می‌توان به نیاز به اپراتور ماهر برای جوشکاری پروفیل، هزینه بالای برخی روش‌های جوشکاری و دقت و کیفیت پایین برخی از شیوه‌های جوش اشاره کرد.

به طورکلی می‌توان گفت که جوش برق پروفیل سبک یکی از روش‌های کم هزینه در میان انواع شیوه‌های جوشکاری بوده و محصولات نهایی تولیدی با این روش نیز از قیمت پروفیل پایین‌تری برخوردار هستند. جوش برنج نیز هزینه بالایی داشته ولی کیفیت نهایی بسیار خوبی دارد و برای برخی از کاربردهای تزئینی موردپسند است. درنهایت می‌توان گفت یکی از کاربردی‌ترین روش‌های جوشکاری پروفیل سبک، جوش آرگون محسوب شده ولی نیاز به نیروی کار خبره دارد. درواقع کیفیت نهایی کار با جوش آرگون و CO2 به تجهیزات مورداستفاده و مهارت اپراتور وابسته است. باتوجه به مطالب ذکر شده لازم است درهنگام انتخاب روش اتصال پروفیل سبک مواردی همچون ظرافت و کاربرد محصول نهایی و ضخامت پروفیل در کنار بودجه موردنیاز موردتوجه قرار گیرد. همچنین برای اتصالات ساده‌تر استفاده از پیچ و مهره گزینه مناسب‌تری خواهدبود.

نکات مهم در جوشکاری پروفیل سبک

نکات مهم در جوشکاری پروفیل سبک

در هریک از روش‌های ذکر شده ابتدا لازم است ضخامت و ابعاد پروفیل درنظر گرفته شود. همچنین باتوجه به هزینه پروژه و کیفیت موردنیاز، بهترین روش و دستگاه جوش پروفیل سبک انتخاب خواهدشد. برای افزایش کیفیت نهایی جوش بهتر است سطوح پیش از جوشکاری کاملا تمیز شده و سپس با یکدیگر تراز شوند. همچنین توجه به آمپر مناسب برای جوشکاری قوطی نیز ضروری است. ازطرفی برای کاهش ریسک خطا، ایجاد بهترین شرایط برای انجام جوشکاری ضروری است. چنانچه روش جوشکاری نیاز به اپراتور ماهر دارد بهتر است کار را به نیروی کار ماهر سپرده تا کیفیت نهایی محصول بالا رود. هزینه جوش پروفیل به طورکلی به صرفه بوده و باتوجه به مقاومت بالای نهایی محصول، روش مورداستفاده اکثر صنعتگران است. بااین حال هزینه برخی روش‌های جوشکاری پروفیل مبلی بالا بوده و در این مورد استفاده از پیچ و مهره به‌صرفه‌تر خواهدبود.

جمع‌بندی

روش‌های مختلفی برای اتصال پروفیل سبک در صنعت مورداستفاده بوده و جوشکاری این محصول یکی از روش‌های پرمصرف محسوب می‌شود. بااین حال و با وجود انواع روش جوشکاری پروفیل مبلی ، این شیوه اتصال نیز دارای مزایا و معایب زیادی است. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به انتخاب شیوه اتصال پروفیل مبلی از ضخامت و کیفیت محصول اطلاع یابید. همچنین با توجه به بودجه نهایی و ظرافت محصول، بهترین شیوه اتصال انتخاب خواهدشد.

نویسنده :پشتیبان مرکزآهن
پروفایل

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد