پروفیل استاد و رانر چیست؟

2 ماه پیش1241بازدید0دیدگاه
پروفیل استاد و رانر چیست؟

در پروژه های ساختمانی، پروفیل ها یا همان مقاطع آهنی، اهمیت بسیار زیادی دارند. پروفیل استاد رانر، دو نوع پروفیل مجزا هستند که با همکاری یکدیگر استحکام اجزا غیر باربر ساختمان را افزایش می دهند. برای نصب این پروفیل ها، باید یک سری نکات را بدانید و همچنین برای خرید آن ها باید مشخصات پروفیل های استاد و رانر را بشناسید. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این پروفیل ها و کاربرد آن ها و همچنین نحوه نصب این مقاطع، آشنا شوید.

تعریف و کاربرد پروفیل استاد و رانر

پروفیل استاد و رانر چیست؟ دسته ای از پروفیل ها وجود دارند که از آن ها به عنوان اجزا قالب بندی با صفحات روکش دار گچی در موارد ساختمان سازی، استفاده می کنند. کاربرد این اجزا مربوط به پوشش اجزا غیر باربر می شود. حال، اجزا غیر باربر چیست؟

به اجزایی که در ساختمان، نیروهای جانبی و قائم را منتقل نمی کنند و به نوعی مشارکتی در پایداری ساختمان ندارند، اجزا غیر باربر می گویند. از انواع اجزا غیر باربر در ساختمان می توان به دیوارها و سقف های پوششی، تیغه های جدا کننده، پوشش تیر، چاه آسانسور و ستون و داکت های تأسیساتی اشاره کرد. به دلیل استفاده از کناف برای ساخت این دیوارها و سقف ها به پروفیل های مورد استفاده در این سازه ها، استاد رانر کناف می گویند.

پروفیل استاد چیست؟

آیا می دانستید پروفیل استاد چیست؟ این محصول یک پروفیل C شکل است که به عنوان عمود در دیوار نصب می شود. پروفیل استاد در دیوارهایی با اسکلت فلزی استفاده می شوند و پس از نصب رانرها بر روی آن ها در فواصلی معین قرار می گیرند.

این سازه ها را در فواصل 30، 40 و 60 سانتی متری از یکدیگر قرار داده و نصب می کنند. این پروفیل در اندازه های مختلف و بر اساس استاندارد ملی با شماره 13035 ساخته می شود. پروفیل های استاد یا همان C از جنس فولاد گالوانیزه هستند و  شکل دهی آن ها به روش نورد سرد انجام می شود. به طور معمول از ورق هایی با ضخامت 3 تا 6 میلی متر برای تولید آن ها استفاده می شود.

پروفیل استاد و پروفیل رانر
پروفیل استاد و رانر چیست؟

پروفیل رانر چیست؟

شاید مانند بسیاری از افراد، سوال شما نیز این باشد که رانر کناف چیست؟ پروفیلی که به شکل U است و  به همراه پروفیل استاد در صنعت ساخت و ساز خشک کاربرد دارد، رانر کناف نامیده می شود. در صنعت، این پروفیل را با نام Track یا رانر می شناسند. پروفیل استاد رانر با همکاری یکدیگر زیرسازی را تکمیل می کنند. در واقع از پروفیل رانر به عنوان عضو افقی و از استاد به عنوان عضو عمودی در زیرسازی استفاده می شود.

پروفیل های رانر را با استفاده از اجزایی به نام Fasteners در سقف و کف نصب می کنند. این اجزا متصل کننده رانر به کف یا سقف، پیچ، میخ یا پرچ هستند. مقطع این پروفیل به شکل نعل اسبی یا U انگلیسی بوده و در ابعادی متناظر با پروفیل استاد، تولید می شود.

 جنس این پروفیل ها مانند پروفیل استاد از فولاد گالوانیزه است. بد نیست قبل از انجام فعالیت های ساختمانی خود به قیمت قوطی آهن و دیگر پروفیل هایی که از فولاد گالوانیزه تهیه می شوند، نگاهی بیندازید.

پروفیل استاد و رانر چه کاربردی دارند؟

این روزها در امر ساختمان سازی، وزن ساختمان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. تمامی مهندسین تلاش می کنند تا بتوانند وزن سازه مورد نظر را کاهش دهند و همچنین بتوانند سازه ای محکم و با دوام را بنا کنند.

در ساختمان های فلزی یا بتنی به طور معمول برای کاهش وزن ساختمان ها و پوشش دیوار طبقات بالاتر، شروع به ساختن دیوار، سقف کناف یا سقف کاذب می کنند. برای ساخت این سازه ها باید زیرسازی قوی صورت گیرد. این زیرسازی ها با استفاده از پروفیل استاد رانر انجام می شود.

به طور معمول مهندسین در ساختمان هایی که از پروفیل سبک یا گالوانیزه ساخته می شوند از پروفیل استاد و رانر نیز استفاده می کنند. در حال حاضر با این پروفیل ها و کاربردهای آن ها، آشنا شدید. در ادامه به بررسی مزایای این اجزا نیز خواهیم پرداخت.

  • این پروفیل ها در برابر ضربات از خود استحکام خوبی نشان می دهند.
  • این پروفیل ها، تنوع بسیار بالایی دارند.
  • پروفیل استاد و رانر در برابر اکسید شدن از خود مقاومت خوبی نشان می دهد.
  • ابعاد رانر و استاد از قبل مشخص بوده و این محصولات به صورت پیش ساخته تولید و روانه بازار می شوند.
  • طراحی آن ها به گونه ای است که روند چیدمان این محصولات به سرعت پیش می رود.
  • در صورت بروز هرگونه مشکل برای یک پروفیل می توانید آن را ترمیم کنید. اگر غیر قابل ترمیم بود، می توان آن را با پروفیلی تازه جایگزین کرد.
  • یکی از بزرگ ترین بلایای طبیعی، زلزله است. با وجود این پروفیل ها، دیگر نگرانی در این مورد وجود ندارد؛ زیرا آن ها در برابر زلزله مقاوم هستند.
  • نسبت به قیمت پروفیل استاد رانر و ویژگی های آن ها می توان گفت این محصولات، مقرون به صرفه هستند.
  • مزیت ویژه این محصولات، وزن مخصوص استاد و رانر برای ساخت اجزا غیر باربند ساختمانی است. در واقع وزن آن ها بسیار پایین بوده و می توان از آن ها در صنعت ساختمان سازی برای کاهش وزن بنا، استفاده کرد.
  • از بزرگ ترین مزایای این پروفیل ها می توان به سهولت در نصب و اجرا آن ها، اشاره کرد.

ابعاد و وزن پروفیل های استاد و رانر

یکی از مهم ترین ملاک های تعیین کننده قیمت profile stud runner ، طول رانر و استاد و وزن قوطی آن است. همچنین وزن و ابعاد این محصول از اهمیت زیادی در ساخت پروژه های ساختمانی با وزن کم اهمیت دارد. در ادامه در جدول های زیر به بررسی ابعاد و وزن پروفیل استاد رانر خواهیم پرداخت. همچنین لازم به ذکر است که وزن هر بسته پروفیل رانر 38 کیلوگرم و وزن هر بسته پروفیل استاد 32.5 کیلوگرم است.

ابعاد پروفیل های استاد

نام پروفیل استادضخامت میلیمترعرض میلیمترارتفاع میلیمتر
C260.62640
C500.65035
C700.67040
C1000.6100100

ابعاد پروفیل های رانر

نام پروفیل رانر

ضخامت میلیمترعرض میلیمترارتفاع میلیمتر

U28-4000

0/5,0/55,0/60

28

4000

U50-4000

0/5,0/55,0/60

60

4000

U70-4000

0/5,0/55,0/60

70

4000

U100-4000

0/5,0/55,0/60

100

4000

نحوه نصب پروفیل رانر و پروفیل استاد
نحوه نصب پروفیل رانر و پروفیل استاد

نحوه نصب پروفیل رانر و پروفیل استاد

نحوه اجرای رانر و استاد بسیار آسان بوده و برای نصب آن ها، کار سختی در پیش ندارید. . نحوه نصب پروفیل رانر و پروفیل استاد به این صورت است که در ابتدا باید پروفیل های رانر یا همان بخش افقی کار را نصب کنید. برای نصب پروفیل استاد رانر می توانید از پیچ یا شلیک میخ استفاده کنید.

تنها در صورتی می توانید شلیک میخ را بکار بگیرید که کف و سقف، بتنی باشند. در برخی موارد کف دارای سرامیک است و با پیچ کردن مستقیم یا شلیک میخ، امکان شکسته شدن سرامیک وجود دارد؛ بنابراین از رول پلاک استفاده کنید. نصب رانرها که تمام شد، نوبت به استادها می رسد. معمولاً پروفیل های استاد را در فواصلی معین 30، 40 یا 60 سانتی متری  بر روی رانرها نصب می کنند.

جمع بندی

با توجه به این که در بسیاری از موارد، مهندسین به ساختن سازه هایی با وزن کم، اما مقاومت بالا روی می آورند،  پروفیل استاد رانر یکی از مهم ترین اجزا در ساختمان سازی به حساب می آید. این پروفیل ها با همکاری یکدیگر و به صورت افقی و عمودی، زیرسازی های لازم برای ساخت اجزا غیر باربر در ساختمان را انجام می دهند.

سوالات شما:

ابعاد استاندارد پروفیل های استاد و رانر چه اندازه ای است؟

بر اساس سازه غیر باربندی که می خواهید بسازید، پروفیل شما باید دارای ابعاد مشخصی باشد و این ابعاد متفاوت است.

وزن پروفیل استاد و رانر چقدر است؟

وزن هر بسته پروفیل رانر 38 کیلوگرم و وزن هر بسته پروفیل استاد 32.5 کیلوگرم است.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد