رکود گریبان بازار میلگرد را گرفت

2 سال پیش1027بازدید0دیدگاه2.7امتیاز (3 رای)
رکود گریبان بازار میلگرد را گرفت

بازار داخلی میلگرد آجدار ساکت تر و آرام تر از همیشه

در روز یک شنبه در حالی که پیشنهاد میلگرد نیشابور از برخی تجار همچنان ایستادگی در حفظ ثبات بود؛ از برخی دیگر از تجار تا کف شنیده های بازار همچون میلگرد ابهر حول و حوش ۴۶۵۰ تومان +vat هم به گوش رسید. تخفیفات تجار در خصوص محصول پیشنهادی میانه و به طور کلی بیشتر مبادی هم زیادتر از روز شنبه شنیده شد ولی در کل بازار میلگرد آجدار فعلا در وضعیت اشباع قرار دارد و همه زنجیره، یکپارچه چشم به بازار مصرف دوخته اند چرا که بدون سبک نمودن حواله های خریداری شده بنکداران، در سلسله مراتب زنجیره های پایین تر وصل به مصرف کننده نهایی و واقعی؛ فعالیت مجدد این ها در بازار خرید از بورس کالا عملا ممکن نیست و به نوعی به نظر می‌ رسد که به بن بست رسیده ‌اند. انبارها مملو از کالاست و فصل زمستان هم مزید علت سکوت در بازار مصرف شده است. دردسرهای تخلیه بار از مبادی شامل کدپستی ثبت شده در سامانه جامع انبارها هم موضوع دیگری است که در حال حاضر انباردار یا خریدار پروژه ‌ای را با چالشی جدید مواجه ساخته است.

در حالی که عمده بازار جهانی به استقبال تحویل سال نوی میلادی رفته اند و خرید و فروش در این بازارها فعلا تقلیل پیدا کرده؛ نرخ شمش صادراتی ایران آخرین بار حول و حوش ۴۰۰ دلار به ازای هر تن فوب بنادر ایران شنیده شده و همین نرخ انتظار فولادسازان کشور از بازار داخلی را زیاد کرده و از سوی دیگر فعالان حوزه نورد همچنان با نگاه به بازار صادراتی محصول خود یا همان بازار صادراتی میلگرد آجدار به کشورهای همسایه، با نرخی حول و حوش ۴۷۵۰ تا ۴۸۵۰ تومان؛ و با حفظ مارجین خود؛ در آستانه ۴۴۰۰ تومانی نرخ قابل پذیرش آن ها در خصوص شمش، فعلا بدون توجه به رکود حاکم بر بازار داخلی به رقابت در خرید این مواد اولیه خود در بورس کالا با یکدیگر می ‌پردازند.

رکود بازار میلگرد

گفتنی است در حال حاضر دو گروه نوردکار در بازار داخلی در حال فعالیت هستند :

۱) گروهی که در شمار اندک ولی در فعالیت قوی و پر توان بوده و نگاه به بازارهای صادراتی همسایگان ایران دارند و به طور کلی بازار داخلی برای آن ها در درجه دوم اهمیت دارد؛ این گروه همان هایی هستند که با ادامه رقابت خود در بورس کالا؛ نرخ شمش را همچنان و تا به امروز در مرز ۴۴۰۰ تا ۴۴۵۰ تومان +vat با فاصله ‌ای مشخص از نرخ محصول صادراتی خود حفظ نموده ‌اند.

۲) گروه دوم، که در تعداد زیاد ولی در توان پایین تر از گروه اول دیده می ‌شوند؛ این گروه نگاه خود یا عمده فعالیت خود را متمرکز بازار داخلی نموده ‌اند و عمده شمش مورد نیاز خود را از بازار شمش القایی در خارج از بورس کالا تهیه می کنند؛ شرایط فعلی برای فعالیت این ها در بازار داخلی بسیار سخت و مشکل تر از گذشته گردیده است. چرا که ضمن این که از سفره صادرات گروه اول محروم هستند، از بالا نگه داشته شدن نرخ شمش در بازار توسط گروه اول حوزه نورد هم به شدت متضرر هستند چرا که بازار داخلی، خطی مستقل از بازارهای صادراتی را طلب می کند و اکنون به بن بست در پذیرش قیمت های فعلی رسیده است و این گروه از نوردکاران را با چالش نرخ بالای شمش برای بازار داخلی مواجه ساخته است.

از طرف دیگر شنیده ‌ایم که پیچ تنظیم بازار آهن اسفنجی و قراضه آهن به گونه ای مستقیم و غیر مستقیم، باز هم در دستان فولادسازان بزرگ قرار دارد و اجازه کاهش قیمت به این بازارها به عنوان ماده اولیه مورد نیاز فولادسازان حوزه القایی را نمی دهند و از این رو فولادسازان القایی ها هم علی رغم رکود حاکم بر بازار فعلی، فعلا در مضیقه مواد اولیه قرارگرفته ‌اند و به گونه ای در رکود فعلی حاکم بر بازار داخلی "آچمز" شده اند.

در یک کلام در برهه ای از زمان قرار گرفته ایم که سکان بازار داخلی فولاد در همه ابعاد آن و از بالا و پایین زنجیره تولید در دستان فولادسازان بزرگ قرار گرفته است و به نظر می ‌رسد که خصوصی های واقعی یا گروه B؛ ( خصولتی ها در گروه A جای دارند )؛ نقشی در تعیین نرخ محصولات زنجیره قبل و یا بعد خود ندارند و به نوعی با ساز و کار فعلی محکوم به تحمل و تنها نظاره این وضعیت شده اند.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید