داربست متحرک چیست

3 ماه پیش1008بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
داربست متحرک چیست
داربست‌های فلزی امروزه جزو جدانشدنی سازه‌های مرتفع به شمار می‌روند. این سازه در انواع مختلف برای پروژه‌های متنوعی کاربرد دارد. یکی از انواع داربست‌های فلزی که امروزه برای ساخت پروژه‌های مدرن و با ارتفاع زیاد استفاده می‌شود، داربست متحرک است. این سازه درواقع نوعی چهارپایه بزرگ چرخدار بوده که برروی آن لوله‌های داربستی نصب شده است. از این محصول بیشتر برای کاربردهایی که نیاز به جابجایی دارد مانند کار روی نمای ساختمان، نقاشی و نازک کاری استفاده می‌شود. کار با داربست متحرک نسبت به نوع ثابت راحت‌تر بوده و از ایمنی بیشتری نیز برخوردار است.

آشنایی با داربست متحرک

داربست‌های متحرک سازه‌های مدرن و جدیدی در صنعت ساخت‌وساز به شمار می‌روند. این سازه معمولا در ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد و یا انجام کارهایی همچون ساخت نما یا تخریب آن کاربرد دارد. داربست آسانسوری، متحرک یا پلتفرم یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا محسوب شده که کار مهندسان پروژه را آسان نموده و موجب صرفه‌جویی در زمان و هزینه نهایی پروژه گردیده است. درواقع داربست متحرک با توجه به ایمنی بالاتر و تکنولوژی به روز می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای انواع داربست ثابت باشد. همچنین این سازه تطبیق‌پذیری بسیار بالایی داشته و موجب کاهش استرس و افزایش ایمنی کارگران خواهد شد. در ادامه به بررسی انواع داربست متحرک، ویژگی و کاربرد آن خواهیم پرداخت. انواع داربست متحرک

انواع داربست متحرک

این نوع داربست‌ها در انواع چرخدار و برقی موجود هستند و نوع چرخدار همانند یک نردبان متحرک عمل می‌کند. نوع دیگری از این محصول که با نام داربست متحرک برقی یا آسانسوری شناخته شده مانند آسانسورهای باربری دارای موتور بوده و با استفاده از نیروی برق هدایت می‌شود. در دسته بندی دیگری این سازه از نظر شکل داربست متحرک به انواع تک پایه و دوپایه تقسیم‌بندی می‌شود. نوع تک پایه برای طول 10 متر بوده و ظرفیت 700 کیلوگرم را دارد درحالی که نوع دوپایه برای ارتفاع 23 مناسب بوده و تا 1200 کیلوگرم گنجایش دارد. انتخاب نوع داربست متحرک به نوع ساختمان، تعداد کارگران و ارتفاع سازه وابسته است. درهرصورت به دلیل ارتفاع بالای این سازه و اهمیت ایمنی آن، لازم است از اجزای باکیفیت و مناسبی برای ساخت داربست متحرک استفاده شود. قیمت داربست متحرک با کیفیت و استحکام آن رابطه مستقیمی دارد.

کاربرد داربست متحرک

از داربست متحرک علاوه بر ساختمان‌سازی در بسیاری از صنایع مهم نیز استفاده می‌شود. یکی از مهمترین کاربردهای داربست متحرک استفاده برای ترمیم و یا نظافت نمای سازه است. همچنین برای نقاشی و بنایی ساختمان نیز به دلیل نیاز به جابجایی از داربست‌ متحرک چرخدار استفاده می‌شود. این داربست در صنعت خودروسازی برای دسترسی به سقف و نقاط مرتفع خودروهای سنگین و در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها نیز برای دسترسی به ارتفاع‌های بالا قابل استفاده است. کاربرد داربست متحرک

مزایای استفاده از داربست متحرک

یکی از مهمترین مزایای داربست متحرک ایمنی بسیار بالای آن است. همچنین برای نصب این سازه نیاز به نیروی متخصص نبوده و مراحل نصب آن به آسانی و سرعت بالایی قابل انجام است. هرچند قیمت داربست متحرک نسبت به نوع ثابت بیشتر است ولی به دلیل امکان استفاده دراز مدت، درنهایت خرید آن به صرفه خواهد بود. استفاده از داربست متحرک به دلیل عدم نیاز به نصب و اتصال لوله‌ها به یکدیگر، موجب افزایش راندمان پروژه نیز می‌شود. از دیگر مزایای استفاده از داربست متحرک می‌توان به امکان دسترسی به ارتفاع‌های بسیار زیاد اشاره کرد. امکان آسیب رسیدن به نمای سازه نیز با استفاده از داربست چرخدار به حداقل می‌رسد.

تفاوت داربست متحرک و داربست فلزی

مهمترین تفاوت داربست متحرک و ثابت ارتفاع دسترسی در این دوسازه است. با استفاده از داربست متحرک ارتفاع بالاتری را می‌توان پوشش داد و این سازه ظرفیت و گنجایش حمل بار بیشتری را نیز دارد. سیستم‌های ایمنی مورداستفاده در ساخت داربست متحرک از ریزش و سقوط آن جلوگیری کرده و نسبت به نوع ثابت از ایمنی بیشتری برخوردار است. حمل و نصب داربست آسانسوری نیز نسبت به نوع ثابت راحت‌تر بوده و درنهایت موجب افزایش راندمان پروژه می‌شود. همچنین داربست چهارپایه متحرک نیاز به شرایط محیطی خاصی نداشته و تحت هر شرایطی می‌توان آن را نصب کرد. قطعات و اجزای به کاررفته در نوع متحرک طول عمر بسیار بالایی داشته و با یک بار خرید می‌توان در چندین پروژه از آن استفاده کرد. این امر موجب صرفه‌جویی در هزینه نهایی پروژه خواهد شد.
سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد