بررسی کامل انواع نمای فلزی ساختمان

2 ماه پیش1039بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
بررسی کامل انواع نمای فلزی ساختمان

به سطوح بیرونی ساختمان که مستقیما با محیط اطراف و پیرامون خود در ارتباط است نما گفته می‌شود. نمای ساختمان می‌تواند جزئیات بسیاری را در بر داشته باشد و در ساخت آن ترکیبی از مصالح را ببینیم. نما می‌تواند نمایانگر اصالت و حتی شخصیت یک ساختمان باشد. یکی از انواع این نماها، نمای فلزی یا اصطلاحا نمای دکوراتیو فلزی است که در این مطلب قصد داریم اطلاعات مفیدی در رابطه با آن در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه با مرکزآهن همراه باشید.

انواع فلز به کار رفته در نمای ساختمان

در نمای فلزی از انواع مختلف فلزات استفاده می‌شود. انتخاب نوع فلز مناسب بر اساس محیط اطراف، مشخصات فنی شامل مقاومت مکانیکی، مقاومت به خوردگی، استحکام، میزان شکل‌پذیری و ... است. در زیر، تعدادی از فلزاتی که معمولاً در نمای فلزی استفاده می‌شوند آمده است:

  • آلومینیوم (ورق آلومینیومی از فلزات بسیار پرکاربرد در نمای ساختمان)
  • فولاد (دارای مقاومت بسیار بالا)
  • تیتانیوم (مقاوم به خوردگی)
  • مس ( نمای فلزی مسی دارای رنگ زیبا و شکل‌پذیری بالا)
  • روی (مقاومت بالا در برابر خوردگی که تحت عنوان نمای گالوانیزه نیز از آن یاد می‌شود)

انواع نمای فلزی

انواع نمای فلزی ساختمان

تکنولوژی‌ها مربوط به نماهای پیشرفته از طراحی تا اجرا، هر روز در حال پیشرفت است. پس یک طراح نما باید اطلاعات خود را  بروز کرده و متناسب با آن به طراحی بپردازد. نماهای فلزی مختلفی وجود دارند که بر اساس نیاز، سبک معماری و موارد دیگر مورد استفاده افراد قرار می‌گیرند. در ادامه با تعدادی از این نماها آشنا خواهیم شد:

نمای فلزی

در نمای ورق فلزی انتخاب جنس ورق‌های آهنی از جمله روی، مس، فولاد، آلومینیوم و غیره بستگی به مواردی چون سلیقه، بودجه، محیط و مهندسی ساختمان شما دارد. نصب دقیق و دقت در اجرا، دوام نما را بیشتر خواهد کرد. انواع نصب شامل استندینگ، اسنپ لاک، اینترلاک و دیگر روش‌ها است.

نمای استرچ متال

استرچ متال در دسته نماهای پیشرفته و بروز است. برای اجرای این نما از فلزات مختلفی چون آلومینیوم، مس و آهن، می‌توان استفاده کرد. قیمت نمای فلزی استرچ متال بسیار مقرون به صرفه بوده و برای معماران در اولویت قرار دارد. نصب این نما آسان است و برای نور پردازی گزینه مناسبی است.

نمای پانچ متال

این نما با استفاده از تکنیک پانچینگ و خم‌کاری ورق‌های فلزی ساخته می‌شود. در این فرآیند، ورق‌های فلزی با استفاده از قالب‌های خاصی به شکل‌های مختلفی خم شده تا طرح‌های سه‌بعدی و جزئیات تزیینی روی نما ایجاد شود. هزینه نمای پانچ متال به قیمت ورق بستگی دارد.

نمای مش توری

نمای مش توری welded wire mesh با بافت فلزی که دارد در شرایط مختلف دوام خوبی از خود نشان می‌دهد. در واقع نوعی توری ساخته شده از فلز، آلومینیوم و یا فولاد است که تار و پودهای 90 درجه دارند. این نما اغلب به عنوان پوشش خارجی بر روی ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

نمای کامپوزیت آلومینیومی (ACP)

نمای فلزی آلومینیومی معمولاً از دو لایه تشکیل می‌شود؛ لایه داخلی از آلومینیوم سبک و لایه بیرونی از مواد کامپوزیت مختلف! این ترکیب نمای کامپوزیت آلومینیومی را به یک عایق حرارتی تبدیل کرده و مزایای مختلفی چون مقاومت مکانیکی بالا، ظاهر زیبا و استحکام خوب به آن بخشیده است.

نمای سه بعدی دیجیتال

انواع نماهای عجیب با شکل و شمایل غیر متعارف از پانل‌های سه بعدی دیجیتال ساخته می‌شوند. طرح و برش این نماها به وسیله نرم افزارهای مخصوص تهیه می‌شود. نمای سه بعدی در واقع ترکیبی از تکنولوژی و مواد فلزی است که طرح‌ها، الگوها و ساختارهای پیچیده‌‌ای می‌توانند داشته باشند.

نمای مشبک فلزی

استفاده از نمای فلزی مشبک چندان رواج ندارد. شاید اصلا این نما را در سطح شهر ندیده باشیم! زیرا این نما نه تنها قیمت بالایی دارد بلکه رنگ آن در برابر عوامل محیطی دوام نداشته و خیلی زود به تعمیر نیاز پیدا می‌کند. البته وزن این نما کم است امکان بازیافت آن وجود دارد به همین دلیل دوستدار محیط زیست است.

معایب نمای فلزی

همه محصولات ممکن است در کنار مزایایی که به مصرف کننده ارائه می‌دهند، دارای معایبی نیز باشند. به همین دلیل در این بخش با معایب نمای فلزی آشنا می‌شویم تا برای اجرای نمای ساختمان با دید بازتری تصمیم‌گیری کنید:

  • فلزات خاصیت انتقال انرژی دارند، بنابراین ممکن است در تابستان و زمستان‌، گرما و سرمای هوا به داخل ساختمان منتقل شود. (البته با وجود سایدینگ تا حدودی کنترل می‌شود)
  • نمای فلزی می‌تواند صدا و ارتعاش را منتقل کنند از همین رو شاید بهتر باشد برای ایجاد محیطی آرام با احتیاط بیشتری از این نوع نما استفاده شود.
  • شاید نمای فلزی شما به تغییر طرح، رنگ و یا تعمیر نیاز پیدا کند. این نکته را مد نظر قرار دهید که تغییرات در نمای فلزی ممکن است دشوار و پرهزینه باشد.
  • به هر حال فلزات با رطوبت میانه خوبی ندارند! نمای فلزی در برخورد با رطوبت و هوای بارانی، ممکن است زنگ بزند!

روض نصب نمای فلزی ساختمان

روش نصب نمای فلزی ساختمان

روش‌های نصب نمای فلزی ممکن است بسته به نوع و طراحی نما، مواد استفاده شده و شرایط ساختمان متفاوت باشند. چند روش معمول نصب نمای فلزی عبارتند از:

  1. نصب با پیچ‌ها و اتصالات نمایان (Visible Fasteners)
  2. نصب با پیچ‌ها و اتصالات غیرنمایان (Concealed Fasteners)
  3. نصب با جوشکاری (Welding)
  4. سیستم‌های مخصوص نصب (Panel Systems)

هزینه اجرای نمای فلزی

هزینه اجرای نمای فلزی به عوامل مختلفی بستگی دارد. فاکتورهایی مانند نوع فلز، روش نصب، نوع طراحی، متراژ و تعداد طبقات، موقعیت جغرافیایی و غیره می‌تواند تعیین کننده قیمت نمای فلزی باشد. نصب بعضی از نماها نیاز به تخصص و مهارت داشته و با استفاده از دستگاه‌های خاصی قابل اجراست. گرفتن اطلاعات دقیق از متخصصان فعال در این زمینه به شما کمک می‌کند تا تخمین دقیق‌تری از هزینه‌ها داشته باشید. از اینکه تا انتهای این مقاله با مرکزآهن همراه بودید، سپاسگزاریم

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد