کاربرد و ویژگی سایز های میلگرد در ساختمان و صنعت

3 ماه پیش522بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
کاربرد و ویژگی سایز های میلگرد در ساختمان و صنعت

از جمله عناصر بسیار مهم در صنایع مختلف مخصوصا در حوزه عمران و ساخت و ساز، میلگرد است. این مقطع در اندازه‌ها، ابعاد و خواص مکانیکی مختلف تولید می‌شود که هر کدام در بخش‌های مختلف بکار می‌روند. البته انتخاب و استفاده صحیح از این مقطع به بهبود عملکرد و استحکام سازه‌ها کمک می‌کند زیرا هر پروژه ساختمانی نیازها و شرایط خاص خود را دارد.

استفاده از سایز مناسب میلگرد باعث تحقق استانداردها و نیازهای مختلف می‌شود. برای مثال، برای آرماتور بتن در ساختمان‌های بلند، ممکن است نیاز به میلگرد با قطر بالا باشد تا استحکام کافی را فراهم نماید. در این مطلب به بررسی کاربردها و ویژگی‌های سایزهای مختلف میلگرد در ساختمان‌سازی و صنعت می‌پردازیم.

استفاده از سایزهای میلگرد ساختمان سازی

اگر بخواهیم یک دسته‌بندی کلی از میلگردها داشته باشیم آنها را در دو دسته ساده و آجدار قرار می‌دهند؛ که هرکدام کاربرد کاملا متفاوتی دارند. در هر یک از دسته‌های نام‌برده، سایزهای مختلفی به تولید می‌رسند که در جای مناسب خود استفاده می‌شود. به عنوان مثال هنگام اجرای آرماتور یک سازه، میلگردهای آجدار با سایز بالا برای آرماتور طولی و میلگردهای آجدار با قطر کوچکتر (مانند 8 یا 10) برای آرماتور عرضی (خاموت) مناسب است.

پر کاربرترین سایز میلگرد
پرکاربرترین سایز میلگرد

پر مصرف ترین سایز میلگرد

در ساخت انواع سازه، مخصوصا سازه‌هایی با اسکلت بتنی، میلگردها از پرکاربردترین مقاطع هستند! اما نه همه سایزها؛ اگر به لیست میلگردهای تولید شده در کارخانه‌ها سری بزنید، میلگردهایی از سایز 8 تا 40 به چشم می‌خورند. معمولا گفته شده که سایزهای 12 تا 25 کاربرد بیشتری دارند؛ اما بنا به تجربه مجموعه مرکزآهن پرکاربردترین و پرفروش‌ترین میلگرد، سایز 16 است. (می‌توان ادعا کرد که برای بسیاری از مشتریان فرقی نداشته میلگرد از کدام برند یا کدام کارخانه باشد، آنها فقط به دنبال میلگرد سایز 16 بوده‌‌اند!)

میلگرد ساده سایز 8 و 10

به میلگردهای بدون آجی که سطح صاف و صیقلی دارند میلگرد ساده گفته می‌شود، استفاده از این نوع میلگرد در ساخت و ساز به ندرت دیده می‌شود و اغلب کاربر صنعتی دارد. این میلگردها بر خلاف میلگرد آجدار، انعطاف خوبی دارند و هنگام خمش، دچار شکستگی نمی‌شوند، علاوه بر این به علت درصد کربن مناسبی که دارند، برای جوشکاری مناسب هستند. برخی از کاربردهای میلگرد ساده عبارتند از:

  • ساخت گارد ریل بزرگ راه‌ها
  • تولید میلگردها‌ی ترانس (دارای سطح صیقلی و سایز بسیار دقیق)
  • تولید اتصالات آهنی مانند لولا و ...
  • ساخت پیچ و مهره
  • تولید اجزاء مختلف ماشین‌آلات و تجهیزات

کاربرد میلگرد 12

استفاده از میلگرد 12 را در آرماتور عرضی سازه‌ها می‌توان دید. این میلگرد به دلیل قطر کمی که دارد به راحتی خم شده و دچار شکستگی نخواهد شد. میلگردهای سایز 8، 10 و 12 در رده میلگردهای سبک و نیمه سبک قرار دارند و کاربردشان (نوع آجدار) تقریبا مشابه است.

کاربرد میلگرد 14

کاربرد میلگرد 14 را اغلب در اسکلت‌های بتنی برای ساخت تیرچه می‌بینیم، اما در برخی موارد برای اجرای فونداسیون (آرماتور طولی) نیز استفاده می‌شود. قیمت هر شاخه میلگرد 14 بسته به وزن و کارخانه تولید شده می‌تواند متغییر باشد.

کاربرد میلگرد 16

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم میلگرد 16، فروش بسیار بالایی دارد. استفاده از این مقطع را در ساخت انواع سازه از جمله بتنی، پل‌ها سیستم‌های حمل و نقل نفت و غیره می‌توان دید. متاسفانه قیمت هر شاخه میلگرد 16 همراه با نوسان ارز، دچار تغییر است.

کاربرد میلگرد 18

میلگرد 18 نیز پرکاربرد است اما نه به اندازه میلگرد سایز 16! مقاومت مکانیکی این میلگرد نسبت به 16 بیشتر است اما چرا میلگرد 16 اولویت دارد؟ علت این امر تفاوت وزنی میلگردهاست! البته قیمت هر شاخه میلگرد 18 نسبت به سایز قبل بیشتر است.

کاربرد میلگرد 20

میلگرد 20 در دسته میلگردهای سنگین وزن قرار دارد به همین دلیل اغلب برای سازه‌های تجاری با طبقات زیاد و یا سازه‌های اداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت اطلاع از قیمت هر شاخه میلگرد 20 می‌توانید از طریق سایت و یا تماس تلفنی با کارشناسان مرکزآهن اقدام نمایید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد