ضوابط تعداد درب پارکینگ مورد نیاز

3 سال پیش5392بازدید0دیدگاه
ضوابط تعداد درب پارکینگ مورد نیاز
3:03

استانداردهای پارکینگ ساختمان خصوصا درب پارکینگ با توجه موقعیت ملک و مشخصات کوچه، از دغدغه هایی است که خیلی ها با آن مواجه هستندد اما اطلاع چندانی از قوانین و مقررات مرتبط با این موضوع ندارند. اگه شما هم به دنبال پاسخ به این مساله هستید، در این ویدئو، ما را همراهی کنید تا بدانید درب پارکینگ باید چه استانداردهایی داشته باشه.

در مقاله دیگری با عنوان ضوابط پارکینگ در ساختمان مسکونی می توانید سایر توضیحات در خصوص احداث ارکینگ ساختمان را بخوانید.

احتمالا برای خودتان یا شاید دوستان و اقوام پیش آمده که با مساله ایجاد پارکینگ در کوچه یا خیابان هایی با عرضِ کم یا زیاد یا املاک چندبر مواجه شده باشین. ممکن ایت این سوال مطرح شده باشد در این شرایط، درب ورودی پارکینگ، چه ضوابط و مقرراتی دارد؟ و آیا می توانم دربهای پارکینگ بیشتری داشته باشم؟

قبل از هر چیز باید بدانید ضوابط معماری برای تامین پارکینگ در مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان آمده؛ یعنی شما می توانید با مراجعه به این مبحث، هر اطلاعات و مستنداتی که درباره احداث پارکینگ ساختمان مدنظرتان هست، مثل تعداد پارکینگ بر اساس متراژ ساختمان، ابعاد، ارتفاع، عرض، شیب، شعاع گردش و مانند آن را به دست بیاورید.

استانداردهای کلی عرض و ارتفاع درب پارکینگ

دانستن دو نکته اولیه درباره استانداردهای کلی عرض و ارتفاع درب پارکینگ مهم است:

  1. حداقل عرض استاندارد درب پاركينگ 3 متر و حداقل ارتفاع مفید ورودی پارکینگ 1 متر و 80 سانتیمتر است. البته طبق نقشه شهرداری، حداقل عرض درب ورودی برای پارکینگ های دارای بیش از 25 واحد یا مساحت 1000 مترمربع که یک رمپ ورودی دارد، 5 متر هم قابل قبول است و برای ساختمان های قدیمی تا عرض 2 متر و 60 سانتیمتر هم مشکلی ندارد.
  2. نکته مهم دیگر، درباره درب ورودی پارکینگ، تعداد آن می باشئد. تعداد درب ورودی پارکینگ، حساب و کتاب خاص خودش را دارد. طبق ضوابط، از هر خیابان فقط یک راهِ ورود به پارکینگ مجاز است. به عبارت دیگر، برای هر ملک، تنها یک درب پارکینگ می شود تعیین و طراحی کرد. از آن جا که برای املاک چندبَر از هر گذر ماشین رو، یک راه، مجاز است، در صورتی که از یک گذر، قصد تامین پارکینگ وجود داشته باشه، گذر کم ترددتر یا کم عرض تر پیشنهاد می شود.

البته اگر شرایط خاص زیر برای ملک وجود داشته باشه، تعداد درب های پارکینگ دو باب می شود:

اول: در ملک هایی با ضلع یا بَرِ بزرگتر از 20 متر دوم: تجمیع دو ملک به شرط وجود یک ضلع بزرگتر از 14 متر سوم: تجمیع سه قطعه در بافت فرسوده به شرط ایجاد ضلع ملک بزرگتر از 12 متر.

اگر این شرایط، تامین نباشد و درب اضافی وجود داشته باشد، شهرداری عوارض آن درب رو از مالک مطالبه می کند. در کل، تعبیه درب با دریافت مجوز از شهرداری صورت می گیرد و هر تغییری در نقشه اولیه ساختمان که مزاحمتی برای بقیه ایجاد کنه، تخلف، محسوب می شود.

(توضیح: دَرِ پارکینگ درست است اما به دلیل رایج بودن «درب» و تفاوت آن با حرف اضافه «در»، از واژه «درب» استفاده شده)