با توجه به رشد وسایل نقلیه، توجه به ایمنی جاده ها نیز رو به افزایش است امروزه از حفاظ هایی در کنار و میانه جاده ها با هدف افزایش ایمنی، کاهش تلفات و خسارات ناشی از تصادف و کنترل تردد استفاده می گردد. به حفاظ های فلزی که کنار و میانه جاده نصب می شوند گاردریل گفته می شود که از رایج ترین روش های افزایش امنیت جاده ای هستند. این محصولات مانع خروج وسایل نقلیه از جاده یا سقوط در پرتگاه و… می شود. از موارد دیگر گاردریل می توان به جداسازی لاین های بزرگراه اشاره کرد که نقش بسزایی در کنترل ترافیک جاده ها و ایمنی آن دارند. گاردریل ها در انواع مختلفی چون حفاظ کناری، میانی و ضربه گیر مورد استفاده قرار می گیرند.
هدف از نصب نرده های حفاظتی در کنار جاده ها جلوگیری از سقوط وسایل نقلیه به پرتگاه، گرفتن شتاب وسیله نقلیه، مانعی جهت خروج از جاده، جلوگیری از تغییر مسیر، ممانعت از حرکت در خاکریزها و… می باشد. احتمال برخورد با این نرده ها فقط از یک سمت وجود دارد. حفاظ های کناری از ورق هایی با ضخامت سه میلی متر با پوشش گالوانیزه تهیه و تا کیلومترها امتداد دارند. محصول نامبرده براساس استاندارد ایران، میزان استحکام و مقاومت در سه دسته بندی قرار می گیرد:
این نرده ها حالت ارتجاعی دارند و هنگام برخورد وسیله نقلیه با جان پناه کناری از خود قابلیت انعطاف پذیری نشان می دهند و در سه دسته بندی سه کابلی، سپر دو موجی و سپر سه موجی تقسیم بندی می شوند.
نرده های سه کابلی: همان طور که از نامشان نیز مشخص است، متشکل از سه کابل فولادی و یک پایه هستند این کابل ها روی پایه تعبیه شده اند. هزینه اولیه راه اندازی نرده سه کابلی نسبت به بقیه پایین تر برآورد می شود. از ویژگی های دیگر این مدل می توان به عملکرد مناسب در مناطق ماسه ای و برفی، پشتیبانی از طیف گسترده ای از وسایل نقلیه، طراحی باز و… اشاره کرد ولی نیاز به فضای زیاد پشت نرده به دلیل ماهیت ارتجاعی آن، تعویض بخش زیادی از نرده پس از تصادف، عدم کارایی در مکان های قوسی شکل و… از معایب این مدل است.
سیستم سپر دو موجی: کارایی و عملکرد آن دقیقا مشابه با حفاظ سه کابلی و تفاوت آن ها در میزان انعطاف پذیری می باشد. در نصب گاردریل نوع دو موجی هموار بودن سطح نصب بسیار اهمیت دارد.
سیستم سپر سه موجی: مشابه سپر دو موجی اما با عرض بیشتر است. به دلیل عرض بیشتر قابلیت پوشش وسایل نقلیه بیشتری و حساست کمتری نسبت به هموار بودن سطح نصب دارد.
میزان انعطاف پذیری این حفاظ ها نسبت به موارد قبلی کمتر است در نتیجه هنگام برخورد وسیله نقلیه، انعطاف کمی از خود بروز می دهند و در سه مدل موجود هستند:
این مدل از نرده ها قابلیت انعطاف پذیری کمی دارند و در هنگام برخورد وسیله با آن ها به صوررت ثابت باقی می مانند. در انواع مختلفی طراحی و تعبیه می شوند از جمله:
حفاظ بتنی با مقطع متغیر: این نوع حفاظ ها در تصادفات شدید شکننده و حساس هستند به همین دلیل در هنگام تولید و نصب آن ها باید تمام جوانب را به دقت بررسی کرد تا به صورت دقیق و گیرا به زمین متصل شوند. جداکننده نیوجرسی از مدل های استاندارد و معروفی است که در صورت نصب صحیح بر اساس استانداردها، قابلیت پشتیبانی تا 18 تن را دارند. این نوع حفاظ با سه شیوه رایج مورد استفاده قرار می گیرد:
اصولا از این مدل نرده ها به عنوان فاصل میان دو لاین استفاده می شود. نرده میانی اغلب در بزرگراه ها برای جداسازی خطوط رفت و برگشت مورد استفاده قرار می گیرد که گزینه مناسبی برای کنترل ترافیک و نظم خطوط است احتمال برخورد وسایل نقلیه با این نرده ها از دو طرف وجود دارد. حفاظ میان جاده ای مثل حفاظ های کنار جاده ای در سه دسته بندی ارتجاعی، صلب و نیمه صلب تهیه و تعبیه می شوند. انواع گاردریل میانی به 4 صورت دسته بندی می شود.
این جان پناه ها مانعی برای جلوگیری از برخورد وسایل نقلیه با اشیای جاده است و باید بخش اعظمی از انرژی آن را قبل از اصابت بگیرد که این کار از دو طریق انجام می شود:
زمان هایی که موانع جاده ای در ناحیه ای بدون حفاظ قرار گرفته و امکان جابجایی آن ها وجود نداشته باشد از ضربه گیر استفاده می شود. ضربه گیرها با کاهش سرعت یا تغییر مسیر وسیله نقلیه موجب کاهش خسارات وارده خواهند شد.
عوامل متنوعی چون وضعیت محیطی، انحراف جاده، طول جان پناه، بررسی فواصل، زمین و… در طراحی و نصب جان پناه دخیل هستند. از آنجا که گاردریل ها با هدف کاهش تلفات و خسارات ناشی از تصادفات تعبیه می شوند، توجه به کیفیت آن ها و انتخاب بهترین محافظ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. استاندارد گاردریل باید به گونه ای باشد که در برابر ضربه های ناشی از اصابت، مقاومت لازم را داشته باشد انتخاب غلط می تواند موجب خسارات جبران ناپذیری گردد. برای اطلاع از آخرین قیمت گاردیل می توانید با کارشناسان مرکز آهن در تعامل باشید.
{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”جان پناه میانی چیست و چه کاربردی دارد؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”صولا از این مدل نرده ها به عنوان فاصل میان دو لاین استفاده می شود. نرده میانی اغلب در بزرگراه ها برای جداسازی خطوط رفت و برگشت مورد استفاده قرار می گیرد که گزینه مناسبی برای کنترل ترافیک و نظم خطوط است احتمال برخورد وسایل نقلیه با این نرده ها از دو طرف وجود دارد.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”انوع گادریل میانی کدامند؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”حفاظ دو موجی با پایه های ضعیف، نرده میانی دو موجی، سپری سه موجی و محافظ میان جاده ای از نوع بتنی”}},{“@type”:”Question”,”name”:”گاردریل سه موج چیست؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”مشابه سپر دو موجی اما با عرض بیشتر است. به دلیل عرض بیشتر قابلیت پوشش وسایل نقلیه بیشتری و حساست کمتری نسبت به هموار بودن سطح نصب دارد.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”گاردریل کابلی چیست؟”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”همان طور که از نامشان نیز مشخص است، متشکل از سه کابل فولادی و یک پایه هستند این کابل ها روی پایه تعبیه شده اند. هزینه اولیه راه اندازی نرده سه کابلی نسبت به بقیه پایین تر برآورد می شود.”}}]}
جان پناه میانی چیست و چه کاربردی دارد؟
صولا از این مدل نرده ها به عنوان فاصل میان دو لاین استفاده می شود. نرده میانی اغلب در بزرگراه ها برای جداسازی خطوط رفت و برگشت مورد استفاده قرار می گیرد که گزینه مناسبی برای کنترل ترافیک و نظم خطوط است احتمال برخورد وسایل نقلیه با این نرده ها از دو طرف وجود دارد.
انوع گادریل میانی کدامند؟
حفاظ دو موجی با پایه های ضعیف، نرده میانی دو موجی، سپری سه موجی و محافظ میان جاده ای از نوع بتنی
گاردریل سه موج چیست؟
مشابه سپر دو موجی اما با عرض بیشتر است. به دلیل عرض بیشتر قابلیت پوشش وسایل نقلیه بیشتری و حساست کمتری نسبت به هموار بودن سطح نصب دارد.
گاردریل کابلی چیست؟
همان طور که از نامشان نیز مشخص است، متشکل از سه کابل فولادی و یک پایه هستند این کابل ها روی پایه تعبیه شده اند. هزینه اولیه راه اندازی نرده سه کابلی نسبت به بقیه پایین تر برآورد می شود.