امروزه ساندویچ پانل با توجه به مزایای گسترده ای که دارد توانسته است جایگزین مناسبی برای مصالح سنتی تر در صنعت ساختمان سازی شود و جایگاه خود را در صنعت ساخت و ساز باز کند. تئوری های مهندسی نشان می دهد که سختی خمشی هر پانل با توان سوم ضخامت نسبت مستقیم دارد. بنابراین هدف به کارگیری هسته در ساندویچ پانل بالا بردن صلبیت و استحکام سازه است. افزایش ضخامت توسط هسته ای با وزن مخصوص پایین می تواند هم زمان با افزایش قابل توجه صلبیت و استحکام افزایش بسیار کمی در وزن ایجاد کند. می توان گفت که از مهم ترین وظایف هسته ایجاد یک فاصله مناسب بین رویه ها برای افزایش ممان مساحت سطح مقطع و در نتیجه استحکام و صلبیت مجموعه است.
مهم ترین مزیت ساختارهای ساندویچی استحکام به وزن بسیار عالی این ساختارهاست. از میان ساختارهای متعدد مورد استفاده در سازه بهترین حالت استحکام به وزن مربوط به ساختارهای لانه زنبوری است. نمونه ی دارای ویژگی عالی استحکام به وزن را می توان در هواپیماهایی که دارای ساختارهای لانه زنبوری می باشند مشاهده نمود. هواپیمای ب-58 که دوازده رکورد سرعت جهانی را جابجا کرد از جمله این هواپیماهاست. 10 درصد کل سازه و 90 درصد سازه بال این هواپیما از ساختار ساندویچ پانل آلومینیومی چسبی است. استفاده از این ساختار باعث گردید تا درصد وزن سازه به وزن برخاست این هواپیما فقط 5/16 درصد باشد.
علاوه بر استحکام به وزن عالی، ساندویچ پانل ها (چه در نوع فلزی و چه در نوع کامپوزیتی) همانند سایر ساختارهای مرکب دارای مقاومت خستگی بالایی هستند. شاید یکی از دلایل استفاده از ساختار توپر لانه زنبوری به جای ساختار رایج در دم جنگنده ها مربوط به همین موضوع باشد. مزیت دیگر ساندویچ پانل ها نسبت به ساختار پوسته تقویت شده با استرینگر، تولید یک سطح بیرونی کاملا صاف برای بال و بدنه است. از جمله دیگر مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از معایب ساندویچ پانل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
همان طور که گفته شد ساندویچ پانل ها از دو بخش اصلی رویه و هسته مرکزی تشکیل می شود. جنس هسته و رویه یک ساندویچ پانل و نحوه اتصال هسته به رویه ها دارای انواع گوناگونی است. ساختاریهای ساندویچی کامپوزیتی قسمتی از ساختارهای ساندویچی را تشکیل می دهد. رویه در این ساختارها ممکن است از جنس های مختلف فلزی یا کامپوزیتی مانند الیاف کربن، شیشه و یا آرامید باشد. هسته نیز ممکن است از جنس های مختلفی مانند فوم، لانه زنبوری از جنس آلومینیوم و یا سایر مواد پلیمری باشد.
مواد مورد استفاده به عنوان هسته معمولا چگالی فوق العادع پایینی دارند. از مهم ترین دسته های این مواد فوم های پلیمری و لانه زنبوری ها می باشند. هسته لانه زنبوری آلومینیومی سازه ای بسیار سبک و مستحکم می باشد. مشخصات مکانیکی این سازه با ضخامت ورق آلومینیوم و هندسه سلول واحد هسته ارتباط دارد.
علی رغم مشخصات مکانیکی خوب این ساختار و قیمت پائین آن، به خاطر مسائل خوردگی در آب شور، احتیاط هایی هم در استفاده از این ساختار در سازه های محیطی زیر دریایی وجود دارد. از طرف دیگر ورق آلومینیومی نباید در تماس مستقیم با پوسته کربنی قرار گیرد تا خوردگی ایجاد شود. از آن جا که چنین ساختارهایی دارای حافظه مکانیکی نمی باشند اعمال ضربه ای به هسته لانه زنبوری باعث تغییر شکل دائم هسته و برگشت پوسته به حالت اولیه می شود.
این موضوع از لحاظ آیرودینامیکی دارای اهمیت زیادی است. این در حالی است که ساختار پوسته و استرینگر با تغییر شکلی که در اثر باد پیدا می کند از کارایی آیرودینامیکی آن می کاهد. از مزایای دیگری که می توان برای ساندویچ پانل برشمرد کاهش شدید تعداد قطعات به کار رفته در این سازه هاست.
این امر باعث افزایش سرعت مونتاژ قطعات سازه ای و کاهش هزینه های ساخت می گردد. عمده ترین عیب ساندویچ پانل ها هزینه سنگین تعمیر و نگه داری این سازه هاست. ساندویچ پانل ها معمولا در برابر ضربه و بارهای وارده در راستای ضخامت آسیب پذیرند. این ساختارها به بازرسی دوره ای که هزینه و وقت زیادی می گیرند نیاز دارند.
علاوه بر این موضوع ساندویچ پانل ها به محیط های مرطوب به خصوص به محیط های نمکی مرطوب حساسیت دارند. در این محیط ممکن است اتصال چسبی بین هسته و رویه ها تخریب گردد و یا در هسته های آلومینیومی باعث خوردگی هسته گردد. از مشکلات دیگر ساندویچ پانل ها نفوذ رطوبت در فضای خالی هسته های زنبوری و تشکیل شبنم در داخل هسته است که موجب افزایش وزن و تشدید خوردگی سازه می گردد.