جوشکاری آلومینیوم با برق: آموزش جوشکاری با الکترود آلومینیوم

3 هفته پیش141بازدید0دیدگاه
جوشکاری آلومینیوم با برق: آموزش جوشکاری با الکترود آلومینیوم

شما می‌ توانید به راحتی با استفاده از الکترود، دو قطعه آلومینیوم را به یکدیگر جوش دهید. تنها نکته‌ ای که در این جا اهمیت دارد، شناخت الکترود مناسب برای جوشکاری و همچنین آموزش کار با آن خواهد بود. در ادامه برای آموزش جوشکاری آلومینیوم و شناخت الکترود مناسب، همراه ما باشید.

 مقدمه‌ ای بر جوشکاری آلومینیوم با برق

جوش زدن دو قطعه آلومینیوم به یکدیگر، از روش های بسیار کاربردی محسوب می شود که در صنایع و کسب و کارهای گوناگونی مورداستفاده قرار می گیرد. به همین سبب قبل از انجام این فرآیند، لازم است اطلاعات کافی را در این خصوص به دست آورده و سپس اقدام کرد.

در جوشکاری آلومینیوم، باید از الکترودهایی خاص و متفاوت از الکترود عادی استفاده کرد. در واقع الکترودهای مختص جوشکاری آلومینیوم با ویژگی‌ های این فلز رنگین (فلز غیر آهنی) در تناسب هستند. در ادامه به شرح الکترودهایی خواهیم پرداخت که در جوشکاری آلومینیوم با برق نقش دارند.

جوشکاری آلومینیوم با برق
جوشکاری آلومینیوم با برق
  • الکترود E4043

یکی از معروف‌ ترین الکترودهای موجود برای جوشکاری فلز آلومینیوم، الکترود E4043 به حساب می ‌آید. از این الکترود برای جوشکاری آلومینیوم به فولاد یا آلومینیوم به آلومینیوم استفاده می ‌شود.

  • الکترود E4047

الکترود E4047 یکی از بهترین الکترودهایی است که می ‌توان با آن، آلومینیوم را به مس جوش داد.

  • الکترود E5183

از این الکترود به طور معمول در جوش دادن آلومینیوم به فولاد استفاده می‌ کنند که به نوعی یک جوشکاری تخصصی به حساب می ‌آید.

  • الکترود E5356

از الکترود E5356، به طور معمول برای جوش زدن آلومینیوم به فولاد استفاده می ‌کنند و دلیل استفاده از آن، خواص مکانیکی مناسب این الکترود است.

جوشکاری با الکترود آلومینیوم در صورتی صحیح انجام می ‌شود که از الکترود مناسبی استفاده کنید و همچنین آلیاژ شما، مناسب جوشکاری باشد. در واقع تمامی آلیاژهای آلومینیوم برای جوشکاری با الکترود مناسب نیستند. تنها بر روی آلیاژهای خاصی از این فلز می ‌توانید جوشکاری را انجام دهید. در ادامه ویژگی ‌هایی که یک آلیاژ مناسب باید داشته باشد را شرح می ‌دهیم.

درجه ذوب مورد نیازسری آلیاژ مورد نیاز
برای جوشکاری آلومینیوم با برق باید درجه ذوب آلیاژ به 658 درجه سانتی گراد برسد.
 
سری 1000، 3000، 5000 یا 6000

جوشکاری با الکترود آلومینیوم

همان‌طور که پیش تر ذکر شد، یکی از بهترین الکترودها برای جوشکاری آلومینیوم، الکترود E4043 است. در ترکیب شیمیایی این الکترود می ‌توانید 95 درصد آلومینیوم را مشاهده کنید. مابقی این الکترود، یعنی حدود 5 درصد آن از عنصر سیلیسیم، تشکیل شده است.

وجود عنصر سیلیسیم باعث مقاوم شدن این الکترود به خوردگی می ‌شود. همچنین سیلیسیم، سیالیت در حین جوشکاری را افزایش می ‌دهد. وجود سیلیکون در این الکترود باعث می‌ شود در حین جوشکاری، رطوبت بیشتری در محیط به وجود بیاید. در ادامه می ‌خواهیم به بررسی مزایای جوشکاری با الکترود آلومینیوم بپردازیم.

  • جوشکاری با این الکترود با قوس بسیار نرم و پایدار انجام می ‌شود.
  • ظاهر جوشکاری، تمیز و یکنواخت خواهد شد.
  • جوشکاری با الکترود E4043 بدون گود افتادگی یا کوچک ‌ترین بریدگی انجام می ‌شود.
  • دیگر خبری از دود مزاحم حین جوشکاری نیست.
  • سهولت استفاده از این الکترود بیشتر از موارد دیگر است.

توجه داشته باشید که رنج قیمت محصولات آلومینیومی اعم از قیمت پروفیل در سایت های مختلف یکسان نبوده و دائما درحال تغییر است. به همین سبب لازم است در انتخاب مرجع مناسب برای استعلام، دقت کافی داشته باشید.

جوشکاری با الکترود آلومینیوم
جوشکاری با الکترود آلومینیوم

آموزش جوشکاری با الکترود آلومینیوم

جوشکاری با الکترود آلومینیوم چگونه انجام می شود؟ این امر در ظاهر بسیار ساده و راحت به نظر می آید، اما توجه داشته باشید که برای انجام صحیح این کار، باید مراحل جوشکاری با الکترود آلومینیوم را به خوبی بلد باشید. در ادامه مراحل این فرآیند به صورت کامل شرح داده می شود.

مواد را آماده کنید

در ابتدا کار، باید تمامی مواد لازم برای جوشکاری را آماده کنید. آماده سازی مواد، شامل تهیه آن ‌ها و سپس تمیز کردن قطعات آلومینیوم می‌شود. قطعات باید از هرگونه روغن، چربی و ذرات فلزی پاک شده باشند.

دستگاه جوش را تنظیم کنید

در این مرحله باید مطابق با ضخامت آلومینیوم موردنظر، جریان و ولتاژ دستگاه جوش را تنظیم کنید. تنظیم این دستگاه، اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین مطابق با دستورالعمل ‌های تولیدکنندگان، پیش بروید.

الکترود آلومینیوم را نصب کنید

برای جوشکاری با الکترود آلومینیوم، باید الکترود خود را در دستگاه نصب کرده و سپس مطمئن شوید که الکترود به صورت محکم نصب شده است.

آموزش جوشکاری آلومینیوم با برق
آموزش جوشکاری آلومینیوم با برق

شروع جوشکاری

در جوشکاری آلومینیوم با برق، حفظ فشار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با برقراری زاویه 70 درجه بین الکترود و آلومینیوم، عملیات جوشکاری را شروع کرده ‌و به آرامی بر روی سطح آلیاژ موردنظر حرکت کنید.

به صورت متناوب در حرکت باشید

در یک بخش ایست نکنید و مطابق با سطح آلیاژ موردنظر، از نقطه‌ای به نقطه دیگر بروید. حرکت متناوب شما در نهایت منجر به توزیع یکنواخت حرارت و جریان الکتریکی بر روی سطح خواهد شد.

عملیاتی که پس از جوشکاری باید انجام دهید

پس از این که جوشکاری شما تمام شد، حال باید با استفاده از برس استیل یا سنگ جوشکاری، نسبت به صاف کردن نقاط جوش بپردازید. با این کار، محل اتصال به صورت صاف و مسطح در می ‌آید. همچنین پس از پایان جوشکاری، خنک کردن قطعات را فراموش نکنید.

جمع بندی

در این مقاله به آموزش جوشکاری با الکترود آلومینیوم پرداختیم. جوشکاری آلومینیوم با برق تنها با وجود الکترودهایی خاص صورت می‌ پذیرد. در بین الکترودهای جوشکاری آلومینیوم، معروف‌ ترین آن‌ ها، مدل E4043 است که می ‌توان با آن، آلومینیوم به آلومینیوم یا آلومینیوم به فولاد را جوش داد. در نظر داشته باشید که جوشکاری آلومینیوم، بسیار متفاوت از فولاد است و نیاز به یادگیری تکنیک ‌های خاصی دارد. برای استعلام قیمت هر کیلو پروفیل آلومینیوم می توانید با شماره های مندرج در سایت تماس گرفته و با مشاوران مجموعه ما ارتباط برقرار کنید.

سوالات شما:

چرا جوشکاری آلومینیوم با برق نسبت به جوشکاری سایر فلزات دشوارتر است؟

زیرا برای جوشکاری به الکترودهای خاصی نیاز است و همچنین آلیاژهای آلومینیوم در زمینه مقاومت ستون، مقاومت کمتری نسبت به فولاد دارند.

چگونه می ‌توان کیفیت جوش آلومینیوم را بالا برد و از ترک ‌خوردگی جلوگیری کرد؟

باید از الکترود مناسب استفاده کرد و همچنین روش‌ های تمیزکاری مناسبی را انجام داد.

نویسنده: مرکزآهن
مرکزآهن

مرکزآهن، مرجعی تخصصی و به روز برای کسب دانش و اطلاع از آخرین تحولات بازار آهن و فولاد است. با وبلاگ جامع ما، همیشه از آخرین اخبار و اطلاعات این صنعت آگاه باشید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد
0