5 نکته در آرماتوربندی استخر که باید بدانید

3 هفته پیش13088بازدید0دیدگاه3.3امتیاز (96 رای)
5 نکته در آرماتوربندی استخر که باید بدانید

مقاومت و استحکام بالای فونداسیون استخر هم مانند دیگر سازه‌های ساختمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مخصوصا که استخر مکانی است که روزانه تعداد زیادی از گروه‌های مختلف سنی در آن رفت و آمد داشته و عدم ساخت آن مطابق با استانداردهای بین المللی ممکن است موجب بروز خطرات جانی جبران ناپذیری شود. این روزها اهمیت استخر به دلیل استفاده از آن نه تنها به عنوان ورزش شنا یا تفریح بوده بلکه از آن در جهت نرمش و درمان استفاده می‌شود. اهمیت این موضوع به گونه‌ای است که شاخه‌ای در رشته مهندسی معماری به نام ساخت استخر برای آن درنظر گرفته شده است. از همین رو در مقاله‌ای که پیش روی شماست می‌خواهیم به بررسی تخصصی نکات طراحی سازه استخر و محاسبه میلگرد استخر بپردازیم. برای اطلاع از قیمت میلگرد ساده و آجدار می‌توانید به لینک مربوطه در سایت مرکزآهن مراجعه کنید.

مشاهده نسخه pdf مقاله : 5 نکته در آرماتوربندی استخر که باید بدانید

نحوه ساخت استخر ارزان

در ادامه به شما تمام مراحل ساخت یک استخر استاندارد و مقرون به صرفه را خواهیم آموخت تا قبل از شروع کار به یک برآورد کلی از ساخت آن برسید. به این منظور ابتدا باید نقشه‌ای از ابعاد و اندازه‌های استخر خود تهیه کنید بعد از آن باید در شرایط استاندارد اقدام به انجام تست خاک مکان موردنظر بنمائید.

بعد از بررسی‌های لازم مکان موردنظر گود برداری می‌شود و کف استخر یا فونداسیون استخر را تسطیح می‌کنند. در این مرحله کف استخر را از یک لایه بتن به ارتفاع 10 سانتی متر جهت تراز استخر اجرا می‌کنند. این بتن که در اصطلاح نام مگر یا بتن نظافت را دارد وظیفه نظافت و جلوگیری از هدر رفتن شیره اصلی بتن را دارد. زمان اجرای میلگرد بستر در این مرحله است. کارگاه‌های آماده مش میلگرد مورد کاربرد در کف و دیواره استخر را پس از آماده سازی به درون استخر برده و کار می گذارند.

نکات آرماتوربندی استخر
نکات آرماتوربندی استخر

آرماتور بندی کف به گونه‌ای است که با توجه به مکان و ابعاد استخر آرماتورها یا به صورت یک شبکه یا به صورت دو شبکه اجرا می‌شوند. در صورتی که بخواهید کف را با استفاده از دو شبکه آرماتوربندی کنید باید با استفاده از خرک فاصله میانی شبکه‌ها را ثابت نگه دارید. بعد از مش بندی کف نوبت به آرماتوربندی دیواره استخر یا ریشه انتظار برای دیوارهای استخر می‌رسد که این کار به چند شیوه انجام می شود.

آرماتوربندی سازه استخر

اجرای اصولی آرماتوربندی کف استخر موجب می‌شود تا در مدت زمان کم و پس از آب گیری استخر نشست نکند و ترک برندارد. جهت ساخت اسکلت سازه استخر لازم است بعد از انتخاب مهندسی شده مکان اجرای آن تست خاک استاندارد از محل احداث صورت بگیرد. اغلب کار محاسبات سازه استخر توسط مهندسان متخصص باید انجام شود. بعد از گودبرداری نوبت به آرماتوربندی استخر می‌رسد. طراحی نحوه آرماتوربندی در استخر باید به گونه‌ای مهندسی باشد که بعد از گذشت چند سال باعث نشت، نشست و ترک در کف استخر نشود. اجرای شبکه‌های مش همچنین باید در کنار در نظر گرفتن مکان لوله کشی های خود استخر باشد.

طبق اصول آرماتوربندی استخر دارای دو شبکه است. شبکه اول جهت اجرای سیستم لوله کشی و شبکه دوم را جهت بتن ریزی در کف استخر قرار می‌دهند. معمولا سایز، ابعاد و تعداد میلگرد در استخر را مطابق با سایز استخر در نظر می‌گیرند. اما معمولا از میلگرد شماره 10 الی 16 میل در ساخت استفاده می شود. نکته بعدی قطر آرماتور بوده که رابطه مستقیمی با قطر بتن دارد. به این صورت که هرچه قطر و ابعاد بتن ریزی بیشتر باشد باید متناسب با آن قطر آرماتور را بیشتر در نظر گرفت.

روش آرماتوربندی استخر

روش آرماتوربندی استخر

آرماتوربندی دیواره استخر

یکی از روش‌های آرماتوربندی دیواره استخر اجرای آن به صورت همزمان است که این روشی سخت بوده و گاهی متصدیان اجرا را با مشکل روبرو خواهد کرد. در عوض یکی از شیوه‌های ساده در اجرای میلگرد استخر به این صورت است که  بعد از اتمام کار آرماتوربندی کف، میلگردهایی متناسب با ابعاد دیوار به صورت 90 درجه خم می‌کنند سپس با استفاده از سیم آرماتوربندی به شبکه های مش کف محکم می بندند. معمولا سایز میلگرد استخر برای دیوار برابر با یک و نیم متر در نظر می‌گیرند. این اندازه متغیر است و ممکن است کمتر یا بیشتر شود.

نوع میلگرد موردنیاز در اجرای آرماتوربندی ارتباط مستقیمی با سایز استخر دارد. در محاسبات سازه‌ای استخر آرماتورهای مش به صورت کاملا عمودی به دیواره‌ها متصل می شوند تا از هدر رفتن بتن مگر کف استخر جلوگیری شود. در مرحله بعد پیش از بتن ریزی، نوار استاپ را در اطراف و کناره میلگردهای دیواره استخر و با مابین دو شبکه اجرا می‌کنند. همچنین تمامی لوله ها و اتصالات موردنیاز در محلی که باید کار گذاشته می‌شود. مرحله بعدی سرلوله ها هستند که باید برای جلوگیری از ورود بتن به داخل لوله ها با استفاده از درپوش یا پلاستیک بسته شود. با اتمام این مراحل معمولا کف جهت بتن ریزی اصلی استخر محیا می‌شود. عموما عیار در نظر گرفته شده برای این کار سیصد و پنجاه بوده که با رعایت موازین استاندارد و با استفاده از ویبراتور تراکم داده می شود.

در نقشه سازه استخر بتنی شیب استخر هم از دیگر موارد مورد اهمیت است که در حین بتن ریزی انجام می‌شود. پس از اتمام کار بتن ریزی کف و خشک شدن و به استحکام رسیدن بتن باید دیگر لوله ها و تاسیسات را پیش از قالب بندی استخر انجام دهند. پیشنهاد می شود در تمامی مراحل کار پیش از آنکه قیمت مصالح و مراحل را در نظر بگیرید به کیفیت انجام کار اهمیت دهید تا از خرج های چندباره یا بروز خسارات جانی و مالی سنگین جلوگیری نمائید.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید