راهنمای خرید ناودانی

8 ماه پیش1483بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
راهنمای خرید ناودانی

ناودانی یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمان‌سازی و سایر صنایع است. این مقطع فولادی در دسته پروفیل‌های باز قرار می‌گیرد و شکلی شبیه به (U) دارد. ناودانی به روش‌های پرسی، فابریک نوردگرم و فابریک نوردسرد تولید می‌شود؛ کاربردهای هرکدام از انواع ناودانی با هم تفاوت دارند. مقطع فولادی ناودانی در انواع مختلفی از نظر ظاهری تولید می‌شود؛ همچنین سایزها و ابعاد مختلفی از این محصول در بازار موجود است. به همین علت، راهنمای خرید ناودانی که در ادامه این مطلب آورده شده است به شما کمک خواهد کرد خریدی اصولی داشته باشید.

نکات مهم پیش از خرید ناودانی

پیش از خرید ناودانی لازم است نکاتی مدنظر قرار داده شوند. مشتری باید به مواردی همچون انواع ناودانی، سایز، ابعاد، وزن و قیمت آن دقت کند تا خرید موفقی داشته باشد. در ادامه، به بررسی نکات پیش از خرید این محصول می‌پردازیم:

بررسی انواع ناودانی و کاربرد آنها

اولین نکته‌ای که در این راهنمای خرید ناودانی بررسی می‌کنیم، مربوط به انواع ناودانی است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که هرکدام از انواع این مقطع فولادی، دارای کاربرد متفاوتی است. بنابراین شما ابتدا باید با اشکال مختلف ناودانی و کاربرد هرکدام آشنا شوید و سپس، متناسب با مصرف خود ناودانی موردنیاز را خریداری کنید. انواع این محصول به شرح زیر هستند:

انواع ناودانی

ناودانی ساده

ناودانی ساده معمول‌ترین نوع ناودانی محسوب می‌شود. ارتفاع این مقطع فولادی بین 30 تا 400 میلی‌متر متغیر است. این مقطع فولادی به روش نورد گرم و در سایزهای 8 تا 16 تولید می‌شود. مهمترین کاربرد ناودانی ساده، در ساخت پل‌های باربر است.

ناودانی مشبک

یکی دیگر از انواع این مقطع فولادی، ناودانی مشبک نام دارد که به روش نورد گرم و نورد سرد تولید می‌شود. از این مقطع فولادی در صورتی که از ورق گالوانیزه تولید شده باشد، برای کاربردهای دکوراتیوی استفاده می‌کنند. همچنین ناودانی مشبک برای ساخت ساختمان‌های فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ناودانی سبک

یکی دیگر از انواع این مقطع فولادی که در هنگام خرید ناودانی با آن روبه‌رو خواهید شد، ناودانی سبک نام دارد. به‌طور کلی، به ناودانی‌هایی که وزن آنها از وزن تعریف شده در جدول استاندارد اشتال کمتر باشد، ناودانی سبک گفته می‌شود.

ناودانی سنگین

برخلاف ناودانی سبک، وزن و ابعاد ناودانی سنگین کاملا با جدول اشتال مطابقت دارد. این محصول هم در کارخانه‌های داخلی و هم در برخی کشورهای اروپایی تولید می‌شود. به‌طور کلی، ناودانی‌های سنگین و سبک از نظر قیمت، کاربرد محصول، الگوی اشتال، استانداردهای رعایت‌شده در زمان تولید، ابعاد و وزن با هم تفاوت دارند.

ناودانی آلومینیوم یا مقاوم در برابر خوردگی

از دیگر انواع ناودانی، می‌توان به ناودانی آلومینیومی یا مقاوم در برابر خوردگی اشاره کرد. مهمترین مزیت ناودانی آلومینیومی، مقاومت بسیار بالای آن در برابر حرارت و خوردگی است. همچنین این محصول جوش‌پذیری بالا و وزن سبکی دارد. از این نوع ناودانی آلومینیومی، در ساخت کفی تریلی و کامیون، ساختمان‌سازی، ساخت درب‌وپنجره، مصارف دکوراتیو و قالب‌های فلزی استفاده می‌کنند.

بررسی سایز ناودانی

نکته دیگری که باید در هنگام خرید ناودانی به آن توجه شود، در رابطه با سایز آن است. ناودانی از دو بال و یک جان تشکیل شده است که بال‌ها به صورت عمود بر جان هستند. سایز ناودانی بر اساس اندازه جان آن تعیین می‌شود. از آنجایی که ناودانی‌ها انواع مختلفی دارند، سایز و متریال مورد استفاده در تولید آنها هم متفاوت هستند. به‌طور کلی، سایز ناودانی سبک بین 30 تا 400 میلی‌متر و ناودانی سنگین دارای سایزی بین 40 تا 400 میلی‌متر است.

بررسی سایز ناودانی

بررسی ابعاد ناودانی

ابعاد ناودانی مربوط به طول و ضخامت این محصول است. ناودانی‌ها در هر نوعی که باشند، معمولا در طول 6 تا 12 متری تولید می‌شوند‌. طول این مقاطع فولادی پس از شکل‌دهی و خمکاری آنها مشخص می‌شود. برای تولید این محصول از ورق آهنی با ضخامت‌های مختلف استفاده می‌کنند.

بررسی کیفیت و استاندارد ناودانی

مورد مهم دیگری که باید در زمان خرید ناودانی باید به آن توجه کرد، کیفیت و استاندارد است. ناودانی‌ها از نظر کاربرد به دو صورت (U) و (C) تولید می‌شوند. در داخل کشور برای ناودانی‌ها از دو استاندارد UNP  و UPE استفاده می‌کنند. تفاوت این دو استاندارد به مدل بال محصول مربوط می‌شود.

ناودانی‌هایی که تحت استاندارد (UPE) تولید می‌شوند، دارای بال‌های موازی هستند و به ناودانی (C) شهرت دارند. اما ناودانی‌هایی که تحت استاندارد (UNP) تولید می‌شوند، دارای بال‌های مخروطی هستند و به ناودانی (U) شهرت دارند. ناودانی‌های (UNP) به ناودانی اروپایی هم معروف هستند و وزن سنگین‌تری دارند. از این جهت از آنها برای پروژه‌های صنعتی و بزرگ استفاده می‌کنند.

به‌طور کلی، ناودانی‌ها با سه استاندارد مختلف در جهان تولید می‌شوند که این استانداردها به شرح زیر هستند:

  • استاندارد اروپایی (DIN-1026) یا (UNP)
  • استاندارد مقاوم به خوردگی (DIN EN ISO 12944-3)
  • استاندارد فرانسه (NF A 45-255)

بررسی وزن ناودانی

برای خرید ناودانی، وزن آن هم از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. وزن این مقطع فولادی به نوع، سایز و ابعاد آن بستگی دارد. برای محاسبه وزن ناودانی از فرمول زیر استفاده می‌کنند:

طول ناودانی× وزن مخصوص ناودانی= وزن ناودانی

بررسی کارخانه های تولیدکننده ناودانی (برندهای مطرح تولید ناودانی)

کارخانه تولیدکننده، یکی دیگر از موارد قابل توجه در زمان خرید ناودانی است. از جمله کارخانه‌های مطرح و فعال در تولید ناودانی می‌توان به فایکو، فولاد تهران، ناب تبریز، البرز غرب، مگا استیل، شکفته، نورد یاران زنجان، ذوب آهن، آریان فولاد، نورد سجاد، دهشیر، مجتمع فولاد البرز غرب، کارخانه فولاد توس، صنایع فولاد کوهپایه و غیره اشاره کرد.

بررسی قیمت ناودانی و مراجع قیمت گذاری

قیمت ناودانی بسته به اینکه از نوع نورد شده یا پرسی، سبک یا سنگین و ساده یا مشبک باشد، متفاوت است. انواع ناودانی‌ها به‌دلیل مصرف بالایی که در ساختمان‌سازی، ساخت ماشین‌آلات، صنایع عمرانی و تشکیلات دریایی دارند، نوسانات قیمتی زیادی را تجربه می‌کنند. بنابراین قیمت این محصول با توجه به استاندارد، برند تولیدکننده و البته سایز آن تعیین می‌شود.

هر سایز ناودانی در برند‌های مختلف، وزن‌های متفاوتی دارد که بر قیمت نهایی محصول تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل، قرار دادن قیمت ثابت روی هر شاخه ناودانی امکان‌پذیر نیست. همچنین به ‌دلیل تغییر لحظه‌ای قیمت ناودانی، بهتر است قیمت این محصول را از مراجع قیمت‌گذاری معتبر نظیر شرکت بازرگانی مرکزآهن استعلام کنید.

نحوه خرید ناودانی

نحوه خرید ناودانی

اکنون که با نکات پیش از خرید این محصول آشنا شدید، در قدم بعد باید با روش‌ها و نحوه خرید آن آشنا شوید. به‌طور کلی، سه روش برای خرید این مقطع فولادی وجود دارد که در ادامه، هر کدام از این روش‌ها به صورت مختصر توضیح داده شده‌ است.

خرید ناودانی از کارخانه

یکی از روش‌های خرید ناودانی، به‌صورت مستقیم و از تولیدکنندگان است. معمولا کارخانه‌های مطرح، محصولات خود را به این شکل عرضه نمی‌کنند. از طریق بورس کالا می‌توان محصولات کارخانه را به صورت مستقیما تهیه کرد.

خرید ناودانی از بنگاه آهن‌آلات

روش دیگر که بسیاری از مشتریان از آن استفاده می‌کنند، خرید ناودانی از بنگاه آهن‌آلات است. در این روش، ابتدا شما باید بنگاه‌های آهن‌آلات مختلف را بررسی و قیمت آنها را چک کنید. سپس باید اطمینان حاصل کنید که محصول شما در کمیت و کیفیت مورد‌نظر، در انبار آنها موجود است. پس از بررسی این موارد، می‌توانید با بنگاه‌دار وارد معامله شوید و ناودانی مورد نیاز خود را تهیه کنید. معمولا برای خرید از بنگاه آهن‌آلات، همه مبلغ محصول را باید پرداخت کنید. ضمن اینکه امکان مرجوع کردن کالا در صورت بی‌کیفیت بودن یا پیگیری بار برای شما امکان‌پذیر نخواهد بود.

خرید ناودانی از شرکت های بازرگانی

بهترین روش برای تهیه این مقطع فولادی، خرید از شرکت‌های بازرگانی است. از آنجایی که شرکت‌های بازرگانی با کارخانه‌های بسیار زیادی ارتباط دارند، بنابراین شما قطعا محصول مورد نیاز خود را در کیفیت و کمیت موردنیاز توسط آنها تهیه خواهید کرد. البته خرید ناودانی از شرکت‌های بازرگانی مزایای دیگری هم دارد؛ یکی از این مزایا، امکان پیگیری بار پس از خرید آن است. همچنین شما می‌توانید در صورت مطابقت نداشتن فاکتور، با محصول موردنظر را مرجوع کنید. بسته‌بندی و حمل‌ونقل استاندارد، امکان بررسی قیمت کارخانه‌های مختلف و انتخاب از میان طیف گسترده‌ای از محصولات، از دیگر مزایای خرید از شرکت‌های بازرگانی هستند.

مراحل خرید ناودانی از مرکزآهن

مراحل خرید ناودانی از مرکز آهن

یکی از بهترین و معتبرترین شرکت‌های بازرگانی برای خرید این محصول، مرکز آهن است؛ جهت خرید از مرکز آهن باید مراحل زیر را دنبال کنید:

مشخص کردن نوع ناودانی و حجم خرید

پس از مراجعه به سایت و یا اپلیکیشن مرکز آهن، می‌توانید نوع ناودانی موردنیاز خود را از میان انواع مختلف این محصول مشخص و حجم خرید خود را تعیین کنید.

مشاوره با کارشناسان فروش

در این مرحله، شما می‌توانید با کارشناسان فروش که سابقه و تخصص کافی در زمینه آهن‌آلات دارند، مشاوره داشته باشید و از انتخاب خود اطمینان حاصل کنید. مشاورین حرفه‌ای مجموعه مرکز آهن، شما را در مسیر صحیح قرار می‌دهند و در صورت نیاز، اطلاعات کافی در مورد همه انواع ناودانی به شما ارائه خواهند داد.

اعلام مشخصات ناودانی و برندهای تولیدی به مشتری

مشاورین متخصص مجموعه مرکز آهن مشخصات ناودانی‌ها و برند‌های تولیدشده در کارخانجات مختلف را به شما اعلام می‌کنند.

صدور پیش فاکتور و پرداخت مبلغ

پس از طی کردن مراحل فوق و اطمینان حاصل کردن از نوع، کمیت و برند ناودانی، یک پیش‌فاکتور برای شما ارسال می‌شود. این پیش‌فاکتور به شما کمک می‌کند یک بار دیگر مشخصات ناودانی که قصد خرید آن را دارید، کاملا بررسی کنید. پس ‌از اینکه از صحت اطلاعات موجود در فاکتور اطمینان حاصل کردید، باید اقدام به پرداخت مبلغ مورد نظر کنید.

نحوه بارگیری و ارسال

در مرحله آخر خرید ناودانی نوبت به مرکز آهن می‌رسد که فرآیند بارگیری و ارسال را انجام دهد. برای بسته‌بندی ناودانی و اغلب مقاطع فولادی از بندیل استفاده می‌کنند. برای این‌کار از دو حلقه خاموت و چهار تسمه بسته‌بندی استفاده می‌شود. خاموت‌ها کمک می‌کنند جابه‌جایی بندیل‌های ناودانی در محل بارگیری ساده‌تر صورت پذیرد.

دو عدد پلاک از جنس گرافی پلاست به رنگ زمینه زرد یا سفید شامل اطلاعات زیر روی هر بندیل ناودانی نصب می‌شوند: بارکد محصول، آرم استاندارد ایران، آرم برند، طول و وزن بسته، تاریخ تولید، شماره ذوب، شماره بسته، مارک، نوع محصول، کارگاه نورد و سایز.

خوب است بدانید وزن هر بندیل ناودانی برای تمامی سایزهای این مقطع فولادی و حتی برای کارخانه‌های مختلف، پنج تن است. جابه‌جایی، بارگیری و تخلیه بار نیز به واسطه لیفتراک انجام می‌شود.

نکات مهم پس از خرید ناودانی

پس از خرید این مقطع فولادی باید نکات زیر رعایت شوند:

تطابق ناودانی با فاکتور

همان‌طور که گفته شد، به هنگام خرید و سفارش محصول از مجموعه مرکز آهن یک فاکتور برای شما ارسال می‌شود. پس از تحویل محصول، باید محصول دریافتی را با فاکتور مقایسه کنید. هرگونه تناقض یا اشتباه قابل پیگیری خواهد بود.

تشخیص اصالت کالا و بررسی برگه کنترل کیفی

در قدم بعدی، شما باید به واسطه برگه کنترل کیفی که در اختیار دارید، اصالت کالا را تشخیص دهید. با داشتن برگه کنترل کیفی، خیال شما از اینکه محصول اورجینال دریافت کرده‌اید، راحت خواهد شد. در صورتی که مشخصات ناودانی با برگه کنترل کیفی همخوانی نداشته باشد، می‌توانید پیگیری‌های لازم را انجام دهید.

بررسی مشخصات ظاهری ناودانی

مورد دیگری که باید پس از تحویل محصول به آن پرداخته شود، بررسی مشخصات ظاهری ناودانی توسط خود شما است. از آنجایی که ناودانی‌ها انواع مختلفی دارند، بنابراین مشخصات ظاهری آنها نیز با هم متفاوت هستند. شما باید مشخصات ظاهری محصول دریافتی را با چیزی که سفارش داده‌اید، مقایسه و بررسی کنید.

تطابق وزن ناودانی با برگه باسکول

شما باید وزن ناودانی را با برگه باسکول که در اختیار دارید، مقایسه کنید. در صورت هرگونه مغایرت در وزن، شما می‌توانید با مشاورین مجموعه مرکزآهن تماس بگیرید و به آنها اطلاع دهید.

نحوه نگهداری ناودانی

آخرین مورد از نکات مهم پس از خرید ناودانی نحوه نگهداری از این مقطع فولادی است. تفاوتی ندارد ناودانی شما از چه نوعی است یا به چه میزانی از آن خریداری کرده‌اید؛ موارد زیر به شما کمک می‌کنند تا ناودانی‌ها را به شیوه اصولی و درست انبار کنید:

  • ناودانی‌ها باید به دور از تماس مستقیم با مواد مضر و خورنده باشند.
  • این مقاطع فولادی باید در جایی انبار شوند که از تابش مستقیم نور خورشید و افزایش دما در امان باشند.
  • ناودانی‌ها باید حداقل 15 سانتی‌متر با زمین فاصله داشته باشند.‌
  • به هنگام انبار و نگهداری این مقاطع فولادی باید دقت شود که در معرض مستقیم رطوبت نباشند.
  • در صورتی که گرد‌وخاک روی ناودانی‌ها بنشیند، املاح موجود در این گردوخاک خاصیت خورندگی دارند و باعث آلودگی ناودانی‌ها می‌شوند. آلوده شدن ناودانی‌ها هم برابر است با جذب رطوبت توسط املاح روی آنها و در نهایت، خوردگی ناودانی‌ها.
  • قبل از استفاده از ناودانی در هر صنعتی، ابتدا باید رطوبت، آلودگی و زنگ آن زدوده شود و از استحکام مناسب آن اطمینان حاصل شود.

جمع‌بندی

ناودانی یکی از مقاطع فولادی پر کاربرد در صنایع مختلف است. از آنجایی که هر کدام از انواع ناودانی‌ها برای کاربردهای به‌خصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرند، دقت در خرید آنها بسیار حائز اهمیت است. در این راهنمای خرید ناودانی نکات پیش از خرید ناودانی، روش‌های خرید، بهترین شرکت بازرگانی آهن‌آلات و همچنین نکات پس از خرید این محصول بررسی شدند. توجه به هر کدام از این نکات، به خرید موفق و بدون دردسر منجر خواهد شد.

سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد