تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی

2 ماه پیش2765بازدید0دیدگاه0امتیاز (0 رای)
تفاوت پروفیل صنعتی و ساختمانی
پروفیل‌ها متنوع‌ترین و کارآمدترین مصالح برای کاربردهای ساختمانی و صنعتی هستند. ساخت بسیاری از قوی‌ترین و چشمگیرترین سازه‌های امروزی جهان بدون این محصولات امکان‌پذیر نبود. این محصولات تنوع زیادی دارند و با مقاطع مختلفی تولید می‌شوند. هر دو نوع ساختمانی و صنعتی دارای استقامت بالایی هستند. قیمت پروفیل صنعتی سنگین و پروفیل ساختمانی با یکدیگر یکسان نیستند و در اندازه و وزن، تفاوت‌هایی دارند.

فرق پروفیل صنعتی و پروفیل ساختمانی

انواع پروفیل‌های مورد استفاده در صنعت و ساختمان از نظر وزن، ابعاد، جنس و نوع کاربرد با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. در زیر، مهم‌ترین تفاوت‌های این مصالح مورد بررسی قرار گرفته است:
  • پروفیل‌های صنعتی دارای ضخامت بیشتری نسبت به انواع ساختمانی هستند.
  • پروفیل‌های ساختمانی، وزن سبک‌تر نسبت به انواع صنعتی دارند.
  • حداکثر طول نوع صنعتی ۱۲ متر و نوع ساختمانی به ۶ متر می‌رسد.
  • در ساخت نوع ساختمانی از آلیاژ ضدزنگ و ضد خوردگی استفاده می‌شود. برای تولید نوع صنعتی معمولا از مواد مقاوم و جوش‌پذیر مثل ورق سیاه استفاده می‌کنند.
  • نوع ساختمانی نسبت به انواع صنعتی دارای تنوع بیشتری است.
  • این دو محصول از کاربردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر برخوردار هستند.
پروفیل صنعتی

معرفی پروفیل صنعتی

پروفیل‌ها با توجه به نوع کاربرد در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. پروفیل‌های صنعتی در صنایع کشتی‌سازی، خودروسازی، پتروشیمی و صنایع نظامی کاربرد زیادی دارند. این پروفیل‌ها با نام پروفیل سنگین نیز شناخته می‌شوند. این مصالح دارای مقطع بسته به شکل مربعی یا مستطیلی هستند. در تولید پروفیل‌های صنعتی از مواد مستحکم همچون فولاد استفاده می‌شود که همین امر نیز باعث افزایش وزن و مقاومت آن می‌گردد. جوش پذیری بالای پروفیل صنعتی به دلیل استفاده از ورق سیاه و ضخامت زیاد آن، مهم‌ترین مشخصه آن است. برخورداری از اتصالات محکم نیز آن را به گزینه‌ای عالی برای پروژه‌های سنگین صنعتی تبدیل می‌سازد. پروفیل ساختمانی

معرفی پروفیل ساختمانی

در صنعت ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام دارای ویژگی‌ها و مصالح متفاوتی هستند. یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی، انواع مصالح فلزی مانند پروفیل‌های ساختمانی است. پروفیل‌ ساختمانی دارای مقاطع ثابت در طول مشخصی هستند که برای بهبود کیفیت و سرعت در صنایع مختلف به‌ویژه در پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شوند. فرم لوله‌ای پروفیل ساختمانی قوی و کارآمد است. این مصالح ساختمانی نسبت استحکام به وزن بهتری نسبت به ساختمان‌هایی که از فولاد، بتن یا محصولات چوبی مشابه استفاده می‌کنند، می‌دهد. در ساخت‌وساز، این نسبت استحکام به وزن، استفاده از مواد را کاهش می‌دهد. این امر منجر به ساختارهای سبک وزن می‌شود که از نظر زیبایی در جوامع و محیط‌های امروزی خوشایند هستند. به طور کلی در ساخت و ساز از پروفیل‌های مربع و مستطیل با مقاطع کوچک استفاده می‌شود. پروفیل‌ها به دلیل مواد فلزی و به دلیل مقاومت کششی بالا برای تقویت سازه‌ها و اجزای بتنی استفاده می‌شوند. همچنین این مصالح ساختمانی فلزی از سطح مقطع بسیار مقاومی برخوردار هستند که باعث می‌شود نیروی زیادی را بدون تغییر شکل تحمل کنند.

تفاوت ابعاد پروفیل صنعتی و ساختمانی

آشکارترین تفاوت بین پروفیل صنعتی و ساختمانی در ابعاد این دو است. پروفیل‌های مورد استفاده در صنعت دارای ابعاد و ضخامت بیشتری نسبت به نوع ساختمانی هستند. از این رو، مقامت آن‌ها نیز بیشتر است و در صنایع سنگین استفاده می‌شوند. پروفیل‌های صنعتی همواره به صورت مربع یا مستطیل تولید می‌شوند. اندازه اضلاع آن‌ها، سایز محصول را مشخص خواهد کرد. معمولا اندازه پروفیل‌های مورد استفاده در صنعت بین 100 تا 400 میلی‌متر است. معمولا پروفیل‌های صنعتی از ضخامتی بین ۵ تا ۸ میلیمتر برخوردار هستند و در طول ۱۲ متری تولید می‌شوند. این پروفیل‌ها در انواع مختلف و ابعاد متفاوت به تولید می‌رسند؛ به طور کلی ابعاد پروفیل ساختمانی بین ۲ تا ۶ میلیمتر و طول ۶ متر در بازار موجود است. وزن پروفیل صنعتی و ساختمانی

وزن پروفیل صنعتی و ساختمانی

همانطور که گفته شد، مهم‌ترین تفاوت بین پروفیل‌های ساختمانی و صنعتی تفاوت در ضخامت ورق آن‌ها است. چرا که این تفاوت در ضخامت ورق است که باعث ایجاد تغییراتی اساسی در خواص و ویژگی پروفیل‌ها می‌شود. ازآنجاکه در ساخت پروفیل‌های صنعتی از ورق‌های ضخیم با ابعاد بیشتری استفاده می‌شود، این محصولات دارای وزن بیشتری نیز هستند. بنابراین پروفیل‌های ساختمانی وزن سبک‌تری نسبت به انواع صنعتی دارند. جمع‌بندی امروز در ساخت‌وساز و صنایع مختلف از پروفیل استفاده می‌شود. مقاومت زیاد پروفیل‌ها باعث شده است بیشتر در زمینه صنعت و ساختمان‌سازی کاربرد داشته باشند. پروفیل ساختمانی و صنعتی دارای اندازه، وزن، ابعاد و کاربردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند. به‌صورت کلی، پروفیل صنعتی با وزن بیشتر، ضخامت زیادتر و اندازه بزرگ‌تری نسبت به نوع ساختمانی تولید می‌شود.
سوالات و نظرات کاربرانشما کاربران عزیز میتوانید نظرات و سوالات خود را در این بخش ثبت کنید
بارگذاری مجدد